Pigmentul violet din alimente,remediul naturii pentru cancer

August 10, 2017 | sursa: clicksanatate.ro - Ramona Lita
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+8
Pigmentul violet din alimente,remediul naturii pentru cancer

Un organism sănătos are nevoie de toată gama de nutrimenți, motiv pentru care se recomandă o dietă echilibrată și vastă. Alimentele de culoare închisă îți oferă o doză de antioxidanți de calitate.

"o cantitate mare de antioxidanți este benefică organismului tău ajutând la menținerea funcționării în parametri optimi"Cercetătorii au ajus la concluzia că o cantitate mare de antioxidanți este benefică organismului tău ajutând la menținerea funcționării în parametri optimi.

Cele mai bune alimente de culoare violet sunt smochinele, prunele, murele, ceapa violet, varza, fiind considerate un adevărat medicament al naturii ce îți stă la dispoziție.

Secretul pigmentului violet

Culoarea violet este dată de cantitatea de flanoid și resveratrol pe care acestea o conțin. Principala calitate a acestor substanțe este aceea că ajută la scăderea tensiunii arteriale, la relaxarea pereților arteriali, ceea ce permite o mai bună circulație sangvină.

Polifenoli ajută la reducerea inflamațiilor din organism, problemă ce poate sta la baza anumitor afecțiuni ale inimii dar și la instalarea diabetului.

Resveratorul, remediu anticancer
Conținut mai ales de alimente precum strugurii, afinele sau chiar și vinul roșu, această substanță înhibă mai ales răspândirea cancerului colorectal.

Turmenicul este de asemenea un alt aliat al sănătății tale, mai ales pentru conținutul său de curcumină care sporește protecția organismului împotriva dezvoltării celulelor canceroase.

Nu exista detox, pentru ca nu exista toxine

"Se vorbeşte mult despre detox. De unde a apărut acest „detox”? Se discută mai ales în perioadele în care se schimbă anotimurile sau după Sărbători… Ce este acest detox, de fapt?"

Citeşte mai mult:
Nu există detox, pentru că nu există toxine. Nu ştie nimeni formula chimică a acestor toxine»

Nu degeaba medicii recomadă un pahar de vin roșu pe zi, băut după masă și niciodată să nu faci abuz de acest remediu deoarece poate avea efecte adverse.

Alimente bune pentru ficat
Toate alimentele cu un conținut sporit de antioxidanți sunt excelente și pentru buna funcționare a ficatului.

Mai ales consumul de orez negru care conține o cantitate mai mare de antociani decât afinele de exemplu, acesta ajută la evitarea degradării ficatului, mai ales dacă a existat un consum excesiv de alcool înainte.

De altfel, coacăzele negre sunt ideale pentru a preveni creșterea nivelului de colesterol în organism, la fel și fructele de pădure. Poți alege să le consumi în varianta naturală, în smoothie, suc, salată de fructe sau să le congelezi și să le consumi pe tot parcursul anului.

Ține infecțiile urinare la distanță
Consumul de conopidă, varză va ajuta organismul tău să lupte împotriva bacteriilor responsabile cu dezvoltarea ulcerului gastric sau a infecțiilor tractului urinar.

În plus, o alimentație echilibrată și variată este cel mai bun aliat al sănătății tale, te vei putea odihni mai bine și vei avea mai multă energie să duci la capăt activitățile tale zilnice.

Nu uita să te hidratezi corespunzător și să nu sari peste orele de odihnă.

Citeşte şi:
Spanacul taie pofta de mancare nesanatoasa»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+8
  • Cancer
  • Detoxifiere
  • Infectie
  • antioxidanti
  • sfecla
  • ficat lenes
  • resveratrol
  • polifenoli

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Când devin ciupercile toxice?
Când devin ciupercile toxice? Gustoase, sățioase, ciupercile pot să înlocuiască cu succes carnea în diferite preparate, însă dacă nu ești atent pot fi destul de periculoase. +30 / -5 +25
Descoperă topul celor mai sănătoase 10 condimente din lume!
Descoperă topul celor mai sănătoase 10 condimente din lume! Condimentele sunt cele ce iti vor transforma o mancare banala intr-o delocatesa. Mai mult decat atat, acestea pot fi baza unui sistem imunitar puternic datorita continutului ridicat de vitamine si minerale benefice organismului. Descopera la ce te ajuta ele! Condimentele nu vor aduce un surplus de calorii ci doar savoare preparatului. Daca le... +24 / -2 +22
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon Cum ar fi o masă fără condimente? Cu siguranţă una fără gust. Avem numai de câştigat dacă asezonăm mâncarea cu hrean sau boabe de muştar. Ele sunt socotite a fi medicamente naturale, fiind indicate mai ales în anotimpul răcelilor. +18 / 0 +18
De ce e bine sa bei dimineata un pahar de apa cu lamaie?
De ce e bine sa bei dimineata un pahar de apa cu lamaie? Daca iti doresti sa iti detoxifiezi organismul si nu vrei sa tii o dieta stricta, cea mai buna metoda este sa bei in fiecare dimineata un pahar de apa plata cu cateva felii de lamaie. Consumul de apa cu lamaie dimineata iti aduce tot felul de beneficii, de aceea incearca sa il introduci cat mai mult in rutina ta. Daca suferi de gastrita sau... +15 / 0 +15
Ouăle - vedete la masa de Paşte
Ouăle - vedete la masa de Paşte Oul este reprezintă un aliment valoros pentru alimentaţia omului încă din cele mai vechi timpuri. Se întâmpla acest lucru datorită nutrienţilor ce se găsesc în ouă dar şi datorită gradului ridicat de asimilare a nutrienţilor din compoziţia lor. +15 / 0 +15
Cele mai sănătoase alimente ale toamnei
Cele mai sănătoase alimente ale toamnei După o vară toridă, toamna vine la pachet cu o doză de vitamine și minerale pe care ți le pune la dispoziție prin intermediul fructelor și legumelor de sezon. +14 / 0 +14
Știi ce remedii naturiste poți face din cojile de mandarine?
Știi ce remedii naturiste poți face din cojile de mandarine? Mandarinele fac parte din categoria deliciilor sănătoase pe care le poți mânca ori de câte ori simți nevoia să-ți răsfeți papilele gustative. Nu le arunca la final cojile! +13 / 0 +13
Laptele de capră, mai sănătos?
Laptele de capră, mai sănătos? Deşi nu este un tip de lapte foarte popular la noi în ţară, laptele de capră este unul dintre cele mai consumate produse lactate în multe zone de pe glob. Beneficiile lui sunt multiple, fiind o excelentă sursă de calciu, bogat în substanţe nutritive. +12 / 0 +12
În sezonul rece ajută organismul consumând merişoare
În sezonul rece ajută organismul consumând merişoare În mod tradiţional, romanii asociază merişorul cu masa de Crăciun şi curcanul fript. Este folosit în foarte multe reţete culinare ( sosuri sau chiar deserturi) şi se poate consuma proaspăt, uscat sau chiar sub formă de suc. +12 / 0 +12
Obiceiuri esențiale pentru un colon sănătos!
Obiceiuri esențiale pentru un colon sănătos! Poate nu te-ai gândit până acum însă colonul este una dintre cele mai importante componente din organismul tău. Află cum să-l menții sănătos! +10 / 0 +10