De ce ar trebui sa renuntam la painea alba?

Septembrie 25, 2017 | sursa: sfatulmedicului.ro
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+10
De ce ar trebui sa renuntam la painea alba?

Painea alba mai este numita si "alimentul gol", deoarece contine numai amidon, pe care organismul il transforma in zahar si grasimi.

In plus, aceasta ingrasa, creste riscul de aparitie a diabetului zaharat, nu este benefica pentru sanatatea inimii si, deoarece contine foarte putine fibre alimentare, favorizeaza aparitia constipatiei.

Desi unii oameni au tendinta de a consuma multa paine alba in timpul meselor, este bine sa fie precauti la riscurile pe care acest consum le presupune.

"Painea alba nu contine aceleasi substante nutritive pe care le contine painea integrala"Motive de a renunta la painea alba

• Nu este satioasa. Painea alba nu contine aceleasi substante nutritive pe care le contine painea integrala. De asemenea, este mai saraca in fibre alimentare, benefice pentru sistemul digestiv.

Mai mult, doamnele si domnisoarele care doresc sa slabeasca trebuie sa renunte la consumul acestui aliment si sa-l inlocuiasca, de exemplu, cu produse integrale, care au in compozitie cereale sanatoase, dar si mai multe fibre.

• De multe ori contine inclusiv chimicale. Painea alba este realizata din faina de grau superprocesata si inalbita si este posibil ca pentru procesarea acestui tip de faina alba sa se utilizeze si anumite medicamente sau inalbitori chimici.

• Sunt studii care sustin ca un consum regulat de paine alba favorizeaza aparitia diabetului zaharat. Mai exact, se pare ca cei care au obiceiul sa includa in dieta lor mari cantitati de paine alba, dar si alte alimente procesate sunt mult mai predispusi riscului de aparitie a diabetului zaharat. Astfel, este mai bine sa consumati paine integrala in locul celei albe.

Nu exista detox, pentru ca nu exista toxine

"Tocmai ce s-a luat un Premiu Nobel pentru medicină la sfârşitul lui 2016 pentru un studiu care demonstrează că celula „se curăţă”, dacă vreţi să spunem aşa, de către ea însăşi..."

Citeşte mai mult:
Nu există detox, pentru că nu există toxine. Nu ştie nimeni formula chimică a acestor toxine»

• Predispune la constipatie. Painea alba contine foarte putine fibre alimentare, benefice sistemului digestiv. Consumul exagerat de paine alba poate cauza constipatie, deranjamente stomacale si acumularea de grasime abdominala.

• Nu este buna pentru sanatatea inimii. Cerealele integrale sunt extrem de benefice pentru sanatatea inimii, insa nu acelasi lucru se poate sustine si despre painea alba. De aceea, este indicat sa renuntati la acest tip de paine in favoarea painii si produselor obtinute din cereale integrale.

• Favorizeaza aparitia cariilor. Sunt studii care sustin ca exista o legatura intre aparitia cariilor dentare si consumul exagerat de paine alba, in cazul celor mici.

• Drojdia folosita la cresterea painii este legata de probleme de sanatate precum: Candida, virusul Epstein-Barr, boli inflamatorii.

Mai mult, se pare ca atunci cand are loc combinatia dintre amidonul din faina cu zahar si drojdie, in organism rezulta alcool, care provoaca efecte nedorite la nivelul ficatului, creierului si sistemului vascular.

Pe de alta parte, candidoza atrage dupa sine multe alte probleme de sanatate, producand o stare inflamatorie in organism, inflamatia fiind atat cauza, cat si efectul aferent multor boli.

• Consumul regulat de paine duce la o stagnare sau o ingreunare a digestiei si a asimilarii proteinelor din alimentatie prin inhibitorii de proteaze continuti si, astfel, persoana in cauza se confrunta cu balonari dese.

• Consumul de paine poate agrava starile depresive si anxietatea, prin alterarea productiei de serotonina.

Citeşte şi:
Motive pentru care să bei ceai de ginseng»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+10
  • Amidon
  • ginseng
  • zahar
  • cereale integrale
  • drojdie de bere
  • paine

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon Cum ar fi o masă fără condimente? Cu siguranţă una fără gust. Avem numai de câştigat dacă asezonăm mâncarea cu hrean sau boabe de muştar. Ele sunt socotite a fi medicamente naturale, fiind indicate mai ales în anotimpul răcelilor. +19 / -1 +18
Ţi-e foame tot timpul? Iată ce trebuie neapărat să ştii!
Ţi-e foame tot timpul? Iată ce trebuie neapărat să ştii! Îţi este mereu foame şi nu ai idee de ce? Senzaţia de foame poate fi provocată de o mulţime de elemente pe care trebuie să le iei în considerare: hormonii, factorii emoţionali, stresul, regimul alimentar, hidratarea, oboseală, etc. +23 / 0 +23
Top 5 înlocuitori pentru zahăr
Top 5 înlocuitori pentru zahăr Chiar dacă auzim în fiecare zi mesaje ce ne sfătuiesc să reducem consumul de zahăr, puţini dintre noi luăm măsuri să înlocuim acest duşman al sănătăţii şi siluetei noastre. O mare parte din alimentele pe care le consumăm zilnic, şi nu mă refer în special la prăjituri sau dulciuri, conţin zahăr în cantităţi foarte... +19 / 0 +19
De ce e bine sa bei dimineata un pahar de apa cu lamaie?
De ce e bine sa bei dimineata un pahar de apa cu lamaie? Daca iti doresti sa iti detoxifiezi organismul si nu vrei sa tii o dieta stricta, cea mai buna metoda este sa bei in fiecare dimineata un pahar de apa plata cu cateva felii de lamaie. Consumul de apa cu lamaie dimineata iti aduce tot felul de beneficii, de aceea incearca sa il introduci cat mai mult in rutina ta. Daca suferi de gastrita sau... +15 / 0 +15
Ouăle - vedete la masa de Paşte
Ouăle - vedete la masa de Paşte Oul este reprezintă un aliment valoros pentru alimentaţia omului încă din cele mai vechi timpuri. Se întâmpla acest lucru datorită nutrienţilor ce se găsesc în ouă dar şi datorită gradului ridicat de asimilare a nutrienţilor din compoziţia lor. +15 / 0 +15
Cele mai sănătoase alimente ale toamnei
Cele mai sănătoase alimente ale toamnei După o vară toridă, toamna vine la pachet cu o doză de vitamine și minerale pe care ți le pune la dispoziție prin intermediul fructelor și legumelor de sezon. +14 / 0 +14
Știi ce remedii naturiste poți face din cojile de mandarine?
Știi ce remedii naturiste poți face din cojile de mandarine? Mandarinele fac parte din categoria deliciilor sănătoase pe care le poți mânca ori de câte ori simți nevoia să-ți răsfeți papilele gustative. Nu le arunca la final cojile! +13 / 0 +13
Laptele de capră, mai sănătos?
Laptele de capră, mai sănătos? Deşi nu este un tip de lapte foarte popular la noi în ţară, laptele de capră este unul dintre cele mai consumate produse lactate în multe zone de pe glob. Beneficiile lui sunt multiple, fiind o excelentă sursă de calciu, bogat în substanţe nutritive. +12 / 0 +12
De ce este periculos zahărul
De ce este periculos zahărul Dacă astăzi e o banalitate pentru toată lumea, acum câteva secole zahărul era o delicatesă pe care puţini şi-o permiteau. Indienii au deţinut mult timp secretul zahărului vânzând delicatesa dulce la preţuri exorbitante. Nu degeaba i s-a spus „aurul alb”. Se crede că europenii l-au descoperit abia în secolul XI şi de atunci... +12 / 0 +12
Cele mai sănătoase cereale integrale: cum facem alegerea corectă
Cele mai sănătoase cereale integrale: cum facem alegerea corectă Cele mai sănătoase cereale integrale - din acestea ar trebui să fie compus micul dejun, potrivit recomandării nutriţioniştilor. Dar cum alegem cele mai sănătoase cereale integrale şi care sunt acestea?! +10 / 0 +10