Cum să combateţi micoza unghiei?

Septembrie 3, 2014
 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+22
3
Cum să combateţi micoza unghiei?

Decolorarea unghiei şi schimbarea formei acesteia pot fi semne ale onicomicozei, denumită şi infecţia micotică a unghiei. Decolorarea (galben, verde sau maro), îngroşarea şi friabilitatea unghiilor, mâncărimea între degetele de la picioare sau de la mâini şi în jurul unghiilor înseamnă că probabil aveţi această boală neplăcută.

De ce şi cum apare infecţia

"în pantofi, unde este întuneric, cald şi umed – toate condiţii perfecte pentru ca boala să se dezvolte"Onicomicoza este provocată deseori de dermatofite sau ciuperci din specia Candida sau chiar mucegai în cazuri rare. Ciupercile sunt microorganisme care nu au nevoie de lumina soarelui pentru a supravieţui. Le plac mediile umede şi calde pentru a se răspândi şi a se reproduce. O ciupercă poate pătrunde în corp printr-o deschizătură între unghie şi piele , crestături sau tăieturi, care uneori sunt invizibile cu ochiul liber.

Degetele de la picioare sunt mai predispuse la infecţii micotice ale unghiei, deoarece degetele de la picioare se află deseori în pantofi, unde este întuneric, cald şi umed – toate condiţii perfecte pentru ca boala să se dezvolte. De asemenea, este important de observat că purtarea pantofilor poate perturba fluxul sanguin, care face mai dificilă combaterea de către sistemul imunitar a infecţiilor.

Cum să trataţi infecţia micotică a unghiei

Cu cât tratamentul este început mai devreme, cu atât se va termina mai devreme şi veţi putea să vă bucuraţi de picioare sau mâini sănătoase din nou. Deşi în farmacii există o abundenţă de diferite medicamente pentru tratamentul onicomicoze, cel mai bine este să mergeţi la medic mai întâi. Medicul dumneavoastră va efectua analizele necesare pentru a stabili răspândirea infecţiei şi vă va recomanda tratamentul cel mai potrivit. Ciuperca poate infecta una sau mai multe unghii, dar un ochi neexperimentat nu poate evalua corect dimensiunea zonei afectate şi de aceea un autotratament poate să nu dea rezultatele scontate.

Tiroida

"În ultimii ani, numărul persoanelor afectate de boli ale tiroidei a fost în creştere. Potrivit evidenţelor, 1-10% din populaţie suferă de..."

Citește mai mult:
Ce este important de ştiut despre tiroidită?»

Există câteva tipuri de tratament pentru infecţia micotică a unghiei:

Medicamente de uz extern. Există mai multe tipuri de tratament de acest fel: geluri, loţiuni sau soluţii, care se aplică extern, prin acoperirea unghiei şi a zonei din jur. Asemenea medicamente sunt folosite pentru a trata forme blânde ale infecţiei sau pentru prevenţia onicomicozei. Este important să luaţi tratamentul zilnic şi să-l aplicaţi o dată sau de două ori pe zi pe pielea uscată şi curată şi pe unghii.

O vopsea specială de unghii poate fi folosită pentru a trata infecţia micotică a unghiei. Totuşi, eficienţa aceste metode variază de la pacient la pacient şi tratamentul poate dura până la un an sau chiar mai mult.

Medicamentele de uz intern se folosesc dacă infecţia s-a răspândit mult sau a fost netratată pentru o perioadă lungă de timp şi este imposibil de vindecat cu alte tipuri de medicamente. Totuşi, medicamentele de uz intern pot fi periculoase din cauza efectelor secundare pe care le pot provoca. De aceea ar trebui luate sub supravegherea permanentă a medicului.

Îndepărtarea unghiei infectate este o procedură neplăcută, dar necesară în unele cazuri. Se pune în aplicare doar dacă nu mai există alte metode de tratament. Procedura este realizată sub anestezie locală: după ce pielea din jurul unghiei este înmuiată, unghia este îndepărtată din piele. După operaţie, un gel antibiotic trebuie aplicat în zona unghiei. Dacă pielea a fost afectată înainte, trebuie folosit şi un gel antifungic. Unghiile de la mâini cresc la loc în circa 6 luni, în timp ce refacerea deplină a unghiilor de la picioare durează, de obicei, între 12 şi 18 luni.

O altă metodă, denumită terapie fotodinamică, a fost dezvoltată recent pentru a trata infecţia micotică a unghiei. În timpul acestei proceduri, suprafaţa unghiei este acoperită cu un material care absoarbe lumina, iar la 6 ore după aceea, unghia este expusă unei anumite radiaţii cu lumină. Procedura durează între 15 şi 60 de minute, în funcţie de severitatea infecţiei. În cazurile grave de onicomicoză, ar putea fi necesare câteva proceduri pentru vindecare.

Infecţia micotică a unghiei este contagioasă. De aceea este important să se ştie cum poate fi evitată infecţia:

1 Infecţia micotică a unghiei se ia de obicei din piscine publice, saune şi duşuri comune. Din acest motiv, ar trebui purtaţi papuci de cauciuc în aceste spaţii.

2 După ce aţi înotat în locuri publice, picioarele ar trebui spălate cu săpun şi uscate imediat cu un prosop personal.

3 Încălţăminte comodă (alegeţi un model mai deschis pentru sezonul cald) ar trebui purtată tot timpul şi şosete din fibre naturale ar trebui alese în locul celor sintetice. În plus, picioarele ar trebui spălate în mod regulat şi păstrate tot timpul uscate.

4 Încercaţi să nu permiteţi picioarelor să transpire, în special în timpul sezonului cald al anului. Dacă picioarele dumneavoastră sunt predispuse la transpiraţie excesivă, se pot găsi diverse remedii pentru a ameliora această problemă. În farmacii se pot găsi dezinfectanţi, care ajută la combaterea infecţiei micotice a unghiei.

5 Igiena este de o importanţă majoră, prin urmare ar trebui folosite numai prosoape, încălţăminte sau şosete personale şi să se evite împărţirea lor cu alte persoane.
Dacă vi se pare că v-aţi contaminat cu o infecţie micotică a unghiei, nu ezitaţi să mergeţi la dermatolog

 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+22
3
 • Boli și stări
 • Micoza unghiei
 • Infectia micotica
 • Unghie infectata
 • Omnimicoza
 • Dermatofite

Articole pe aceeași temă

 • Mirela / 2016-05-26 21:50:31

  Pentru tratarea problemelor cauzate de micoze prietenul meu medic mi-a recomandat "IN SECRET" ce sa folosesc. FARA medicamente. mireluca_19@yahoo.com 0746 259 276

 • Carmen / 2015-01-20 14:41:42

  Un tratament similar am urmat si eu si functioneaza...

 • elena / 2015-01-16 12:55:38

  Buna, am avut probleme cu ciuperca piciorului cu baiatul meu care, mai nou, merge la sala. A luat-o probabil de la dusuri, fiind mediu umed, ciupercile s-au dezvoltat din plin. La recomandarea unor prieteni am folosit produse naturale pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree de la Thursday Plantation. Recomand o pudra naturala pentru picioare cu arbore de ceai, o creama antiseptica si o sticluta de ulei. Pe picioare se spala tot cu un sapun organic pe baza de arbore de ceai. Apoi dupa ce era uscat aplica crema antiseptica si 2-4 picaturi de ulei. Trebuie spalat si uscat piciorul si apoi aplicata pudra.

Trimite-ne opinia ta
5 alimente care te scapă imediat de balonare
5 alimente care te scapă imediat de balonare Cu siguranţă au existat momente în care disconfortul abdominal şi senzația de balonare te-au împiedicat să te bucuri de activităţile tale zilnice. Dacă balonările care apar brusc nu le putem preveni, atunci putem scăpa de ele foarte ușor, cu ajutorul unor alimente care te scapă imediat de balonare, ajutand digestia. 1 +5 / -4 +1
Iată ce poți bea, în afară de apă, când ai diabet!
Iată ce poți bea, în afară de apă, când ai diabet! Diabetul zaharat a devenit o afecțiune din ce în ce mai des diagnosticată, având la bază cauze multiple. Este una dintre bolile care sunt ținute sub control prin intermediul alimentației și a băuturilor. +21 / 0 +21
Cum scapam definitiv de onicomicoza sau ciuperca unghiei
Cum scapam definitiv de onicomicoza sau ciuperca unghiei Onicomicoza sau ciuperca unghiei reprezinta o infecție de tip fungic a unghiei, cauzată de un anumit tip de ciuperca aflata in stratul de la suprafata unghiei. +18 / 0 +18
Beneficiile ţelinei pentru organism
Beneficiile ţelinei pentru organism Ţelina este o plantă leguminoasă, cu proprietăţi sanogene, fiind considerată un super - ingredient în gastronomie, mai ales în bucătaria mediteraneeană. Ţelina are în compoziţie 90% apă, un conţinut bogat în fibre, vitamine din grupul A, B,C , dar şi minerale precum calciu, fier, potasiu, magneziu. +17 / 0 +17
Recuperarea după dislocarea articulaţiei umărului
Recuperarea după dislocarea articulaţiei umărului Un paradox care apare frecvent este că pacienţii fac un progres rapid şi important în sensul recuperării după accidentare, dar au o cădere şi încetinesc procesul îndată ce părăsesc spitalul. Puţină atenţie este acordată ocazional pentru a învăţa pacienţii să efectueze exerciţiile corect când ajung acasă. Bolnavilor li se... +18 / -2 +16
Planta care tratează spondilita cervicală
Planta care tratează spondilita cervicală Una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni ale coloanei vertebrale, spondiloza cervicală, se manifestă prin dureri atât în zona cefei cât și a umerilor. +15 / 0 +15
Simptome ascunse care pot să prevestească diabetul
Simptome ascunse care pot să prevestească diabetul Diabetul zaharat de tip II este o afecţiune atât de răspândită în întreaga lume încât medicii au catalogat-o drept ,,epidemică''. Astfel, prevenirea sau detectarea bolii în stadiu incipient este extrem de importantă, întrucât pot fi evitate complicaţii majore precum afecţiuni ale rinichilor, pierderea vederii sau chiar amputarea... +16 / -1 +15
3 uleiuri esențiale care te scapă de varice
3 uleiuri esențiale care te scapă de varice Varicele, reprezintă o problemă nu numai din punct de vedere estetic, dar mai ales din punct de vedere medical. Această afecțiune implică numeroși factori de risc și poate duce la complicații majore: ulcer varicos, tromboflebită superficială sau profundă. 2 +15 / -1 +14
Scapă de hemoroizi cu ajutorul acestei licori
Scapă de hemoroizi cu ajutorul acestei licori Alungă una dintre cele mai frecvente probleme cauzate de lipsa de mișcare, hemoroizii, cu o licoare simplă și ușor de preparat chiar la tine acasă. +13 / 0 +13
Ce este important de ştiut despre tiroidită?
Ce este important de ştiut despre tiroidită? Tiroidita este o inflamaţie a glandei tiroide şi poate fi provocată de mulţi factori. Hormonii produşi de glanda tiroidă afectează alte funcţii ale organismului; ca urmare, o funcţionare incorectă a tiroidei poate genera diverse simptome incomode. Medicii recomandă monitorizarea atentă a sănătăţii şi stabilirea unei consultaţii... 1 +18 / -5 +13