6 alimente care te ajută să încetineşti îmbătrânirea

Octombrie 3, 2017 | sursa: csid.ro - Simona Tudorache
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+13
6 alimente care te ajută să încetineşti îmbătrânirea

Fibrele de colagen se regăsesc în oase, muşchi, tendoane şi piele şi sunt vitale pentru sănătatea organismului nostru. Colagenul joacă, de asemenea, un rol important în aspectul pielii.

"O dietă echilibrată poate contribui însă la creşterea colagenului şi poate combate, implicit, efectele îmbătrânirii"Când înaintăm în vârstă, producţia de colagen încetineşte, iar acest lucru poate fi dedus după aspectul pielii şi apariţia ridurilor. Tratamentele locale, cum ar fi loţiunile şi serurile, dar chiar şi tratamentele invazive, cum ar fi botoxul, contribuie la reducerea aspectului ridurilor, dar nu ajută producţia de colagen. O dietă echilibrată poate contribui însă la creşterea colagenului şi poate combate, implicit, efectele îmbătrânirii.

Somonul
Somonul se află în fruntea listei de produse anti-îmbătrânire. Peştele gras este bogat în grăsimi bune, cum ar fi omega-3, şi poate chiar să reducă riscul apariţiei unei boli de inimă. Din aceste motive, specialiştii ne recomandă să îl consumăm cel puţin de două ori pe săptămână. Acizii graşi au, de asemenea, un rol esenţial în aspectul pielii. De fapt, o deficienţă a acizilor graşi poate cauza dermatita, care dă acel aspect uscat al pielii. Unele cercetări de laborator sugerează, de asemenea, că omega-3 protejează colagenul de daunele provocate de soare, principala cauză a îmbătrânirii pielii.

Roşiile
O dietă echilibrată, bogată în grăsimi saturate şi sare, poate contribui la aspectul tânăr al pielii, dar există şi alimente care au rolul lor în acest proces. Cercetările sugerează că o dietă bogată în vitamina C, pe care o găsim în roşii, poate ajuta la scăderea ridurilor vizibile şi conferi pielii un aspect sănătos.

Avem nevoie de vitamina C pentru că ajută la producerea colagenului, dar şi pentru că protejează celulele corpului (inclusiv pielea) de radicalii liberi nocivi.

Dieta menopauza

"Aplică aceste reguli de alimentație de la primele neplăceri. Dacă le vei urma imediat, deși momentul etapei de menopauză e încă departe, s-ar putea să nu mai ai probleme..."

Citeşte mai mult:
Cele 10 porunci ale alimentaţiei după menopauză»

Fructele de pădure
O singură ceaşcă de mure conţine 50% din valoarea de vitamina C recomandată zilnic, care joacă un rol major în producerea colagenului şi stimulează pielea. Căpşunile au o valoare nutritivă chiar mai crescută, oferă 150% într-o singură cană.

Beneficiile fructelor nu se opresc însă aici. Căpşunile sunt formate în proporţie de 91% din apă, iar celulele pielii au nevoie de umiditate pentru a funcţiona corespunzător. Pielea deshidratată devine uscată şi este predispusă la riduri.

Kale
Kale, un fel de varză, dar de de culoare verde, reprezintă o sursă sigură de energie, ceea ce ajută inima, digestia, ochii şi imunitatea. Kale conţine în frunzele sale extrem de multe vitamine (k, C, B, E), aşa că poate fi socotită un adevărat aliat al pielii sănătoase, strălucitoare.

O singură cană cu această plantă mărunţită, patul perfect pentru salata de prânz, conţine 134% din valoarea de vitamina C recomandată, dar beneficiile ei pot creşte dacă adaugaţi roşii şi avocado.

Avocado
Bogat în vitamine şi minerale, avocado reglează colesterolul şi ajută la scăderea tensiunii arteriale. Avocado este bogat în vitamina C, un ingredient principal în producţia de colagen, conţine vitamina A, care ajută la formarea şi menţinerea pielii sănătoase, şi vitamina B3, importantă, de asemenea, pentru sănătatea pielii. Fie că îl consumaţi în salată sau sub formă de suc, benefiicile lui sunt nenumărate.

Avocado poate fi folosit şi în cosmetică, pentru că o mască din acest fruct poate lumina, strânge şi tonifica pielea.

Ardeii
Doar o cană de ardei iuţi înseamnă 317% din valoarea recomandată zilnic a vitaminei C. Ardeii conţin şi multă apă, aşa că sunt perfecţi pentru hidratarea corpului şi a pielii. Ardeiul gras este, de asemenea, bogat în vitamina A şi conţine aproximativ 7% din valoarea vitaminei B recomandată zilnic, doi nutrienţi care promovează pielea sănătoasă şi strălucitoare.

Citeşte şi:
De ce ar trebui sa renuntam la painea alba?»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+13
  • Alimentaţie sănătoasă
  • Alimentatie echilibrata
  • Fructe De Padure
  • ulei de avocado
  • rosii
  • somon

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon Cum ar fi o masă fără condimente? Cu siguranţă una fără gust. Avem numai de câştigat dacă asezonăm mâncarea cu hrean sau boabe de muştar. Ele sunt socotite a fi medicamente naturale, fiind indicate mai ales în anotimpul răcelilor. +19 / -1 +18
Ţi-e foame tot timpul? Iată ce trebuie neapărat să ştii!
Ţi-e foame tot timpul? Iată ce trebuie neapărat să ştii! Îţi este mereu foame şi nu ai idee de ce? Senzaţia de foame poate fi provocată de o mulţime de elemente pe care trebuie să le iei în considerare: hormonii, factorii emoţionali, stresul, regimul alimentar, hidratarea, oboseală, etc. +23 / 0 +23
Top 5 înlocuitori pentru zahăr
Top 5 înlocuitori pentru zahăr Chiar dacă auzim în fiecare zi mesaje ce ne sfătuiesc să reducem consumul de zahăr, puţini dintre noi luăm măsuri să înlocuim acest duşman al sănătăţii şi siluetei noastre. O mare parte din alimentele pe care le consumăm zilnic, şi nu mă refer în special la prăjituri sau dulciuri, conţin zahăr în cantităţi foarte... +19 / 0 +19
De ce e bine sa bei dimineata un pahar de apa cu lamaie?
De ce e bine sa bei dimineata un pahar de apa cu lamaie? Daca iti doresti sa iti detoxifiezi organismul si nu vrei sa tii o dieta stricta, cea mai buna metoda este sa bei in fiecare dimineata un pahar de apa plata cu cateva felii de lamaie. Consumul de apa cu lamaie dimineata iti aduce tot felul de beneficii, de aceea incearca sa il introduci cat mai mult in rutina ta. Daca suferi de gastrita sau... +15 / 0 +15
Ouăle - vedete la masa de Paşte
Ouăle - vedete la masa de Paşte Oul este reprezintă un aliment valoros pentru alimentaţia omului încă din cele mai vechi timpuri. Se întâmpla acest lucru datorită nutrienţilor ce se găsesc în ouă dar şi datorită gradului ridicat de asimilare a nutrienţilor din compoziţia lor. +15 / 0 +15
Cele mai sănătoase alimente ale toamnei
Cele mai sănătoase alimente ale toamnei După o vară toridă, toamna vine la pachet cu o doză de vitamine și minerale pe care ți le pune la dispoziție prin intermediul fructelor și legumelor de sezon. +14 / 0 +14
Știi ce remedii naturiste poți face din cojile de mandarine?
Știi ce remedii naturiste poți face din cojile de mandarine? Mandarinele fac parte din categoria deliciilor sănătoase pe care le poți mânca ori de câte ori simți nevoia să-ți răsfeți papilele gustative. Nu le arunca la final cojile! +13 / 0 +13
Nucul ține în frâu diabetul
Nucul ține în frâu diabetul Datorită conţinutului bogat de substanţe nutritive, nucile sunt recomandate pentru prevenirea bolilor de inimă, combaterea diabetului și pentru îmbunătăţirea memoriei. +12 / 0 +12
În sezonul rece ajută organismul consumând merişoare
În sezonul rece ajută organismul consumând merişoare În mod tradiţional, romanii asociază merişorul cu masa de Crăciun şi curcanul fript. Este folosit în foarte multe reţete culinare ( sosuri sau chiar deserturi) şi se poate consuma proaspăt, uscat sau chiar sub formă de suc. +12 / 0 +12
Cele mai sănătoase cereale integrale: cum facem alegerea corectă
Cele mai sănătoase cereale integrale: cum facem alegerea corectă Cele mai sănătoase cereale integrale - din acestea ar trebui să fie compus micul dejun, potrivit recomandării nutriţioniştilor. Dar cum alegem cele mai sănătoase cereale integrale şi care sunt acestea?! +10 / 0 +10