5 mituri despre porumb desfiinţate

Iulie 17, 2017 | sursa: csid.ro
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+8
5 mituri despre porumb desfiinţate

Porumbul fiert sau copt este una dintre mai simple şi mai delicioase plăceri ale vierii. Cu toate acestea, pe seama porumbului au apărut tot felul de mituri. Mulţi oameni sunt convinşi că acesta nu este sănătos.

Iată câteva dintre cele mai mari mituri despre despre porumb!

"Un ştiulete de porumb are aproape acelaşi număr de calorii ca un măr şi mai puţin de un sfert de zaharuri"Mitul #1: Porumbul este modificat genetic

Adevăr: Majoritatea persoanelor confundă porumbul dulce pe care îl găseşti în magazin cu cel de cultură – folosit pentru hrana animalelor, etanol sau siropul de porumb cu un conţinut ridicat de fructoză (HFC). Doar o parte dintre culturile de porumb destinate transformării în astfel de produse poate fi modificat genetic. Dacă vrei să fii absolut sigură că porumbul pe care îl vei consuma nu este modificat genetic, alege-l pe cel etichetat organic. Culturile modificate genetic nu pot fi trecute sub eticheta de "organic".

Mitul #2: Porumbul îngraşă – are prea mult zahăr

Adevăr: Un ştiulete de porumb are aproape acelaşi număr de calorii ca un măr şi mai puţin de un sfert de zaharuri. Cu alte cuvinte, poate fi una dintre cele mai sănătoase alegeri, mai ales când mergi la grătar! Bananele au mult mai mult zahăr şi sunt recomandate în multe diete, nu-i aşa? O banană conţine aproape acelaşi număr de calorii (110) şi de două-trei ori mai mult zahăr decât porumbul (o banană are 15 g de zahăr, iar un ştiulete de porumb are 6-8 g). Totuşi, nu-ţi imagina că dacă pui multă sare şi unt topit, porumbul fiert/copt mai poate fi o gustare sănătoasă!

Alimente pe care uiti sa le incluzi in meniu

"Obiceiurile noastre alimentare sunt influenţate de tradiţiile familiale, cultura alimentară etnică, preţurile alimentelor şi sortimentele din magazine..."

Citeşte mai mult:
Alimente pe care uităm să le includem în meniu»

Mitul #3: Porumbul gătit nu mai are la fel de mulţi nutrienţi

Adevăr: Activitatea antioxidantă, care protejează organismul de cancer şi boli de inimă, creşte în momentul în care porumbul este gătit.

Mitul #4: Porumbul nu are beneficii pentru sănătate

Adevăr: Porumbul dulce conţine luteină şi zeaxantină, doi antioxidanţi foarte importanţi pentru vedere şi piele. Un ştiulete mediu de porumb conţine 3 grame de fibre dietare. Cele mai multe studii au descoperit că o alimentaţie bogată în luteină şi zeaxantină poate încetini degradarea vederii şi poate preveni apariţia cataractei. Porumbul vitamina B, vitamina C, magneziu si potasiu. Ideea că nu este sănătos derivă din faptul că porumbul conţine amidon, care este un carbohidrat.

Mitul #5: Porumbul este greu de digerat

Parţial adevărat: Porumbul conţine o cantitate mare de fibre insolubile, care trec prin intestine intact. Dacă mănânci mult porumb, cu siguranţă vei găsi în scaun multe boabe întregi. Însă, aceste fibre insolubile hrănesc bacteriile “bune” din intestine. În plus, porumbul are o proporţie sănătoasă între fibrele solubile şi cele insolubile.

Citeşte şi:
Caise – vitamine şi minerale din belşug»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+8
  • Boli și stări
  • Tranzit intestinal
  • Aparat digestiv
  • nutrienti
  • porumb fiert
  • porumb copt

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
10 alimente care cresc senzaţia de foame
10 alimente care cresc senzaţia de foame Dacă vrei să slăbeşti, evită aceste alimente care îţi măresc mai mult senzaţia de foame. +9 / 0 +9
Sfecla roşie şi beneficiile ei pentru sănătate
Sfecla roşie şi beneficiile ei pentru sănătate Cu un gust dulceag şi o culoare minunată, sfecla roşie te poate ţine departe de cele mai crunte boli precum cancerul, bolile hepatice sau cardiovasculare. Iată, pe larg, care sunt beneficiile unui consum regulat de sfeclă roşie: +23 / -1 +22
Top 5 înlocuitori pentru zahăr
Top 5 înlocuitori pentru zahăr Chiar dacă auzim în fiecare zi mesaje ce ne sfătuiesc să reducem consumul de zahăr, puţini dintre noi luăm măsuri să înlocuim acest duşman al sănătăţii şi siluetei noastre. O mare parte din alimentele pe care le consumăm zilnic, şi nu mă refer în special la prăjituri sau dulciuri, conţin zahăr în cantităţi foarte... +19 / 0 +19
Ce ulei nu ar trebui să-ți lipsească iarna din casă
Ce ulei nu ar trebui să-ți lipsească iarna din casă Unul dintre cele mai bune uleiuri pentru gătit este uleiul de cocos. Compoziția acestuia rămâne neschimbată chiar și la temperaturi ridicate. +16 / -1 +15
6 beneficii neştiute ale dovleacului
6 beneficii neştiute ale dovleacului Plăcintă de dovleac, supă de dovleac, dovleac la cuptor, alegerile preparatelor cu dovleac sunt nesfârşite şi, cu adevărat, delicioase! Şi pentru că este vedeta acestui sezon, m-am gândit că ar fi bine să ştii şi că pe lângă aroma şi gustul puternic, dovleacul are şi numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi ajutorul pe... +18 / -3 +15
Pericolul din apa minerală. Persoanele care trebuie s-o elimine din alimentație
Pericolul din apa minerală. Persoanele care trebuie s-o elimine din alimentație Bolile cardiovasculare sunt responsabile pentru 60% dintre decesele din România, spre deosebire de media europeană de 46%. Moştenirea genetică, fumatul, sedentarismul şi alimentaţia sunt cele mai importante cauze. +14 / 0 +14
Topul uleiurilor sănătoase
Topul uleiurilor sănătoase Grăsimile sunt în topul listei cu cele mai discutate subiecte de medicii nutriţionişti din toată lumea. Auzim peste tot că există grăsimi bine, grăsimi rele, sănătoase sau nesănătoase. Probabil unii dintre voi nu mai consuma demult timp mezeluri, sau margarina şi rareori consuma ulei de măsline. Cu toate astea trebuie să ştii... +14 / 0 +14
20 de cireşe echivalentul unei aspirine
20 de cireşe echivalentul unei aspirine Timp de secole, oamenii au folosit cireşele atât pentru gustul lor extraordinar, dar mai ales în scopuri terapeutice. Acest lucru a fost confirmat de numeroasele studii ştiinţifice, care au demonstrat că cireşele sunt bogate în antioxidanţi şi flavanoide, având un impact favorabil asupra bolilor de inimă, bolilor osoase dar şi un... +14 / -1 +13
6 alimente banale pentru o sanătate de fier
6 alimente banale pentru o sanătate de fier Include în meniul tău cât mai multe alimente precum iaurtul şi usturoiul şi astfel vei avea o iarnă fără nas în batistă, tuse şi gât roşu. +12 / 0 +12
De ce ar trebui sa renuntam la painea alba?
De ce ar trebui sa renuntam la painea alba? Painea alba mai este numita si "alimentul gol", deoarece contine numai amidon, pe care organismul il transforma in zahar si grasimi. +10 / 0 +10