Beți zeama de varză? Iată ce minuni medicale poate face

Ianuarie 15, 2016 | sursa: infoalert.ro
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+8
Beți zeama de varză? Iată ce minuni medicale poate face

Puține persoane ştiu că, atât varza murată, cât și zeama sau moarea, cum i se mai spune prin diferite părți ale țării, sunt adevărate depozite de medicamente naturale care pot preveni și vindeca diferite boli. Conținutul bogat de substanțe nutritive din zeama de varză murată revitalizează organismul și-l tonifică.

Varza murată este bogată în vitamina C, mai bogata chiar decat varza crudă, vitamina antioxidantă care ajută la fortifierea sistemului imunitar al organismului.

Varza murată este singurul aliment de natură vegetală în care se găsește vitamina B12 din belșug dar și minerale precum magneziu, acid folic, potasiu, fier și iod.

Varza murată este singurul produs vegetal care conține vitamina B12, care încetinește procesul de îmbătrânire, protejează sistemul nervos si împiedică pierderile de memorie.

În compoziția de la zeama de varză se regăsesc o parte din vitaminele și antioxidanții prezenți în varza proaspătă, dar și microelemente, săruri minerale, fermenți și enzime apărute datorită procesului de fermentație.

"Varza murată este singurul aliment de natură vegetală în care se găsește vitamina B12 din belșug"Astfel, varza murată dar și zeama de varză conțin vitamina U, vitamina anti-ulceroasă, care se distruge prin fierbere, de aceea varza murată și zeama se recomandă în tratarea bolilor ulceroase. Pentru că stimulează arderea grăsimilor și normalizează apetitul, varza și zeama de varză murată se recomandă, crudă, și în curele de slăbire.

Moarea reglează si stabilizează tensiunea. Persoanelor hipotensive li se recomandă zilnic, un pahar de moare de varză. Câteva pahare de moare pe zi, mai multe zile la rând, ajută la normalizarea digestiei, dar și la prevenirea constipației în caz că te confrunți cu așa ceva.

Deși nu este prea plăcută la vedere și nici gustul nu e foarte atrăgător, consumată regulat, zeama de varză are efect detoxifiant asupra organismului, ajutând la eliminarea toxinelor.

Ținând cont de compoziția bogată în vitamine și minerale, o cură cu zeamă de varză, acum, pe timp de iarnă, cand organismul este predispus mai ales, infecțiilor respiratorii, atat de răspândite, contribuie la vitaminizarea organismului si la întărirea sistemului imunitar.

Ca să faci zeama de varză mai plăcută, măcar ca aspect, când o pui la murat, adaugă-i și o varză roșie sau doua, trei bucățele de sfeclă roșie.

Iată câteva boli care se tratează cu ajutorul moarei:

  • Litiaza biliară, gastrita cu aciditate scazută, giardioza

Timp de 2-3 săptamăni se beau câte 150 ml de moare, de 3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă. Apoi, dacă pietrele sunt mici (mai mici decât un grăunte de porumb), după consultarea cu medicul specialist, puteți să folosiți metoda bunicilor. Se amestecă un litru de moare cu 400 g de ulei nerafinat și suc de la 4 lămâi. Cu 24 de ore înainte de procedură nu se mănâncă nimic.

10 antibiotice naturale

"Cercetările recente din domeniul medicinei au avut în vedere plante care pot trata bolile rezistente la antibiotice..."

Citeşte mai mult:
10 antibiotice din plante medicinale!»

Începând de dimineață, se beau câte 100 ml de preparat, la fiecare 25 de minute. Metoda poate provoca dureri, de aceea trebuie folosită o compresă caldă în zona ficatului, pe toata durata curățării, sau o pastilă de No-Spa. Timp de 4-5 ore, organismul răspunde cu diaree, în timpul acesta, colecistul se curață de pietre. Dupa procedură, timp de 2 săptămâni, se bea ceai din mușețel și fenicul. Două linguri cu semințe de fenicul rasnite se fierb 10 minute într-un litru de apă, se adaugă 2 linguri cu flori de mușețel, se acoperă cu capac și se trag de pe foc. După 25 de minute se strecoară, iar peste plante se mai toarnă un litru de apă și se aduce pana la punctul de fierbere. După răcire, se strecoară și se amestecă tot lichidul obținut. Se bea în timpul zilei în loc de apă.

  • Hemoroizi

Se beau cate 100 ml de moare încalzită, de 3 ori pe zi, înainte de masă. Atunci când hemoroizii se asociază cu hemoragie, se bea câte un pahar de 2-3 ori pe zi și se mănâncă zilnic salată de varză proaspată sau murată.

  • Avitaminoza și astenie

Se amestecă câte un pahar de moare și suc de roșii, se adaugă 150 ml de apă plată, o lingură de miere de albine și o lingură de suc de lămâie. Se bea câte un pahar de 1-2 ori pe zi, între mese, până la îmbunătățirea situației.

  • Ragușeala, dureri uscate în piept

Se amestecă părți egale de moare și apă plată. Se bea lichidul cald, de 2-3 ori pe zi.

  • Diabet

De 3-4 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă, se bea câte 1/3 pahar de moare, diluată cu apă, în proporție de 1:1, timp de 21 de zile. După 7 zile de pauză, cura se repetă, până la îmbunătățirea situației.

Secretele din pliculetele de ceai

"pliculeţele de ceai nu sunt benefice doar atunci când sunt consumate în infuzie, ca o băutură. Dr. Oz a descoperit numeroase alte beneficii ale pliculeţelor de ceai şi le împărtăşeşte şi cu noi..."

Citeşte mai mult:
7 secrete ascunse în pliculeţele de ceai»

  • Constipație

1. Se dizolvă 2 lingurițe de sare grunjoasă în 250 ml de moare și se bea dimineața pe nemâncate. După necesitate, se repetă procedeul și a doua zi, tot dimineața. 2. Un pahar de moare (250 ml) se amestecă cu o linguriță de drojdie sau 4 g de crusin și se bea încălzit, dimineața, pe nemâncate.

  • Diaree

Se recomandă consumarea amestecului din părți egale de suc de roșii proaspăt stors și moare de varză.

  • Afecțiuni hepatice

Se bea amestecul din rețeta precedentă, câte 100 ml, de trei ori pe zi, între mese, timp de 6-8 luni.

  • Gastrită

Se bea zilnic moare încalzită, înainte de mesele principale. Prima dată se beau 100 ml, apoi doza crește treptat, până la 2 pahare pe zi.

  • Mahmureală

Se rade pe o răzătoare cu orificii foarte mici sau se toacă cu un robot de bucatarie 3-4 cepe mari. Un pahar cu terci de ceapă se amestecă cu 3 pahare de moare, o lingură cu pasta de roșii, piper negru, sare și zahăr după gust. Prima dată se bea jumătate de pahar, apoi în timpul zilei se bea restul. Dacă vă pare foarte concentrat, se diluează cu puțină apă.

  • Hernie ombilicală

Strămoșii noștri vindecau hernia cu moare de varză. O bucațică de tifon împăturit se imbibă cu moare, se pune pe locul cu problema, deasupra se așează o felie de cartof crud, se apasă putin și se pansează. Compresele se țin câte 3 ore zilnic, iar tratamentul durează 1,5-3 luni.

Citeşte şi:
Uleiul de oregano, antibioticul naturii!»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+8
  • Tulburari ale sistemului nervos
  • Hernie
  • Diabet
  • Tratament hemoroizi
  • litiaza renala
  • antioxidanti
  • moare
  • zeama de varza

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Murăturile: beneficii şi contraindicaţii!
Murăturile: beneficii şi contraindicaţii! Dacă nu ai apucat încă să pui murăturile de iarnă, acum vei afla ce mare lucru ai pierdut, căci vitaminele şi mineralele sunt la mare preţ în sezonul rece şi, cum nu avem la îndemână tot timpul anului legume proaspete, murăturile sunt aliaţii noştri de seamă în lupta cu temutele viroze şi afecţiuni respiratorii. +10 / 0 +10
Sfecla roşie şi beneficiile ei pentru sănătate
Sfecla roşie şi beneficiile ei pentru sănătate Cu un gust dulceag şi o culoare minunată, sfecla roşie te poate ţine departe de cele mai crunte boli precum cancerul, bolile hepatice sau cardiovasculare. Iată, pe larg, care sunt beneficiile unui consum regulat de sfeclă roşie: +22 / -1 +21
De ce e bine sa bei dimineata un pahar de apa cu lamaie?
De ce e bine sa bei dimineata un pahar de apa cu lamaie? Daca iti doresti sa iti detoxifiezi organismul si nu vrei sa tii o dieta stricta, cea mai buna metoda este sa bei in fiecare dimineata un pahar de apa plata cu cateva felii de lamaie. Consumul de apa cu lamaie dimineata iti aduce tot felul de beneficii, de aceea incearca sa il introduci cat mai mult in rutina ta. Daca suferi de gastrita sau... +15 / 0 +15
Cele mai sănătoase alimente ale toamnei
Cele mai sănătoase alimente ale toamnei După o vară toridă, toamna vine la pachet cu o doză de vitamine și minerale pe care ți le pune la dispoziție prin intermediul fructelor și legumelor de sezon. +14 / 0 +14
Topul uleiurilor sănătoase
Topul uleiurilor sănătoase Grăsimile sunt în topul listei cu cele mai discutate subiecte de medicii nutriţionişti din toată lumea. Auzim peste tot că există grăsimi bine, grăsimi rele, sănătoase sau nesănătoase. Probabil unii dintre voi nu mai consuma demult timp mezeluri, sau margarina şi rareori consuma ulei de măsline. Cu toate astea trebuie să ştii... +14 / 0 +14
În sezonul rece ajută organismul consumând merişoare
În sezonul rece ajută organismul consumând merişoare În mod tradiţional, romanii asociază merişorul cu masa de Crăciun şi curcanul fript. Este folosit în foarte multe reţete culinare ( sosuri sau chiar deserturi) şi se poate consuma proaspăt, uscat sau chiar sub formă de suc. +12 / 0 +12
Nucile - vedete în fiecare toamnă
Nucile - vedete în fiecare toamnă Nucile conţin minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E şi P, peste 20 de aminoacizi, grăsimi nesaturate şi proteine. De aceea ele rămân un aliment de bază în cadrul unei diete sănătoase. +10 / 0 +10
Cele mai sănătoase cereale integrale: cum facem alegerea corectă
Cele mai sănătoase cereale integrale: cum facem alegerea corectă Cele mai sănătoase cereale integrale - din acestea ar trebui să fie compus micul dejun, potrivit recomandării nutriţioniştilor. Dar cum alegem cele mai sănătoase cereale integrale şi care sunt acestea?! +9 / 0 +9
5 mituri despre porumb desfiinţate
5 mituri despre porumb desfiinţate Porumbul fiert sau copt este una dintre mai simple şi mai delicioase plăceri ale vierii. Cu toate acestea, pe seama porumbului au apărut tot felul de mituri. Mulţi oameni sunt convinşi că acesta nu este sănătos. +8 / 0 +8
5 alimente care îţi menţin inima sănătoasă
5 alimente care îţi menţin inima sănătoasă Ca să ai o inimă sănătoasă este indicat să mănânci alimente bogate în vitamine şi în minerale. În acest sens, iată ce legume şi fructe nu trebuie să-ţi lipsească din alimentaţie. +8 / 0 +8