Beneficiile consumului de ciuperci pentru organism

Mai 22, 2017 | sursa: sfatulmedicului.ro
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+15
Beneficiile consumului de ciuperci pentru organism

Ciupercile comestibile au o multitudine de beneficii pentru sanatatea omului. Contin o serie de nutrienti, unii dintre acestia fiind un real suport terapeutic. Spre exemplu, conform unor studii de laborator, anumiti compusi din ciuperci au capacitatea de a anihila proliferarea celulelor tumorale.

"scad riscul de boli cronice de la nivelul intestinului si diminueaza riscul dezvoltarii anumitor tipuri de cancer"Unele specii de ciuperci actioneaza favorabil asupra unor boli, contribuie la scaderea riscului de accident vascular cerebral.

Mai mult, asigura o digestie eficienta, sunt foarte bune pentru cresterea imunitatii, scad riscul de boli cronice de la nivelul intestinului si diminueaza riscul dezvoltarii anumitor tipuri de cancer, precum cel de san si cel de colon.

Ciupercile sunt importante surse de fibre, vitamine si minerale continand vitamina B1, B2, B6, acid folic dar si minerale precum: potasiu, magneziu, sodiu, cupru, fier si fosfor.

Beneficiile ciupercilor pentru organism

• Regleaza sistemul digestiv si previn constipatia. Fibrele din ciuperci au un rol deosebit de important in prevenirea constipatiei si reglarea sistemului digestiv.

Ciupercile contin amidon care, odata ajuns in sistemul digestiv, este transformat in hrana pentru bacteriile din colon, ajutand la mentinerea unui intestin sanatos.

• Regleaza tensiunea arteriala. Anumite specii de ciuperci albe au o cantitate de potasiu mai mare decat o portocala, iar acest fapt duce la reglarea tensiunii arteriale.

• Intaresc firul de par si calitatea tenului. Ciupercile sunt singurele alimente care contin vitamina D, iar vitamina B2 din ciuperci este benefica pentru piele deoarece imbunatateste calitatea tesutului, iar vitamina B8 intareste firul de par si ii confera stralucire.

Nu exista detox, pentru ca nu exista toxine

"Tocmai ce s-a luat un Premiu Nobel pentru medicină la sfârşitul lui 2016 pentru un studiu care demonstrează că celula „se curăţă”, dacă vreţi să spunem aşa, de către ea însăşi..."

Citeşte mai mult:
Nu există detox, pentru că nu există toxine. Nu ştie nimeni formula chimică a acestor toxine.»

• Combat carenta alimentara. Se poate inlocui carnea cu ciupercile, deoarece acestea au putine calorii si o mare varietate de vitamine si minerale: seleniu, cupru, vitaminele B2, B3 si vitamina D.

• Consumul lor este benefic si pentru silueta, fiind adesea utilizate in anumite regimuri alimentare.

• Sustin buna functionare a sistemului reproductiv. Ciupercile sunt bogate si in seleniu, element care sustine activitatea glandei tiroide si a sistemului reproductiv.

• Previn tulburarile digestive. Un compus important al ciupercilor este amidonul rezistent, adica un tip de zahar care, asemenea fibrelor alimentare, nu este distrus in timpul digestiei si astfel ajunge intact in colon.

Sub actiunea florei intestinale, acest amidon contribuie la prevenirea tulburarilor digestive.

Cele mai sanatoase ciurperci

• Ciupercile ''Champignon'' sau Agaricus bisporus sunt unele dintre cele mai cunoscute ciuperci comestibile si sunt recunoscute pentru beneficiile majore asupra sanatatii. Acestea au rolul de a stimula si creste imunitatea organismului.

• Ciupercile Miitake si Shiitake, utilizate pentru proprietatile lor antitumorale.

De exemplu, la japonezi, ciupercile Shiitake sunt folosite cu scopul de a trata anumite afectiuni cardiace, dar si pentru cresterea rezistentei organismului impotriva infectiior virale. Acestea cresc si imunitatea organismului.

Citeşte şi:
Spanacul taie pofta de mancare nesanatoasa»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+15
  • Amidon
  • Ciuperci
  • Boli de inima
  • Hipertensiune
  • sistem digestiv

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Ce ulei nu ar trebui să-ți lipsească iarna din casă
Ce ulei nu ar trebui să-ți lipsească iarna din casă Unul dintre cele mai bune uleiuri pentru gătit este uleiul de cocos. Compoziția acestuia rămâne neschimbată chiar și la temperaturi ridicate. +15 / 0 +15
Descoperă topul celor mai sănătoase 10 condimente din lume!
Descoperă topul celor mai sănătoase 10 condimente din lume! Condimentele sunt cele ce iti vor transforma o mancare banala intr-o delocatesa. Mai mult decat atat, acestea pot fi baza unui sistem imunitar puternic datorita continutului ridicat de vitamine si minerale benefice organismului. Descopera la ce te ajuta ele! Condimentele nu vor aduce un surplus de calorii ci doar savoare preparatului. Daca le... +24 / -2 +22
Alimente pe care uităm să le includem în meniu
Alimente pe care uităm să le includem în meniu Obiceiurile noastre alimentare sunt influenţate de tradiţiile familiale, cultura alimentară etnică, preţurile alimentelor şi sortimentele din magazine. +18 / 0 +18
Ouăle - vedete la masa de Paşte
Ouăle - vedete la masa de Paşte Oul este reprezintă un aliment valoros pentru alimentaţia omului încă din cele mai vechi timpuri. Se întâmpla acest lucru datorită nutrienţilor ce se găsesc în ouă dar şi datorită gradului ridicat de asimilare a nutrienţilor din compoziţia lor. +15 / 0 +15
Ce alimente trebuie să consumăm pentru buna funcţionare a creierelui
Ce alimente trebuie să consumăm pentru buna funcţionare a creierelui Este important de ştiut că ceea ce mâncăm influenţează în mare măsură capacitatea noastră de concentrare, dar şi, în general, starea noastră emoţională, existând o serie de alimente care pot îmbunătăţi, prin consumarea lor, funcţiile creierului, susţine nutriţionistul Lygia Alexandrescu. +15 / -1 +14
6 alimente care te ajută să încetineşti îmbătrânirea
6 alimente care te ajută să încetineşti îmbătrânirea Fibrele de colagen se regăsesc în oase, muşchi, tendoane şi piele şi sunt vitale pentru sănătatea organismului nostru. Colagenul joacă, de asemenea, un rol important în aspectul pielii. +13 / 0 +13
6 alimente banale pentru o sanătate de fier
6 alimente banale pentru o sanătate de fier Include în meniul tău cât mai multe alimente precum iaurtul şi usturoiul şi astfel vei avea o iarnă fără nas în batistă, tuse şi gât roşu. +12 / 0 +12
De ce ar trebui sa renuntam la painea alba?
De ce ar trebui sa renuntam la painea alba? Painea alba mai este numita si "alimentul gol", deoarece contine numai amidon, pe care organismul il transforma in zahar si grasimi. +10 / 0 +10
Nucile - vedete în fiecare toamnă
Nucile - vedete în fiecare toamnă Nucile conţin minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E şi P, peste 20 de aminoacizi, grăsimi nesaturate şi proteine. De aceea ele rămân un aliment de bază în cadrul unei diete sănătoase. +10 / 0 +10
10 alimente care cresc senzaţia de foame
10 alimente care cresc senzaţia de foame Dacă vrei să slăbeşti, evită aceste alimente care îţi măresc mai mult senzaţia de foame. +9 / 0 +9