Cum să combateţi micoza unghiei?

Septembrie 3, 2014
 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+19
3
Cum să combateţi micoza unghiei?

Decolorarea unghiei şi schimbarea formei acesteia pot fi semne ale onicomicozei, denumită şi infecţia micotică a unghiei. Decolorarea (galben, verde sau maro), îngroşarea şi friabilitatea unghiilor, mâncărimea între degetele de la picioare sau de la mâini şi în jurul unghiilor înseamnă că probabil aveţi această boală neplăcută.

De ce şi cum apare infecţia

"în pantofi, unde este întuneric, cald şi umed – toate condiţii perfecte pentru ca boala să se dezvolte"Onicomicoza este provocată deseori de dermatofite sau ciuperci din specia Candida sau chiar mucegai în cazuri rare. Ciupercile sunt microorganisme care nu au nevoie de lumina soarelui pentru a supravieţui. Le plac mediile umede şi calde pentru a se răspândi şi a se reproduce. O ciupercă poate pătrunde în corp printr-o deschizătură între unghie şi piele , crestături sau tăieturi, care uneori sunt invizibile cu ochiul liber.

Degetele de la picioare sunt mai predispuse la infecţii micotice ale unghiei, deoarece degetele de la picioare se află deseori în pantofi, unde este întuneric, cald şi umed – toate condiţii perfecte pentru ca boala să se dezvolte. De asemenea, este important de observat că purtarea pantofilor poate perturba fluxul sanguin, care face mai dificilă combaterea de către sistemul imunitar a infecţiilor.

Cum să trataţi infecţia micotică a unghiei

Cu cât tratamentul este început mai devreme, cu atât se va termina mai devreme şi veţi putea să vă bucuraţi de picioare sau mâini sănătoase din nou. Deşi în farmacii există o abundenţă de diferite medicamente pentru tratamentul onicomicoze, cel mai bine este să mergeţi la medic mai întâi. Medicul dumneavoastră va efectua analizele necesare pentru a stabili răspândirea infecţiei şi vă va recomanda tratamentul cel mai potrivit. Ciuperca poate infecta una sau mai multe unghii, dar un ochi neexperimentat nu poate evalua corect dimensiunea zonei afectate şi de aceea un autotratament poate să nu dea rezultatele scontate.

Tiroida

"În ultimii ani, numărul persoanelor afectate de boli ale tiroidei a fost în creştere. Potrivit evidenţelor, 1-10% din populaţie suferă de..."

Citește mai mult:
Ce este important de ştiut despre tiroidită?»

Există câteva tipuri de tratament pentru infecţia micotică a unghiei:

Medicamente de uz extern. Există mai multe tipuri de tratament de acest fel: geluri, loţiuni sau soluţii, care se aplică extern, prin acoperirea unghiei şi a zonei din jur. Asemenea medicamente sunt folosite pentru a trata forme blânde ale infecţiei sau pentru prevenţia onicomicozei. Este important să luaţi tratamentul zilnic şi să-l aplicaţi o dată sau de două ori pe zi pe pielea uscată şi curată şi pe unghii.

O vopsea specială de unghii poate fi folosită pentru a trata infecţia micotică a unghiei. Totuşi, eficienţa aceste metode variază de la pacient la pacient şi tratamentul poate dura până la un an sau chiar mai mult.

Medicamentele de uz intern se folosesc dacă infecţia s-a răspândit mult sau a fost netratată pentru o perioadă lungă de timp şi este imposibil de vindecat cu alte tipuri de medicamente. Totuşi, medicamentele de uz intern pot fi periculoase din cauza efectelor secundare pe care le pot provoca. De aceea ar trebui luate sub supravegherea permanentă a medicului.

Îndepărtarea unghiei infectate este o procedură neplăcută, dar necesară în unele cazuri. Se pune în aplicare doar dacă nu mai există alte metode de tratament. Procedura este realizată sub anestezie locală: după ce pielea din jurul unghiei este înmuiată, unghia este îndepărtată din piele. După operaţie, un gel antibiotic trebuie aplicat în zona unghiei. Dacă pielea a fost afectată înainte, trebuie folosit şi un gel antifungic. Unghiile de la mâini cresc la loc în circa 6 luni, în timp ce refacerea deplină a unghiilor de la picioare durează, de obicei, între 12 şi 18 luni.

O altă metodă, denumită terapie fotodinamică, a fost dezvoltată recent pentru a trata infecţia micotică a unghiei. În timpul acestei proceduri, suprafaţa unghiei este acoperită cu un material care absoarbe lumina, iar la 6 ore după aceea, unghia este expusă unei anumite radiaţii cu lumină. Procedura durează între 15 şi 60 de minute, în funcţie de severitatea infecţiei. În cazurile grave de onicomicoză, ar putea fi necesare câteva proceduri pentru vindecare.

Infecţia micotică a unghiei este contagioasă. De aceea este important să se ştie cum poate fi evitată infecţia:

1 Infecţia micotică a unghiei se ia de obicei din piscine publice, saune şi duşuri comune. Din acest motiv, ar trebui purtaţi papuci de cauciuc în aceste spaţii.

2 După ce aţi înotat în locuri publice, picioarele ar trebui spălate cu săpun şi uscate imediat cu un prosop personal.

3 Încălţăminte comodă (alegeţi un model mai deschis pentru sezonul cald) ar trebui purtată tot timpul şi şosete din fibre naturale ar trebui alese în locul celor sintetice. În plus, picioarele ar trebui spălate în mod regulat şi păstrate tot timpul uscate.

4 Încercaţi să nu permiteţi picioarelor să transpire, în special în timpul sezonului cald al anului. Dacă picioarele dumneavoastră sunt predispuse la transpiraţie excesivă, se pot găsi diverse remedii pentru a ameliora această problemă. În farmacii se pot găsi dezinfectanţi, care ajută la combaterea infecţiei micotice a unghiei.

5 Igiena este de o importanţă majoră, prin urmare ar trebui folosite numai prosoape, încălţăminte sau şosete personale şi să se evite împărţirea lor cu alte persoane.
Dacă vi se pare că v-aţi contaminat cu o infecţie micotică a unghiei, nu ezitaţi să mergeţi la dermatolog

 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+19
3
 • Boli și stări
 • Micoza unghiei
 • Infectia micotica
 • Unghie infectata
 • Omnimicoza
 • Dermatofite

Articole pe aceeași temă

 • Mirela / 2016-05-26 21:50:31

  Pentru tratarea problemelor cauzate de micoze prietenul meu medic mi-a recomandat "IN SECRET" ce sa folosesc. FARA medicamente. mireluca_19@yahoo.com 0746 259 276

 • Carmen / 2015-01-20 14:41:42

  Un tratament similar am urmat si eu si functioneaza...

 • elena / 2015-01-16 12:55:38

  Buna, am avut probleme cu ciuperca piciorului cu baiatul meu care, mai nou, merge la sala. A luat-o probabil de la dusuri, fiind mediu umed, ciupercile s-au dezvoltat din plin. La recomandarea unor prieteni am folosit produse naturale pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree de la Thursday Plantation. Recomand o pudra naturala pentru picioare cu arbore de ceai, o creama antiseptica si o sticluta de ulei. Pe picioare se spala tot cu un sapun organic pe baza de arbore de ceai. Apoi dupa ce era uscat aplica crema antiseptica si 2-4 picaturi de ulei. Trebuie spalat si uscat piciorul si apoi aplicata pudra.

Trimite-ne opinia ta
Cum poţi preveni exfolierea şi ruperea unghiilor : 12 sfaturi pentru o manichiură perfectă
Cum poţi preveni exfolierea şi ruperea unghiilor : 12 sfaturi pentru o manichiură perfectă Ştim cu toate cât de enervante sunt momentele când unghiile ni se rup şi cât de mult le urâm. Dacă se întâmplă să ţi se rupă o unghie în mod accidental este perfect normal. Dar dacă unghiile tale se rup, exfoliază... +5 / 0 +5
Riscurile erizipelului
Riscurile erizipelului Erizipelul este o boală perfidă şi dureroasă, ce provoacă un disconfort sever, oboseală şi desfigurare, atacând de obicei persoanele vulnerabile – aceştia fiind copiii şi bătrânii +20 / -1 +19
Ţine glicemia sub control cu ajutorul alimentaţiei
Ţine glicemia sub control cu ajutorul alimentaţiei Peste 350 de milioane de oameni vor suferi de diabet în 2025, ceea ce înseamnă cu peste 30% mai mult decât în prezent. Persoanele care au risc de diabet pot preveni aceasta maladie ţinându-şi în frâu glicemia. Alimentaţia şi exerciţiile fizice sunt esenţiale, atât pentru cei diagnosticaţi deja, cât şi pentru cei aflaţi la... +18 / -2 +16
Laboratorul de analize Prodia in cuvinte
Laboratorul de analize Prodia in cuvinte Am început activitatea de în data de 01 noiembrie 2000, când a preluat de la Spitalul Județean din Miercurea Ciuc, prin concesie Laboratorul Spitalului. In prezent detinem patru puncte de lucru in principalele orase ale judetului Harghita: Mierucrea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni si Cristuru Secuiesc. +15 / 0 +15
Afinele previn infecţiile urinare
Afinele previn infecţiile urinare Specialiştii spun că infecţiile tractului urinar, dar şi cele ginecologice sunt mai frecvente în sezonul cald, riscul acestora crescând cu 46% în lunile de vară. 2 +15 / -1 +14
Top şapte ceaiuri care sting rapid arsurile la stomac
Top şapte ceaiuri care sting rapid arsurile la stomac Mesele copioase, consumul de alimente picante, tocături şi grăsimi în exces, dulciurile concentrate, băuturile acidulate sunt factori care pot da arsuri la stomac. Acestea se manifestă sub forma unor senzaţii neplăcute pe tractul digestiv, eructaţii şi regurgitaţii acide. Dacă nu vrei să apelezi la medicamente, există o gamă... 1 +13 / 0 +13
Herpesul bucal: Herpes Simplex 1
Herpesul bucal: Herpes Simplex 1 Nouă din 10 dintre noi suntem purtători ai virusului herpes simplex. Virusul este latent în corpurile noastre și nu produce niciun simptom. Câteodată, dacă sistemul nostru imunitar este slăbit, virusul va determina apariția simptomelor și vom dezvolta un herpes bucal. Acest articol oferă mai multe explicații despre virusul herpes... +14 / -1 +13
Boala Lyme: un motiv de îngrijorare?
Boala Lyme: un motiv de îngrijorare? Majoritatea dintre noi nu se gândesc la boala Lyme atunci când ne bucurăm de ieşirile în aer liber. Datele statistice indică faptul că anul trecut aproape 500 de persoane au fost muşcate de căpuşe în România, iar mai multe cazuri rămân nediagnosticate. Acest articol explică ce este boala Lyme, cum să recunoaşteţi o căpuşă... 1 +12 / 0 +12
Remedii naturale împotriva sângerărilor gingivale
Remedii naturale împotriva sângerărilor gingivale Sângerarea gingiilor este una dintre cele mai frecvente probleme ale cavității bucale. Cu toate că factorii pot fi diverși, de cele mai multe ori se întâmplă din cauza igienei precare, care încurajează apariția unor boli cum este gingivita. +11 / 0 +11
Când limbricii (ascarizii) atacă
Când limbricii (ascarizii) atacă Microorganismele, cum ar fi viruşii, bacteriile, ciupercile şi paraziţii sunt parte din vieţile noastre zilnice. Ele nu ne consumă doar energia, dar ne afectează şi durata vieţii. În jur de un miliard de persoane din lume sunt infectate cu helminţi, nişte paraziţi asemănători viermilor. Ascaridioza este cea mai frecventă infecţie... 1 +13 / -2 +11