8 lucruri care se întâmplă cu organismul tău când te laşi de băuturi carbogazoase

Octombrie 6, 2015 | Lavinia Gogu
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+9
8 lucruri care se întâmplă cu organismul tău când te laşi de băuturi carbogazoase

Sucurile răcoritoare dau dependenta la fel precum ţigările, alcoolul sau drogurile. Te simţi bine atunci când le consumi, însă au efecte nocive asupra organismului pe termen lung. Iată ce se întâmplă cu corpul tău atunci când te laşi de băuturile carbogazoase.

1. Inima
Din momentul în care renunţi la sucuri, presiunea arterială se va normaliza, iar inima ta va fi adăpost. Un studiu realizat de Universitatea Harvard în 2012 a arătat că băuturile dulci amplifica riscul de a avea un atac de cord cu 20%.

"zahărul are ca efect secundar reducerea abilităţii de a memora şi de a învăţa"2. Creierul
Multe persoane apelează la sprijinul unei băuturi carbogazoase pentru a obţine un plus de energie în pauzele la birou, bazându-se pe proprietăţile excitante ale cafeinei şi ale zahărului. Însă pe termen lung, creierul are de suferit, deoarece zahărul are ca efect secundar reducerea abilităţii de a memora şi de a învăţa. Iar acest lucru este un fapt demonstrat medical. Despre cafeină părerile sunt împărţite…

3. Dinţi
Atât zahărul cât şi celelalte substanţe (precum acidul citric) care se regăsesc în unele băuturi carbogazoase ataca smaltul dinţilor şi contribuie la tocirea şi la degradarea lor. Într-un studiu recent s-a constatat că o femeie care consumă doi litri de suc carbogazos pe zi are parte de aceeaşi eroziune dentară pe care o au persoanele dependente de cocaină sau amfetamina.

Beneficiile ciocolatei

"ciocolata neagră determină bacteriile „bune” din intestinele noastre să fermenteze în compuşi naturali antiinflamatori, care ajută în lupta contra..."

Citeşte mai mult:
5 avantaje pentru sănătate ale ciocolatei negre»

4. Vezica urinară
Sucul are proprietăţi diuretice, iar asta înseamnă că dacă îl consumi, vei merge la baie foarte des. Mai mult, substanţele care alcătuiesc unele sucuri irita vezica urinară şi pot duce la infecţii ale tractului urinar. Apă sau ceaiul neîndulcit îţi menţin organismul într-o stare optimă de funcţionare şi vezica urinară curată.

5. Oase
Reducerea sau eliminarea consumului de suc va contribui şi la îmbunătăţirea sănătăţii oaselor, pentru că băuturile carbogazoase, pentru a fi procesate de către organism, consuma calciu. Practic, cu cât bei mai puţin suc, cu atât calciul consumat ajunge într-o proporţie mai mare către oase.

6. Rinichi
Dacă reuşeşti să te dezbări de obiceiul de a bea suc, şi rinichii tăi vor avea de câştigat! Cercetătorii au comparat un eşantion de femei care beau băuturi carbogazoase în mod regulat cu unul format din femei care nu aveau acest obicei. Rezultatul a fost că persoanele consumatoare de sucuri aveau funcţia rinichilor încetinită şi erau mai predispuse la afecţiuni renale.

7. Organe reproducătoare
Unele sucuri carbogazoase pot conţine bisfenol-A, o substanţă care a fost asociată cu un risc mărit a îmbolnăvirii de cancer şi cu deteriorarea funcţiei endocrine. E un compus chimic care acţionează precum un estrogen sintetic ce îţi poate afecta echilibrul hormonal.

8. Slăbire
Una dintre cele mai uşoare modalităţi de a slăbi este să reduci sau să elimini sucurile acidulate sau alte băuturi dulci din dietă. Însă toţi ştim că e greu să scapi de obiceiuri vechi, transformate în reflexe. De aceea, primul pas ar putea fi să reduce consumul în mod gradual, pentru că organismul tău să nu sufere un şoc.

Citeşte şi:
Cum ne afectează antibioticele»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+9
  • Dinti
  • Probleme rinichi
  • inima
  • apa carbogazoasa
  • zahar
  • sucuri racoritoare
  • sucuri carbogazoase

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon Cum ar fi o masă fără condimente? Cu siguranţă una fără gust. Avem numai de câştigat dacă asezonăm mâncarea cu hrean sau boabe de muştar. Ele sunt socotite a fi medicamente naturale, fiind indicate mai ales în anotimpul răcelilor. +19 / 0 +19
Sfecla roşie şi beneficiile ei pentru sănătate
Sfecla roşie şi beneficiile ei pentru sănătate Cu un gust dulceag şi o culoare minunată, sfecla roşie te poate ţine departe de cele mai crunte boli precum cancerul, bolile hepatice sau cardiovasculare. Iată, pe larg, care sunt beneficiile unui consum regulat de sfeclă roşie: +24 / -1 +23
Top 5 înlocuitori pentru zahăr
Top 5 înlocuitori pentru zahăr Chiar dacă auzim în fiecare zi mesaje ce ne sfătuiesc să reducem consumul de zahăr, puţini dintre noi luăm măsuri să înlocuim acest duşman al sănătăţii şi siluetei noastre. O mare parte din alimentele pe care le consumăm zilnic, şi nu mă refer în special la prăjituri sau dulciuri, conţin zahăr în cantităţi foarte... +19 / 0 +19
De ce e bine sa bei dimineata un pahar de apa cu lamaie?
De ce e bine sa bei dimineata un pahar de apa cu lamaie? Daca iti doresti sa iti detoxifiezi organismul si nu vrei sa tii o dieta stricta, cea mai buna metoda este sa bei in fiecare dimineata un pahar de apa plata cu cateva felii de lamaie. Consumul de apa cu lamaie dimineata iti aduce tot felul de beneficii, de aceea incearca sa il introduci cat mai mult in rutina ta. Daca suferi de gastrita sau... +15 / 0 +15
Ouăle - vedete la masa de Paşte
Ouăle - vedete la masa de Paşte Oul este reprezintă un aliment valoros pentru alimentaţia omului încă din cele mai vechi timpuri. Se întâmpla acest lucru datorită nutrienţilor ce se găsesc în ouă dar şi datorită gradului ridicat de asimilare a nutrienţilor din compoziţia lor. +15 / 0 +15
Cele mai sănătoase alimente ale toamnei
Cele mai sănătoase alimente ale toamnei După o vară toridă, toamna vine la pachet cu o doză de vitamine și minerale pe care ți le pune la dispoziție prin intermediul fructelor și legumelor de sezon. +14 / 0 +14
Știi ce remedii naturiste poți face din cojile de mandarine?
Știi ce remedii naturiste poți face din cojile de mandarine? Mandarinele fac parte din categoria deliciilor sănătoase pe care le poți mânca ori de câte ori simți nevoia să-ți răsfeți papilele gustative. Nu le arunca la final cojile! +13 / 0 +13
Laptele de capră, mai sănătos?
Laptele de capră, mai sănătos? Deşi nu este un tip de lapte foarte popular la noi în ţară, laptele de capră este unul dintre cele mai consumate produse lactate în multe zone de pe glob. Beneficiile lui sunt multiple, fiind o excelentă sursă de calciu, bogat în substanţe nutritive. +12 / 0 +12
De ce este periculos zahărul
De ce este periculos zahărul Dacă astăzi e o banalitate pentru toată lumea, acum câteva secole zahărul era o delicatesă pe care puţini şi-o permiteau. Indienii au deţinut mult timp secretul zahărului vânzând delicatesa dulce la preţuri exorbitante. Nu degeaba i s-a spus „aurul alb”. Se crede că europenii l-au descoperit abia în secolul XI şi de atunci... +12 / 0 +12
Obiceiuri esențiale pentru un colon sănătos!
Obiceiuri esențiale pentru un colon sănătos! Poate nu te-ai gândit până acum însă colonul este una dintre cele mai importante componente din organismul tău. Află cum să-l menții sănătos! +10 / 0 +10