Proprietatile magice ale sucului de morcovi

Octombrie 23, 2017 | sursa: clicksanatate.ro - Ramona Lita
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+13
Proprietatile magice ale sucului de morcovi

Stoarcerea fructelor si legumelor este calea rapida spre o sanatate optima. Folosirea legumelor si fructelor organice stoarse va permite sa consumati maximum de nutrienti din acestea decat daca le-ati gati. Masa de legume si fructe concentrata, in forma lichida este asimilata usor de organism, ceea ce face ca stoarcerea fructelor si legumelor sa fi o alternativa optima pentru fiecare zi.

Corpul este mult mai capabil sa asimileze nutrientii in celule, mai ales cand vegetalele nu sunt procesate si isi pastreaza enzimele proprii. Fructele si vegetalele crude detin enzimele atat de necesare corpului nostru pentru o asimilare optima.

Este foarte important sa se foloseasca un storcator la viteza cat mai joasa pentru a nu supraincalzi – datorita frecarii – si a distruge enzimele . Si de cele mai multe ori, astfel de storcatoare sunt mai ieftine si mai usor de curatat decat cele de viteza mare din comert.
"morcovii au avantajul de a nu fi perisabili ca verdeturile"
Un lucru de remarcat pentru cei care fac in mod regulat astfel de sucuri. Morcovii sunt de obicei baza. De cele mai multe ori se folosesc in combinatie cu mere, salate si verdeturi. Insa morcovii au avantajul de a nu fi perisabili ca verdeturile, nu au nevoie de spatiu mare de depozitare si ofera mai mult suc – totul cu cheltuieli minime.

Morcovii sunt foarte buni ca si baza pentru sucuri de fructe si legume. Mai mult decat atat sunt deosebit de nutritivi si au proprietati vindecatoare.

Proprietatile nutritionale si vindecatoare ale sucului de morcovi

Cele doua componente evidente sunt vitamina A si betacarotenul. Poate nu stiati, dar e posibil ca vitamina A din suplimente sau uleiuri de peste sa fie toxica pentru unii oameni. Nu la fel se intampla si cu Vitamina A din morcovi, sau plante in general, de care corpul nu poate avea niciodata prea multa.

Beta-carotenul este un antioxidant, de asemenea, important. Vitamina A si beta-carotenul ajuta la mentinerea vederii, impreuna cu proportia destul de buna a morcovilor de luteina. Beta-carotenul sustine, de asemenea, tesutul epitelial, tesutul din jurul organelor interne. Tesuturile epiteliale sunt susceptibile la cresteri canceroase.

Nu exista detox, pentru ca nu exista toxine

"Tocmai ce s-a luat un Premiu Nobel pentru medicină la sfârşitul lui 2016 pentru un studiu care demonstrează că celula „se curăţă”, dacă vreţi să spunem aşa, de către ea însăşi..."

Citeşte mai mult:
Nu există detox, pentru că nu există toxine. Nu ştie nimeni formula chimică a acestor toxine»

Morcovii sunt, de asemenea, bogati in antioxidantul falcarinol. Un studiu facut de Universitatea din Newcastle a demonstrat ca falcarinolul din morcov distruge celulele pre-canceroase in tumori. Morcovii ajuta la prevenirea cancerului.

Morcovii sunt legumele cu radacina profunda in sol, iar acest lucru le permite acestora sa absoarba o serie de minerale abundente. Ei sunt, de asemenea, bogati si in alte vitamine, inclusiv vitamina B si folati. Folatii sunt furnizorul natural si in conditii de siguranta de acid folic.

Lista de nutrienti nu se compara cu adevarat cu capacitatea de regenerare reala a morcovilor, in special atunci cand sunt storsi. Evident, sinergia unica a enzimelor sale, vitamine, minerale si flavonoide ofera un remediu magic.

Consumul de suc de morcovi

Sucul de morcovi curata si reface ficatul. Ficatul este organul care detoxifica corpul nostru - fara de care am muri de la adunarile interne toxice . Sucul de morcovi a fost numit sucul vindecator de aur.

Dr. John Christopher, tatal herbalismului modern american, si-a exprimat uimirea pentru calitatilesucul de morcovi de vindecare ale sucului de morcov . Terapia Gerson, desfasurata astazi de catre fiica Dr. Max Gerson si nepotul sau, se bazeaza foarte mult pe morcovi proaspeti combinati cu sucuri de mere. Terapia Gerson trateaza cu succes pacientii cu cancer carora nu li se mai da nici o sansa.

Dr. Max Gerson a dezvoltat tratarea mai multor altor boli prin abordarea lui dietetica si de detoxifiere . Pentru bolile critice, cel mai bun este sucul de morcovi cu cateva mere in timp ce se tine post de la alimentele solide pentru o vreme. De asemenea se fac clisme regulate.

Asa ca ia o gramada mare de morcovi. Acestia se pastreaza bine in frigider sau intr-o pivnita rece. Apoi, fa suc din ei adaugand cateva mere, telina, sfecla si utilizand un storcator de viteza lenta cu masticatie. Nu pastra sucul. Bea sucuri proaspate imediat dupa ce sunt stoarse.

Citeşte şi:
Ce poți trata cu ceapă»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+13
  • Boli și stări
  • Vitamina
  • Betaina
  • antioxidanti
  • morcov
  • suc de morcovi

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Efectele pozitive ale consumului de ceai negru
Efectele pozitive ale consumului de ceai negru Băut zilnic, ceaiul negru îți vei păstra o siluetă de invidiat, deoarece ajută la stimularea digestiei și intensificarea arderilor corporale. O ceașcă de ceai negru poate înlocui cu brio ceașca de cafea dimineața. +20 / 0 +20
Descoperă topul celor mai sănătoase 10 condimente din lume!
Descoperă topul celor mai sănătoase 10 condimente din lume! Condimentele sunt cele ce iti vor transforma o mancare banala intr-o delocatesa. Mai mult decat atat, acestea pot fi baza unui sistem imunitar puternic datorita continutului ridicat de vitamine si minerale benefice organismului. Descopera la ce te ajuta ele! Condimentele nu vor aduce un surplus de calorii ci doar savoare preparatului. Daca le... +24 / -2 +22
Alimente pe care uităm să le includem în meniu
Alimente pe care uităm să le includem în meniu Obiceiurile noastre alimentare sunt influenţate de tradiţiile familiale, cultura alimentară etnică, preţurile alimentelor şi sortimentele din magazine. +18 / 0 +18
Beneficiile consumului de ciuperci pentru organism
Beneficiile consumului de ciuperci pentru organism Ciupercile comestibile au o multitudine de beneficii pentru sanatatea omului. Contin o serie de nutrienti, unii dintre acestia fiind un real suport terapeutic. Spre exemplu, conform unor studii de laborator, anumiti compusi din ciuperci au capacitatea de a anihila proliferarea celulelor tumorale. +15 / 0 +15
Pericolul din apa minerală. Persoanele care trebuie s-o elimine din alimentație
Pericolul din apa minerală. Persoanele care trebuie s-o elimine din alimentație Bolile cardiovasculare sunt responsabile pentru 60% dintre decesele din România, spre deosebire de media europeană de 46%. Moştenirea genetică, fumatul, sedentarismul şi alimentaţia sunt cele mai importante cauze. +14 / 0 +14
Topul uleiurilor sănătoase
Topul uleiurilor sănătoase Grăsimile sunt în topul listei cu cele mai discutate subiecte de medicii nutriţionişti din toată lumea. Auzim peste tot că există grăsimi bine, grăsimi rele, sănătoase sau nesănătoase. Probabil unii dintre voi nu mai consuma demult timp mezeluri, sau margarina şi rareori consuma ulei de măsline. Cu toate astea trebuie să ştii... +14 / 0 +14
Nucul ține în frâu diabetul
Nucul ține în frâu diabetul Datorită conţinutului bogat de substanţe nutritive, nucile sunt recomandate pentru prevenirea bolilor de inimă, combaterea diabetului și pentru îmbunătăţirea memoriei. +12 / 0 +12
Mâncați îndeajuns de multe fructe - și dacă nu, cum puteți mări consumul?
Mâncați îndeajuns de multe fructe - și dacă nu, cum puteți mări consumul? Se spune deseori că ar trebui să consumăm cel puțin cinci porții de fructe și legume pe zi - iar în anumite părți din lume, cantitatea recomandată poate fi și mai mare. Întrebați-vă cu sinceritate câte porții consumați... +11 / 0 +11
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon Cum ar fi o masă fără condimente? Cu siguranţă una fără gust. Avem numai de câştigat dacă asezonăm mâncarea cu hrean sau boabe de muştar. Ele sunt socotite a fi medicamente naturale, fiind indicate mai ales în anotimpul răcelilor. +10 / 0 +10
Piersicile - gustoase, dar și sănătoase
Piersicile - gustoase, dar și sănătoase Coajă pufoasă, parfum îmbietor, miez dulce și zemos... Piersicile sunt unul dintre cele mai apetisante fructe. Pe deasupra, au și efecte benefice asupra sănătății. +9 / 0 +9