Top 5 înlocuitori pentru zahăr

Martie 2, 2015
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+19
Top 5 înlocuitori pentru zahăr

Chiar dacă auzim în fiecare zi mesaje ce ne sfătuiesc să reducem consumul de zahăr, puţini dintre noi luăm măsuri să înlocuim acest duşman al sănătăţii şi siluetei noastre.

O mare parte din alimentele pe care le consumăm zilnic, şi nu mă refer în special la prăjituri sau dulciuri, conţin zahăr în cantităţi foarte mari şi chiar dacă pe etichetă este specificat, nu ne atrage atenţia absolut deloc.

"oamenii s-au obişnuit să consume cel puţin de 2 ori această cantitate"Deşi doza zilnică recomandată este de doar 50 de grame, în ultimi 10 ani, oamenii s-au obişnuit să consume cel puţin de 2 ori această cantitate, prin intermediul consumului de băuturi răcoritoare, energizante, cereale sau chiar a banalului ketchup.

Aşa cum îşi imaginează toate lumea, este imposibil să renunţi definitiv la zahăr dar totuşi există o listă cu 5 îndulcitori naturali care te vor ajuta să “te îndulceşti” sănătos:

Mierea

Este înlocuitorul ideal pentru zahăr, reprezintă o sursă deosebit de valoroasă de vitamine şi minerale, conţine antioxidanţi şi are proprietăţi antiseptice, energizante şi regenerante.
Cercetările medicilor specialişti au scos la iveală faptul că dacă vom consuma timp de minim 4 săptămâni circa 5 linguri de miere pe zi, nivelul colesterolului va scădea cu aproximativ 4 procente.

În cazul în care doriţi să folosiţi mierea în prepararea prăjiturilor, trebuie să micşoraţi gramajul (în locul unei căni cu 200 de grame de zahăr folosiţi trei sferturi de cană cu miere) şi daţi cuptorul la o temperatură mai mică.

Secretele condimentelor

"Condimentele sunt cele ce iţi vor transforma o mâncare banală într-o delicatesă. Mai mult decât atât, acestea pot fi baza unui sistem imunitar puternic datorită conţinutului ridicat de..."

Citeşte mai mult:
Descoperă topul celor mai sănătoase 10 condimente din lume!»

Siropul de arţar

Bogat în mangan şi zinc siropul de arţar are foarte puţine calorii. De asemenea, consumul siropului de arţar aduce un aport mare de minerale. În momentul în care cumpăraţi siropul de arţar, mare atenţie la variantele mai ieftine pentru că pot conţine sirop de fructoza, zahăr şi îndulcitori artificiali iar siropul de arţar este prezent într-o cantitate mult prea mică.

Nectarul de agave

Este în topul îndulcitorilor naturali atunci când vine vorba despre nivelul de îndulcire. Chiar dacă are cu 50% mai multe calorii decât zahărul, nu trebuie să vă îngrijoraţi pentru că veţi folosi o cantitate de 2 ori mai mică faţă de zahăr pentru a avea acelaşi rezultat.

Trebuie să ştiţi totuşi ca un consum prelungit de nectar de agave poate conduce la rezistenţă la insulină şi apariţia diabetului. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că aproape 90% din compoziţia nectarului este fructoza.

Siropul de ştevie

Este 100% natural şi de aproximativ 300 de ori mai dulce decât zahărul. Chiar şi aşa consumul siropului de ştevie nu creşte riscul de a dezechilibra nivelul de glucoză din sânge, evitând astfel instalarea diabetului.

Având în vedere că siropul de ştevie este extrem de dulce este recomandat ca mai întâi să faceţi câteva teste pe cantităţi mici pentru a descoperi cât de tare îndulceşte şi aveţi grijă dacă folosiţi pudră sau sirop pentru că au grade de îndulcire diferite.

Melasă

Datorită conţinutului extrem de bogat în fier, melasa este în topul îndulcitorilor naturali sănătoşi. O linguriţă de melasă poate asigura 15% din necesarul zilnic de fier ( necesar sexului feminin pentru a contracara instalarea menopauzei). De asemenea, consumând melasa ajutaţi organismul cu vitamine precum vitamina B6, magneziu, calciu dar şi alţi antioxidanţi.

Trebuie să reţineţi faptul că deşi aproape toţi îndulcitorii naturali sunt benefici pentru sănătate, aceştia au un conţinut caloric destul de mare, fapt pentru care trebuie evitaţi în cazul în care doriţi să urmaţi o dietă pentru a scăpa de kilogramele nedorite.

În concluzie, adevăratele beneficii pe care le prezintă îndulcitorii naturali sunt reprezentate de caracterul non-toxic al acestora faţă de zahărul care afectează majoritatea organelor vitale, chiar şi creierul.

Citeşte şi:
Topul uleiurilor sănătoase»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+19
  • Alimentatie echilibrata
  • Miere
  • Indulcitor Natural
  • melasa
  • sirop de stevie
  • nectar de agave
  • sirop de artar

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Vitamina D, «vitamina soarelui» – cât ne trebuie, cum ne ajută şi unde o găsim?
Vitamina D, «vitamina soarelui» – cât ne trebuie, cum ne ajută şi unde o găsim? Totul ar fi mult mai simplu dacă ar exista o vitamină-minune care să prevină apariţia diabetului, osteoporozei, sclerozei multiple, cancerului, bolilor de inimă sau chiar a depresiei, nu-i aşa? +5 / 0 +5
Alimente pe care uităm să le includem în meniu
Alimente pe care uităm să le includem în meniu Obiceiurile noastre alimentare sunt influenţate de tradiţiile familiale, cultura alimentară etnică, preţurile alimentelor şi sortimentele din magazine. +17 / 0 +17
Beneficiile consumului de ciuperci pentru organism
Beneficiile consumului de ciuperci pentru organism Ciupercile comestibile au o multitudine de beneficii pentru sanatatea omului. Contin o serie de nutrienti, unii dintre acestia fiind un real suport terapeutic. Spre exemplu, conform unor studii de laborator, anumiti compusi din ciuperci au capacitatea de a anihila proliferarea celulelor tumorale. +14 / 0 +14
20 de cireşe echivalentul unei aspirine
20 de cireşe echivalentul unei aspirine Timp de secole, oamenii au folosit cireşele atât pentru gustul lor extraordinar, dar mai ales în scopuri terapeutice. Acest lucru a fost confirmat de numeroasele studii ştiinţifice, care au demonstrat că cireşele sunt bogate în antioxidanţi şi flavanoide, având un impact favorabil asupra bolilor de inimă, bolilor osoase dar şi un... +14 / -1 +13
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon
Hreanul şi muştarul, medicamente naturale de sezon Cum ar fi o masă fără condimente? Cu siguranţă una fără gust. Avem numai de câştigat dacă asezonăm mâncarea cu hrean sau boabe de muştar. Ele sunt socotite a fi medicamente naturale, fiind indicate mai ales în anotimpul răcelilor. +10 / 0 +10
10 alimente care cresc senzaţia de foame
10 alimente care cresc senzaţia de foame Dacă vrei să slăbeşti, evită aceste alimente care îţi măresc mai mult senzaţia de foame. +9 / 0 +9
Beneficii pentru sănătate ale măslinelor
Beneficii pentru sănătate ale măslinelor Desi sunt un aliment bogat in grasimi (80% – 85% din caloriile sale provin din acestea), maslinele furnizeaza grasimi de calitate, precum acidul oleic (acid gras mononesaturat), acid linoleic si acid alfa-linoleic (o grasime esentiala omega-3), toate asociate cu un risc mai mic de dezvoltare a bolilor cardiovasculare si cu un nivel optim de... +8 / 0 +8
Beți zeama de varză? Iată ce minuni medicale poate face
Beți zeama de varză? Iată ce minuni medicale poate face Puține persoane ştiu că, atât varza murată, cât și zeama sau moarea, cum i se mai spune prin diferite părți ale țării, sunt adevărate depozite de medicamente naturale care pot preveni și vindeca diferite boli. Conținutul bogat de substanțe nutritive din zeama de varză murată revitalizează organismul și-l tonifică. +8 / 0 +8
Incredibil – o singură curmală cauzează un proces ireversibil în organism
Incredibil – o singură curmală cauzează un proces ireversibil în organism Curmalele – un fruct extraordinar, care în multe țări este descris drept unul ce întărește sănătatea și prelungește viața. Se spune că în China există un grup de oameni centenari, ce au ca aliment de bază curmalele. În orice caz, aceste fructe sunt foarte folositoare și se recomandă a fi consumate în loc de dulce. +7 / 0 +7
Remediul care distruge celule canceroase
Remediul care distruge celule canceroase Profesorul Hristo Mermerski îți dezvăluie secretul unui corp sănătos. Rețeta realizată de specialist are beneficii miraculoase asupra corpului - curăță vasele de sânge, vindecă inima, reface sistemul imunitar, curăță ficatul, rinichii și sistemul digestiv. +7 / 0 +7