Legumele care țin diabetul sub control

Mai 17, 2017 | sursa: clicksanatate.ro - Ramona Lita
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+12
Legumele care țin diabetul sub control

Diabetul face parte din categoria bolilor cu cea mai mare rată de răspândire. Din păcate, de la an la an numărul persoanelor diagnosticate cu această afecțiune, ce afectează pancreasul este tot mai mare.

În momentul în care a fost depistată această boală, se recomandă adoptarea unui stil de viață cât mai sănătos care să cuprindă atât o dietă corectă cât și porții zilnice de mișcare. Astfel că îți prezentăm mai jos câteva legume benefice organismului în cazul în care te confrunți cu diabetul și nu numai.

"Fasolea este recomandată diabeticilor deoarece are un indice glicemic scăzut, dar si carbohidraţi benefici, cu proteine slabe şi fibre solubile"Fasolea luptă împotriva zaharurilor

Are foarte puţină grăsime și este foarte indicată a fi consumată cu precădere persoanelor afectate de diabet, indiferent de drag. Mai mult de atât o porţie de fasoleconsumată în fiecare zi te ajută dacă ai fost diagnosticat cu diabet de tip 2 să ţii sub control nivelurile de zaharuri din sânge şi reduce riscul de infarct.

”Fasolea este recomandată diabeticilor deoarece are un indice glicemic scăzut, dar si carbohidraţi benefici, cu proteine slabe şi fibre solubile”, spune dr. Deniza Zaharia, medic de familie.

Această legumă mai este cunoscută în popor sub denumirea de “mâncător de zahăr” deoarece conține multe fibre vegetale care împiedică absorbţia zaharurilor şi reduce astfel secreţia de insulină.

Spanacul, conține cei mai buni antioxidanţi

Se poate mândri cu faptul că el conține cei mai buni și puternici antioxidanți din natură, consumat frecvent reduce riscul apariției diabetului, este sărac în calorii și aduce un aport de nutrimenți esențiali organismului.

Cauze astm bronsic

"în zilele noastre, copiii sunt crescuţi într-un „mediu de seră” şi le lipseşte contactul necesar cu diverse bacterii, utile pentru a activa un răspuns imun..."

Citeşte mai mult:
Cauzele astmului bronşic»

“Spanacul se consumă ca şi aliment de bază pentru diferite mâncăruri, precum supe, supe-creme, mâncărică de spanac, salată de spanac, tarte cu spanac, şi lista poate continua. Aveţi grijă însă! Dacă în timpul preparării spanacul îşi schimbă culoarea, dacă în loc de verde devine un verde-gălbui, atunci spanacul nu mai trebuie consumat, deoarece este dăunător. Cel mai bine este ca spanacul să fie consumat în stare crudă, sau foarte puţin opărit”, explică dr. Cătălin Luca, medic medicină internă.

Poți să îl consumi fie în salate, fie în smoothie-uri de legume, mai ales dacă te confrunți cu robleme precum anemie, ulcer, migrene, abcese dentare, boli de rinichi și sângerări gingivale.

Varza reglează glicemia

Practic, am putea spune că varza este un aliment indispensabil persoanelor diagnosticate cu diabet, principala calitate fiind aceea că ajută la reglarea glicemiei. Este recomandată a fi consumată în stare crudă cât de des cu putință, deoarece este bogată în fitonutrimenți, vitamine și antioxidanți care ajuta la prevenția cancerului.

Datorită faptului că are o substanță numită sulforafan, aceasta stimulează puternic producerea unor enzime în organism care au rolul de a detoxifica ficatul.

Iată câte beneficii într-o singură legumă.

Țelina, „puterea bărbatului”

O sursă excelentă de fibre solubile, indicată a fi consumată mai ales de către diabetici, poți să o amesteci cu morcov și pătrunjel fie în suc fie în salată și astfel vei ține glicemia sub control.

Este unul din produsele ușor de digerat, care contribuie substanțial la scăderea tensiunii arteriale, ajută organismul să elimine toxinele acumulate și joacă un rol bun și în reglarea funcțiilor hormonale.

S-a observat că are un efect diuertic, antiasmatic și expectorant, motive pentru care ai face bine dacă ai alege să o consumi cât mai des cu putință.

Citeşte şi:
Învaţă cum să scapi rapid de balonare»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+12
  • Boli și stări
  • Diabet
  • hiperglicemic
  • telina
  • zeama de varza

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
14 motive să bei mai multă apă
14 motive să bei mai multă apă Mai ales acum, vara, organismul nostru are nevoie de apă. Pentru că deshidratarea are repercusiuni grave asupra sănătăţii noastre, iată mai jos 14 motive pentru care apa este atât de importantă în viaţa ta. +14 / 0 +14
Semnele şi prevenţia păduchilor
Semnele şi prevenţia păduchilor Organismele noastre sunt expuse în mod continuu la diferite medii şi la vieţuitoarele specifice acestor medii. Atât suprafaţa pielii umane, cât şi tractusul digestiv, reprezintă habitate pentru milioane de diferite tipuri de bacterii, care trăiesc în simbioză cu noi (de exemplu, ele sunt benefice pentru corpul omenesc). În acest fel,... 1 +21 / -2 +19
Cum să scapi de halitoză sau halenă
Cum să scapi de halitoză sau halenă Conform studiilor, aproximativ 40% din populaţie suferă cel puţin o dată în viaţa de halitoza sau pe înţelesul tuturor, respiraţie urât mirositoare. De cele mai multe ori, respiraţia neplăcută îşi găseşte originile chiar în cavitatea bucală propriu-zisă. Intensitatea mirosului neplăcut diferă pe parcursul zilei în funcţie... +17 / 0 +17
Simptome ascunse care pot să prevestească diabetul
Simptome ascunse care pot să prevestească diabetul Diabetul zaharat de tip II este o afecţiune atât de răspândită în întreaga lume încât medicii au catalogat-o drept ,,epidemică''. Astfel, prevenirea sau detectarea bolii în stadiu incipient este extrem de importantă, întrucât pot fi evitate complicaţii majore precum afecţiuni ale rinichilor, pierderea vederii sau chiar amputarea... +16 / -1 +15
Afinele previn infecţiile urinare
Afinele previn infecţiile urinare Specialiştii spun că infecţiile tractului urinar, dar şi cele ginecologice sunt mai frecvente în sezonul cald, riscul acestora crescând cu 46% în lunile de vară. 2 +15 / -1 +14
Top şapte ceaiuri care sting rapid arsurile la stomac
Top şapte ceaiuri care sting rapid arsurile la stomac Mesele copioase, consumul de alimente picante, tocături şi grăsimi în exces, dulciurile concentrate, băuturile acidulate sunt factori care pot da arsuri la stomac. Acestea se manifestă sub forma unor senzaţii neplăcute pe tractul digestiv, eructaţii şi regurgitaţii acide. Dacă nu vrei să apelezi la medicamente, există o gamă... 1 +13 / 0 +13
Bolile ficatului şi alimentaţia
Bolile ficatului şi alimentaţia Bolile ficatului apar în urma abuzului în consumul unor mâncăruri sau băuturi, în urma traiului într-un mediu toxic, a vieţii dezordonate sau a dependenţei de alcool. +14 / -1 +13
4 elemente-cheie pentru echilibrarea activităţii tiroidei
4 elemente-cheie pentru echilibrarea activităţii tiroidei Iată patru remedii naturale verificate, sănătoase şi eficiente care contribuie la îmbunătăţirea funcţiei tiroidei şi îţi pot ajuta corpul să se vindece de orice problemă legată de tiroidă +14 / -2 +12
Atacurile de migrenă: ce vi le declanşează?
Atacurile de migrenă: ce vi le declanşează? Migrena, o boală obişnuită, apare în atacuri sporadice de dureri de cap, care sunt însoţite des de greţuri şi vomă. Migrenele pot afecta orice latură a capului şi circa 50% din persoane se confruntă cu migrenă cu aură, care este un semnal de avertizare că durerea de cap este pe cale să apară. În unele cazuri migrena poate fi... +13 / -1 +12
Ai probleme cu bila? Ce trebuie să ştii şi ce alimente poţi mânca
Ai probleme cu bila? Ce trebuie să ştii şi ce alimente poţi mânca Obstacolele cu care se confrunta o persoana suferinda de o fiere lenesa sunt foarte multe; pe langa un tratament pe baza de ceaiuri si pastile naturiste, un medic specialist care sa va dea sfaturi si sa va tina sub control, este nevoie si de o dieta. +11 / 0 +11