5 alimente care îţi menţin inima sănătoasă

Iulie 25, 2016 | sursa: clicksanatate.ro - Georgiana Rache
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+7
5 alimente care îţi menţin inima sănătoasă

Ca să ai o inimă sănătoasă este indicat să mănânci alimente bogate în vitamine şi în minerale. În acest sens, iată ce legume şi fructe nu trebuie să-ţi lipsească din alimentaţie.

"roşiile sunt o alegere excelentă pentru o inimă sănătoasă"Datorită conţinutului bogat de potasiu, vitamina A şi magneziu, roşiile sunt o alegere excelentă pentru o inimă sănătoasă. Aceste minerale previn hipertensiunea arterială. Şi licopina, o altă substanţă care se găseşte în roşii, ajută la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge.

Roşiile, esenţiale în dieta persoanelor care suferă de afecţiuni cardiace

Roşiile nu ar trebui să lipsească din dieta persoanelor care suferă de afecţiuni cardiace - este şi recomandarea venită din partea oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Cambridge şi de la Cambridge University Hospitals NHS Trust.

Experţii consideră că o doză zilnică de sos de roşii ar putea îmbunătăţi în mod semnificativ funcţionarea vaselor sanguine la pacienţii cu probleme de inimă.

10 antibiotice naturale

"Cercetările recente din domeniul medicinei au avut în vedere plante care pot trata bolile rezistente la antibiotice..."

Citeşte mai mult:
10 antibiotice din plante medicinale!»

Usturoiul ajută la elasticitatea vaselor de sânge

Potrivit medicilor, este suficient să consumi un căţel de usturoi în fiecare zi şi nu vei avea probleme cu colesterolul „rău” (LDL). Totodată, usturoiul ajută la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge şi previne atacurile de cord.

Fructele de pădure menţin inima tânără

Antioxidanţii, vitaminele şi fibrele pe care le conţin fructele de pădure sunt un răsfăţ pentru inima ta, căci ajută la menţinrea sănătătţii arterelor. Aşa că încearcă să consumi de cel puţin două ori pe săptămână mure, afine, zmeură sau fragi.

Soia previne atacul de cord

Un studiu al cercetătorilor japonezi a arătat că persoanele care consumă soia sunt mai puţin expuse riscului unui atac de cord. Acesst efect se datorează conţinutului bogat de proteine, de minerale şi de vitamine, în special vitamina E. Soia este benefică şi pentru că proteinele reduc hipertensiunea.

Fasolea te scapă de colesterolul rău

Ştiai că, dacă mănânci diverse feluri de mâncare cu fasole uscată, ai grijă de inima ta? Are ecest efect datorită conţinutului bogat de fibre, de calciu, zinc şi de magneziu, care ajută la menţinerea colesterolului în limite normale.

Citeşte şi:
Ghimbirul - planta care face minuni»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+7
  • Fructe De Padure
  • Atac de cord
  • inima
  • colesterol
  • usturoi
  • legume rosii

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
10 alimente care cresc senzaţia de foame
10 alimente care cresc senzaţia de foame Dacă vrei să slăbeşti, evită aceste alimente care îţi măresc mai mult senzaţia de foame. +9 / 0 +9
Sfecla roşie şi beneficiile ei pentru sănătate
Sfecla roşie şi beneficiile ei pentru sănătate Cu un gust dulceag şi o culoare minunată, sfecla roşie te poate ţine departe de cele mai crunte boli precum cancerul, bolile hepatice sau cardiovasculare. Iată, pe larg, care sunt beneficiile unui consum regulat de sfeclă roşie: +23 / -1 +22
Top 5 înlocuitori pentru zahăr
Top 5 înlocuitori pentru zahăr Chiar dacă auzim în fiecare zi mesaje ce ne sfătuiesc să reducem consumul de zahăr, puţini dintre noi luăm măsuri să înlocuim acest duşman al sănătăţii şi siluetei noastre. O mare parte din alimentele pe care le consumăm zilnic, şi nu mă refer în special la prăjituri sau dulciuri, conţin zahăr în cantităţi foarte... +19 / 0 +19
Ce ulei nu ar trebui să-ți lipsească iarna din casă
Ce ulei nu ar trebui să-ți lipsească iarna din casă Unul dintre cele mai bune uleiuri pentru gătit este uleiul de cocos. Compoziția acestuia rămâne neschimbată chiar și la temperaturi ridicate. +16 / -1 +15
6 beneficii neştiute ale dovleacului
6 beneficii neştiute ale dovleacului Plăcintă de dovleac, supă de dovleac, dovleac la cuptor, alegerile preparatelor cu dovleac sunt nesfârşite şi, cu adevărat, delicioase! Şi pentru că este vedeta acestui sezon, m-am gândit că ar fi bine să ştii şi că pe lângă aroma şi gustul puternic, dovleacul are şi numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi ajutorul pe... +18 / -3 +15
Pericolul din apa minerală. Persoanele care trebuie s-o elimine din alimentație
Pericolul din apa minerală. Persoanele care trebuie s-o elimine din alimentație Bolile cardiovasculare sunt responsabile pentru 60% dintre decesele din România, spre deosebire de media europeană de 46%. Moştenirea genetică, fumatul, sedentarismul şi alimentaţia sunt cele mai importante cauze. +14 / 0 +14
Topul uleiurilor sănătoase
Topul uleiurilor sănătoase Grăsimile sunt în topul listei cu cele mai discutate subiecte de medicii nutriţionişti din toată lumea. Auzim peste tot că există grăsimi bine, grăsimi rele, sănătoase sau nesănătoase. Probabil unii dintre voi nu mai consuma demult timp mezeluri, sau margarina şi rareori consuma ulei de măsline. Cu toate astea trebuie să ştii... +14 / 0 +14
20 de cireşe echivalentul unei aspirine
20 de cireşe echivalentul unei aspirine Timp de secole, oamenii au folosit cireşele atât pentru gustul lor extraordinar, dar mai ales în scopuri terapeutice. Acest lucru a fost confirmat de numeroasele studii ştiinţifice, care au demonstrat că cireşele sunt bogate în antioxidanţi şi flavanoide, având un impact favorabil asupra bolilor de inimă, bolilor osoase dar şi un... +14 / -1 +13
6 alimente banale pentru o sanătate de fier
6 alimente banale pentru o sanătate de fier Include în meniul tău cât mai multe alimente precum iaurtul şi usturoiul şi astfel vei avea o iarnă fără nas în batistă, tuse şi gât roşu. +12 / 0 +12
De ce ar trebui sa renuntam la painea alba?
De ce ar trebui sa renuntam la painea alba? Painea alba mai este numita si "alimentul gol", deoarece contine numai amidon, pe care organismul il transforma in zahar si grasimi. +10 / 0 +10