10 alimente care elimină nicotina din organism

Ianuarie 22, 2016 | sursa: www.csid.ro
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+3
10 alimente care elimină nicotina din organism

Foarte puţine persoane reuşesc să se lase de fumat din cauza nicotinei, o substanţă care provoacă dependenţa în rândul a aproximativ 45% dintre fumători. Nicotina este un stimulent care poate bloca celulele nervoase şi afectează buna funcţionare a sistemului nervos. Nicotina din frunzele de tutun accelerează bătăile inimii şi creşte riscul de a suferi un accident vascular sau un infarct. Fumatul reduce nivelul de vitamina A, C şi E, care protejează plămânii şi organismul de infecţii şi boli cronice.

Dacă fumaţi numai o singură ţigară, nicotina va rămâne în organism cel puţin 3 zile. Cu toate acestea, există câteva alimente care vă pot ajuta să eliminaţi această substanţă din organism.

"Dacă fumaţi numai o singură ţigară, nicotina va rămâne în organism cel puţin 3 zile"1. Broccoli
Broccoli este o legumă cu un nivel ridicat de vitamina B5 şi C, responsabile de reglarea unor procese importante ale organismului. Lipsa acestor vitamine indică faptul că organismul nu funcţionează la parametri optimi. Consumul de broccoli asigură necesarul de vitamina C şi protejează plămânii împotriva toxinelor. Broccoli conţine gena NRF2 care protejează celulele plămânilor de efectele nicotinei.

2. Portocale
Nicotina reduce cantitatea de vitamina C din organism. Din acest motiv, nutriţioniştii recomandă să mâncaţi cât mai des portocale, pentru a asigura organismului necesarul de vitamina C. În plus, portocalele atenuează simptomele cauzate de pofta de a fuma şi de întrerupere a fumatului, cât şi stările de stres şi anxietate care le însoţesc.

3. Spanac
Spanacul conţine acid folic (vitamina B9), cunoscut pentru capacitatea de a elimina nicotina din organism. Nicotina poate afecta semnificativ calitatea somnului, iar fumătorii se confruntă deseori cu insomnie sau un somn întrerupt şi disfuncţional. Acidul folic este esenţial pentru combaterea dependenţei de nicotină şi conferă echilibru mental şi emoţional.

Secretele din pliculetele de ceai

"pliculeţele de ceai nu sunt benefice doar atunci când sunt consumate în infuzie, ca o băutură. Dr. Oz a descoperit numeroase alte beneficii ale pliculeţelor de ceai şi le împărtăşeşte şi cu noi..."

Citeşte mai mult:
7 secrete ascunse în pliculeţele de ceai»

4. Ghimbir
Ghimbirul poate fi de ajutor în combaterea simptomelor nedorite cauzate de fumat şi de nicotină. Pentru a vă bucura cu adevărat de beneficiile sale este recomandat să îl consumaţi în stare crudă. Rădăcina de ghimbir poate atenua dorinţa de a fuma, ajută la pierderea în greutate şi reduce toxinele dn sânge cauzate de nicotină.

5. Merişoare
Acidul conţinut de merişoare favorizează eliminarea nicotinei din sânge mai repede decât s-ar petrece în mod normal. Nicotina creşte valoarea glicemiei, aşa că merişoarele ar putea substitui ţigările cu succes. Păstraţi câteva merişoare uscate la îndemână pentru a atenua simptomele privării de nicotină, dacă încercaţi să vă lăsaţi de fumat.

6. Lămâia
Lămâia este un alt aliat în lupta cu efectele nicotinei în organism. Dacă fumaţi, această substanţă rămâne în sistemul vostru sanguin până la 3 zile. Imunitatea şi sănătatea pielii au de câştigat de pe urma consumului de lămâie, acidul citric şi vitamina C combat efectele nicotinei.

7. Morcovi
Morcovii conţin vitaminele A, B, C şi K care ajută la eliminarea nicotinei din organism. Fumatul reduce nivelul acestor vitamine, distruge celulele nervoase şi afectează buna funcţionare a sistemului nervos. Nicotina usucă pielea, iar morcovii sunt o sursă excelentă de vitamina A şi K, indispensabile pentru o piele frumoasă.

10 antibiotice naturale

"S-au descoperit mai multe plante cu un efect mai puternic decât antibioticele clasice şi există rezultate ştiinţifice care le dovedesc eficienţa..."

Citeşte mai mult:
10 antibiotice din plante medicinale!»

8. Rodia
Fumatul accelerează bătăile inimii, creşte tensiunea arterială si scade nivelul oxigenului din sânge. Puteţi stopa aceste simptome prin consumul frecvent de rodii, care îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi ajută la reglarea deficitului de globule roşii din sânge.

9. Germenii de grâu
Fumatul determină constricţia vaselor sanguine, ceea ce duce la creşterea tensiunii arteriale. Vitamina E din germenii de grâu îmbunătăţeşte elasticitatea sistemului circulator. Germenii de grâu pot reduce şi riscul apariţiei de boli cardiovasculare odată cu înaintarea în vârstă.

10. Varza creaţă (kale)
Varza creaţă este o sursă naturală de antioxidanţi, care sunt de ajutor în eliminarea toxinelor şi a nicotinei din organism. Mai mult, acidul lactic din varză curăţă colonul, iar sulforafanul luptă împotriva toxinelor.

Citeşte şi:
Iată ce se întâmplă cu organismul tău dacă începi să consumi zilnic ghimbir»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+3
  • Boli și stări
  • Coaja de portocala
  • Consiliere Renuntare Fumat
  • Suc merisoare
  • Broccoli
  • tigari
  • spanac
  • renuntare la fumat
  • nicotina

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon Cum ar fi o masă fără condimente? Cu siguranţă una fără gust. Avem numai de câştigat dacă asezonăm mâncarea cu hrean sau boabe de muştar. Ele sunt socotite a fi medicamente naturale, fiind indicate mai ales în anotimpul răcelilor. +19 / -1 +18
Ţi-e foame tot timpul? Iată ce trebuie neapărat să ştii!
Ţi-e foame tot timpul? Iată ce trebuie neapărat să ştii! Îţi este mereu foame şi nu ai idee de ce? Senzaţia de foame poate fi provocată de o mulţime de elemente pe care trebuie să le iei în considerare: hormonii, factorii emoţionali, stresul, regimul alimentar, hidratarea, oboseală, etc. +23 / 0 +23
Top 5 înlocuitori pentru zahăr
Top 5 înlocuitori pentru zahăr Chiar dacă auzim în fiecare zi mesaje ce ne sfătuiesc să reducem consumul de zahăr, puţini dintre noi luăm măsuri să înlocuim acest duşman al sănătăţii şi siluetei noastre. O mare parte din alimentele pe care le consumăm zilnic, şi nu mă refer în special la prăjituri sau dulciuri, conţin zahăr în cantităţi foarte... +19 / 0 +19
De ce e bine sa bei dimineata un pahar de apa cu lamaie?
De ce e bine sa bei dimineata un pahar de apa cu lamaie? Daca iti doresti sa iti detoxifiezi organismul si nu vrei sa tii o dieta stricta, cea mai buna metoda este sa bei in fiecare dimineata un pahar de apa plata cu cateva felii de lamaie. Consumul de apa cu lamaie dimineata iti aduce tot felul de beneficii, de aceea incearca sa il introduci cat mai mult in rutina ta. Daca suferi de gastrita sau... +15 / 0 +15
Ouăle - vedete la masa de Paşte
Ouăle - vedete la masa de Paşte Oul este reprezintă un aliment valoros pentru alimentaţia omului încă din cele mai vechi timpuri. Se întâmpla acest lucru datorită nutrienţilor ce se găsesc în ouă dar şi datorită gradului ridicat de asimilare a nutrienţilor din compoziţia lor. +15 / 0 +15
Cele mai sănătoase alimente ale toamnei
Cele mai sănătoase alimente ale toamnei După o vară toridă, toamna vine la pachet cu o doză de vitamine și minerale pe care ți le pune la dispoziție prin intermediul fructelor și legumelor de sezon. +14 / 0 +14
Știi ce remedii naturiste poți face din cojile de mandarine?
Știi ce remedii naturiste poți face din cojile de mandarine? Mandarinele fac parte din categoria deliciilor sănătoase pe care le poți mânca ori de câte ori simți nevoia să-ți răsfeți papilele gustative. Nu le arunca la final cojile! +13 / 0 +13
Laptele de capră, mai sănătos?
Laptele de capră, mai sănătos? Deşi nu este un tip de lapte foarte popular la noi în ţară, laptele de capră este unul dintre cele mai consumate produse lactate în multe zone de pe glob. Beneficiile lui sunt multiple, fiind o excelentă sursă de calciu, bogat în substanţe nutritive. +12 / 0 +12
De ce este periculos zahărul
De ce este periculos zahărul Dacă astăzi e o banalitate pentru toată lumea, acum câteva secole zahărul era o delicatesă pe care puţini şi-o permiteau. Indienii au deţinut mult timp secretul zahărului vânzând delicatesa dulce la preţuri exorbitante. Nu degeaba i s-a spus „aurul alb”. Se crede că europenii l-au descoperit abia în secolul XI şi de atunci... +12 / 0 +12
De ce ar trebui sa renuntam la painea alba?
De ce ar trebui sa renuntam la painea alba? Painea alba mai este numita si "alimentul gol", deoarece contine numai amidon, pe care organismul il transforma in zahar si grasimi. +10 / 0 +10