Miopie

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
-1

Miopia este o tulburare de vedere, atunci când razele care au trecut prin sistemul optic al ochiului sunt concentrate înaintea retinei (o lentilă în ochi, care este responsabilă cu vederea lucrurilor), astfel obiectele din depărtare apar neclare, în timp ce imaginea de obiecte apropiate se formează direct pe retină si nu este neclară. Există două forme ale bolii: axială - când formarea imaginii pe retină este anormală din cauza formei modificate a globului ocular - lungimea axială este mai mare decât lungimea unui ochi normal (globul ocular este mai oval). Această formă este tipică pentru copiii de vârstă școlară, atunci când globul ocular experimentează cea mai rapidă creștere. O altă formă de miopie este cea refractară - atunci când echilibrul dintre lentilă și capacitatea corneii de a focaliza lumina este modificată.

Miopie. Simptome

Obiectele care sunt departe par a fi neclare, de exemplu, copiii se plâng că nu văd ceea ce este scris pe tabla de la școală. Cu toate acestea, obiectele apropiate, cum ar fi notele, se văd clar. Atunci când se uită în depărtare, cu ochii, în mod inconștient, raze înguste paralele sunt concentrate în fața retinei, în timp ce se deplasează prin sistemul optic miopic. Din cauza cercurilor de diseminare, imagini neclare apar pe retină, dar cu toate acestea, atunci când se îngustează ochii, cercurile de diseminare, de asemenea, se îngustează în mod semnificativ, cu alte cuvinte, imaginea devine mai clară. Acesta este motivul pentru care oamenii miopi fără ochelari își strâng ochii atunci când se uită în depărtare. Persoanele mioape, de asemenea, de multe ori se plâng de dureri de cap sau de "muște mici" - puncte negre care se deplasează în câmpul vizual.

Miopie. Cursul bolii

Există trei grade de miopie: slabă - de până la 3 dioptrii, medie - între 3-6 dioptrii, și mare - mai mult de 6 dioptrii. Atunci cand miopia este diagnosticată, aceasta poate progresa lent - mai puțin de un dioptriu pe an și, de obicei, nu mai progresează la deplina maturitate (la vârsta de 18-20). Dar miopia se poate stabiliza chiar sau se poate agrava foarte repede. Este dificil să se identifice cauza exactă a vitezei de progresie a miopiei, deși aceasta poate fi legată de cauze genetice sau de factori externi.

Miopie. Diagnostic

Boala este de obicei suspectată din cauza suferințelor specifice și este diagnosticată de către medicul oftalmolog folosind testul de vedere simplu, care poate fi efectuat atât de oftalmolog cât și de către optometrist. Medicul poate folosi un dispozitiv special, sau poate cere doar să fie numite simboluri de dimensiuni diferite, aceleași care sunt plasate în depărtare pe perete.

Miopie. Tratament

Opțiunile de tratament sunt numai corective: ochelari de vedere, lentile de contact sau chirurgie oculară cu laser. Ochelarii sunt selecționati în conformitate cu gradul de miopie (dioptrii), sunt desemnați cei mai slabi ochelari (dioptrii negative), care ar putea obține cea mai bună vizibilitate. În acest fel ochelarii nu sunt prea puternici și apoi persoana mioapă nu poate să aibă deficiențe de vedere la depărtare. Amețelile și durerile de cap după punerea ochelarilor noi poate fi un semn că ochelarii sunt mai tari. Puterea lentilelor de contact este, de asemenea, selectată în funcție de dioptrii. Lentilele de contact sunt mai populare în rândul persoanelor active deoarece, spre deosebire de ochelari, ele nu încadrează fețele acestora, nu le restrânge libertate, nici nu le limitează câmpul vizual. Corecție cu laser este efectuată pentru pacienții a căror miopie a fost stabilă timp de cel puțin un an. În timpul intervenției chirurgicale, proeminența corneei este corectată, astfel încât razele transmise deasupra corneii vor fi concentrate direct pe retină. După operație, pacientul nu mai folosește nici ochelari, nici lentile de contact.

Miopie. Prevenție

Nu există nici o modalitate optimă de a preveni miopia. Tendința genetică ridicată de a transmite miopia este știută , în sensul că dacă ambii părinți au fost miopi există probabilitatea ca un copil să fie miop (chiar la 60%). În cazul în care doar unul dintre părinți a fost miop, probabilitatea ca un copil să fie miop este de până la 40%. Se crede că există o probabilitate mai mare de a dezvolta miopie pentru persoanele a căror muncă presupune activitate cu obiecte mici, în imediata apropiere sau care citesc foarte mult. Pentru a preveni progresia miopiei existente, ar putea fi efectuate exerciții musculare oculare, care ar trebui să fie prescrise de medicul oftalmolog. Cu toate acestea, această metodă nu este o cale universal acceptată de a opri progresia bolii și nu toți pacienții se pare ca o găsesc eficientă.

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta

Ultimele articole

Nou Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon Cum ar fi o masă fără condimente? Cu siguranţă una fără gust. Avem numai de câştigat dacă asezonăm mâncarea cu hrean sau boabe de muştar. Ele sunt socotite a fi medicamente naturale, fiind indicate mai ales în anotimpul răcelilor. +19 / -1 +18

Stil de viaţă echilibrat Mai multe articole

Nou De ce sfecla roşie este o minune pentru organism
De ce sfecla roşie este o minune pentru organism Pe lângă antioxidanţi, beneficiile consumului de sfeclă roşie mai constau şi în faptul că aduc un aport important de vitamine precum A, C, E, B1, B2, C, acid folic sau fibre, magneziu, fier, cupru şi fosfor. De asemenea, potrivit unor cercetări, sfecla roşie are cea mai mare cantitate de vitamina K dintre toate legumele. +7 / -3 +4

Alimentaţie sănătoasă Mai multe articole

Nou Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon Cum ar fi o masă fără condimente? Cu siguranţă una fără gust. Avem numai de câştigat dacă asezonăm mâncarea cu hrean sau boabe de muştar. Ele sunt socotite a fi medicamente naturale, fiind indicate mai ales în anotimpul răcelilor. +19 / -1 +18

Diete Mai multe articole

Nou Secretul pentru a nu te îngrășa de sărbători
Secretul pentru a nu te îngrășa de sărbători Pe ultima sută de metri din acest an, în goana după cadouri și cumpărături pentru masa plină de bucate, adu-ți aminte să ai grijă de silueta și de sănătatea ta. Iată care este secretul pentru a nu lua în greutate de sărbători fără a te abține de la excesele culinare! +2 / 0 +2

Boli și stări Mai multe articole

Nou 5 alimente care te scapă imediat de balonare
5 alimente care te scapă imediat de balonare Cu siguranţă au existat momente în care disconfortul abdominal şi senzația de balonare te-au împiedicat să te bucuri de activităţile tale zilnice. Dacă balonările care apar brusc nu le putem preveni, atunci putem scăpa de ele foarte ușor, cu ajutorul unor alimente care te scapă imediat de balonare, ajutand digestia. 1 +5 / -4 +1

Sănătatea femeilor Mai multe articole

Nou 11 factori neobişnuiti care cauzează tulburari menstruale
11 factori neobişnuiti care cauzează tulburari menstruale Tulburările menstruale pot fi cauzate de numeroşi factori mai mult sau mai puţin cunoscuţi, precum stresul, emoţiile extreme (pozitive sau negative), oscilaţiile de greutate sau efortul fizic susţinut. Anumite variaţii ale ciclului menstrual sunt normale, însă neregularitatea constantă este un indicator al unei probleme de sănătate... 1 +7 / 0 +7

Sănătatea bărbaților Mai multe articole

Pentru mamici însărcinate Mai multe articole

Nou Sfaturi de nutriţie pentru femeile însărcinate
Sfaturi de nutriţie pentru femeile însărcinate Primul mit la care trebuie renunţat este cel conform căruia cu cât acumulezi mai multe kilograme în sarcină, cu atât cresc şansele să ai un bebeluş sănătos. Sau cu cât mănânci mai mult, cu atât îţi vei hrăni mai bine bebeluşul. +6 / 0 +6