10 alimente care elimină nicotina din organism

Ianuarie 22, 2016 | sursa: www.csid.ro
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+3
10 alimente care elimină nicotina din organism

Foarte puţine persoane reuşesc să se lase de fumat din cauza nicotinei, o substanţă care provoacă dependenţa în rândul a aproximativ 45% dintre fumători. Nicotina este un stimulent care poate bloca celulele nervoase şi afectează buna funcţionare a sistemului nervos. Nicotina din frunzele de tutun accelerează bătăile inimii şi creşte riscul de a suferi un accident vascular sau un infarct. Fumatul reduce nivelul de vitamina A, C şi E, care protejează plămânii şi organismul de infecţii şi boli cronice.

Dacă fumaţi numai o singură ţigară, nicotina va rămâne în organism cel puţin 3 zile. Cu toate acestea, există câteva alimente care vă pot ajuta să eliminaţi această substanţă din organism.

"Dacă fumaţi numai o singură ţigară, nicotina va rămâne în organism cel puţin 3 zile"1. Broccoli
Broccoli este o legumă cu un nivel ridicat de vitamina B5 şi C, responsabile de reglarea unor procese importante ale organismului. Lipsa acestor vitamine indică faptul că organismul nu funcţionează la parametri optimi. Consumul de broccoli asigură necesarul de vitamina C şi protejează plămânii împotriva toxinelor. Broccoli conţine gena NRF2 care protejează celulele plămânilor de efectele nicotinei.

2. Portocale
Nicotina reduce cantitatea de vitamina C din organism. Din acest motiv, nutriţioniştii recomandă să mâncaţi cât mai des portocale, pentru a asigura organismului necesarul de vitamina C. În plus, portocalele atenuează simptomele cauzate de pofta de a fuma şi de întrerupere a fumatului, cât şi stările de stres şi anxietate care le însoţesc.

3. Spanac
Spanacul conţine acid folic (vitamina B9), cunoscut pentru capacitatea de a elimina nicotina din organism. Nicotina poate afecta semnificativ calitatea somnului, iar fumătorii se confruntă deseori cu insomnie sau un somn întrerupt şi disfuncţional. Acidul folic este esenţial pentru combaterea dependenţei de nicotină şi conferă echilibru mental şi emoţional.

Secretele din pliculetele de ceai

"pliculeţele de ceai nu sunt benefice doar atunci când sunt consumate în infuzie, ca o băutură. Dr. Oz a descoperit numeroase alte beneficii ale pliculeţelor de ceai şi le împărtăşeşte şi cu noi..."

Citeşte mai mult:
7 secrete ascunse în pliculeţele de ceai»

4. Ghimbir
Ghimbirul poate fi de ajutor în combaterea simptomelor nedorite cauzate de fumat şi de nicotină. Pentru a vă bucura cu adevărat de beneficiile sale este recomandat să îl consumaţi în stare crudă. Rădăcina de ghimbir poate atenua dorinţa de a fuma, ajută la pierderea în greutate şi reduce toxinele dn sânge cauzate de nicotină.

5. Merişoare
Acidul conţinut de merişoare favorizează eliminarea nicotinei din sânge mai repede decât s-ar petrece în mod normal. Nicotina creşte valoarea glicemiei, aşa că merişoarele ar putea substitui ţigările cu succes. Păstraţi câteva merişoare uscate la îndemână pentru a atenua simptomele privării de nicotină, dacă încercaţi să vă lăsaţi de fumat.

6. Lămâia
Lămâia este un alt aliat în lupta cu efectele nicotinei în organism. Dacă fumaţi, această substanţă rămâne în sistemul vostru sanguin până la 3 zile. Imunitatea şi sănătatea pielii au de câştigat de pe urma consumului de lămâie, acidul citric şi vitamina C combat efectele nicotinei.

7. Morcovi
Morcovii conţin vitaminele A, B, C şi K care ajută la eliminarea nicotinei din organism. Fumatul reduce nivelul acestor vitamine, distruge celulele nervoase şi afectează buna funcţionare a sistemului nervos. Nicotina usucă pielea, iar morcovii sunt o sursă excelentă de vitamina A şi K, indispensabile pentru o piele frumoasă.

10 antibiotice naturale

"S-au descoperit mai multe plante cu un efect mai puternic decât antibioticele clasice şi există rezultate ştiinţifice care le dovedesc eficienţa..."

Citeşte mai mult:
10 antibiotice din plante medicinale!»

8. Rodia
Fumatul accelerează bătăile inimii, creşte tensiunea arterială si scade nivelul oxigenului din sânge. Puteţi stopa aceste simptome prin consumul frecvent de rodii, care îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi ajută la reglarea deficitului de globule roşii din sânge.

9. Germenii de grâu
Fumatul determină constricţia vaselor sanguine, ceea ce duce la creşterea tensiunii arteriale. Vitamina E din germenii de grâu îmbunătăţeşte elasticitatea sistemului circulator. Germenii de grâu pot reduce şi riscul apariţiei de boli cardiovasculare odată cu înaintarea în vârstă.

10. Varza creaţă (kale)
Varza creaţă este o sursă naturală de antioxidanţi, care sunt de ajutor în eliminarea toxinelor şi a nicotinei din organism. Mai mult, acidul lactic din varză curăţă colonul, iar sulforafanul luptă împotriva toxinelor.

Citeşte şi:
Iată ce se întâmplă cu organismul tău dacă începi să consumi zilnic ghimbir»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+3
  • Boli și stări
  • Coaja de portocala
  • Consiliere Renuntare Fumat
  • Suc merisoare
  • Broccoli
  • tigari
  • spanac
  • renuntare la fumat
  • nicotina

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
10 alimente care cresc senzaţia de foame
10 alimente care cresc senzaţia de foame Dacă vrei să slăbeşti, evită aceste alimente care îţi măresc mai mult senzaţia de foame. +9 / 0 +9
Sfecla roşie şi beneficiile ei pentru sănătate
Sfecla roşie şi beneficiile ei pentru sănătate Cu un gust dulceag şi o culoare minunată, sfecla roşie te poate ţine departe de cele mai crunte boli precum cancerul, bolile hepatice sau cardiovasculare. Iată, pe larg, care sunt beneficiile unui consum regulat de sfeclă roşie: +23 / -1 +22
Top 5 înlocuitori pentru zahăr
Top 5 înlocuitori pentru zahăr Chiar dacă auzim în fiecare zi mesaje ce ne sfătuiesc să reducem consumul de zahăr, puţini dintre noi luăm măsuri să înlocuim acest duşman al sănătăţii şi siluetei noastre. O mare parte din alimentele pe care le consumăm zilnic, şi nu mă refer în special la prăjituri sau dulciuri, conţin zahăr în cantităţi foarte... +19 / 0 +19
Ce ulei nu ar trebui să-ți lipsească iarna din casă
Ce ulei nu ar trebui să-ți lipsească iarna din casă Unul dintre cele mai bune uleiuri pentru gătit este uleiul de cocos. Compoziția acestuia rămâne neschimbată chiar și la temperaturi ridicate. +16 / -1 +15
6 beneficii neştiute ale dovleacului
6 beneficii neştiute ale dovleacului Plăcintă de dovleac, supă de dovleac, dovleac la cuptor, alegerile preparatelor cu dovleac sunt nesfârşite şi, cu adevărat, delicioase! Şi pentru că este vedeta acestui sezon, m-am gândit că ar fi bine să ştii şi că pe lângă aroma şi gustul puternic, dovleacul are şi numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi ajutorul pe... +18 / -3 +15
Pericolul din apa minerală. Persoanele care trebuie s-o elimine din alimentație
Pericolul din apa minerală. Persoanele care trebuie s-o elimine din alimentație Bolile cardiovasculare sunt responsabile pentru 60% dintre decesele din România, spre deosebire de media europeană de 46%. Moştenirea genetică, fumatul, sedentarismul şi alimentaţia sunt cele mai importante cauze. +14 / 0 +14
Topul uleiurilor sănătoase
Topul uleiurilor sănătoase Grăsimile sunt în topul listei cu cele mai discutate subiecte de medicii nutriţionişti din toată lumea. Auzim peste tot că există grăsimi bine, grăsimi rele, sănătoase sau nesănătoase. Probabil unii dintre voi nu mai consuma demult timp mezeluri, sau margarina şi rareori consuma ulei de măsline. Cu toate astea trebuie să ştii... +14 / 0 +14
20 de cireşe echivalentul unei aspirine
20 de cireşe echivalentul unei aspirine Timp de secole, oamenii au folosit cireşele atât pentru gustul lor extraordinar, dar mai ales în scopuri terapeutice. Acest lucru a fost confirmat de numeroasele studii ştiinţifice, care au demonstrat că cireşele sunt bogate în antioxidanţi şi flavanoide, având un impact favorabil asupra bolilor de inimă, bolilor osoase dar şi un... +14 / -1 +13
6 alimente banale pentru o sanătate de fier
6 alimente banale pentru o sanătate de fier Include în meniul tău cât mai multe alimente precum iaurtul şi usturoiul şi astfel vei avea o iarnă fără nas în batistă, tuse şi gât roşu. +12 / 0 +12
De ce ar trebui sa renuntam la painea alba?
De ce ar trebui sa renuntam la painea alba? Painea alba mai este numita si "alimentul gol", deoarece contine numai amidon, pe care organismul il transforma in zahar si grasimi. +10 / 0 +10