12 motive pentru a mânca zilnic o felie de ananas

Septembrie 14, 2015 | Sursa: sanatate.bzi.ro
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+4
12 motive pentru a mânca zilnic o felie de ananas

Ananasul este o sursă de vitaminele A, C, B1, B2, B3, B5 şi B6. De asemenea, este bogat în mangan, beta-caroten, acid folic, cupru, magneziu, potasiu, şi fibre dietetice. Unul dintre cele mai bune motive pentru a mânca ananas este gustul bun. Antioxidanţii din compoziţia sa combat radicalii liberi şi totodată joacă un rol important în prevenirea bolilor de inimă şi a cancerului.

Bromelaina este însă cea care face din ananas un fruct de nelipsit din dietă. Aceasta enzimă are numeroase beneficii pentru sănătate. Iată câteva motive pentru a consuma zilnic o felie de ananas:

Fortifica oasele
Ananasul este o sursă bogată de mangan, de care organismul tău are nevoie pentru a construi oase sănătoase. Este necesar mai ales copiilor, adolescenţilor şi vârstnicilor, ale căror oase slăbesc pe măsură ce îmbătrânesc.

Ajută digestia
Bromalaina se găseşte mai ales în cotorul ananasului, parte pe care mulţi o aruncă. Aceasta ajuta la digestia alimentelor proteice, reduce inflamaţiile şi combate durerile. Pentru a te bucura de aceste beneficii consuma ananas proaspăt, nepreparat termic.
"Ananasul stimulează metabolismul graţie fibrelor care ajută sistemul digestiv să funcţioneze corespunzător"
Bună sursă de fibre
Ananasul stimulează metabolismul graţie fibrelor care ajută sistemul digestiv să funcţioneze corespunzător. De asemenea, previne constipaţia.

Sănătate mentală
Ananasul îmbunătăţeşte starea de spirit şi ajuta la combaterea depresiei şi anxietăţii. Asta datorită triptofanului, care este folosit de organism pentru producerea serotoninei.

Bun pentru gingii
Ananasul întăreşte gingiile şi va ajuta să vă păstraţi dinţii sănătoşi şi puternici.

Cat de multe fructe mananci zilnic

"O porție este considerată a conţine aproximativ 80 gr. de fructe și legume. Aceasta este echivalentul aproximativ al unei..."

Citeşte mai mult:
Mâncați îndeajuns de multe fructe - și dacă nu, cum puteți mări consumul?»

Previne cheagurile de sânge
Un alt beneficiu al consumului de ananas este prevenirea cheagurilor de sânge. El conţine o substanţă care are efect anticoagulant.

Sursa de vitamine şi minerale
Furnizează doza zilnică de vitamina C de care avem nevoie şi 1/5 din doză zilnică de vitamina A. Aceşti compuşi protejează celulele sănătoase de radicalii liberi şi vindecă celulele deteriorate.

De asemenea, conţine beta-caroten, care ajută la păstrarea vederii şi cupru care stimulează producţia de hemoglobină şi accelerează cicatrizarea rănilor.

Previne astmul
Toxinele, alimentaţia proastă, poluarea, abuzul de antibiotice şi stresul sunt câţiva factori de risc pentru dezvoltarea astmului. Datorită proprietăţilor sale anti-inflamatorii, ananasul elimina aceste condiţii.

Artrită
Bromelaina este de asemenea considerată un antiinflamator eficient. Consumul regulat de ananas proaspăt - cel puţin o jumătate de cană, te ajută să calmezi durerile articulare. În Germania, bromelaina este aprobată că medicament care reduce inflamaţia.

Bun pentru tuse şi răceala
Bromelaina ajuta la stoparea tusei, fluidifica şi reduce cantitatea de mucus.

Scade tensiunea arterială
Ananasul ţine sub control tensiunea arterială, datorită conţinutului de potasiu, un mineral esenţial penru păstrarea sănătăţii sistemului cardiovascular.

Citeşte şi:
Merele şi secretele lor pentru sănătate»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+4
  • Vitamine
  • Boli și stări
  • Tratament astm
  • Digestie usoara
  • Presiune arteriala
  • gingie
  • tuse
  • ananas

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon Cum ar fi o masă fără condimente? Cu siguranţă una fără gust. Avem numai de câştigat dacă asezonăm mâncarea cu hrean sau boabe de muştar. Ele sunt socotite a fi medicamente naturale, fiind indicate mai ales în anotimpul răcelilor. +19 / -1 +18
Sfecla roşie şi beneficiile ei pentru sănătate
Sfecla roşie şi beneficiile ei pentru sănătate Cu un gust dulceag şi o culoare minunată, sfecla roşie te poate ţine departe de cele mai crunte boli precum cancerul, bolile hepatice sau cardiovasculare. Iată, pe larg, care sunt beneficiile unui consum regulat de sfeclă roşie: +24 / -1 +23
Top 5 înlocuitori pentru zahăr
Top 5 înlocuitori pentru zahăr Chiar dacă auzim în fiecare zi mesaje ce ne sfătuiesc să reducem consumul de zahăr, puţini dintre noi luăm măsuri să înlocuim acest duşman al sănătăţii şi siluetei noastre. O mare parte din alimentele pe care le consumăm zilnic, şi nu mă refer în special la prăjituri sau dulciuri, conţin zahăr în cantităţi foarte... +19 / 0 +19
De ce e bine sa bei dimineata un pahar de apa cu lamaie?
De ce e bine sa bei dimineata un pahar de apa cu lamaie? Daca iti doresti sa iti detoxifiezi organismul si nu vrei sa tii o dieta stricta, cea mai buna metoda este sa bei in fiecare dimineata un pahar de apa plata cu cateva felii de lamaie. Consumul de apa cu lamaie dimineata iti aduce tot felul de beneficii, de aceea incearca sa il introduci cat mai mult in rutina ta. Daca suferi de gastrita sau... +15 / 0 +15
Ouăle - vedete la masa de Paşte
Ouăle - vedete la masa de Paşte Oul este reprezintă un aliment valoros pentru alimentaţia omului încă din cele mai vechi timpuri. Se întâmpla acest lucru datorită nutrienţilor ce se găsesc în ouă dar şi datorită gradului ridicat de asimilare a nutrienţilor din compoziţia lor. +15 / 0 +15
Cele mai sănătoase alimente ale toamnei
Cele mai sănătoase alimente ale toamnei După o vară toridă, toamna vine la pachet cu o doză de vitamine și minerale pe care ți le pune la dispoziție prin intermediul fructelor și legumelor de sezon. +14 / 0 +14
Știi ce remedii naturiste poți face din cojile de mandarine?
Știi ce remedii naturiste poți face din cojile de mandarine? Mandarinele fac parte din categoria deliciilor sănătoase pe care le poți mânca ori de câte ori simți nevoia să-ți răsfeți papilele gustative. Nu le arunca la final cojile! +13 / 0 +13
Laptele de capră, mai sănătos?
Laptele de capră, mai sănătos? Deşi nu este un tip de lapte foarte popular la noi în ţară, laptele de capră este unul dintre cele mai consumate produse lactate în multe zone de pe glob. Beneficiile lui sunt multiple, fiind o excelentă sursă de calciu, bogat în substanţe nutritive. +12 / 0 +12
De ce este periculos zahărul
De ce este periculos zahărul Dacă astăzi e o banalitate pentru toată lumea, acum câteva secole zahărul era o delicatesă pe care puţini şi-o permiteau. Indienii au deţinut mult timp secretul zahărului vânzând delicatesa dulce la preţuri exorbitante. Nu degeaba i s-a spus „aurul alb”. Se crede că europenii l-au descoperit abia în secolul XI şi de atunci... +12 / 0 +12
De ce ar trebui sa renuntam la painea alba?
De ce ar trebui sa renuntam la painea alba? Painea alba mai este numita si "alimentul gol", deoarece contine numai amidon, pe care organismul il transforma in zahar si grasimi. +10 / 0 +10