Beți zeama de varză? Iată ce minuni medicale poate face

Ianuarie 15, 2016 | sursa: infoalert.ro
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+8
Beți zeama de varză? Iată ce minuni medicale poate face

Puține persoane ştiu că, atât varza murată, cât și zeama sau moarea, cum i se mai spune prin diferite părți ale țării, sunt adevărate depozite de medicamente naturale care pot preveni și vindeca diferite boli. Conținutul bogat de substanțe nutritive din zeama de varză murată revitalizează organismul și-l tonifică.

Varza murată este bogată în vitamina C, mai bogata chiar decat varza crudă, vitamina antioxidantă care ajută la fortifierea sistemului imunitar al organismului.

Varza murată este singurul aliment de natură vegetală în care se găsește vitamina B12 din belșug dar și minerale precum magneziu, acid folic, potasiu, fier și iod.

Varza murată este singurul produs vegetal care conține vitamina B12, care încetinește procesul de îmbătrânire, protejează sistemul nervos si împiedică pierderile de memorie.

În compoziția de la zeama de varză se regăsesc o parte din vitaminele și antioxidanții prezenți în varza proaspătă, dar și microelemente, săruri minerale, fermenți și enzime apărute datorită procesului de fermentație.

"Varza murată este singurul aliment de natură vegetală în care se găsește vitamina B12 din belșug"Astfel, varza murată dar și zeama de varză conțin vitamina U, vitamina anti-ulceroasă, care se distruge prin fierbere, de aceea varza murată și zeama se recomandă în tratarea bolilor ulceroase. Pentru că stimulează arderea grăsimilor și normalizează apetitul, varza și zeama de varză murată se recomandă, crudă, și în curele de slăbire.

Moarea reglează si stabilizează tensiunea. Persoanelor hipotensive li se recomandă zilnic, un pahar de moare de varză. Câteva pahare de moare pe zi, mai multe zile la rând, ajută la normalizarea digestiei, dar și la prevenirea constipației în caz că te confrunți cu așa ceva.

Deși nu este prea plăcută la vedere și nici gustul nu e foarte atrăgător, consumată regulat, zeama de varză are efect detoxifiant asupra organismului, ajutând la eliminarea toxinelor.

Ținând cont de compoziția bogată în vitamine și minerale, o cură cu zeamă de varză, acum, pe timp de iarnă, cand organismul este predispus mai ales, infecțiilor respiratorii, atat de răspândite, contribuie la vitaminizarea organismului si la întărirea sistemului imunitar.

Ca să faci zeama de varză mai plăcută, măcar ca aspect, când o pui la murat, adaugă-i și o varză roșie sau doua, trei bucățele de sfeclă roșie.

Iată câteva boli care se tratează cu ajutorul moarei:

  • Litiaza biliară, gastrita cu aciditate scazută, giardioza

Timp de 2-3 săptamăni se beau câte 150 ml de moare, de 3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă. Apoi, dacă pietrele sunt mici (mai mici decât un grăunte de porumb), după consultarea cu medicul specialist, puteți să folosiți metoda bunicilor. Se amestecă un litru de moare cu 400 g de ulei nerafinat și suc de la 4 lămâi. Cu 24 de ore înainte de procedură nu se mănâncă nimic.

10 antibiotice naturale

"Cercetările recente din domeniul medicinei au avut în vedere plante care pot trata bolile rezistente la antibiotice..."

Citeşte mai mult:
10 antibiotice din plante medicinale!»

Începând de dimineață, se beau câte 100 ml de preparat, la fiecare 25 de minute. Metoda poate provoca dureri, de aceea trebuie folosită o compresă caldă în zona ficatului, pe toata durata curățării, sau o pastilă de No-Spa. Timp de 4-5 ore, organismul răspunde cu diaree, în timpul acesta, colecistul se curață de pietre. Dupa procedură, timp de 2 săptămâni, se bea ceai din mușețel și fenicul. Două linguri cu semințe de fenicul rasnite se fierb 10 minute într-un litru de apă, se adaugă 2 linguri cu flori de mușețel, se acoperă cu capac și se trag de pe foc. După 25 de minute se strecoară, iar peste plante se mai toarnă un litru de apă și se aduce pana la punctul de fierbere. După răcire, se strecoară și se amestecă tot lichidul obținut. Se bea în timpul zilei în loc de apă.

  • Hemoroizi

Se beau cate 100 ml de moare încalzită, de 3 ori pe zi, înainte de masă. Atunci când hemoroizii se asociază cu hemoragie, se bea câte un pahar de 2-3 ori pe zi și se mănâncă zilnic salată de varză proaspată sau murată.

  • Avitaminoza și astenie

Se amestecă câte un pahar de moare și suc de roșii, se adaugă 150 ml de apă plată, o lingură de miere de albine și o lingură de suc de lămâie. Se bea câte un pahar de 1-2 ori pe zi, între mese, până la îmbunătățirea situației.

  • Ragușeala, dureri uscate în piept

Se amestecă părți egale de moare și apă plată. Se bea lichidul cald, de 2-3 ori pe zi.

  • Diabet

De 3-4 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă, se bea câte 1/3 pahar de moare, diluată cu apă, în proporție de 1:1, timp de 21 de zile. După 7 zile de pauză, cura se repetă, până la îmbunătățirea situației.

Secretele din pliculetele de ceai

"pliculeţele de ceai nu sunt benefice doar atunci când sunt consumate în infuzie, ca o băutură. Dr. Oz a descoperit numeroase alte beneficii ale pliculeţelor de ceai şi le împărtăşeşte şi cu noi..."

Citeşte mai mult:
7 secrete ascunse în pliculeţele de ceai»

  • Constipație

1. Se dizolvă 2 lingurițe de sare grunjoasă în 250 ml de moare și se bea dimineața pe nemâncate. După necesitate, se repetă procedeul și a doua zi, tot dimineața. 2. Un pahar de moare (250 ml) se amestecă cu o linguriță de drojdie sau 4 g de crusin și se bea încălzit, dimineața, pe nemâncate.

  • Diaree

Se recomandă consumarea amestecului din părți egale de suc de roșii proaspăt stors și moare de varză.

  • Afecțiuni hepatice

Se bea amestecul din rețeta precedentă, câte 100 ml, de trei ori pe zi, între mese, timp de 6-8 luni.

  • Gastrită

Se bea zilnic moare încalzită, înainte de mesele principale. Prima dată se beau 100 ml, apoi doza crește treptat, până la 2 pahare pe zi.

  • Mahmureală

Se rade pe o răzătoare cu orificii foarte mici sau se toacă cu un robot de bucatarie 3-4 cepe mari. Un pahar cu terci de ceapă se amestecă cu 3 pahare de moare, o lingură cu pasta de roșii, piper negru, sare și zahăr după gust. Prima dată se bea jumătate de pahar, apoi în timpul zilei se bea restul. Dacă vă pare foarte concentrat, se diluează cu puțină apă.

  • Hernie ombilicală

Strămoșii noștri vindecau hernia cu moare de varză. O bucațică de tifon împăturit se imbibă cu moare, se pune pe locul cu problema, deasupra se așează o felie de cartof crud, se apasă putin și se pansează. Compresele se țin câte 3 ore zilnic, iar tratamentul durează 1,5-3 luni.

Citeşte şi:
Uleiul de oregano, antibioticul naturii!»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+8
  • Tulburari ale sistemului nervos
  • Hernie
  • Diabet
  • Tratament hemoroizi
  • litiaza renala
  • antioxidanti
  • moare
  • zeama de varza

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
5 mituri despre porumb desfiinţate
5 mituri despre porumb desfiinţate Porumbul fiert sau copt este una dintre mai simple şi mai delicioase plăceri ale vierii. Cu toate acestea, pe seama porumbului au apărut tot felul de mituri. Mulţi oameni sunt convinşi că acesta nu este sănătos. +8 / 0 +8
Top 5 înlocuitori pentru zahăr
Top 5 înlocuitori pentru zahăr Chiar dacă auzim în fiecare zi mesaje ce ne sfătuiesc să reducem consumul de zahăr, puţini dintre noi luăm măsuri să înlocuim acest duşman al sănătăţii şi siluetei noastre. O mare parte din alimentele pe care le consumăm zilnic, şi nu mă refer în special la prăjituri sau dulciuri, conţin zahăr în cantităţi foarte... +19 / 0 +19
6 beneficii neştiute ale dovleacului
6 beneficii neştiute ale dovleacului Plăcintă de dovleac, supă de dovleac, dovleac la cuptor, alegerile preparatelor cu dovleac sunt nesfârşite şi, cu adevărat, delicioase! Şi pentru că este vedeta acestui sezon, m-am gândit că ar fi bine să ştii şi că pe lângă aroma şi gustul puternic, dovleacul are şi numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi ajutorul pe... +18 / -3 +15
2 litri de apă pe zi - mit sau realitate?
2 litri de apă pe zi - mit sau realitate? Pentru sănătatea dumneavoastră beţi cel puţin 2 litri de lichide pe zi”. E, deja, o afirmaţie înrădăcinată adânc în creierul nostru. Un fel de axiomă ce nu mai are nevoie de nicio demonstraţie ca să o credem pe cuvânt. 1 +16 / -2 +14
De ce este periculos zahărul
De ce este periculos zahărul Dacă astăzi e o banalitate pentru toată lumea, acum câteva secole zahărul era o delicatesă pe care puţini şi-o permiteau. Indienii au deţinut mult timp secretul zahărului vânzând delicatesa dulce la preţuri exorbitante. Nu degeaba i s-a spus „aurul alb”. Se crede că europenii l-au descoperit abia în secolul XI şi de atunci... +12 / 0 +12
Nucile - vedete în fiecare toamnă
Nucile - vedete în fiecare toamnă Nucile conţin minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E şi P, peste 20 de aminoacizi, grăsimi nesaturate şi proteine. De aceea ele rămân un aliment de bază în cadrul unei diete sănătoase. +10 / 0 +10
Poate un măr pe zi să ţină doctorul departe?
Poate un măr pe zi să ţină doctorul departe? Cu toate că mărul are o mulţime de nutrienţi valoroşi, dacă mănânci nesănătos, stai zilnic patru ore în faţa televizorului şi nu faci mişcare, cu siguranţă rişti să mergi regulat la doctor. Mărul singur nu poate să anuleze efectele sedentarismului şi ale proastelor obiceiuri alimentare +9 / 0 +9
O problemă a toamnei: Vitamina D
O problemă a toamnei: Vitamina D - Pe timpul verii, organismul nostru produce vitamină D cu ajutorul luminii solare. Dar odată cu venirea toamnei, această producţie începe să stagneze. Cum poate fi evitată o carenţă de vitamina D în anotimpul rece? În lipsa ei, calciul nu se mai asimilează şi oasele se fac praf +8 / 0 +8
Prunele, fructe -  medicament
Prunele, fructe - medicament Prunele conţin importante cantităţi de sodiu, potasiu, fier, magneziu, mangan, seleniu, cupru şi vitaminele A, E, B şi C. De asemenea, foarte importanţi sunt acizii organici specifici - betacarotenul, substanţele pectice şi, nu în ultimul rând, micile cantităţi de acid oxalic şi fumaric. +8 / 0 +8
Gălbenuşul de ou – atât de incriminat, şi totuşi atât de sănătos
Gălbenuşul de ou – atât de incriminat, şi totuşi atât de sănătos Gălbenuşurile au un conţinut ridicat de colesterol, însă un studiu realizat recent arată că un consum regulat de ouă nu influenţează deloc nivelul de colesterol general din sânge, în timp ce un altul a stabilit că acest aliment creşte nivelul de colesterol bun, care are ca efect protejarea inimii, informează publicaţia Huffington... +7 / 0 +7