Alimente potrivite pentru fiecare tip de ten

Februarie 13, 2017 | sursa: csid.ro - Paula Rotaru
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+2
Alimente potrivite pentru fiecare tip de ten

Cu toţii ştim cât de greu este să ne păstrăm strălucirea sănătoasă pe care tenul nostru o avea în tinereţe. Este aproape la fel de greu ca şi păstrarea siluetei fără o alimentaţie sănătoasă.

Ai o piele sensibilă? Sau uscată? Eşti îngrijorată din cauza ridurilor ce au început să apară? Trebuie să ştii că nu există o soluţie universală de menţinere şi tratare.

"nimic nu ne va ajuta să menţinem luminozitatea şi tonusul ridicat al tenului mai mult ca o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă"Rutina cosmetică trebuie să fie personalizată şi recomandată preferabil de un estetician, iar dacă acordăm o atenţie mai mare regimului nostru alimentar, vom descoperi că există alimente care ne ajută să ne îmbunătăţim considerabil aspectul pielii în funcţie de tipul nostru de ten.

"Putem cheltui sume mari pe produse cosmetice foarte bine formulate, dar nimic nu ne va ajuta să menţinem luminozitatea şi tonusul ridicat al tenului mai mult ca o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă", explică Dr. Ruxandra Pleşea, medic rezident în diabet zaharat, boli de nutriţie şi metabolism.

Alimente pentru tenul sensibil

Majoritatea alimentelor care sunt bune pentru inimă sunt bune şi pentru piele. Astfel, acizii graşi precum Omega 3 reprezintă o necesitate în alimentaţia persoanelor cu tenul sensibil. De exemplu, seminţele de in – bogate în proteine şi fibre alimentare, sunt pline de grăsimi Omega 3 ce ajută la estomparea ridurilor fine şi la ştergerea petelor de la nivelul tenului. O jumătate de linguriţă de seminţe consumată zilnic timp de 6 săptămâni ajuta la calmarea iritaţiilor, roşeţii şi inflamaţiilor pielii şi menţine un mai bun nivel de hidratare. Consumaţi-le în iaurt, în salate sau în cerealele de dimineaţă, pentru că ajută şi la scăderea colesterolului.

Deliciosul sandwich cu ton are un mic secret: seleniul. Acesta menţine elastina, o proteină ce ajută pielea să aibă un aspect ferm şi tonifiat. Grăsimile Omega 3 şi niacina sunt importante pentru sistemul cardio-vascular.

Merele ajută şi ele la eliminarea edemelor datorită quercetinei din coaja lor. Acest flavonoid (antioxidant) scade riscul alergiilor, bolilor de inimă şi bolilor degenerative precum Parkinson sau Alzheimer. Optaţi pentru merele roşii bogate în antioxidanţi antiinflamatori.

Virusul herpes simplex

"Reactivările pot fi cauzate de diverși factori, precum o infecție a tractului respirator superior, iritație a pielii după expunerea la soare..."

Citeşte mai mult:
Herpesul bucal: Herpes Simplex 1»

De asemenea, este foarte important să evităm condimentele de tip “foc”, precum piperul, cayenne, curry sau alcool.

Alimente pentru tenul uscat

Uleiul de măsline reduce inflamaţiile din celule şi articulaţii dacă este consumat măcar în cantitatea minimă de 2 linguriţe pe zi. Acesta hidratează pielea şi este de mare ajutor pentru tenul uscat, descuamat, mai ales dacă este consumat atât intern, cât şi extern. În cazul unui ten uscat trebuie evitată spălarea fetei cu săpun sau soluţii astringente. Hidratarea tenului la exterior trebuie făcută blând, cu produse ce conţin ingrediente antioxidante şi hidratante.

Migdalele sunt foarte bogate în vitamina E (un puternic antioxidant) şi pretejează deteriorarea pielii cauzată de expunerea UV în exces.

Alimente pentru tenul gras

Pentru tenul seboreic, cu pori dilataţi, sunt recomandate alimentele care conţin carbonat de magneziu sau de calciu, caolin, legume şi fructe (gutuie, portocale, lămâi, prune, praz, cartofi, albuş de ou etc.).

De asemenea, se pot realiza şi măşti exfoliante, care au propretatea de a absorbi excesuld e sebum, de a îndepărta celulele moarte şi de a netezi pielea. Astfel de măşti se pot face din mălai, tărâţe sau căpşuni. Acest tip de măşti se aplică săptămânal, după ce tenul a fost demachiat bine şi eventual după o baie de aburi.

Alimente pentru tenul ridat

Pentru pielea ridată, cele mai indicate alimente sunt cele care conţin foarte mulţi antioxidanţi. De asemenea, începând cu vârsta de 45 de ani trebuie să fim atente la modificările care apar la nivelul pielii, întrucât incidenta cancerului de piele creşte.

Gălbenuşul de ou, ficatul proaspăt de pasăre, laptele şi derivaţii săi, produsele apicole, drojdia de bere, fructele şi legumele sunt ingredientele de bază ale măştilor nutritive destinate tenurilor îmbătrânite, predispuse apariţiei ridurilor. Se aplică săptămânal, pe un ten curăţat în profunzime.

Citeşte şi:
Anxietatea. Cum iti afecteaza viata»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+2
  • Crema Ten Uscat
  • Crema Ten Gras
  • Crema Ten Sensibil
  • Tratament Riduri
  • Tratament Ten

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon Cum ar fi o masă fără condimente? Cu siguranţă una fără gust. Avem numai de câştigat dacă asezonăm mâncarea cu hrean sau boabe de muştar. Ele sunt socotite a fi medicamente naturale, fiind indicate mai ales în anotimpul răcelilor. +19 / -1 +18
Sfecla roşie şi beneficiile ei pentru sănătate
Sfecla roşie şi beneficiile ei pentru sănătate Cu un gust dulceag şi o culoare minunată, sfecla roşie te poate ţine departe de cele mai crunte boli precum cancerul, bolile hepatice sau cardiovasculare. Iată, pe larg, care sunt beneficiile unui consum regulat de sfeclă roşie: +24 / -1 +23
Top 5 înlocuitori pentru zahăr
Top 5 înlocuitori pentru zahăr Chiar dacă auzim în fiecare zi mesaje ce ne sfătuiesc să reducem consumul de zahăr, puţini dintre noi luăm măsuri să înlocuim acest duşman al sănătăţii şi siluetei noastre. O mare parte din alimentele pe care le consumăm zilnic, şi nu mă refer în special la prăjituri sau dulciuri, conţin zahăr în cantităţi foarte... +19 / 0 +19
De ce e bine sa bei dimineata un pahar de apa cu lamaie?
De ce e bine sa bei dimineata un pahar de apa cu lamaie? Daca iti doresti sa iti detoxifiezi organismul si nu vrei sa tii o dieta stricta, cea mai buna metoda este sa bei in fiecare dimineata un pahar de apa plata cu cateva felii de lamaie. Consumul de apa cu lamaie dimineata iti aduce tot felul de beneficii, de aceea incearca sa il introduci cat mai mult in rutina ta. Daca suferi de gastrita sau... +15 / 0 +15
Ouăle - vedete la masa de Paşte
Ouăle - vedete la masa de Paşte Oul este reprezintă un aliment valoros pentru alimentaţia omului încă din cele mai vechi timpuri. Se întâmpla acest lucru datorită nutrienţilor ce se găsesc în ouă dar şi datorită gradului ridicat de asimilare a nutrienţilor din compoziţia lor. +15 / 0 +15
Cele mai sănătoase alimente ale toamnei
Cele mai sănătoase alimente ale toamnei După o vară toridă, toamna vine la pachet cu o doză de vitamine și minerale pe care ți le pune la dispoziție prin intermediul fructelor și legumelor de sezon. +14 / 0 +14
Știi ce remedii naturiste poți face din cojile de mandarine?
Știi ce remedii naturiste poți face din cojile de mandarine? Mandarinele fac parte din categoria deliciilor sănătoase pe care le poți mânca ori de câte ori simți nevoia să-ți răsfeți papilele gustative. Nu le arunca la final cojile! +13 / 0 +13
Laptele de capră, mai sănătos?
Laptele de capră, mai sănătos? Deşi nu este un tip de lapte foarte popular la noi în ţară, laptele de capră este unul dintre cele mai consumate produse lactate în multe zone de pe glob. Beneficiile lui sunt multiple, fiind o excelentă sursă de calciu, bogat în substanţe nutritive. +12 / 0 +12
De ce este periculos zahărul
De ce este periculos zahărul Dacă astăzi e o banalitate pentru toată lumea, acum câteva secole zahărul era o delicatesă pe care puţini şi-o permiteau. Indienii au deţinut mult timp secretul zahărului vânzând delicatesa dulce la preţuri exorbitante. Nu degeaba i s-a spus „aurul alb”. Se crede că europenii l-au descoperit abia în secolul XI şi de atunci... +12 / 0 +12
De ce ar trebui sa renuntam la painea alba?
De ce ar trebui sa renuntam la painea alba? Painea alba mai este numita si "alimentul gol", deoarece contine numai amidon, pe care organismul il transforma in zahar si grasimi. +10 / 0 +10