Ce afecțiuni poți trata cu ananas

Februarie 23, 2016 | sursa: libertateapentrufemei.ro
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+7
Ce afecțiuni poți trata cu ananas

"fructele de ananas sunt foarte bogate în apă, au un aport caloric redus şi conţin foarte puţine substanţe minerale şi vitamine"Tușești sau ai dureri de stomac? Te poate ajuta sucul de ananas. Acesta conține bromelină, o substanță care are proprietăți de calmare a durerilor și efect antiinflamator.

După cum rezultă din compoziţia chimică, fructele de ananas sunt foarte bogate în apă, au un aport caloric redus şi conţin foarte puţine substanţe minerale şi vitamine. Este foarte util în dispepsii, pentru a combate atonia gastrică şi anorexia. Într-o oarecare măsură, fructele de ananas înlocuiesc sucurile gastrice. Se va consuma după mesele principale.

Ananasul, antiinflamator

Acţiunea biologică a sucului de ananas este datorată în principal conţinutului în bromelină şi în compuşi înrudiţi. Un studiu recent a raportat că această substantă are şi acţiune antiinflamatoare, fibrinolitică, precum şi proprietatea de-a înlătura leziunile cutanate.

Secretele din pliculetele de ceai

"pliculeţele de ceai nu sunt benefice doar atunci când sunt consumate în infuzie, ca o băutură. Dr. Oz a descoperit numeroase alte beneficii ale pliculeţelor de ceai şi le împărtăşeşte şi cu noi..."

Citeşte mai mult:
7 secrete ascunse în pliculeţele de ceai»

Principalele efecte terapeutice ale fructelor de ananas

Dr. farmacist Ovidiu Bojor arată că principalele efecte terapeutice ale fructelor de ananas sunt:

  • Acţiune antiedematoasă şi antiinflamatoare (cu efect bun în edeme traumatice, edeme pulmonare, contuzii, rupturi de ligamente sau muşchi, în insuficienţă venoasă etc.)
  • Acţiune favorabilă în celulite şi obezitate. O reţinere excesivă a sărurilor în ţesuturile subcutanate contribuie la depozitarea lipidelor în ţesuturile adipoase care contribuie la patogeneza celulitelor.
  • O cură cu ananas, care are şi acţiune diuretică, elimină atât sărurile cât şi apa în exces din ţesuturile subcutanate.
  • Acţiune benefică în răni şi arsuri. S-a demonstrat clinic o îndepărtare a durerilor şi o mai rapidă refacere a ţesuturilor.

Suc proaspăt de ananas

”Considerăm necesar să subliniem faptul că numai sucul proaspăt de fructe de ananas (obţinut prin presare sau la mixer) are aceste proprietăţi. Enzimele din acest fruct nu rezistă la prelucrare termică, iar sucurile sau compoturile conservate de ananas, deşi au un gust plăcut, nu au nici o valoare sub aspect dietoterapeutic. De aceea, recomand consumarea feliilor de ananas proaspete sau a sucului obţinut imediat după presare. Sucul se poate administra şi sugarilor. În plus, există produse standardizate obţinute prin liofilizare, corespunzând la 4 mg de substanţe active. Se administrează 4 capsule pe zi.”

Citeşte şi:
Iată ce se întâmplă cu organismul tău dacă începi să consumi zilnic ghimbir»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+7
  • Anticelulitic
  • Antiinflamatoare
  • Diuretic
  • alergii cutanate
  • ananas

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon Cum ar fi o masă fără condimente? Cu siguranţă una fără gust. Avem numai de câştigat dacă asezonăm mâncarea cu hrean sau boabe de muştar. Ele sunt socotite a fi medicamente naturale, fiind indicate mai ales în anotimpul răcelilor. +19 / 0 +19
Sfecla roşie şi beneficiile ei pentru sănătate
Sfecla roşie şi beneficiile ei pentru sănătate Cu un gust dulceag şi o culoare minunată, sfecla roşie te poate ţine departe de cele mai crunte boli precum cancerul, bolile hepatice sau cardiovasculare. Iată, pe larg, care sunt beneficiile unui consum regulat de sfeclă roşie: +24 / -1 +23
Top 5 înlocuitori pentru zahăr
Top 5 înlocuitori pentru zahăr Chiar dacă auzim în fiecare zi mesaje ce ne sfătuiesc să reducem consumul de zahăr, puţini dintre noi luăm măsuri să înlocuim acest duşman al sănătăţii şi siluetei noastre. O mare parte din alimentele pe care le consumăm zilnic, şi nu mă refer în special la prăjituri sau dulciuri, conţin zahăr în cantităţi foarte... +19 / 0 +19
De ce e bine sa bei dimineata un pahar de apa cu lamaie?
De ce e bine sa bei dimineata un pahar de apa cu lamaie? Daca iti doresti sa iti detoxifiezi organismul si nu vrei sa tii o dieta stricta, cea mai buna metoda este sa bei in fiecare dimineata un pahar de apa plata cu cateva felii de lamaie. Consumul de apa cu lamaie dimineata iti aduce tot felul de beneficii, de aceea incearca sa il introduci cat mai mult in rutina ta. Daca suferi de gastrita sau... +15 / 0 +15
Ouăle - vedete la masa de Paşte
Ouăle - vedete la masa de Paşte Oul este reprezintă un aliment valoros pentru alimentaţia omului încă din cele mai vechi timpuri. Se întâmpla acest lucru datorită nutrienţilor ce se găsesc în ouă dar şi datorită gradului ridicat de asimilare a nutrienţilor din compoziţia lor. +15 / 0 +15
Cele mai sănătoase alimente ale toamnei
Cele mai sănătoase alimente ale toamnei După o vară toridă, toamna vine la pachet cu o doză de vitamine și minerale pe care ți le pune la dispoziție prin intermediul fructelor și legumelor de sezon. +14 / 0 +14
Știi ce remedii naturiste poți face din cojile de mandarine?
Știi ce remedii naturiste poți face din cojile de mandarine? Mandarinele fac parte din categoria deliciilor sănătoase pe care le poți mânca ori de câte ori simți nevoia să-ți răsfeți papilele gustative. Nu le arunca la final cojile! +13 / 0 +13
Laptele de capră, mai sănătos?
Laptele de capră, mai sănătos? Deşi nu este un tip de lapte foarte popular la noi în ţară, laptele de capră este unul dintre cele mai consumate produse lactate în multe zone de pe glob. Beneficiile lui sunt multiple, fiind o excelentă sursă de calciu, bogat în substanţe nutritive. +12 / 0 +12
De ce este periculos zahărul
De ce este periculos zahărul Dacă astăzi e o banalitate pentru toată lumea, acum câteva secole zahărul era o delicatesă pe care puţini şi-o permiteau. Indienii au deţinut mult timp secretul zahărului vânzând delicatesa dulce la preţuri exorbitante. Nu degeaba i s-a spus „aurul alb”. Se crede că europenii l-au descoperit abia în secolul XI şi de atunci... +12 / 0 +12
De ce ar trebui sa renuntam la painea alba?
De ce ar trebui sa renuntam la painea alba? Painea alba mai este numita si "alimentul gol", deoarece contine numai amidon, pe care organismul il transforma in zahar si grasimi. +10 / 0 +10