11 legume care contin mai mult FIER decat carnea rosie

Octombrie 27, 2017 | sursa: doc.ro
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+21
11 legume care contin mai mult FIER decat carnea rosie

In caz ca te intrebai cum poti obtine mai mult fier, fara sa mananci carne, afla ca exista o multime de solutii pentru ca organismul tau sa nu duca lipsa acestui nutrient important.

"doza zilnica recomandata de fier este cuprinsa intre 8 si 27 mg"Fierul pare sa fie principalul motiv de ingrijorare pentru toti vegetarienii. Pentru adulti, doza zilnica recomandata de fier este cuprinsa intre 8 si 27 mg, potrivit specialistilor din domeniul sanatatii, precum "The National Institutes of Health".

De-a lungul anilor, carnea a fost considerata sursa principala de fier (si cea mai bogata sursa), astfel incat veganii au fost fortati de imprejurari sa caute un substitut pentru fier, in legume. Exista o multime de legume bogate in fier pe piata, asa ca pentru a-ti usura lucrurile, ti-am pregatit o lista de legume cu un continut ridicat de fier.

1. Spanacul

Legumele frunzoase, precum spanacul - preferatul lui Popeye - contine foarte mult fier. Doar 3 cani de spanac contin 18 mg de fier, mai mult decat o friptura de 230 de grame. Iar o salata de spanac este suficienta pentru a intruni necesarul zilnic de fier.

2. Broccoli

Nu este doar o sursa excelenta de fier, ci si o legume ce contine o varietate de nutrienti esentiali, cum ar fi vitamina C, vitamina K si magneziu. Mai mult, vitamina C din broccoli imbunatateste capacitatea de absorbtie a corpului in ceea ce priveste fierul.

3. Lintea

Adaugand 1 cana de linte intr-o supa sau in salata ta preferata, vei descoperi un mod simplu prin care ii poti oferi corpului tau mai mult fier decat ar avea o friptura de 230 de grame. De asemenea, lintea este bogata in proteine, fibre alimentare si potasiu.

4. Kale sau varza furajera

3 cani de frunze de kale contin 3,6 mg de fier, iar din acest motiv, kale iti ajuta corpul sa tina la distanta oboseala si anemia. Daca nu iti place kale in forma cruda, poti sa adaugi frunzele tocate in supa ta preferata, in salate sau in compozitia de burgeri.

Mustarul si hreanul

"Cea mai la îndemână metodă de a valorifica hreanul în scop medicinal este răzuirea sa..."

Citeşte mai mult:
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon»

5. Cartoful copt

Un cartof mare si copt contine de 3 ori mai mult fier decat o portie de 85 de grame de carne de pui. Fa-ti o combinatie delicioasa, cu broccoli preparat la aburi, putina branza sau cascaval topit si pune si putin iaurt la toata aceasta combinatie.

6. Seminte de susan

1 lingura de seminte de susan inseamna 1,3 mg de fier si micile seminte pot fi cu usurinta incluse in orice dieta. Le poti folosi ca dressing, le poti amesteca in sosul de salsa ori alt tip de sos sau le poti presara intr-o salata.

7. Caju

Nu doar ca sunt foarte bogate in proteine, la fel ca alte nuci, insa sunt si bogate in ceea ce priveste continutul de fier. O jumatate de cana de caju contine 4 mg de fier, potrivit health-and-love-page.com.

8. Nautul

O gustare crocanta atunci cand boabele de naut sunt prajite in ulei de masline, un preparat culinar savuros atunci cand boabele sunt amestecate cu branza feta, castravete si rosii. Oricum ar fi, 1 cana de naut iti ofera 4,7 mg de fier, ceea ce este mai mult de jumatate din doza zilnica recomandata pentru adultii de sex masculin.

9. Ciocolata neagra

Nu este doar dulce, ci si benefica. Ciocolata neagra reduce anxietatea, te ajuta sa ai dinti mai sanatosi, o piele mai sanatoasa si creste aportul de fier din corp. 28 de grame de ciocolata neagra contin 2-3 mg de fier.

10. Mangoldul sau sfecla elvetiana

1 cana de frunze de mangold contine 4 mg de fier, care este mai mult decat iti ofera un hamburger de 170 de grame. De asemenea, mangoldul este o sursa majora de nutrienti esentiali, cum ar fi acidul folic, acizii grasi Omega-3 si vitaminele A, K si C.

11. Fasole rosie Kidney

1 cana de fasole rosie contine 3-4 mg de fier. Acest superstar din alimentatia vegetarienilor este un ingredient sanatos, folosit adesea cu alte optiuni care inlocuiesc carnea.

Citeşte şi:
Pericolul din apa minerală. Persoanele care trebuie s-o elimine din alimentație»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+21
  • Ciocolata neagra
  • Broccoli
  • legume toamna
  • spanac
  • cartof
  • fier
  • linte

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon Cum ar fi o masă fără condimente? Cu siguranţă una fără gust. Avem numai de câştigat dacă asezonăm mâncarea cu hrean sau boabe de muştar. Ele sunt socotite a fi medicamente naturale, fiind indicate mai ales în anotimpul răcelilor. +19 / -1 +18
Sfecla roşie şi beneficiile ei pentru sănătate
Sfecla roşie şi beneficiile ei pentru sănătate Cu un gust dulceag şi o culoare minunată, sfecla roşie te poate ţine departe de cele mai crunte boli precum cancerul, bolile hepatice sau cardiovasculare. Iată, pe larg, care sunt beneficiile unui consum regulat de sfeclă roşie: +24 / -1 +23
Alimente pe care uităm să le includem în meniu
Alimente pe care uităm să le includem în meniu Obiceiurile noastre alimentare sunt influenţate de tradiţiile familiale, cultura alimentară etnică, preţurile alimentelor şi sortimentele din magazine. +19 / 0 +19
Ce alimente sunt indicate când este caniculă
Ce alimente sunt indicate când este caniculă Cu cât este mai cald afară cu atât mai greu este să te decizi ce anume să mănânci astfel încât să ai energia necesară pentru a te mobiliza pe tot parcursul zilei. +15 / 0 +15
Tratează naturist constipația
Tratează naturist constipația Problemele legate de un tranzit lent îți pot provoca anumite neplăceri, printre care și constipația. Apelează cu încredere la remediile oferite de natură pentru a-ți menține sănătatea! +14 / 0 +14
Ce alimente trebuie să consumăm pentru buna funcţionare a creierelui
Ce alimente trebuie să consumăm pentru buna funcţionare a creierelui Este important de ştiut că ceea ce mâncăm influenţează în mare măsură capacitatea noastră de concentrare, dar şi, în general, starea noastră emoţională, existând o serie de alimente care pot îmbunătăţi, prin consumarea lor, funcţiile creierului, susţine nutriţionistul Lygia Alexandrescu. +15 / -1 +14
Proprietatile magice ale sucului de morcovi
Proprietatile magice ale sucului de morcovi Stoarcerea fructelor si legumelor este calea rapida spre o sanatate optima. Folosirea legumelor si fructelor organice stoarse va permite sa consumati maximum de nutrienti din acestea decat daca le-ati gati. Masa de legume si fructe concentrata, in forma lichida este asimilata usor de organism, ceea ce face ca stoarcerea fructelor si legumelor sa... +13 / 0 +13
Nucul ține în frâu diabetul
Nucul ține în frâu diabetul Datorită conţinutului bogat de substanţe nutritive, nucile sunt recomandate pentru prevenirea bolilor de inimă, combaterea diabetului și pentru îmbunătăţirea memoriei. +12 / 0 +12
În sezonul rece ajută organismul consumând merişoare
În sezonul rece ajută organismul consumând merişoare În mod tradiţional, romanii asociază merişorul cu masa de Crăciun şi curcanul fript. Este folosit în foarte multe reţete culinare ( sosuri sau chiar deserturi) şi se poate consuma proaspăt, uscat sau chiar sub formă de suc. +12 / 0 +12
Cele mai sănătoase cereale integrale: cum facem alegerea corectă
Cele mai sănătoase cereale integrale: cum facem alegerea corectă Cele mai sănătoase cereale integrale - din acestea ar trebui să fie compus micul dejun, potrivit recomandării nutriţioniştilor. Dar cum alegem cele mai sănătoase cereale integrale şi care sunt acestea?! +10 / 0 +10