Dieta alcalină

Ianuarie 29, 2015
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+11
Dieta alcalină

Odată încheiat procesul digestiei, alimentele, conform calităţii proteinelor, hidraţilor de carbon, grăsimilor, mineralelor şi vitaminelor pe care le conţin, vor genera o condiţie de aciditate sau de alcalinitate în organism. Rezultatul acidifiant sau alcalinizant se măsoară prin intermediul unei scale numite pH, ale cărei valori sunt cuprinse între 0 şi 14, pH-ul 7 fiind un pH neutru. Este important să cunoaştem cum alimentele acide şi cele alcaline afectează sănătatea. Pentru ca celulele să funcţioneze corect, pH-ul acestora trebuie să fie uşor alcalin. La o persoană sănătoasă, pH-ul sângelui este între 7,40 şi 7,45.

Dr. Robert Young, microbiolog şi nutriţionist din Statele Unite, a studiat ani de zile aciditatea sângelui, considerând-o, alături de alţi specialişti din domeniu, principala cauză a bolilor din epoca modernă. “Miracolul pH. Dieta Young”, el afirmă: “Nivelul pH-ului din toate materiile fluide ale organismului nostru afectează fiecare celulă din corp. Întregul proces metabolic depinde de alcalinitatea mediului. Aciditatea crescută cronică corodează ţesuturile organismului iar, dacă nu este ţinută sub control, întrerupe activitatea şi funcţionarea celulelor, de la bătăile inimii până la circuitul neuronal cerebral. Cu alte cuvinte, aciditatea afectează însăşi viaţa. Ea se află la baza tuturor bolilor şi îmbolnăvirilor.”

Boli cauzate de aciditatea mărită a organismului

Dacă corpul nostru menţine o aciditate extremă sau excesivă putem avea următoarele probleme:

"Boala apare într-un mediu acid (pH acid). Dacă nu normalizăm pH-ul sângelui, este dificil să vindecăm mai ales bolile grave"- se produc radicalii liberi care oxidează şi alterează întregul sistem imunitar, fiind necesari antioxidanţii pentru eliminarea resturilor oxidării din corp;
- vitaminele şi mineralele nu mai pot fi absorbite corect în organism;
- bacteriile benefice din intestinul subţire îşi pierd capacitatea de a ajuta la digestia corectă;
- ţesutul conjunctiv se deteriorează şi îşi pierde capacitatea de a-şi realiza toate funcţiile relaţionate cu sănătatea capilară, a pielii şi a unghiilor;
- somnul este neregulat şi alterat;
- apar dureri de cap, infecţii şi răceli;
- apare o stare de oboseală permanentă şi o lipsă de energie vitală

Boala apare într-un mediu acid (pH acid). Dacă nu normalizăm pH-ul sângelui, este dificil să vindecăm mai ales bolile grave.

Majoritatea acestor boli cauzate de un pH acid este provocată de o alimentaţie proastă, care include un exces de carne şi grăsimi saturate. Emoţiile au, de asemenea, un rol important, deoarece cele negative precum furia sau tristeţea blochează organe ca ficatul sau intestinele, împiedicând astfel corecta lor funcţionare.

Dieta cu oua

"Marea parte a proteinelor din această dietă provine din ouă, deși sunt permise și carnea de pui și pește, precum și..."

Citeşte mai mult:
Dieta cu ouă»

Consecinţele unei acidităţi mărite a organismului sunt: corpul nu mai absoarbe corect vitaminele şi mineralele, celulele au carenţe nutriţionale, este dificilă repararea celulară şi eliminarea metalelor grele, tumorile pot creşte mai repede, pot apărea artrita reumatoidă, fibromialgia, sindromul de oboseală cronică, osteoporoza, diabetul, lupusul, tuberculoza, hipertensiunea arterială, valorile ridicate de colesterol, bolile cardiace, cancerul ca urmare a unui nivel extrem de aciditate, eczemele, acneea, pietrele la vezica biliară, herniile, anxietatea, tulburările de comportament, insomniile, nervozitatea, palpitaţiile şi durerile musculare.

Este cancerul cauzat de aciditate?

În anul 1931, dr. Otto Heinrich Warburg (1883-1970), a primit premiul Nobel datorită descoperirii cauzei primare a cancerului. El a primit această recunoaştere ştiintifică datorită tezei sale numite “Cauza primară şi prevenirea cancerului”. Conform acestui om de ştiintă, cancerul este consecinţa unei alimentaţii antifiziologice şi a unui stil de viaţă antifiziologic. Ce înseamnă aceasta mai exact? O alimentaţie antifiziologică este cea bazată pe alimente acidifiante şi sedentarism care creează în organism un mediu de aciditate. Aciditatea, la rândul său, epuizează oxigenul din celule. Dr. Otto Heinrich Warburg a afirmat: “Lipsa de oxigen şi aciditatea sunt două feţe ale aceleiaşi monezi: dacă o aveţi pe una, o aveţi şi pe cealaltă.
Substanţele acide resping oxigenul; în schimb, substanţele alcaline atrag oxigenul. Privarea unei celule de 35% din oxigenul său timp de 48 ore o poate transforma în celulă canceroasă.”

În lucrarea sa “Metabolismul tumorilor”, Warburg a demonstrat că toate formele de cancer sunt caracterizate de doua condiţii de bază: acidoza şi hipoxia (lipsa de oxigen). A descoperit de asemenea, că celulele canceroase sunt anaerobe (nu respiră oxigen) şi nu pot supravieţui în prezenţa nivelelor ridicate de oxigen. Conform doctorului Warburg “Toate celule normale cer în mod absolut oxigen, însă celulele canceroase pot trăi fără oxigen – este o regulă fara excepţie.

Ţesuturile canceroase sunt ţesuturi acide, în timp ce ţesuturile sănătoase sunt ţesuturi alcaline.
Dr. Theodore A. Baroody afirmă la rândul său în cartea numită “Alkalize or Die” (“Alcalinizaţi sau muriţi”): “În realitate nu contează numărul bolilor, ceea ce contează este că toate provin din aceeasi cauză...multe deşeuri acide în corp!”.

Cum se poate echilibra şi alcaliniza organismul?

Alcalinitate prin oxigenare:

Exerciţiul fizic ne oxigenează întregul corp şi pune în mişcare sistemul limfatic şi totodată ne permite să eliminăm, prin procesul transpiraţiei, toxinele acumulate în corp şi să eliminăm aciditatea din ţesutul adipos. Este important de asemenea, pentru că ne ajută să ne fortifiem şi să devenim mai flexibili, ne întăreşte sistemul cardiovascular, oasele şi articulaţiile. Sportul îmbunătăţeşte metabolismul, normalizează presiunea sanguină, echilibrează nivelul trigliceridelor din sânge şi nivelele de insulină.

În natură, într-un mediu curat şi oxigenat există mai mulţi ioni negativi, numiţi şi vitamine ale aerului”, iar în unele regiuni din natură (munte, malul mării sau cascade de apă) unde apa se află într-o continuă mişcare, proporţia ionilor din aer este de 2.000 ioni negativi faţă de 1.000 ioni pozitivi pe cm3. S-a constatat că acest raport este cel mai benefic pentru fiinţa umană.

Doctorul Albert Kruger a descoperit că ionii negativi măresc rata vitezei de oxidare a serotoninei din sânge, reduc nevroza şi anxietatea măresc apetitul, pofta de viaţă şi tonifică organismul. În oraşe, în marile aglomerări urbane, datorită gazelor de eşapament, a fumului de ţigară, smogului industrial, antenelor de telefonie mobilă, etc., se crează un mediu extrem de nociv, încărcat cu ioni pozitivi. Acest mediu nociv favorizează starea de aciditate a organismului.

Citește următoarea pagină »
1 2
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+11
  • Alimentaţie sănătoasă
  • Diete
  • Dieta echilibrata
  • Pierderea in greutate
  • Pierderea kilogramelor
  • Dieta eficienta

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
De ce e branza feta mai sanatoasa decat alte branzeturi
De ce e branza feta mai sanatoasa decat alte branzeturi Branza feta este acel tip de telemea realizata din lapte de oaie sau de capra, uneori chiar dintr-o combinatie din aceste doua tipuri de lapte. Acest tip de branza se face remarcat nu numai prin gustul deosebit, ci si datorita efectelor benefice pe care le are pentru sanatate. +17 / 0 +17
Sâmburii amari - îți fac viața dulce
Sâmburii amari - îți fac viața dulce Mitul conform căruia acești sâmburi de fructe îngraşă a fost de mult desființat, având în vedere că tot mai multe diete îi plasează în centrul atenției. Studii mai mult sau mai putin recente, au demonstrat că acest fruct oleaginos este unul dintre cele mai sățioase, fiind un ajutor de bază în curele de slăbire. +20 / -1 +19
7 lucruri care iti accelereaza metabolismul in mod natural
7 lucruri care iti accelereaza metabolismul in mod natural Daca vrei sa arzi caloriile mai repede si sa iti ajuti corpul sa digere mancarea mai eficient, in mod natural, citeste sfaturile noastre despre cum iti poti accelera metabolismul. +14 / 0 +14
Ce trebuie adăugat în cafea pentru a fi mai eficientă decat orice dietă
Ce trebuie adăugat în cafea pentru a fi mai eficientă decat orice dietă Un consum moderat de cafea, de până la 2-3 ceşti de cafea pe zi, ne poate ajuta să influenţăm în mod pozitiv starea de bine fizică, mentală şi socială, se arată în cel mai recent raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. +12 / 0 +12
Legumele îți accelerează metabolismul
Legumele îți accelerează metabolismul Legumele sunt extrem de importante în menținerea sănătății tale. Bogate în antioxidanți, vitamine, minerale sunt recomandate a fi consumate zilnic, mai ales dacă te confrunți cu problema kilogramelor. +10 / 0 +10
11 alimente "sănătoase" care de fapt te îngraşă
11 alimente "sănătoase" care de fapt te îngraşă Unele alimente care au reputaţia de a fi "sănătoase, în realitate sunt mai rele pentru sănătate decât ai putea crede. Aruncă doar o privire: +8 / 0 +8
Dieta Copenhaga – reguli stricte şi rezultate evidente
Dieta Copenhaga – reguli stricte şi rezultate evidente Dieta Copenhaga, cunoscută şi sub denumirea de dieta Royal Danish Hospital, este bazată pe reguli şi restricţii deosebit de riguroase, mulţumită cărora nu pierdeţi doar kilogramele nedorite, dar vă îmbunătăţiţi şi metabolismul şi scăpaţi de celulită. +7 / 0 +7
Borșul te menține sănătos și energic
Borșul te menține sănătos și energic Borşul de putină este unul dintre ingredientele specifice bucătăriei româneşti. Preparat în casă, natural, este folosit atât la ciorbe, cât și pentru a trata anumite afecțiuni, de la astm până la alcoolism. Poate fi folosit cu succes și în tratamentele cosmetice. +6 / 0 +6
Dieta Dukan – Rezultate pe viață
Dieta Dukan – Rezultate pe viață Cu toții am încercat diferite diete și mulți dintre noi am fost dezamăgiți de rezultate. Dietele funcționează, dar de îndată ce se termină, greutatea revine înapoi cu câteva kilograme în plus. În multitudinea de diete disponibile, noua prezență este dieta Dukan, care susține că garantează pierderea ireversibilă în greutate. +6 / 0 +6
Dieta cu prune. Sau cum să slăbeși fără să faci efort
Dieta cu prune. Sau cum să slăbeși fără să faci efort Prunele conțin vitamina C, vitamina A, vitamina K, potasiu şi fibre. În plus, aceste fructe sunt sărace în calorii, ceea ce înseamnă că sunt ideale în regimurile de slăbire. +5 / 0 +5