5 alimente care îţi menţin inima sănătoasă

Iulie 25, 2016 | sursa: clicksanatate.ro - Georgiana Rache
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+7
5 alimente care îţi menţin inima sănătoasă

Ca să ai o inimă sănătoasă este indicat să mănânci alimente bogate în vitamine şi în minerale. În acest sens, iată ce legume şi fructe nu trebuie să-ţi lipsească din alimentaţie.

"roşiile sunt o alegere excelentă pentru o inimă sănătoasă"Datorită conţinutului bogat de potasiu, vitamina A şi magneziu, roşiile sunt o alegere excelentă pentru o inimă sănătoasă. Aceste minerale previn hipertensiunea arterială. Şi licopina, o altă substanţă care se găseşte în roşii, ajută la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge.

Roşiile, esenţiale în dieta persoanelor care suferă de afecţiuni cardiace

Roşiile nu ar trebui să lipsească din dieta persoanelor care suferă de afecţiuni cardiace - este şi recomandarea venită din partea oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Cambridge şi de la Cambridge University Hospitals NHS Trust.

Experţii consideră că o doză zilnică de sos de roşii ar putea îmbunătăţi în mod semnificativ funcţionarea vaselor sanguine la pacienţii cu probleme de inimă.

10 antibiotice naturale

"Cercetările recente din domeniul medicinei au avut în vedere plante care pot trata bolile rezistente la antibiotice..."

Citeşte mai mult:
10 antibiotice din plante medicinale!»

Usturoiul ajută la elasticitatea vaselor de sânge

Potrivit medicilor, este suficient să consumi un căţel de usturoi în fiecare zi şi nu vei avea probleme cu colesterolul „rău” (LDL). Totodată, usturoiul ajută la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge şi previne atacurile de cord.

Fructele de pădure menţin inima tânără

Antioxidanţii, vitaminele şi fibrele pe care le conţin fructele de pădure sunt un răsfăţ pentru inima ta, căci ajută la menţinrea sănătătţii arterelor. Aşa că încearcă să consumi de cel puţin două ori pe săptămână mure, afine, zmeură sau fragi.

Soia previne atacul de cord

Un studiu al cercetătorilor japonezi a arătat că persoanele care consumă soia sunt mai puţin expuse riscului unui atac de cord. Acesst efect se datorează conţinutului bogat de proteine, de minerale şi de vitamine, în special vitamina E. Soia este benefică şi pentru că proteinele reduc hipertensiunea.

Fasolea te scapă de colesterolul rău

Ştiai că, dacă mănânci diverse feluri de mâncare cu fasole uscată, ai grijă de inima ta? Are ecest efect datorită conţinutului bogat de fibre, de calciu, zinc şi de magneziu, care ajută la menţinerea colesterolului în limite normale.

Citeşte şi:
Ghimbirul - planta care face minuni»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+7
  • Fructe De Padure
  • Atac de cord
  • inima
  • colesterol
  • usturoi
  • legume rosii

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Beneficiile surprinzătoare ale seminţelor de chia
Beneficiile surprinzătoare ale seminţelor de chia Dacă există un aliment care poate fi numit sfânt, acesta trebuie să fie Chia! Pline de vitamine şi minerale, ajutând la reglarea greutăţii, controlarea poftei de dulce şi luptând împotriva radicalilor liberi, aceste seminţe sunt, cu adevărat, o minune pentru sănătate, cu beneficii infinite! Iată 8 motive pentru care să începi... +3 / 0 +3
Top 5 înlocuitori pentru zahăr
Top 5 înlocuitori pentru zahăr Chiar dacă auzim în fiecare zi mesaje ce ne sfătuiesc să reducem consumul de zahăr, puţini dintre noi luăm măsuri să înlocuim acest duşman al sănătăţii şi siluetei noastre. O mare parte din alimentele pe care le consumăm zilnic, şi nu mă refer în special la prăjituri sau dulciuri, conţin zahăr în cantităţi foarte... +19 / 0 +19
Alimente pe care uităm să le includem în meniu
Alimente pe care uităm să le includem în meniu Obiceiurile noastre alimentare sunt influenţate de tradiţiile familiale, cultura alimentară etnică, preţurile alimentelor şi sortimentele din magazine. +15 / 0 +15
20 de cireşe echivalentul unei aspirine
20 de cireşe echivalentul unei aspirine Timp de secole, oamenii au folosit cireşele atât pentru gustul lor extraordinar, dar mai ales în scopuri terapeutice. Acest lucru a fost confirmat de numeroasele studii ştiinţifice, care au demonstrat că cireşele sunt bogate în antioxidanţi şi flavanoide, având un impact favorabil asupra bolilor de inimă, bolilor osoase dar şi un... +14 / -1 +13
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon Cum ar fi o masă fără condimente? Cu siguranţă una fără gust. Avem numai de câştigat dacă asezonăm mâncarea cu hrean sau boabe de muştar. Ele sunt socotite a fi medicamente naturale, fiind indicate mai ales în anotimpul răcelilor. +10 / 0 +10
10 alimente care cresc senzaţia de foame
10 alimente care cresc senzaţia de foame Dacă vrei să slăbeşti, evită aceste alimente care îţi măresc mai mult senzaţia de foame. +9 / 0 +9
Cat de sanatos este porumbul si care este mai bun: cel fiert sau cel copt
Cat de sanatos este porumbul si care este mai bun: cel fiert sau cel copt Porumbul fiert sau copt este foarte apreciat in aceasta perioada. Si tocmai pentru ca nu putini suntem cei care adoram gustul lui, am stat de vorba cu dr. Laura Ene, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice, pentru a afla cat este de sanatos. +8 / 0 +8
Fructele care iti dau cea mai mare cantitate de energie
Fructele care iti dau cea mai mare cantitate de energie Pentru a te ajuta sa obtii un boost de energie, in mijlocul zilei, am decis sa facem un top practic al acelor fructe care iti dau energie, care te invioreaza rapid, exact cand ai nevoie! +8 / 0 +8
Oul, uzină de energie nutrițională. 5 mituri despre acest aliment controversat
Oul, uzină de energie nutrițională. 5 mituri despre acest aliment controversat Despre ouă s-au spus multe lucruri, făcând din acest aliment un subiect de controversă. Drept urmare, mulți au început să evite ouăle și să le înlocuiască cu alte alimente. Încă persistă mitul conform căruia consumul a mai mult de două ouă... +7 / 0 +7
10 beneficii impresionante ale consumului de nuci
10 beneficii impresionante ale consumului de nuci Sunt delicioase, iar despre cât de nutritive şi de benefice sănătăţii sunt vă lăsăm să descoperiţi în rândurile de mai jos. Nucile stimulează creierul, îmbunătăţesc digestia, fortifică oasele, reduc inflamaţia, menţin echilibrul glicemiei şi inima sănătoasă. Acestea conţin o mulţime de vitamine şi minerale esenţiale,... +7 / 0 +7