Beneficiile consumului de ciuperci pentru organism

Mai 22, 2017 | sursa: sfatulmedicului.ro
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+14
Beneficiile consumului de ciuperci pentru organism

Ciupercile comestibile au o multitudine de beneficii pentru sanatatea omului. Contin o serie de nutrienti, unii dintre acestia fiind un real suport terapeutic. Spre exemplu, conform unor studii de laborator, anumiti compusi din ciuperci au capacitatea de a anihila proliferarea celulelor tumorale.

"scad riscul de boli cronice de la nivelul intestinului si diminueaza riscul dezvoltarii anumitor tipuri de cancer"Unele specii de ciuperci actioneaza favorabil asupra unor boli, contribuie la scaderea riscului de accident vascular cerebral.

Mai mult, asigura o digestie eficienta, sunt foarte bune pentru cresterea imunitatii, scad riscul de boli cronice de la nivelul intestinului si diminueaza riscul dezvoltarii anumitor tipuri de cancer, precum cel de san si cel de colon.

Ciupercile sunt importante surse de fibre, vitamine si minerale continand vitamina B1, B2, B6, acid folic dar si minerale precum: potasiu, magneziu, sodiu, cupru, fier si fosfor.

Beneficiile ciupercilor pentru organism

• Regleaza sistemul digestiv si previn constipatia. Fibrele din ciuperci au un rol deosebit de important in prevenirea constipatiei si reglarea sistemului digestiv.

Ciupercile contin amidon care, odata ajuns in sistemul digestiv, este transformat in hrana pentru bacteriile din colon, ajutand la mentinerea unui intestin sanatos.

• Regleaza tensiunea arteriala. Anumite specii de ciuperci albe au o cantitate de potasiu mai mare decat o portocala, iar acest fapt duce la reglarea tensiunii arteriale.

• Intaresc firul de par si calitatea tenului. Ciupercile sunt singurele alimente care contin vitamina D, iar vitamina B2 din ciuperci este benefica pentru piele deoarece imbunatateste calitatea tesutului, iar vitamina B8 intareste firul de par si ii confera stralucire.

Nu exista detox, pentru ca nu exista toxine

"Tocmai ce s-a luat un Premiu Nobel pentru medicină la sfârşitul lui 2016 pentru un studiu care demonstrează că celula „se curăţă”, dacă vreţi să spunem aşa, de către ea însăşi..."

Citeşte mai mult:
Nu există detox, pentru că nu există toxine. Nu ştie nimeni formula chimică a acestor toxine.»

• Combat carenta alimentara. Se poate inlocui carnea cu ciupercile, deoarece acestea au putine calorii si o mare varietate de vitamine si minerale: seleniu, cupru, vitaminele B2, B3 si vitamina D.

• Consumul lor este benefic si pentru silueta, fiind adesea utilizate in anumite regimuri alimentare.

• Sustin buna functionare a sistemului reproductiv. Ciupercile sunt bogate si in seleniu, element care sustine activitatea glandei tiroide si a sistemului reproductiv.

• Previn tulburarile digestive. Un compus important al ciupercilor este amidonul rezistent, adica un tip de zahar care, asemenea fibrelor alimentare, nu este distrus in timpul digestiei si astfel ajunge intact in colon.

Sub actiunea florei intestinale, acest amidon contribuie la prevenirea tulburarilor digestive.

Cele mai sanatoase ciurperci

• Ciupercile ''Champignon'' sau Agaricus bisporus sunt unele dintre cele mai cunoscute ciuperci comestibile si sunt recunoscute pentru beneficiile majore asupra sanatatii. Acestea au rolul de a stimula si creste imunitatea organismului.

• Ciupercile Miitake si Shiitake, utilizate pentru proprietatile lor antitumorale.

De exemplu, la japonezi, ciupercile Shiitake sunt folosite cu scopul de a trata anumite afectiuni cardiace, dar si pentru cresterea rezistentei organismului impotriva infectiior virale. Acestea cresc si imunitatea organismului.

Citeşte şi:
Spanacul taie pofta de mancare nesanatoasa»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+14
  • Amidon
  • Ciuperci
  • Boli de inima
  • Hipertensiune
  • sistem digestiv

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Murăturile: beneficii şi contraindicaţii!
Murăturile: beneficii şi contraindicaţii! Dacă nu ai apucat încă să pui murăturile de iarnă, acum vei afla ce mare lucru ai pierdut, căci vitaminele şi mineralele sunt la mare preţ în sezonul rece şi, cum nu avem la îndemână tot timpul anului legume proaspete, murăturile sunt aliaţii noştri de seamă în lupta cu temutele viroze şi afecţiuni respiratorii. +10 / 0 +10
Sfecla roşie şi beneficiile ei pentru sănătate
Sfecla roşie şi beneficiile ei pentru sănătate Cu un gust dulceag şi o culoare minunată, sfecla roşie te poate ţine departe de cele mai crunte boli precum cancerul, bolile hepatice sau cardiovasculare. Iată, pe larg, care sunt beneficiile unui consum regulat de sfeclă roşie: +22 / -1 +21
De ce e bine sa bei dimineata un pahar de apa cu lamaie?
De ce e bine sa bei dimineata un pahar de apa cu lamaie? Daca iti doresti sa iti detoxifiezi organismul si nu vrei sa tii o dieta stricta, cea mai buna metoda este sa bei in fiecare dimineata un pahar de apa plata cu cateva felii de lamaie. Consumul de apa cu lamaie dimineata iti aduce tot felul de beneficii, de aceea incearca sa il introduci cat mai mult in rutina ta. Daca suferi de gastrita sau... +15 / 0 +15
Cele mai sănătoase alimente ale toamnei
Cele mai sănătoase alimente ale toamnei După o vară toridă, toamna vine la pachet cu o doză de vitamine și minerale pe care ți le pune la dispoziție prin intermediul fructelor și legumelor de sezon. +14 / 0 +14
20 de cireşe echivalentul unei aspirine
20 de cireşe echivalentul unei aspirine Timp de secole, oamenii au folosit cireşele atât pentru gustul lor extraordinar, dar mai ales în scopuri terapeutice. Acest lucru a fost confirmat de numeroasele studii ştiinţifice, care au demonstrat că cireşele sunt bogate în antioxidanţi şi flavanoide, având un impact favorabil asupra bolilor de inimă, bolilor osoase dar şi un... +14 / -1 +13
Mâncați îndeajuns de multe fructe - și dacă nu, cum puteți mări consumul?
Mâncați îndeajuns de multe fructe - și dacă nu, cum puteți mări consumul? Se spune deseori că ar trebui să consumăm cel puțin cinci porții de fructe și legume pe zi - iar în anumite părți din lume, cantitatea recomandată poate fi și mai mare. Întrebați-vă cu sinceritate câte porții consumați... +11 / 0 +11
Descoperă beneficiile bananelor
Descoperă beneficiile bananelor Dacă treci peste prejudecăţi şi îţi scoţi din cap toate legăturile pe care le faci apropo de banane, vei descoperi că mâncatul acestora reprezintă lucruri foarte serioase şi asta implica multe beneficii pentru organism şi sănătatea acestuia. +10 / 0 +10
Poate un măr pe zi să ţină doctorul departe?
Poate un măr pe zi să ţină doctorul departe? Cu toate că mărul are o mulţime de nutrienţi valoroşi, dacă mănânci nesănătos, stai zilnic patru ore în faţa televizorului şi nu faci mişcare, cu siguranţă rişti să mergi regulat la doctor. Mărul singur nu poate să anuleze efectele sedentarismului şi ale proastelor obiceiuri alimentare +9 / 0 +9
Beneficii pentru sănătate ale măslinelor
Beneficii pentru sănătate ale măslinelor Desi sunt un aliment bogat in grasimi (80% – 85% din caloriile sale provin din acestea), maslinele furnizeaza grasimi de calitate, precum acidul oleic (acid gras mononesaturat), acid linoleic si acid alfa-linoleic (o grasime esentiala omega-3), toate asociate cu un risc mai mic de dezvoltare a bolilor cardiovasculare si cu un nivel optim de... +8 / 0 +8
Turmericul – condimentul medicament
Turmericul – condimentul medicament În ultimul timp se aude din ce în ce mai des, în presă sau la televizor, despre beneficiile unor produse, cum ar fi sucul de Noni sau fructele de Goji, despre care nu se ştia prea multe până acum, dar care au în spate puternice campanii de marketing cu ajutorul cărora multe dintre acestea au fost aduse în centrul atenţiei noastre. +8 / 0 +8