Pigmentul violet din alimente,remediul naturii pentru cancer

August 10, 2017 | sursa: clicksanatate.ro - Ramona Lita
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+8
Pigmentul violet din alimente,remediul naturii pentru cancer

Un organism sănătos are nevoie de toată gama de nutrimenți, motiv pentru care se recomandă o dietă echilibrată și vastă. Alimentele de culoare închisă îți oferă o doză de antioxidanți de calitate.

"o cantitate mare de antioxidanți este benefică organismului tău ajutând la menținerea funcționării în parametri optimi"Cercetătorii au ajus la concluzia că o cantitate mare de antioxidanți este benefică organismului tău ajutând la menținerea funcționării în parametri optimi.

Cele mai bune alimente de culoare violet sunt smochinele, prunele, murele, ceapa violet, varza, fiind considerate un adevărat medicament al naturii ce îți stă la dispoziție.

Secretul pigmentului violet

Culoarea violet este dată de cantitatea de flanoid și resveratrol pe care acestea o conțin. Principala calitate a acestor substanțe este aceea că ajută la scăderea tensiunii arteriale, la relaxarea pereților arteriali, ceea ce permite o mai bună circulație sangvină.

Polifenoli ajută la reducerea inflamațiilor din organism, problemă ce poate sta la baza anumitor afecțiuni ale inimii dar și la instalarea diabetului.

Resveratorul, remediu anticancer
Conținut mai ales de alimente precum strugurii, afinele sau chiar și vinul roșu, această substanță înhibă mai ales răspândirea cancerului colorectal.

Turmenicul este de asemenea un alt aliat al sănătății tale, mai ales pentru conținutul său de curcumină care sporește protecția organismului împotriva dezvoltării celulelor canceroase.

Nu exista detox, pentru ca nu exista toxine

"Se vorbeşte mult despre detox. De unde a apărut acest „detox”? Se discută mai ales în perioadele în care se schimbă anotimurile sau după Sărbători… Ce este acest detox, de fapt?"

Citeşte mai mult:
Nu există detox, pentru că nu există toxine. Nu ştie nimeni formula chimică a acestor toxine»

Nu degeaba medicii recomadă un pahar de vin roșu pe zi, băut după masă și niciodată să nu faci abuz de acest remediu deoarece poate avea efecte adverse.

Alimente bune pentru ficat
Toate alimentele cu un conținut sporit de antioxidanți sunt excelente și pentru buna funcționare a ficatului.

Mai ales consumul de orez negru care conține o cantitate mai mare de antociani decât afinele de exemplu, acesta ajută la evitarea degradării ficatului, mai ales dacă a existat un consum excesiv de alcool înainte.

De altfel, coacăzele negre sunt ideale pentru a preveni creșterea nivelului de colesterol în organism, la fel și fructele de pădure. Poți alege să le consumi în varianta naturală, în smoothie, suc, salată de fructe sau să le congelezi și să le consumi pe tot parcursul anului.

Ține infecțiile urinare la distanță
Consumul de conopidă, varză va ajuta organismul tău să lupte împotriva bacteriilor responsabile cu dezvoltarea ulcerului gastric sau a infecțiilor tractului urinar.

În plus, o alimentație echilibrată și variată este cel mai bun aliat al sănătății tale, te vei putea odihni mai bine și vei avea mai multă energie să duci la capăt activitățile tale zilnice.

Nu uita să te hidratezi corespunzător și să nu sari peste orele de odihnă.

Citeşte şi:
Spanacul taie pofta de mancare nesanatoasa»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+8
  • Cancer
  • Detoxifiere
  • Infectie
  • antioxidanti
  • sfecla
  • ficat lenes
  • resveratrol
  • polifenoli

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Proprietatile magice ale sucului de morcovi
Proprietatile magice ale sucului de morcovi Stoarcerea fructelor si legumelor este calea rapida spre o sanatate optima. Folosirea legumelor si fructelor organice stoarse va permite sa consumati maximum de nutrienti din acestea decat daca le-ati gati. Masa de legume si fructe concentrata, in forma lichida este asimilata usor de organism, ceea ce face ca stoarcerea fructelor si legumelor sa... +12 / 0 +12
Sfecla roşie şi beneficiile ei pentru sănătate
Sfecla roşie şi beneficiile ei pentru sănătate Cu un gust dulceag şi o culoare minunată, sfecla roşie te poate ţine departe de cele mai crunte boli precum cancerul, bolile hepatice sau cardiovasculare. Iată, pe larg, care sunt beneficiile unui consum regulat de sfeclă roşie: +23 / -1 +22
De ce e bine sa bei dimineata un pahar de apa cu lamaie?
De ce e bine sa bei dimineata un pahar de apa cu lamaie? Daca iti doresti sa iti detoxifiezi organismul si nu vrei sa tii o dieta stricta, cea mai buna metoda este sa bei in fiecare dimineata un pahar de apa plata cu cateva felii de lamaie. Consumul de apa cu lamaie dimineata iti aduce tot felul de beneficii, de aceea incearca sa il introduci cat mai mult in rutina ta. Daca suferi de gastrita sau... +15 / 0 +15
Ouăle - vedete la masa de Paşte
Ouăle - vedete la masa de Paşte Oul este reprezintă un aliment valoros pentru alimentaţia omului încă din cele mai vechi timpuri. Se întâmpla acest lucru datorită nutrienţilor ce se găsesc în ouă dar şi datorită gradului ridicat de asimilare a nutrienţilor din compoziţia lor. +15 / 0 +15
Topul uleiurilor sănătoase
Topul uleiurilor sănătoase Grăsimile sunt în topul listei cu cele mai discutate subiecte de medicii nutriţionişti din toată lumea. Auzim peste tot că există grăsimi bine, grăsimi rele, sănătoase sau nesănătoase. Probabil unii dintre voi nu mai consuma demult timp mezeluri, sau margarina şi rareori consuma ulei de măsline. Cu toate astea trebuie să ştii... +14 / 0 +14
De ce este periculos zahărul
De ce este periculos zahărul Dacă astăzi e o banalitate pentru toată lumea, acum câteva secole zahărul era o delicatesă pe care puţini şi-o permiteau. Indienii au deţinut mult timp secretul zahărului vânzând delicatesa dulce la preţuri exorbitante. Nu degeaba i s-a spus „aurul alb”. Se crede că europenii l-au descoperit abia în secolul XI şi de atunci... +12 / 0 +12
De ce ar trebui sa renuntam la painea alba?
De ce ar trebui sa renuntam la painea alba? Painea alba mai este numita si "alimentul gol", deoarece contine numai amidon, pe care organismul il transforma in zahar si grasimi. +10 / 0 +10
Nucile - vedete în fiecare toamnă
Nucile - vedete în fiecare toamnă Nucile conţin minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E şi P, peste 20 de aminoacizi, grăsimi nesaturate şi proteine. De aceea ele rămân un aliment de bază în cadrul unei diete sănătoase. +10 / 0 +10
10 alimente care cresc senzaţia de foame
10 alimente care cresc senzaţia de foame Dacă vrei să slăbeşti, evită aceste alimente care îţi măresc mai mult senzaţia de foame. +9 / 0 +9
5 mituri despre porumb desfiinţate
5 mituri despre porumb desfiinţate Porumbul fiert sau copt este una dintre mai simple şi mai delicioase plăceri ale vierii. Cu toate acestea, pe seama porumbului au apărut tot felul de mituri. Mulţi oameni sunt convinşi că acesta nu este sănătos. +8 / 0 +8