Fructele care iti dau cea mai mare cantitate de energie

Ianuarie 8, 2016 | Sursa: sanatate.bzi.ro
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+8
Fructele care iti dau cea mai mare cantitate de energie

Pentru a te ajuta sa obtii un boost de energie, in mijlocul zilei, am decis sa facem un top practic al acelor fructe care iti dau energie, care te invioreaza rapid, exact cand ai nevoie!

Iata ce fructe trebuie sa consumi si de ce!

Banane

Primul lucru la care ne gandim cand vorbim de o gustare sanatoasa si de acele fructe care iti dau energie este banana. Bananele sunt pline de fibre, potasiu si zaharuri, cum ar fi glucoza, fructoza si sucroza si sunt gustarea perfecta pentru momentele in care esti lipsita de vlaga si de energie.
"bananele sunt usor de digerat si sunt potrivite pentru un mic dejun satios"
In plus, acestea sunt bogate in antioxidanti si carbohidrati sanatosi, care se transforma intr-un adevarat combustibil pentru organism. De asemenea, bananele sunt usor de digerat si sunt potrivite pentru un mic dejun satios (cu iaurt, cereale sau unt de arahide), sau ca gustare, peste zi, potrivit elle.ro.

Struguri

Pentru un plus de energie, strugurii sunt solutia ideala. Acestia contin nenumarate componente benefice sanatatii, printre care si Vitamina B1, care are grija si de buna functionare a sistemului nervos. Consumul de struguri iti va asigura mentinerea unui nivel optim de fier si minerale din organism. Fierul este foarte important, lipsa acestuia declansand stari de moleseala si lipsa de energie. De asemenea, daca organismul este lipsit de acest element, iti va fi dificil sa te concentrezi!

Stii ce fel de dieta ti se potriveste?

"Rafturile librăriilor sunt pline de cărți care descriu beneficiile fiecărui tip de dietă imaginabil. Deci, cum decideți care dietă vi se potrivește cel mai bine?"

Citeşte mai mult:
Pentru o siluetă ideală: cele mai bune trei diete»

Ananas

Ananasul este o sursa excelenta de energie, numarand printre nutrienti Vitamina C si manganese, elemente care joaca un rol important in gestionarea resurselor de energie ale organismului. Datorita nivelului ridicat de zaharuri din compozitia ananasului, acesta ar trebui consumat in cantitati moderate de catre persoanele care sufera de diabet sau care incearca sa scape de kilogramele in plus.

Portocale

Portocalele au un continut ridicat de apa, fribre, carbohidrati si vitamine, care te vor reincarca instantaneu cu energie. In plus, consumul de portocale ajuta circulatia sangvina de la nivelul creierului, lucru care stimuleaza intregul organism. Acest fruct din categoria citricelor este doldora de Vitamina C si zaharuri naturale care iti vor ridica nivelul de energie. Portocalele sunt perfecte pentru sezonul de iarna si le gasesti peste tot! Pentru un inceput de zi in forta, mananca la micul dejun o portocala sau bea un pahar cu suc proaspat.

Mere

Conform unor studii de specialitate, merele sunt o metoda mai buna de a ne trezi dimineata decat cafeaua. Asadar, ele se numara printre primele 5 fructe care iti dau energie din plin! Carbohidratii, fibrele si glucoza transforma merele intr-un fruct care este digerat intr-un ritm lent, dar care asigura un aport constant de energie, pentru o perioada mai lunga de timp. Din pacate, aceste proprietati se pierd daca merele sunt gatite sau daca sunt transformate in suc.

Asadar, cel mai potrivit ar fi sa consumi mere proaspete, cu coaja. Iar pentru un efect de satietate, poti adauga acestei gustari si un cubulet de branza.

Citeşte şi:
Uleiul de oregano, antibioticul naturii!»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+8
  • Beneficiile fructelor
  • Coaja de portocala
  • Beneficii banane
  • energie
  • fructe proaspete
  • mere
  • ananas

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Fenicul – proprietăţi nutritive, beneficii şi cum să-l găteşti
Fenicul – proprietăţi nutritive, beneficii şi cum să-l găteşti Feniculul face parte din familia plantelor perene şi este o plantă ce are un miros dulce, originară din Europa de Sud, din zona Mediteranei. Deşi acesta s-a răspândit în toată lumea, folosirea feniculului predomină în bucătăria grecească şi în cea italiană. +4 / 0 +4
Top 5 înlocuitori pentru zahăr
Top 5 înlocuitori pentru zahăr Chiar dacă auzim în fiecare zi mesaje ce ne sfătuiesc să reducem consumul de zahăr, puţini dintre noi luăm măsuri să înlocuim acest duşman al sănătăţii şi siluetei noastre. O mare parte din alimentele pe care le consumăm zilnic, şi nu mă refer în special la prăjituri sau dulciuri, conţin zahăr în cantităţi foarte... +19 / 0 +19
Ouăle - vedete la masa de Paşte
Ouăle - vedete la masa de Paşte Oul este reprezintă un aliment valoros pentru alimentaţia omului încă din cele mai vechi timpuri. Se întâmpla acest lucru datorită nutrienţilor ce se găsesc în ouă dar şi datorită gradului ridicat de asimilare a nutrienţilor din compoziţia lor. +15 / 0 +15
20 de cireşe echivalentul unei aspirine
20 de cireşe echivalentul unei aspirine Timp de secole, oamenii au folosit cireşele atât pentru gustul lor extraordinar, dar mai ales în scopuri terapeutice. Acest lucru a fost confirmat de numeroasele studii ştiinţifice, care au demonstrat că cireşele sunt bogate în antioxidanţi şi flavanoide, având un impact favorabil asupra bolilor de inimă, bolilor osoase dar şi un... +14 / -1 +13
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon Cum ar fi o masă fără condimente? Cu siguranţă una fără gust. Avem numai de câştigat dacă asezonăm mâncarea cu hrean sau boabe de muştar. Ele sunt socotite a fi medicamente naturale, fiind indicate mai ales în anotimpul răcelilor. +10 / 0 +10
10 alimente care cresc senzaţia de foame
10 alimente care cresc senzaţia de foame Dacă vrei să slăbeşti, evită aceste alimente care îţi măresc mai mult senzaţia de foame. +9 / 0 +9
Cat de sanatos este porumbul si care este mai bun: cel fiert sau cel copt
Cat de sanatos este porumbul si care este mai bun: cel fiert sau cel copt Porumbul fiert sau copt este foarte apreciat in aceasta perioada. Si tocmai pentru ca nu putini suntem cei care adoram gustul lui, am stat de vorba cu dr. Laura Ene, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice, pentru a afla cat este de sanatos. +8 / 0 +8
Prunele, fructe -  medicament
Prunele, fructe - medicament Prunele conţin importante cantităţi de sodiu, potasiu, fier, magneziu, mangan, seleniu, cupru şi vitaminele A, E, B şi C. De asemenea, foarte importanţi sunt acizii organici specifici - betacarotenul, substanţele pectice şi, nu în ultimul rând, micile cantităţi de acid oxalic şi fumaric. +8 / 0 +8
Gălbenuşul de ou – atât de incriminat, şi totuşi atât de sănătos
Gălbenuşul de ou – atât de incriminat, şi totuşi atât de sănătos Gălbenuşurile au un conţinut ridicat de colesterol, însă un studiu realizat recent arată că un consum regulat de ouă nu influenţează deloc nivelul de colesterol general din sânge, în timp ce un altul a stabilit că acest aliment creşte nivelul de colesterol bun, care are ca efect protejarea inimii, informează publicaţia Huffington... +7 / 0 +7
Ciupercile - sănătate în bucate
Ciupercile - sănătate în bucate Trei-patru porţii de ciuperci pe săptămână, sursa perfectă de proteine. Nu mai avem nevoie de carne, nu mai simţim oboseala şi spunem adio durerilor de stomac. „Mănăstirea într-un picior” nu este doar subiect de ghicitoare, ci şi un tratament naturist. +7 / 0 +7