20 de cireşe echivalentul unei aspirine

Mai 26, 2015 | Calin Petru Barbulescu
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+13
20 de cireşe echivalentul unei aspirine

Iată că a sosit şi vremea cireşelor!

"Timp de secole, oamenii au folosit cireşele atât pentru gustul lor extraordinar, dar mai ales în scopuri terapeutice"Ce ar fi dacă v-aş spune că o mână de cireşe este echivalentă cu puterea unei aspirine?

Haideţi să descoperim împreună secretele cireşelor şi cum putem înlocui o aspirină cu 20 de cireş :

Timp de secole, oamenii au folosit cireşele atât pentru gustul lor extraordinar, dar mai ales în scopuri terapeutice. Acest lucru a fost confirmat de numeroasele studii ştiinţifice, care au demonstrat că cireşele sunt bogate în antioxidanţi şi flavanoide, având un impact favorabil asupra bolilor de inimă, bolilor osoase dar şi un impact pozitiv în ameliorarea durerilor.

Acest fruct parfumat conţine cantităţi foarte mari de antociani, atât de eficienţi în reducerea durerilor. Practic cantitatea de antociani ce se regăseşte în 20 de cireşe este capabilă să reducă durerile mult mai eficient decât o aspirină.

Iată mai jos şi alte beneficii uimitoare ale cireşelor:

Secretele condimentelor

"Condimentele sunt cele ce iţi vor transforma o mâncare banală într-o delicatesă. Mai mult decât atât, acestea pot fi baza unui sistem imunitar puternic datorită conţinutului ridicat de..."

Citeşte mai mult:
Descoperă topul celor mai sănătoase 10 condimente din lume!»

- Datorită conţinutului mare de magneziu şi calciu, cireşele sunt bune pentru oase

- Deoarece acestea conţin un procent mare de apă şi sunt sărace în calorii, sunt foarte bune pentru cei care doresc să piardă în greutate

- Fibrele, vitaminele şi mineralele ce se regăsesc în cireşe îţi vor energiza corpul şi îţi vor purifica sângele.

Este bine de ştiut faptul că pe lângă fructul în sine, şi cozile de la cireşe sunt benefice organismului şi pot fi utilizate oricând. Puteţi să vă faceţi ceai din cozi de cireşe care va fi benefic în cazul în care aveţi infecţie urinara sau suferiţi de probleme la rinichi.

Pregătirea acestui ceai este foarte simplă: puneţi un pumn de cozi de cireşe în 500 de ml de apă şi lăsaţi-o să fiarbă. După ce a fiert, acoperiţi ibricul şi lăsaţi-l să facă infuzie 15-20 de minute. Beţi înghiţituri mici pe tot parcursul zilei.

În Japonia, floarea de cireş este considerată a fi floarea naţională, simbolizând fericire. În luna aprilie, japonezii sărbătoresc Hanami (Festivalul Florilor de Cireş). Această sărbătoare are loc exact în perioada în care înfloresc cireşii, oamenii bucurându-se din plin de frumuseţea lor trecătoare.

Citeşte şi:
Sfecla roşie şi beneficiile ei pentru sănătate»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+13
  • Alimentatie echilibrata
  • Cozi De Cirese
  • Aspirina
  • Aport de magneziu
  • depozite de calciu
  • cirese

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
5 mituri despre porumb desfiinţate
5 mituri despre porumb desfiinţate Porumbul fiert sau copt este una dintre mai simple şi mai delicioase plăceri ale vierii. Cu toate acestea, pe seama porumbului au apărut tot felul de mituri. Mulţi oameni sunt convinşi că acesta nu este sănătos. +8 / 0 +8
Top 5 înlocuitori pentru zahăr
Top 5 înlocuitori pentru zahăr Chiar dacă auzim în fiecare zi mesaje ce ne sfătuiesc să reducem consumul de zahăr, puţini dintre noi luăm măsuri să înlocuim acest duşman al sănătăţii şi siluetei noastre. O mare parte din alimentele pe care le consumăm zilnic, şi nu mă refer în special la prăjituri sau dulciuri, conţin zahăr în cantităţi foarte... +19 / 0 +19
6 beneficii neştiute ale dovleacului
6 beneficii neştiute ale dovleacului Plăcintă de dovleac, supă de dovleac, dovleac la cuptor, alegerile preparatelor cu dovleac sunt nesfârşite şi, cu adevărat, delicioase! Şi pentru că este vedeta acestui sezon, m-am gândit că ar fi bine să ştii şi că pe lângă aroma şi gustul puternic, dovleacul are şi numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi ajutorul pe... +18 / -3 +15
2 litri de apă pe zi - mit sau realitate?
2 litri de apă pe zi - mit sau realitate? Pentru sănătatea dumneavoastră beţi cel puţin 2 litri de lichide pe zi”. E, deja, o afirmaţie înrădăcinată adânc în creierul nostru. Un fel de axiomă ce nu mai are nevoie de nicio demonstraţie ca să o credem pe cuvânt. 1 +16 / -2 +14
În sezonul rece ajută organismul consumând merişoare
În sezonul rece ajută organismul consumând merişoare În mod tradiţional, romanii asociază merişorul cu masa de Crăciun şi curcanul fript. Este folosit în foarte multe reţete culinare ( sosuri sau chiar deserturi) şi se poate consuma proaspăt, uscat sau chiar sub formă de suc. +12 / 0 +12
Descoperă beneficiile bananelor
Descoperă beneficiile bananelor Dacă treci peste prejudecăţi şi îţi scoţi din cap toate legăturile pe care le faci apropo de banane, vei descoperi că mâncatul acestora reprezintă lucruri foarte serioase şi asta implica multe beneficii pentru organism şi sănătatea acestuia. +10 / 0 +10
8 lucruri care se întâmplă cu organismul tău când te laşi de băuturi carbogazoase
8 lucruri care se întâmplă cu organismul tău când te laşi de băuturi carbogazoase Sucurile racoritoare dau dependenta la fel precum tigarile, alcoolul sau drogurile. Te simti bine atunci cand le consumi, insa au efecte nocive asupra organismului pe termen lung. Iata ce se intampla cu corpul tau atunci cand te lasi de bauturile carbogazoase. +9 / 0 +9
5 alimente care îţi menţin inima sănătoasă
5 alimente care îţi menţin inima sănătoasă Ca să ai o inimă sănătoasă este indicat să mănânci alimente bogate în vitamine şi în minerale. În acest sens, iată ce legume şi fructe nu trebuie să-ţi lipsească din alimentaţie. +8 / 0 +8
Prunele, fructe -  medicament
Prunele, fructe - medicament Prunele conţin importante cantităţi de sodiu, potasiu, fier, magneziu, mangan, seleniu, cupru şi vitaminele A, E, B şi C. De asemenea, foarte importanţi sunt acizii organici specifici - betacarotenul, substanţele pectice şi, nu în ultimul rând, micile cantităţi de acid oxalic şi fumaric. +8 / 0 +8
Gălbenuşul de ou – atât de incriminat, şi totuşi atât de sănătos
Gălbenuşul de ou – atât de incriminat, şi totuşi atât de sănătos Gălbenuşurile au un conţinut ridicat de colesterol, însă un studiu realizat recent arată că un consum regulat de ouă nu influenţează deloc nivelul de colesterol general din sânge, în timp ce un altul a stabilit că acest aliment creşte nivelul de colesterol bun, care are ca efect protejarea inimii, informează publicaţia Huffington... +7 / 0 +7