Efectele adverse ale ghimbirului! Află cine nu ar trebui să-l consume!

Februarie 16, 2016 | sursa: one.ro
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+7
Efectele adverse ale ghimbirului! Află cine nu ar trebui să-l consume!

Ghimbirul este un condiment puternic cu multiple proprietăţi benefice asupra organismului. Virtuţiile terapeutice ale „plantei minune” sunt nenumărate, începând cu răceli până la reumatism, frigiditate, cataractă.

"consumul ghimbirului în cantităţi nepotrivite sau de anumite persoane care prezintă diferite afecţiuni, poate să aibă efecte negative destul de grave"Aplicaţiile acestuia nu se rezumă doar la domeniul culinar şi cel medical. Gimbirul este prezent şi în industria parfumurilor (graţie uleiului esenţial pe care îl conţine), în industria cosmeticelor (există loţiuni cu ghimbir pentru tonifierea şi revitalizarea părului, chiar şi loţiuni de corp pe bază de ghimbir cu efect de întinerire) şi în medicina alternativă (relaxează şi detensionează musculatura).

Cu toate că are atât de multe utilizări, consumul ghimbirului în cantităţi nepotrivite sau de anumite persoane care prezintă diferite afecţiuni, poate să aibă efecte negative destul de grave.

Fitoterapeuţii ne sfătuiesc să nu depăşim mai mult de 4 grame de ghimbir într-o singură zi. Dacă este consumat în cantităţi mai mari, ghimbirul poate provoca arsuri la stomac, gaze, balonare, greaţă, probleme ale intestinelor, poate chiar să crească riscul de sângerare, informează site-ul curejoy.com.

Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon

"Cea mai la îndemână metodă de a valorifica hreanul în scop medicinal este răzuirea sa..."

Citeşte mai mult:
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon»

Află cine NU ar trebui să consume ghimbir:

- Cei care au ulcer/boli inflamatorii intestinale
– ghimbirul proaspăt poate provoca blocaj intestinal dacă este consumat în cantităţi mai mari.

- Persoanele care au calculi biliari – consumul de ghimbir este contraindicat deoarece stimulează producţia de bilă

- Persoanele cu tulburări hemoragice nu trebuie să folosească ghimbirul. Planta stimulează circulaţia şi creşte fluxul, prevenind coagularea sângelui.

- Femeile însărcinate trebuie să fie atente la consumul de ghimbir, deoarece acesta poate provoca contracţii uterine. Ghimbirul interferază şi cu absorbţia fierului şi a vitaminelor liposolubile.

- Înainte de intervenţii chirurgicale - consumul de ghimbir înaintea unei operaţii creşte riscul de sângerare. E bine de ştiut că nu trebuie să consumi această plantă cu cel puţin 2 săptămâni înainte de intervenţie.

- Persoanele care suferă de diabet - în probleme diabetice trebuie evitat consumul de ghimbir deoarece scade glicemia, tensiunea arterială şi interacţioneza cu medicaţia prescrisă în cazul acestei afecţiuni.

Citeşte şi:
Topul celor mai sănătoase fructe uscate şi beneficiile acestora»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+7
  • Ghimbir
  • Diabet
  • Calculi biliari
  • ulcer
  • boli intestin
  • hemoragie

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Fenicul – proprietăţi nutritive, beneficii şi cum să-l găteşti
Fenicul – proprietăţi nutritive, beneficii şi cum să-l găteşti Feniculul face parte din familia plantelor perene şi este o plantă ce are un miros dulce, originară din Europa de Sud, din zona Mediteranei. Deşi acesta s-a răspândit în toată lumea, folosirea feniculului predomină în bucătăria grecească şi în cea italiană. +4 / 0 +4
Top 5 înlocuitori pentru zahăr
Top 5 înlocuitori pentru zahăr Chiar dacă auzim în fiecare zi mesaje ce ne sfătuiesc să reducem consumul de zahăr, puţini dintre noi luăm măsuri să înlocuim acest duşman al sănătăţii şi siluetei noastre. O mare parte din alimentele pe care le consumăm zilnic, şi nu mă refer în special la prăjituri sau dulciuri, conţin zahăr în cantităţi foarte... +19 / 0 +19
Ouăle - vedete la masa de Paşte
Ouăle - vedete la masa de Paşte Oul este reprezintă un aliment valoros pentru alimentaţia omului încă din cele mai vechi timpuri. Se întâmpla acest lucru datorită nutrienţilor ce se găsesc în ouă dar şi datorită gradului ridicat de asimilare a nutrienţilor din compoziţia lor. +15 / 0 +15
20 de cireşe echivalentul unei aspirine
20 de cireşe echivalentul unei aspirine Timp de secole, oamenii au folosit cireşele atât pentru gustul lor extraordinar, dar mai ales în scopuri terapeutice. Acest lucru a fost confirmat de numeroasele studii ştiinţifice, care au demonstrat că cireşele sunt bogate în antioxidanţi şi flavanoide, având un impact favorabil asupra bolilor de inimă, bolilor osoase dar şi un... +14 / -1 +13
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon Cum ar fi o masă fără condimente? Cu siguranţă una fără gust. Avem numai de câştigat dacă asezonăm mâncarea cu hrean sau boabe de muştar. Ele sunt socotite a fi medicamente naturale, fiind indicate mai ales în anotimpul răcelilor. +10 / 0 +10
10 alimente care cresc senzaţia de foame
10 alimente care cresc senzaţia de foame Dacă vrei să slăbeşti, evită aceste alimente care îţi măresc mai mult senzaţia de foame. +9 / 0 +9
Cat de sanatos este porumbul si care este mai bun: cel fiert sau cel copt
Cat de sanatos este porumbul si care este mai bun: cel fiert sau cel copt Porumbul fiert sau copt este foarte apreciat in aceasta perioada. Si tocmai pentru ca nu putini suntem cei care adoram gustul lui, am stat de vorba cu dr. Laura Ene, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice, pentru a afla cat este de sanatos. +8 / 0 +8
Fructele care iti dau cea mai mare cantitate de energie
Fructele care iti dau cea mai mare cantitate de energie Pentru a te ajuta sa obtii un boost de energie, in mijlocul zilei, am decis sa facem un top practic al acelor fructe care iti dau energie, care te invioreaza rapid, exact cand ai nevoie! +8 / 0 +8
5 alimente care îţi menţin inima sănătoasă
5 alimente care îţi menţin inima sănătoasă Ca să ai o inimă sănătoasă este indicat să mănânci alimente bogate în vitamine şi în minerale. În acest sens, iată ce legume şi fructe nu trebuie să-ţi lipsească din alimentaţie. +7 / 0 +7
Ce este, de fapt, leurda. Mănânci vreodată această plantă?
Ce este, de fapt, leurda. Mănânci vreodată această plantă? Leurdă, supranumită şi „usturoiul sălbatic”, datorită mirosului pe care îl emană, este unul dintre primii vestitori ai primăverii şi este o plantă extraordinar de sănătoasă, având efecte miraculoase asupra organismului nostru. +7 / 0 +7