Dieta de detoxifiere cu lămâie

Iunie 23, 2015 | sursa: viataverdeviu.ro
 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+12
Dieta de detoxifiere cu lămâie

De când Beyonce a fost asociată cu dieta de detoxificare Lemon Detox, a existat o creştere bruscă de interes cu privire la acest deosebit program. Mai cunoscută şi ca Master Cleanse, aceasta dietă de detoxificare există de circa 50 de ani şi a suferit variaţii ale reţetei şi programului. Eficacitatea ei în descompunerea toxinelor acumulate în corp simultan cu pierderea de greutate în scurt timp a făcut-o o opţiune populară pentru o detoxificare de primăvară/vara.

"Dieta Lemonade Detox a devenit pentru prima oară eficienta, ciudat, atunci când creatorul acesteia, Staley Burroughs, a recomandat-o pentru vindecarea ulcerelor stomacale"Dieta Lemonade Detox a devenit pentru prima oară eficienta, ciudat, atunci când creatorul acesteia, Staley Burroughs, a recomandat-o pentru vindecarea ulcerelor stomacale. În cartea lui “The Master Cleanser*(Purificatorul Principal)”, el continuă prin a împărtăşi cum a ajuns să testeze dieta Master Cleanse pe un pacient care de trei ani suferea de ulcer. Fără nici o altă opţiune, pacientul l-a abordat pe Stanley, care i-a recomandat să facă purificarea. După unsprezece zile, pacientul era total vindecat, spre uimirea doctorilor. Au urmat multe alte cazuri cu aceleaşi uimitoare şi consistente rezultate, corecţii făcute în zece zile. De notat în mod deosebit a fost că cei trecând prin Master Cleanse au experimentat de asemenea şi o pierdere în greutate.

Dacă au existat dubii în legătură cu veridicitatea pretenţiei lui Stanley Burroughs în legătură cu eficacitatea dietei Lemon Detox, au existat de-a lungul anilor atestări asupra eficienţei acestei diete. Recentă este lucrarea lui Tom Woloshyn, “Experienta Master Cleanse”, publicată de Ulysses Press în 2009.

Această carte menţionează pe scurt experienţa lui Woloshyn în oferirea de sfaturi în legătură cu programul Master Cleanse şi furnizează printre alte informaţii, unele despre beneficiile de sănătate care includ un somn mai bun, o perspectivă generală mai pozitivă, claritate mentală şi eliberarea de dependente. El deci sfătuieşte să se ţină un jurnal pentru a monitoriza dezvoltarea evenimentelor, ca şi referinţă pentru utilizare viitoare, atunci când se va relua programul pentru a doua oară sau chiar de mai multe ori.

Master Cleanse operează pe principiul că, pentru ca să fie abordată o boală, trebuie să fie făcută o purificare. Simplificarea şi corectarea tulburărilor prin acest proces este de fapt un mod de corectare a oricărei boli. Dezvoltările din nutriţie şi ştiinţa au identificat cu limpezime dieta neadecvată, atitudinile mentale negative şi exerciţiul fizic nepotrivit ca factori care creează condiţiile de producere a acumulării de toxine cu timpul. De aceea Master Cleanse nu este un scop în sine. Este de fapt doar capătul unui lung lanţ de decizii sănătoase ale acelora care doresc să preia această sarcină. Ţinerea unei diete sănătoase, exerciţiul fizic regulat ca şi reducerea stresului, sunt esenţiale pentru menţinerea câştigurilor pe care le poate oferi Master Cleanse.

Dieta cu supa

"Un fenomen al supelor s-a răspândit în întreaga lume – puteţi mânca atât cât doriţi, când doriţi şi să slăbiţi 8-10 kg peste două săptămâni. Pare improbabil? Aceasta promite dieta cu supă..."

Citeşte mai mult:
Dieta miraculoasă cu supă – care este secretul?»

Renunţarea de sine în favoarea procesului

Trecerea printr-o dietă de detoxificare este precum pregătirea pentru un maraton. Este necesar de a avea mereu în vedere ţelurile, sau vei ajunge să renunţi repede, victimă a propriilor îndoieli. Tom Woloshyn oferă această încântătoare perspectiva atunci când încurajează pe cei ce fac acest lucru pentru prima oară, dorind să îşi asume sarcina de a trece prin Master Cleanse, cunoscând prea bine şi în mod direct efectele secundare. Definirea rezultatului după ce s-a identificat poziţia de pornire, şi ceea ce vrei să realizezi este următorul pas de a îndeplini scopul pe care ţi l-ai stabilit pentru tine însuţi.

Potrivit lui Woloshyn, unii oameni se pregătesc înainte de a trece prin detoxificare prin adoptarea unei diete vegetariene. Este mai puţin stresant pentru corp şi face mai uşoară tranziţia la Master Cleanse. Pentru cei care consumă regulat cafea sau băuturi carbogazoase, este recomandată o reducere treptată a consumului, ca şi consumarea de acid pantotenic (vitamina B5) pentru a ajuta la prevenirea declanşării de dureri de cap datorate renunţării la cafea.

Cei care au suferit transplant de organe, ca şi cei care iau medicamente imunosupresive nu pot să ţină postul. Woloshyn avertizează că purificarea stimulează sistemul imunitar, simultan cu inhibarea eficientă a efectelor medicamentelor, aceasta combinaţie va duce în cel mai probabil mod la respingerea transplantului de către corp.

Cum să se facă Master Cleanse de detoxificare

Dieta Lemon Detox este un program de purificare şi încurajează doar consumul de limonada făcută din următoarele ingrediente: lămâi, sirop pur de arţar(miere crudă), piper roşu cayenne şi apă, pentru un minim de zece zile.

Pentru a crea mixtura, amestecaţi ingredientele în cantităţile prescrise de Burroughs şi beţi un minim de şase până la douăsprezece pahare de amestec de-a lungul zilei. Beţi limonada ori de câte ori vă loveşte foamea.

Trebuie luat un laxativ dimineaţa şi seară. Folosirea apei sărate (sare de mare neiodata) în loc de laxativul de dimineaţă este de asemenea posibilă. Totuşi asiguraţi-vă că aveţi cel puţin trei mişcări intestinale pe zi. Aceasta va asigura faptul ca reziduurile acumulate pe pereţii intestinali să fie complet înlăturate.

Dieta cu oua

"Chiar funcționează dieta cu ouă sau este doar un mit? Dieta cu ouă a devenit cunoscută când s-a susținut că actorul Adrian Brody a slăbit 14 kilograme în 6 săptămâni pregătindu-se pentru filmul „Pianistul”. Imediat după..."

Citeşte mai mult:
Dieta cu ouă»

Întotdeauna bucuraţi-vă de limonada Master Cleanse doar proaspătă şi nu o supuneţi la tratamente cu microunde, întrucât aceasta va micşora eficacitatea. Pentru fiecare zi de succes, nevoia psihologică de a mânca este încet depăşită, oferind încredere şi un sentiment de a ţine lucrurile sub control, ceea ce motivează persoană care urmează dietă.

Încheierea programului Master Cleanse este la fel de critică precum începerea lui. În prima zi după post, imediat după sfârşitul programului, introduceţi încet în dieta suc de portocale. În a doua zi veţi introduce supe şi fierturi vegetale. În ziua a treia ţineţi o dietă de fructe şi legume crude. Fiţi atenţi să nu mâncaţi prea mult sau prea repede şi să beţi multă apă. Reveniţi încet la o dietă normală şi evitaţi carnea, peştele, laptele şi ouăle.

După parcurgerea programului Master Cleanse, este de dorit să mâncaţi în mod înţelept. Câştigurile dobândite prin dieta Master Cleanse cu siguranţă vor constitui o puternică fundaţie pentru schimbarea vechilor obiceiuri şi începerea unei vieţi libere de boli.
Reţeta limonadei

Reţetă originală a lui Stanley Burroughs a produs rezultate fantastice timp de 50 de ani. Totuşi unii au promovat schimbări ale reţetei originale. Problema cu acest aranjament este că ei au făcut asta fără a înţelege de ce funcţionau ingredientele iniţiale. Întrucât Master Cleanse este în mod esenţial un post cu suc, adăugarea de shake-uri, capsule de piper roşu cayenne şi pudra proteic în încercarea de a-i îmbunătăţi eficacitatea este autodistrugătoare, deoarece reduce eficienta dietei.

Scopul programului este de a da zece zile de vacanţă tractului digestiv, aşa că adăugarea de lucruri care să fie digerate nu contribuie la obiectivul dietei. Stanley Burroughs de fapt descurajează ingerarea de suplimente şi vitamine în timpul programului, deoarece acest lucru interferează cu sistemul de eliminare al corpului. Mai mult, sursele naturale de vitamine şi minerale deja găsite în lămâie şi siropul de arţar furnizează oricum cele necesare corpului în timpul programului de detoxificare.

Alte schimbări includ greşeli în raţia de apă prin modificarea reţetei originale şi prin diluare. Această modificare afectează scopul celor minim şase băuturi pe zi, deoarece este o cantitate mai mare de apă decât cea cerută. Este mai bine să se ţină minte că variaţiile procesului şi în special ale reţetei nu vor produce rezultatele care au apărut iniţial pentru atât de mulţi dintre cei care au urmat cu stricteţe programul original Master Cleanse şi reţetă originală de limonada.

Aceasta este reţeta de detoxificare oferită în cartea lui Stanley Burrough pentru o singură porţie:

 • 2 (linguri mari). de suc de lămâie sau lime(limoneta)
 • 2 (linguri mari). de sirop pur de arţar sau miere crudă – noi recomandăm mierea; în jurul siropului de arţar planează mai multe controverse, plus că este un produs de import
 • 1/10 de linguriţă de piper roşu cayenne
 • 285-300 ml de apă(încălzită său rece după preferinţa)

Pentru cei ce nu pot să se bucure de limonada proaspătă, Tom oferă această alternativă:

1. Amestecaţi părţi egale de suc de lămâie şi sirop de arţar ca şi un concentrat într-un recipient închis la culoare. Păstraţi amestecul la rece

2. Faceţi destul concentrat pentru atât timp cât nu puteţi face limonada proaspătă.

3. De câte ori vreţi un pahar de limonada, măsuraţi 4 linguri mari din amestec într-un pahar.

4. Adăugaţi apă şi piper roşu cayenne, amestecaţi şi beţi. Siropul de arţar păstrează sucul de lămâie şi previne oxidarea vitaminei C şi a enzimelor.

Tom Woloshyn îşi amintea cu plăcere remarcile lui Stanley Burrough. Se spunea că acesta repetă de multe ori o frază pe care o repetă şi tehnologii atunci când dau instrucţiuni clienţilor frustraţi: “Când orice altceva eşuează, urmaţi instrucţiunile”. Pentru a vă asigura de succes şi a experimenta beneficiile dietei Master Cleanse Detox, este esenţial să înţelegeţi cum să urmaţi în mod adecvat programul. Urmărea cu sfinţenie a ceea ce a fost prescris este primul pas în această direcţie.

Citeşte mai mult:
Dietă de vară pe bază de dovlecei»

 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+12
 • Dieta echilibrata
 • dieta cu apa
 • Rezultate dieta
 • Dieta eficienta
 • Detoxifiere
 • Program de detoxifiere
 • Detoxifierea organismului
 • dieta
 • dieta lamaie

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Secretul pentru a nu te îngrășa de sărbători
Secretul pentru a nu te îngrășa de sărbători Pe ultima sută de metri din acest an, în goana după cadouri și cumpărături pentru masa plină de bucate, adu-ți aminte să ai grijă de silueta și de sănătatea ta. Iată care este secretul pentru a nu lua în greutate de sărbători fără a te abține de la excesele culinare! +2 / 0 +2
Sâmburii amari - îți fac viața dulce
Sâmburii amari - îți fac viața dulce Mitul conform căruia acești sâmburi de fructe îngraşă a fost de mult desființat, având în vedere că tot mai multe diete îi plasează în centrul atenției. Studii mai mult sau mai putin recente, au demonstrat că acest fruct oleaginos este unul dintre cele mai sățioase, fiind un ajutor de bază în curele de slăbire. +20 / -1 +19
Dieta franţuzească şi secretele ei
Dieta franţuzească şi secretele ei Când spunem "dieta franţuzească", nu ne referim la un regim alimentar strict, cu zeci de reguli bătute în cuie, ci pur şi simplu la obiceiurile alimentare ale unei naţii pasionate de gastronomie. Bucătăria franceză este însăşi definiţia rafinamentului şi doar dacă arunci o privire peste reţetele franţuzeşti cele mai... +16 / -1 +15
15 plante de ajutor în orice dietă
15 plante de ajutor în orice dietă Există deja studii amănunţite şi certitudini ale faptului că diverse plante au efecte miraculoase asupra sănătăţii organismului. Dacă alternăm o alimentaţie sănătoasă, câteva ore de sport săptămânal şi consumul a câteva plante pe care urmează să vi le prezentăm va fi foarte uşor să scăpăm de kilograme nedorite. +13 / 0 +13
Dieta cu ouă
Dieta cu ouă Chiar funcționează dieta cu ouă sau este doar un mit? Dieta cu ouă a devenit cunoscută când s-a susținut că actorul Adrian Brody a slăbit 14 kilograme în 6 săptămâni pregătindu-se pentru filmul „Pianistul”. Imediat după, mai multe celebrități i-au urmat exemplul și au obținut rezultate impresionante. +12 / 0 +12
Dieta Kim Protasov – ce mâncaţi, nu cât mâncaţi
Dieta Kim Protasov – ce mâncaţi, nu cât mâncaţi Aţi crede dacă v-ar spune cineva că puteţi urma o dietă eficientă şi să mâncaţi cât doriţi în acelaşi timp? Deşi sună incredibil, este adevărat – rezultatele dietei Kim Protasov surprind orice critic. Dacă urmaţi indicaţiile dietei Kim Protasov pentru numai cinci săptămâni, veţi obţine rezultate surprinzătoare şi... 1 +10 / 0 +10
Dieta de 4 zile cu banane şi lapte
Dieta de 4 zile cu banane şi lapte Dacă eşti în căutarea unei diete-fulger care să te scape de câteva kilograme în plus până la desfăşurarea unui eveniment important în viaţa ta, trebuie să încerci acest plan alimentar pe bază de banane şi lapte. +9 / -1 +8
13 alimente delicioase care iti modeleaza silueta
13 alimente delicioase care iti modeleaza silueta Exista o serie de alimente care, dincolo de faptul ca sunt bune la gust, se dovedesc aliati de nadejde in lupta cu kilogramele inestetice. Practic, cu ajutorul lor se asigura o hrana sanatoasa si, totodata, ajutand la accelerarea arderilor, se elimina inclusiv surplusul de grasime. +6 / 0 +6
Dieta anului 2016 şi de ce este bună pentru sănătate
Dieta anului 2016 şi de ce este bună pentru sănătate Dacă vrei să urmezi o dietă sănătoasă cunoscută pentru beneficiile pe care le aduce sănătăţii şi longevităţii, atunci ar fi bine să te gândeşti la dieta japoneză. Aceasta dietă este considerată una dintre cele mai sănătoase din lume şi motivul principal pentru care japonezii au o speranţă de viaţă mai mare decât alte... +7 / -1 +6
Top 6 ceaiuri care te scapă de celulită
Top 6 ceaiuri care te scapă de celulită Peste 90% dintre femei au celulită şi asta indiferent de greutate sau de stilul de viaţă. Iată câteva ceaiuri care te vor ajuta să scapi de această afecţiune inestetică sau măcar să o faci cât mai puţin vizibilă! +5 / 0 +5