6 alimente banale pentru o sanătate de fier

Noiembrie 12, 2015 | Sursa: sanatate.bzi.ro
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+12
6 alimente banale pentru o sanătate de fier

Include în meniul tău cât mai multe alimente precum iaurtul şi usturoiul şi astfel vei avea o iarnă fără nas în batistă, tuse şi gât roşu.

Vitamina C - „aurul” din citrice şi ardei gras roşu

Citricele conţin doze mari de vitamina C. Studiile au arătat că aceasta vitamină poate diminua simptomele răcelii cu până la 23%. Şi pentru asta nu este nevoie decât de maxim 8 grame. Iar pentru că organismul nostru nu produce şi nici nu depozitează vitamina C, pentru o sănătate de "alte alimente care au o cantitate mare de vitamina C sunt papaya, dovleacul, roşiile, broccoli, varza de Bruxelles şi ardeii graşi roşii"fier, este nevoie de un consum zilnic din acest antioxidant.

Aceasta vitamină este responsabilă de creşterea producţiei de celule albe în sânge, care lupta împotriva infecţiilor. În afară de citrice, alte alimente care au o cantitate mare de vitamina C sunt papaya, dovleacul, roşiile, broccoli, varza de Bruxelles şi ardeii graşi roşii. Aceştia din urmă conţin multă vitamina C, dar şi betacaroten. Vitamina C ajută la menţinerea unui ten sănătos, iar betacarotenul este foarte bun pentru ochi şi piele.

Usturoiul, aroma binefăcătoare

El conţine alicina, un compus care luptă împotriva infecţiilor şi a bacteriilor. Cercetătorii britanici au dat unui număr de 146 de oameni extract de usturoi, timp de 12 săptămâni. Cei care au luat usturoi erau cu 30% mai puţin predispuşi să răcească decât cei care nu au făcut-o. Alte studii sugerează că persoanele care iubesc usturoiul şi mestecă mai mult de 6 căţei pe săptămână au un risc cu 30% mai mic de a face cancer colorectal şi cu 50% mai mic de a se îmbolnăvi de cancer de stomac.

Secretele condimentelor

"Condimentele sunt cele ce iţi vor transforma o mâncare banală într-o delicatesă. Mai mult decât atât, acestea pot fi baza unui sistem imunitar puternic datorită conţinutului ridicat de..."

Citeşte mai mult:
Descoperă topul celor mai sănătoase 10 condimente din lume!»

Ghimbirul ţine departe gripa

Aceasta rădăcină conţine uleiuri aromatice (sesquitepene) care previn gripa şi răceala, dar şi tusea. Ghimbirul ameliorează durerea şi febra, dar poate acţiona şi ca sedativ uşor, astfel că te vei simţi mai confortabil şi te vei odihni mai bine. Pune 2 linguri de ghimbir răzuit într-o cană cu ceai fierbinte şi bea de 2-3 ori pe zi. Studii recente arată că ghimbirul ajută la ameliorarea durerilor cronice şi are proprietăţi de scădere a colesterolului.

Nu uita de iaurt!

Studiile au arătat în timp ca un iaurt consumat zilnci, elimină până la 25% posibilitatea de a răci. Bacteria care este răspunzătoare de acest beneficiu este Lactobacillus reuteri, care blochează înmulţirea virusurilor care ne invadează organismul atunci când ne îmbolnăvim. Nu toate iaurturile conţin această bacterie, aşa că ar fi bine să verifici etichetele. Într-un studiu al cercetătorilor suedezi, efectuat pe un eşantion de 181 de muncitori dintr-o fabrică, cei care au mâncat zilnic iaurt cu Lactobacillus reuteri s-au îmbolnăvit mai puţin decât cei care nu au consumat iaurtul cu această bacterie.

Broccoli şi spanac pentru o sănătate de fier

Broccoli este încărcat cu un arsenal bogat de vitamine şi minerale. Conţine cantităţi mari de vitamine A, C şi E, precum şi antioxidanţi, ceea ce o face una dintre cele mai sănătoase legume pe care o poţi pune pe farfurie. Secretul pentru a-i păstra intacte toate proprietăţile nutritive este de a-l găti cât mai puţin posibil. Spanacul este bun nu numai pentru că este bogat în fier şi vitamina C, dar conţine şi mulţi antioxidanţi, precum betacarotenul, care măresc capacitatea sistemului imunitar de a lupta cu infecţiile.

Citeşte şi:
Gutuia: fructul de toamna care scade colesterolul»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+12
  • Vitamine
  • Sistem imunitar
  • dezvoltarea imunitatii
  • Imunitate
  • Antioxidant
  • Vitamina C
  • bacterii benefice
  • iaurt

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
5 mituri despre porumb desfiinţate
5 mituri despre porumb desfiinţate Porumbul fiert sau copt este una dintre mai simple şi mai delicioase plăceri ale vierii. Cu toate acestea, pe seama porumbului au apărut tot felul de mituri. Mulţi oameni sunt convinşi că acesta nu este sănătos. +8 / 0 +8
Top 5 înlocuitori pentru zahăr
Top 5 înlocuitori pentru zahăr Chiar dacă auzim în fiecare zi mesaje ce ne sfătuiesc să reducem consumul de zahăr, puţini dintre noi luăm măsuri să înlocuim acest duşman al sănătăţii şi siluetei noastre. O mare parte din alimentele pe care le consumăm zilnic, şi nu mă refer în special la prăjituri sau dulciuri, conţin zahăr în cantităţi foarte... +19 / 0 +19
6 beneficii neştiute ale dovleacului
6 beneficii neştiute ale dovleacului Plăcintă de dovleac, supă de dovleac, dovleac la cuptor, alegerile preparatelor cu dovleac sunt nesfârşite şi, cu adevărat, delicioase! Şi pentru că este vedeta acestui sezon, m-am gândit că ar fi bine să ştii şi că pe lângă aroma şi gustul puternic, dovleacul are şi numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi ajutorul pe... +18 / -3 +15
2 litri de apă pe zi - mit sau realitate?
2 litri de apă pe zi - mit sau realitate? Pentru sănătatea dumneavoastră beţi cel puţin 2 litri de lichide pe zi”. E, deja, o afirmaţie înrădăcinată adânc în creierul nostru. Un fel de axiomă ce nu mai are nevoie de nicio demonstraţie ca să o credem pe cuvânt. 1 +16 / -2 +14
În sezonul rece ajută organismul consumând merişoare
În sezonul rece ajută organismul consumând merişoare În mod tradiţional, romanii asociază merişorul cu masa de Crăciun şi curcanul fript. Este folosit în foarte multe reţete culinare ( sosuri sau chiar deserturi) şi se poate consuma proaspăt, uscat sau chiar sub formă de suc. +12 / 0 +12
Descoperă beneficiile bananelor
Descoperă beneficiile bananelor Dacă treci peste prejudecăţi şi îţi scoţi din cap toate legăturile pe care le faci apropo de banane, vei descoperi că mâncatul acestora reprezintă lucruri foarte serioase şi asta implica multe beneficii pentru organism şi sănătatea acestuia. +10 / 0 +10
8 lucruri care se întâmplă cu organismul tău când te laşi de băuturi carbogazoase
8 lucruri care se întâmplă cu organismul tău când te laşi de băuturi carbogazoase Sucurile racoritoare dau dependenta la fel precum tigarile, alcoolul sau drogurile. Te simti bine atunci cand le consumi, insa au efecte nocive asupra organismului pe termen lung. Iata ce se intampla cu corpul tau atunci cand te lasi de bauturile carbogazoase. +9 / 0 +9
5 alimente care îţi menţin inima sănătoasă
5 alimente care îţi menţin inima sănătoasă Ca să ai o inimă sănătoasă este indicat să mănânci alimente bogate în vitamine şi în minerale. În acest sens, iată ce legume şi fructe nu trebuie să-ţi lipsească din alimentaţie. +8 / 0 +8
Prunele, fructe -  medicament
Prunele, fructe - medicament Prunele conţin importante cantităţi de sodiu, potasiu, fier, magneziu, mangan, seleniu, cupru şi vitaminele A, E, B şi C. De asemenea, foarte importanţi sunt acizii organici specifici - betacarotenul, substanţele pectice şi, nu în ultimul rând, micile cantităţi de acid oxalic şi fumaric. +8 / 0 +8
Gălbenuşul de ou – atât de incriminat, şi totuşi atât de sănătos
Gălbenuşul de ou – atât de incriminat, şi totuşi atât de sănătos Gălbenuşurile au un conţinut ridicat de colesterol, însă un studiu realizat recent arată că un consum regulat de ouă nu influenţează deloc nivelul de colesterol general din sânge, în timp ce un altul a stabilit că acest aliment creşte nivelul de colesterol bun, care are ca efect protejarea inimii, informează publicaţia Huffington... +7 / 0 +7