Efectele adverse ale ghimbirului! Află cine nu ar trebui să-l consume!

Februarie 16, 2016 | sursa: one.ro
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+7
Efectele adverse ale ghimbirului! Află cine nu ar trebui să-l consume!

Ghimbirul este un condiment puternic cu multiple proprietăţi benefice asupra organismului. Virtuţiile terapeutice ale „plantei minune” sunt nenumărate, începând cu răceli până la reumatism, frigiditate, cataractă.

"consumul ghimbirului în cantităţi nepotrivite sau de anumite persoane care prezintă diferite afecţiuni, poate să aibă efecte negative destul de grave"Aplicaţiile acestuia nu se rezumă doar la domeniul culinar şi cel medical. Gimbirul este prezent şi în industria parfumurilor (graţie uleiului esenţial pe care îl conţine), în industria cosmeticelor (există loţiuni cu ghimbir pentru tonifierea şi revitalizarea părului, chiar şi loţiuni de corp pe bază de ghimbir cu efect de întinerire) şi în medicina alternativă (relaxează şi detensionează musculatura).

Cu toate că are atât de multe utilizări, consumul ghimbirului în cantităţi nepotrivite sau de anumite persoane care prezintă diferite afecţiuni, poate să aibă efecte negative destul de grave.

Fitoterapeuţii ne sfătuiesc să nu depăşim mai mult de 4 grame de ghimbir într-o singură zi. Dacă este consumat în cantităţi mai mari, ghimbirul poate provoca arsuri la stomac, gaze, balonare, greaţă, probleme ale intestinelor, poate chiar să crească riscul de sângerare, informează site-ul curejoy.com.

Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon

"Cea mai la îndemână metodă de a valorifica hreanul în scop medicinal este răzuirea sa..."

Citeşte mai mult:
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon»

Află cine NU ar trebui să consume ghimbir:

- Cei care au ulcer/boli inflamatorii intestinale
– ghimbirul proaspăt poate provoca blocaj intestinal dacă este consumat în cantităţi mai mari.

- Persoanele care au calculi biliari – consumul de ghimbir este contraindicat deoarece stimulează producţia de bilă

- Persoanele cu tulburări hemoragice nu trebuie să folosească ghimbirul. Planta stimulează circulaţia şi creşte fluxul, prevenind coagularea sângelui.

- Femeile însărcinate trebuie să fie atente la consumul de ghimbir, deoarece acesta poate provoca contracţii uterine. Ghimbirul interferază şi cu absorbţia fierului şi a vitaminelor liposolubile.

- Înainte de intervenţii chirurgicale - consumul de ghimbir înaintea unei operaţii creşte riscul de sângerare. E bine de ştiut că nu trebuie să consumi această plantă cu cel puţin 2 săptămâni înainte de intervenţie.

- Persoanele care suferă de diabet - în probleme diabetice trebuie evitat consumul de ghimbir deoarece scade glicemia, tensiunea arterială şi interacţioneza cu medicaţia prescrisă în cazul acestei afecţiuni.

Citeşte şi:
Topul celor mai sănătoase fructe uscate şi beneficiile acestora»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+7
  • Ghimbir
  • Diabet
  • Calculi biliari
  • ulcer
  • boli intestin
  • hemoragie

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Vitamina D, «vitamina soarelui» – cât ne trebuie, cum ne ajută şi unde o găsim?
Vitamina D, «vitamina soarelui» – cât ne trebuie, cum ne ajută şi unde o găsim? Totul ar fi mult mai simplu dacă ar exista o vitamină-minune care să prevină apariţia diabetului, osteoporozei, sclerozei multiple, cancerului, bolilor de inimă sau chiar a depresiei, nu-i aşa? +5 / 0 +5
Top 5 înlocuitori pentru zahăr
Top 5 înlocuitori pentru zahăr Chiar dacă auzim în fiecare zi mesaje ce ne sfătuiesc să reducem consumul de zahăr, puţini dintre noi luăm măsuri să înlocuim acest duşman al sănătăţii şi siluetei noastre. O mare parte din alimentele pe care le consumăm zilnic, şi nu mă refer în special la prăjituri sau dulciuri, conţin zahăr în cantităţi foarte... +19 / 0 +19
Ouăle - vedete la masa de Paşte
Ouăle - vedete la masa de Paşte Oul este reprezintă un aliment valoros pentru alimentaţia omului încă din cele mai vechi timpuri. Se întâmpla acest lucru datorită nutrienţilor ce se găsesc în ouă dar şi datorită gradului ridicat de asimilare a nutrienţilor din compoziţia lor. +15 / 0 +15
Ce alimente trebuie să consumăm pentru buna funcţionare a creierelui
Ce alimente trebuie să consumăm pentru buna funcţionare a creierelui Este important de ştiut că ceea ce mâncăm influenţează în mare măsură capacitatea noastră de concentrare, dar şi, în general, starea noastră emoţională, existând o serie de alimente care pot îmbunătăţi, prin consumarea lor, funcţiile creierului, susţine nutriţionistul Lygia Alexandrescu. +14 / -1 +13
În sezonul rece ajută organismul consumând merişoare
În sezonul rece ajută organismul consumând merişoare În mod tradiţional, romanii asociază merişorul cu masa de Crăciun şi curcanul fript. Este folosit în foarte multe reţete culinare ( sosuri sau chiar deserturi) şi se poate consuma proaspăt, uscat sau chiar sub formă de suc. +12 / 0 +12
Mâncați îndeajuns de multe fructe - și dacă nu, cum puteți mări consumul?
Mâncați îndeajuns de multe fructe - și dacă nu, cum puteți mări consumul? Se spune deseori că ar trebui să consumăm cel puțin cinci porții de fructe și legume pe zi - iar în anumite părți din lume, cantitatea recomandată poate fi și mai mare. Întrebați-vă cu sinceritate câte porții consumați... +10 / 0 +10
8 lucruri care se întâmplă cu organismul tău când te laşi de băuturi carbogazoase
8 lucruri care se întâmplă cu organismul tău când te laşi de băuturi carbogazoase Sucurile racoritoare dau dependenta la fel precum tigarile, alcoolul sau drogurile. Te simti bine atunci cand le consumi, insa au efecte nocive asupra organismului pe termen lung. Iata ce se intampla cu corpul tau atunci cand te lasi de bauturile carbogazoase. +9 / 0 +9
Turmericul – condimentul medicament
Turmericul – condimentul medicament În ultimul timp se aude din ce în ce mai des, în presă sau la televizor, despre beneficiile unor produse, cum ar fi sucul de Noni sau fructele de Goji, despre care nu se ştia prea multe până acum, dar care au în spate puternice campanii de marketing cu ajutorul cărora multe dintre acestea au fost aduse în centrul atenţiei noastre. +8 / 0 +8
Iaurtul şi secretele lui pentru sănătate
Iaurtul şi secretele lui pentru sănătate Ai observat vreodată ca rafturile cu iaurturi le-au depăşit de mult pe cele pentru brânzeturi? Singura motivaţie pentru acest fapt este ca nevoia unei alimentaţii sănătoase a ajuns sa fie din ce in ce mai acuta. Produsele lactate tradiţionale trec pe planul secund in acest caz. +8 / 0 +8
Oul, uzină de energie nutrițională. 5 mituri despre acest aliment controversat
Oul, uzină de energie nutrițională. 5 mituri despre acest aliment controversat Despre ouă s-au spus multe lucruri, făcând din acest aliment un subiect de controversă. Drept urmare, mulți au început să evite ouăle și să le înlocuiască cu alte alimente. Încă persistă mitul conform căruia consumul a mai mult de două ouă... +7 / 0 +7