12 motive pentru a mânca zilnic o felie de ananas

Septembrie 14, 2015 | Sursa: sanatate.bzi.ro
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+3
12 motive pentru a mânca zilnic o felie de ananas

Ananasul este o sursă de vitaminele A, C, B1, B2, B3, B5 şi B6. De asemenea, este bogat în mangan, beta-caroten, acid folic, cupru, magneziu, potasiu, şi fibre dietetice. Unul dintre cele mai bune motive pentru a mânca ananas este gustul bun. Antioxidanţii din compoziţia sa combat radicalii liberi şi totodată joacă un rol important în prevenirea bolilor de inimă şi a cancerului.

Bromelaina este însă cea care face din ananas un fruct de nelipsit din dietă. Aceasta enzimă are numeroase beneficii pentru sănătate. Iată câteva motive pentru a consuma zilnic o felie de ananas:

Fortifica oasele
Ananasul este o sursă bogată de mangan, de care organismul tău are nevoie pentru a construi oase sănătoase. Este necesar mai ales copiilor, adolescenţilor şi vârstnicilor, ale căror oase slăbesc pe măsură ce îmbătrânesc.

Ajută digestia
Bromalaina se găseşte mai ales în cotorul ananasului, parte pe care mulţi o aruncă. Aceasta ajuta la digestia alimentelor proteice, reduce inflamaţiile şi combate durerile. Pentru a te bucura de aceste beneficii consuma ananas proaspăt, nepreparat termic.
"Ananasul stimulează metabolismul graţie fibrelor care ajută sistemul digestiv să funcţioneze corespunzător"
Bună sursă de fibre
Ananasul stimulează metabolismul graţie fibrelor care ajută sistemul digestiv să funcţioneze corespunzător. De asemenea, previne constipaţia.

Sănătate mentală
Ananasul îmbunătăţeşte starea de spirit şi ajuta la combaterea depresiei şi anxietăţii. Asta datorită triptofanului, care este folosit de organism pentru producerea serotoninei.

Bun pentru gingii
Ananasul întăreşte gingiile şi va ajuta să vă păstraţi dinţii sănătoşi şi puternici.

Cat de multe fructe mananci zilnic

"O porție este considerată a conţine aproximativ 80 gr. de fructe și legume. Aceasta este echivalentul aproximativ al unei..."

Citeşte mai mult:
Mâncați îndeajuns de multe fructe - și dacă nu, cum puteți mări consumul?»

Previne cheagurile de sânge
Un alt beneficiu al consumului de ananas este prevenirea cheagurilor de sânge. El conţine o substanţă care are efect anticoagulant.

Sursa de vitamine şi minerale
Furnizează doza zilnică de vitamina C de care avem nevoie şi 1/5 din doză zilnică de vitamina A. Aceşti compuşi protejează celulele sănătoase de radicalii liberi şi vindecă celulele deteriorate.

De asemenea, conţine beta-caroten, care ajută la păstrarea vederii şi cupru care stimulează producţia de hemoglobină şi accelerează cicatrizarea rănilor.

Previne astmul
Toxinele, alimentaţia proastă, poluarea, abuzul de antibiotice şi stresul sunt câţiva factori de risc pentru dezvoltarea astmului. Datorită proprietăţilor sale anti-inflamatorii, ananasul elimina aceste condiţii.

Artrită
Bromelaina este de asemenea considerată un antiinflamator eficient. Consumul regulat de ananas proaspăt - cel puţin o jumătate de cană, te ajută să calmezi durerile articulare. În Germania, bromelaina este aprobată că medicament care reduce inflamaţia.

Bun pentru tuse şi răceala
Bromelaina ajuta la stoparea tusei, fluidifica şi reduce cantitatea de mucus.

Scade tensiunea arterială
Ananasul ţine sub control tensiunea arterială, datorită conţinutului de potasiu, un mineral esenţial penru păstrarea sănătăţii sistemului cardiovascular.

Citeşte şi:
Merele şi secretele lor pentru sănătate»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+3
  • Vitamine
  • Boli și stări
  • Tratament astm
  • Digestie usoara
  • Presiune arteriala
  • gingie
  • tuse
  • ananas

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
De ce ar trebui sa renuntam la painea alba?
De ce ar trebui sa renuntam la painea alba? Painea alba mai este numita si "alimentul gol", deoarece contine numai amidon, pe care organismul il transforma in zahar si grasimi. +10 / 0 +10
Sfecla roşie şi beneficiile ei pentru sănătate
Sfecla roşie şi beneficiile ei pentru sănătate Cu un gust dulceag şi o culoare minunată, sfecla roşie te poate ţine departe de cele mai crunte boli precum cancerul, bolile hepatice sau cardiovasculare. Iată, pe larg, care sunt beneficiile unui consum regulat de sfeclă roşie: +22 / -1 +21
De ce e bine sa bei dimineata un pahar de apa cu lamaie?
De ce e bine sa bei dimineata un pahar de apa cu lamaie? Daca iti doresti sa iti detoxifiezi organismul si nu vrei sa tii o dieta stricta, cea mai buna metoda este sa bei in fiecare dimineata un pahar de apa plata cu cateva felii de lamaie. Consumul de apa cu lamaie dimineata iti aduce tot felul de beneficii, de aceea incearca sa il introduci cat mai mult in rutina ta. Daca suferi de gastrita sau... +15 / 0 +15
Cele mai sănătoase alimente ale toamnei
Cele mai sănătoase alimente ale toamnei După o vară toridă, toamna vine la pachet cu o doză de vitamine și minerale pe care ți le pune la dispoziție prin intermediul fructelor și legumelor de sezon. +14 / 0 +14
Topul uleiurilor sănătoase
Topul uleiurilor sănătoase Grăsimile sunt în topul listei cu cele mai discutate subiecte de medicii nutriţionişti din toată lumea. Auzim peste tot că există grăsimi bine, grăsimi rele, sănătoase sau nesănătoase. Probabil unii dintre voi nu mai consuma demult timp mezeluri, sau margarina şi rareori consuma ulei de măsline. Cu toate astea trebuie să ştii... +14 / 0 +14
În sezonul rece ajută organismul consumând merişoare
În sezonul rece ajută organismul consumând merişoare În mod tradiţional, romanii asociază merişorul cu masa de Crăciun şi curcanul fript. Este folosit în foarte multe reţete culinare ( sosuri sau chiar deserturi) şi se poate consuma proaspăt, uscat sau chiar sub formă de suc. +12 / 0 +12
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon Cum ar fi o masă fără condimente? Cu siguranţă una fără gust. Avem numai de câştigat dacă asezonăm mâncarea cu hrean sau boabe de muştar. Ele sunt socotite a fi medicamente naturale, fiind indicate mai ales în anotimpul răcelilor. +10 / 0 +10
10 alimente care cresc senzaţia de foame
10 alimente care cresc senzaţia de foame Dacă vrei să slăbeşti, evită aceste alimente care îţi măresc mai mult senzaţia de foame. +9 / 0 +9
Pigmentul violet din alimente,remediul naturii pentru cancer
Pigmentul violet din alimente,remediul naturii pentru cancer Un organism sănătos are nevoie de toată gama de nutrimenți, motiv pentru care se recomandă o dietă echilibrată și vastă. Alimentele de culoare închisă îți oferă o doză de antioxidanți de calitate. +8 / 0 +8
O problemă a toamnei: Vitamina D
O problemă a toamnei: Vitamina D - Pe timpul verii, organismul nostru produce vitamină D cu ajutorul luminii solare. Dar odată cu venirea toamnei, această producţie începe să stagneze. Cum poate fi evitată o carenţă de vitamina D în anotimpul rece? În lipsa ei, calciul nu se mai asimilează şi oasele se fac praf +8 / 0 +8