Sfecla roşie şi beneficiile ei pentru sănătate

Mai 7, 2015 | SURSA: sanatate.bzi.ro
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+23
Sfecla roşie şi beneficiile ei pentru sănătate

Cu un gust dulceag şi o culoare minunată, sfecla roşie te poate ţine departe de cele mai crunte boli precum cancerul, bolile hepatice sau cardiovasculare. Iată, pe larg, care sunt beneficiile unui consum regulat de sfeclă roşie:

Previne cancerul

"Dintre toate legumele, despre sfeclă se spune că are cea mai eficientă acţiune antitumorala şi poate preveni dezvoltarea cancerului"Dintre toate legumele, despre sfeclă se spune că are cea mai eficientă acţiune antitumorala şi poate preveni dezvoltarea cancerului. Unul dintre cei mai faimoşi terapeuţi, Rudolf Breuss, susţine că persoanele care ţin o cură de 42 de zile cu sucuri proaspete de legume, printre care şi suc de sfeclă roşie, poate preveni leucemia, cancerul pulmonar şi cel gastric.

Scade riscul bolilor cardiovasculare

Nitraţii din sfecla roşie reduc tensiunea arterială şi te protejează cu succes împotriva bolilor cardiovasculare. Circulaţia sângelui este mult îmbunătăţită printr-un consum constant de sfeclă roşie, astfel că dacă vrei să ai o inimă sănătoasă, trebuie să incluzi aceasta legumă în alimentaţia ta.

Previne formarea varicelor

Specialiştii susţin că un consum regulat, dar moderat de sfeclă poate preveni formarea varicelor, prin îmbunătăţirea circulaţiei sângelui.

Alimente pe care uiti sa le incluzi in meniu

"Deşi uneori poate părea că ne alegem singuri obiceiurile alimentare, nu este cazul în general, deoarece sunt deseori condiţionate de..."

Citeşte mai mult:
Alimente pe care uităm să le includem în meniu»

Previne bolile hepatice

Sfecla conţine ingrediente active care contribuie la regenerarea celulelor ficatului şi împiedica dezvoltarea bolilor hepatice. Sucul de sfeclă roşie, de exemplu, este un detoxifiant excelent pentru ficat, deoarece topeşte grăsimile acumulate la nivelul lui.

Combate anemia

Dacă ai stări anemice, este indicat să consumi regulat sfeclă. Datorită conţinutului ridicat de fier, aceasta legumă poate combate anemia şi îţi poate îmbunătăţi condiţia fizică.

Combate problemele gastrointestinale

Sfecla are un conţinut ridicat de fibre (80%) şi te ajută să combaţi problemele gastrointestinale, astfel că dacă ai un tranzit intestinal lent, este bine să consumi suc de sfeclă sau salată de sfeclă fiartă.

Contraindicaţii în consumul de sfeclă

Dacă suferi de diabet, consumul de sfeclă roşie nu îţi este recomandat, deoarece furnizează organismului o cantitate destul de mare de zahăr. De asemenea, dacă suferi de afecţiuni ale rinichilor sau ale vezicii biliare, este bine să consulţi un medic înainte de a urma o cură cu sfecla, deoarece legumă conţine oxalaţi, compuşi care, în cantităţi mari, se pot cristaliza şi pot favoriza formarea nisipului sau a pietrelor la rinichi.

Medicii susţin că un consum prelungit de sfeclă roşie poate modifica uşor culoarea urinei, aceasta dobândind o nuanţă roşiatică. Manifestarea este cunoscută sub denumirea de beturie şi nu semnalează o boală. De asemenea, un consum exagerat de sfeclă este contraindicat, deoarece poate cauza paralizia temporară a corzilor vocale.

Citeşte şi:
Topul celor mai sănătoase fructe uscate şi beneficiile acestor»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+23
  • Alimentatie echilibrata
  • Sfecla rosie
  • boli vasculare
  • sfecla
  • boli hepatice
  • consum de sfecla

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon Cum ar fi o masă fără condimente? Cu siguranţă una fără gust. Avem numai de câştigat dacă asezonăm mâncarea cu hrean sau boabe de muştar. Ele sunt socotite a fi medicamente naturale, fiind indicate mai ales în anotimpul răcelilor. +19 / -1 +18
Descoperă topul celor mai sănătoase 10 condimente din lume!
Descoperă topul celor mai sănătoase 10 condimente din lume! Condimentele sunt cele ce iti vor transforma o mancare banala intr-o delocatesa. Mai mult decat atat, acestea pot fi baza unui sistem imunitar puternic datorita continutului ridicat de vitamine si minerale benefice organismului. Descopera la ce te ajuta ele! Condimentele nu vor aduce un surplus de calorii ci doar savoare preparatului. Daca le... +25 / -2 +23
Gutuia: fructul de toamna care scade colesterolul
Gutuia: fructul de toamna care scade colesterolul Cu peste 100 de proprietăţi benefice asupra organismului, gutuia este un panaceu şi un remediu pentru foarte multe afecţiuni, de la sâmburi, la frunze şi fructul în sine. +18 / 0 +18
Ce alimente sunt indicate când este caniculă
Ce alimente sunt indicate când este caniculă Cu cât este mai cald afară cu atât mai greu este să te decizi ce anume să mănânci astfel încât să ai energia necesară pentru a te mobiliza pe tot parcursul zilei. +15 / 0 +15
Tratează naturist constipația
Tratează naturist constipația Problemele legate de un tranzit lent îți pot provoca anumite neplăceri, printre care și constipația. Apelează cu încredere la remediile oferite de natură pentru a-ți menține sănătatea! +14 / 0 +14
Ce alimente trebuie să consumăm pentru buna funcţionare a creierelui
Ce alimente trebuie să consumăm pentru buna funcţionare a creierelui Este important de ştiut că ceea ce mâncăm influenţează în mare măsură capacitatea noastră de concentrare, dar şi, în general, starea noastră emoţională, existând o serie de alimente care pot îmbunătăţi, prin consumarea lor, funcţiile creierului, susţine nutriţionistul Lygia Alexandrescu. +15 / -1 +14
Proprietatile magice ale sucului de morcovi
Proprietatile magice ale sucului de morcovi Stoarcerea fructelor si legumelor este calea rapida spre o sanatate optima. Folosirea legumelor si fructelor organice stoarse va permite sa consumati maximum de nutrienti din acestea decat daca le-ati gati. Masa de legume si fructe concentrata, in forma lichida este asimilata usor de organism, ceea ce face ca stoarcerea fructelor si legumelor sa... +13 / 0 +13
Nucul ține în frâu diabetul
Nucul ține în frâu diabetul Datorită conţinutului bogat de substanţe nutritive, nucile sunt recomandate pentru prevenirea bolilor de inimă, combaterea diabetului și pentru îmbunătăţirea memoriei. +12 / 0 +12
În sezonul rece ajută organismul consumând merişoare
În sezonul rece ajută organismul consumând merişoare În mod tradiţional, romanii asociază merişorul cu masa de Crăciun şi curcanul fript. Este folosit în foarte multe reţete culinare ( sosuri sau chiar deserturi) şi se poate consuma proaspăt, uscat sau chiar sub formă de suc. +12 / 0 +12
Cele mai sănătoase cereale integrale: cum facem alegerea corectă
Cele mai sănătoase cereale integrale: cum facem alegerea corectă Cele mai sănătoase cereale integrale - din acestea ar trebui să fie compus micul dejun, potrivit recomandării nutriţioniştilor. Dar cum alegem cele mai sănătoase cereale integrale şi care sunt acestea?! +10 / 0 +10