Piersicile - gustoase, dar și sănătoase

Iulie 31, 2017 | sursa: clicksanatate.ro - Diana David
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+9
Piersicile - gustoase, dar și sănătoase

Coajă pufoasă, parfum îmbietor, miez dulce și zemos... Piersicile sunt unul dintre cele mai apetisante fructe. Pe deasupra, au și efecte benefice asupra sănătății.

"Piersicile uscate au de 6 ori mai multe calorii decât cele proaspete"Piersicile proaspete, coapte, sunt un aliment gustos, ușor de digerat și sărac în calorii. Un fruct de mărime medie cântărește cam 100 g și conține 30 de calorii. Piersicile uscate au de 6 ori mai multe calorii decât cele proaspete. Dar 50 g de fructe uscate asigură mai mult de o treime din necesarul zilnic de fier al unui organism și o bună parte din cel de potasiu.

Iată cum contribuie piersicile la sănătatea noastră!

Vitamina C. Dacă o mâncăm cu coajă, o piersică ne furnizează mai mult de 3 sferturi din necesarul zilnic de vitamina C. Dar, atenție: în compot, își pierd peste 80% din conținutul de vitamina C al fructului crud.

Provitamina A. Numită și betacaroten, aceasta oferă o protecție importantă pentru piele. În organism, este transformată parțial în vitamina A – motiv pentru care se numește provitamina A.

Vitamina B1. Este o vitamină importantă pentru sistemul nervos.

Vitamina B2. Este cunoscută și ca riboflavină și are un rol însemnat în metabolizarea grăsimilor, a proteinelor și a carbohidraților.

Calciu. Este responsabil pentru sănătatea oaselor și a dinților, dar are un rol important și în buna funcționare a mușchilor.

Cartoful

"Cartoful este o plantă erbacee din familia solanaceelor, cu flori albe sau violete şi tulpini subterane terminate cu tuberculi de formă rotundă, ovală sau alungită, comestibili, bogaţi în amidon..."

Citeşte mai mult:
Cartoful - proprietăţi, beneficii şi contraindicaţii»

Fier. Un mineral necesar pentru formarea de globule roșii în sânge și pentru capacitatea acestora de a transporta oxigenul în organism.

Fosfor. Este necesar pentru asimilarea nutrimenților în organism.

Sodiu. Reglează echilibrul apei în organism, presiunea arterială, contracția musculară și transmiterea impulsurilor nervoase.

Zinc. Contribuie la menținerea echilibrului hormonal, la înnoirea țesuturilor și întărește imunitatea organismului.

Betacriptoxantină. Este un antioxidant care, în combinație cu zeaxantina, reduce riscul de artrită, potrivit unei cercetări recente. De asemenea, zeaxantina și luteina au un efect benefic în prevenirea degenerescenței maculare, o afecțiune a ochilor asociată cu îmbătrânirea.

Enzime care facilitează digestia și îi conferă un efect laxativ ușor.

Flavonoide, cu rol anticancerigen.

Citeşte şi:
Trucuri de detoxificare fără efort»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+9
  • Boli și stări
  • depozite de calciu
  • bicarbonat de sodiu
  • zinc
  • fier
  • vitamina B1
  • Piersicile

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Nucul ține în frâu diabetul
Nucul ține în frâu diabetul Datorită conţinutului bogat de substanţe nutritive, nucile sunt recomandate pentru prevenirea bolilor de inimă, combaterea diabetului și pentru îmbunătăţirea memoriei. +11 / 0 +11
Sfecla roşie şi beneficiile ei pentru sănătate
Sfecla roşie şi beneficiile ei pentru sănătate Cu un gust dulceag şi o culoare minunată, sfecla roşie te poate ţine departe de cele mai crunte boli precum cancerul, bolile hepatice sau cardiovasculare. Iată, pe larg, care sunt beneficiile unui consum regulat de sfeclă roşie: +23 / -1 +22
De ce e bine sa bei dimineata un pahar de apa cu lamaie?
De ce e bine sa bei dimineata un pahar de apa cu lamaie? Daca iti doresti sa iti detoxifiezi organismul si nu vrei sa tii o dieta stricta, cea mai buna metoda este sa bei in fiecare dimineata un pahar de apa plata cu cateva felii de lamaie. Consumul de apa cu lamaie dimineata iti aduce tot felul de beneficii, de aceea incearca sa il introduci cat mai mult in rutina ta. Daca suferi de gastrita sau... +15 / 0 +15
Ouăle - vedete la masa de Paşte
Ouăle - vedete la masa de Paşte Oul este reprezintă un aliment valoros pentru alimentaţia omului încă din cele mai vechi timpuri. Se întâmpla acest lucru datorită nutrienţilor ce se găsesc în ouă dar şi datorită gradului ridicat de asimilare a nutrienţilor din compoziţia lor. +15 / 0 +15
Topul uleiurilor sănătoase
Topul uleiurilor sănătoase Grăsimile sunt în topul listei cu cele mai discutate subiecte de medicii nutriţionişti din toată lumea. Auzim peste tot că există grăsimi bine, grăsimi rele, sănătoase sau nesănătoase. Probabil unii dintre voi nu mai consuma demult timp mezeluri, sau margarina şi rareori consuma ulei de măsline. Cu toate astea trebuie să ştii... +14 / 0 +14
De ce este periculos zahărul
De ce este periculos zahărul Dacă astăzi e o banalitate pentru toată lumea, acum câteva secole zahărul era o delicatesă pe care puţini şi-o permiteau. Indienii au deţinut mult timp secretul zahărului vânzând delicatesa dulce la preţuri exorbitante. Nu degeaba i s-a spus „aurul alb”. Se crede că europenii l-au descoperit abia în secolul XI şi de atunci... +12 / 0 +12
Murăturile: beneficii şi contraindicaţii!
Murăturile: beneficii şi contraindicaţii! Dacă nu ai apucat încă să pui murăturile de iarnă, acum vei afla ce mare lucru ai pierdut, căci vitaminele şi mineralele sunt la mare preţ în sezonul rece şi, cum nu avem la îndemână tot timpul anului legume proaspete, murăturile sunt aliaţii noştri de seamă în lupta cu temutele viroze şi afecţiuni respiratorii. +10 / 0 +10
Descoperă beneficiile bananelor
Descoperă beneficiile bananelor Dacă treci peste prejudecăţi şi îţi scoţi din cap toate legăturile pe care le faci apropo de banane, vei descoperi că mâncatul acestora reprezintă lucruri foarte serioase şi asta implica multe beneficii pentru organism şi sănătatea acestuia. +10 / 0 +10
Poate un măr pe zi să ţină doctorul departe?
Poate un măr pe zi să ţină doctorul departe? Cu toate că mărul are o mulţime de nutrienţi valoroşi, dacă mănânci nesănătos, stai zilnic patru ore în faţa televizorului şi nu faci mişcare, cu siguranţă rişti să mergi regulat la doctor. Mărul singur nu poate să anuleze efectele sedentarismului şi ale proastelor obiceiuri alimentare +9 / 0 +9
Beneficii pentru sănătate ale măslinelor
Beneficii pentru sănătate ale măslinelor Desi sunt un aliment bogat in grasimi (80% – 85% din caloriile sale provin din acestea), maslinele furnizeaza grasimi de calitate, precum acidul oleic (acid gras mononesaturat), acid linoleic si acid alfa-linoleic (o grasime esentiala omega-3), toate asociate cu un risc mai mic de dezvoltare a bolilor cardiovasculare si cu un nivel optim de... +8 / 0 +8