15 plante de ajutor în orice dietă

Ianuarie 27, 2015
 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+13
15 plante de ajutor în orice dietă

Există deja studii amănunţite şi certitudini ale faptului că diverse plante au efecte miraculoase asupra sănătăţii organismului. Dacă alternăm o alimentaţie sănătoasă, câteva ore de sport săptămânal şi consumul a câteva plante pe care urmează să vi le prezentăm va fi foarte uşor să scăpăm de kilograme nedorite.

Trebuie menţionat că dacă pe lângă aceste plante nu adăugăm sport şi o alimentaţie echilibrată, rezultatele vor întarzia să apară.

Frunzele de ţelina – ar trebuie să facă parte din meniul vostru dacă doriţi să grăbiţi arderea grăsimilor şi să daţi jos câteva kilograme. Acest lucru se întâmplă datorită conţinutului bogat în apă şi fibre. Consumate cu regularitate, frunzele de ţelina vor ajuta la reducerea tensiunii arteriale şi la curăţarea intestinelor. Sucul de ţelină (preponderent frunze) este recomandat pentru curele de slăbire şi datorită efectului detoxifiant.

Spirulina - folosită şi în cosmetică pentru a estompa ridurile, spirulina te poate ajuta şi în cazul în care vrei să slăbeşti. Acest efect este datorat conţinutului bogat în proteine, minerale (peste 50 de tipuri), carbohidraţi, beta-caroten, clorofila şi alţi nutrienţi.
"situate în topul plantelor pentru slăbit, frunzele de aloe ajută în reglarea tranzitului intestinal şi arderea grăsimilori"
Guarana – originară din Brazilia, această plantă căţărătoare lemnoasă conţine mai multă cofeină chiar şi decât boabele de cafea. Dacă este consumată în doze mari, cofeină ajută la arderea grăsimilor şi îţi va asigura aportul de energie în cazul în care urmezi un regim hipocaloric.

Frunzele de aloe – situate în topul plantelor pentru slăbit, frunzele de aloe ajută în reglarea tranzitului intestinal şi arderea grăsimilor. Dacă sunt consumate regulat pot avea efecte laxative sau diuretice severe. Introduse în alimentaţie pe termen lung acestea inhiba pofta de mâncare. Grăbesc metabolismul si conduc la arderea caloriilor din organism.

Ardeiul iute – Capsaicina, gasită in ardeiul iute, este responsabilă cu accelerarea procesului de ardere a grăsimilor. Ardeiul iute poate regla digestia, creşte nivelul de energie şi anulează senzaţia de foame. Consumat cu regularitate scade riscul îmbolnăvirii de boli de inimă.

Dieta cu supa

"Un fenomen al supelor s-a răspândit în întreaga lume – puteţi mânca atât cât doriţi, când doriţi şi să slăbiţi 8-10 kg peste două săptămâni. Pare improbabil?"

Citeşte mai mult:
Dieta miraculoasă cu supă – care este secretul?»

Socul – poate fi consumat deopotrivă sub formă de ceai, tinctură sau chiar suc (şocată) având efecte diuretice sau de stimulare a glandelor sudoripare fiind recomandat pentru eliminarea apei din corp. De asemenea, reduce pofta de mâncare şi are efect laxativ. Trebuie menţionat că dacă îl consumăm în cantităţi mari poate avea efecte adverse.

Ortosifon – găsită în plafare sub denumirea de “mustăţi de pisică” este o plantă recomandată celor cu probleme în eliminarea lichidelor fiind benefică şi în curele de slăbire. Reglează nivelul zahărului din sânge şi are efect antiinflamator.

Ceaiul verde – ajută în accelerarea metabolismului şi datorită faptului că este o băutură plăcută, la gust, fără calorii şi este recomandată în lupta contra kilogramelor în plus. Combate constipaţia, are efect energizant şi este principalul inamic al retenţiei de apă.

Pătrunjelul – chiar dacă este extrem de folosit în bucătăria românească, banalul pătrunjel ascunde multe surprize plăcute. Stimulează glandele sudoripare, bun detoxifiant, anulează o parte din efectele fumatului şi consumului de alcool. Poate fi adăugat cu uşurinţă în salate sau la micul dejun în sendvişuri.

Algele – Dacă urmăriţi scăderea în greutate, algele vor fi aliatul vostru de încredere. Fibrele alimentare pe care le conţin ajuta la eliminarea poftei de mâncare şi produc senzaţia de saţietate. Atenţie însă pentru că în multe cazuri sunt preparate cu mult ulei.

Scorţişoara – este de ajutor organismului în procesarea rapidă şi corectă a carbohidraţilor. În plus, împiedica transformarea zahărului în grăsimi iar grăsimea abdominală este cea mai afectată la aceşti stimuli.

Frasinul – este principalul inamic al celulitei. Bea 600 de ml de ceai din frunze de frasin zilnic şi vei descoperi că celulită dispare.

Urzicile – bogate în vitamine precum vitamina A, B, E şi K dar şi în minerale precum fierul, calciul şi magneziul, urzicile conţin şi substanţe care alungă pofta de mâncare ceea ce transforma aceste plante în alimente de bază într-o dietă. În acelaşi timp îţi furnizează energie o bună bucată de timp şi au un indice glicemic destul de scăzut.

Ceaiul alb cu gheaţă

Ceaiul alb conţine o cantitate generoasă de antioxidanţi. Acest tip de ceai scade pofta de mâncare, accelerează metabolismul şi încetineşte procesul prin care se formează celulele de grăsime. Conform celebrului Dr Oz, ceaiul alb cu gheaţă este genial pentru topirea stratului adipos de pe abdomen.

Păpădia

Principalele beneficii aduse de păpădie organismului sunt: eliminarea toxinelor din organism, funcţionarea corectă a bilei şi efectul tonic. Chiar dacă este neplăcut la gust, ceaiul de păpădie este un bun detoxifiant dacă sunt consumaţi minim 500 de ml pe zi.

Citeşte şi:
Dieta Copenhaga – reguli stricte şi rezultate evidente»

 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+13
 • Pierderea kilogramelor
 • Boli și stări
 • arderea grasimilor
 • Rezultate dieta
 • frunze de telina
 • spirulina
 • guarana
 • ardei iute
 • frunze de aloe

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Secretul pentru a nu te îngrășa de sărbători
Secretul pentru a nu te îngrășa de sărbători Pe ultima sută de metri din acest an, în goana după cadouri și cumpărături pentru masa plină de bucate, adu-ți aminte să ai grijă de silueta și de sănătatea ta. Iată care este secretul pentru a nu lua în greutate de sărbători fără a te abține de la excesele culinare! +2 / 0 +2
Sâmburii amari - îți fac viața dulce
Sâmburii amari - îți fac viața dulce Mitul conform căruia acești sâmburi de fructe îngraşă a fost de mult desființat, având în vedere că tot mai multe diete îi plasează în centrul atenției. Studii mai mult sau mai putin recente, au demonstrat că acest fruct oleaginos este unul dintre cele mai sățioase, fiind un ajutor de bază în curele de slăbire. +20 / -1 +19