10 moduri simple de eliminare a petelor maro de pe piele

Mai 15, 2015 | Cristian Iacov
 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+21
4
10 moduri simple de eliminare a petelor maro de pe piele

Când pielea este expusă la soare, provoacă o creştere a producţiei de celule cunoscute sub numele de melanocite care cresc melanina din piele, formându-se astfel pete mai întunecate pe piele. Aceste pete de pe piele de culoare închisă sunt cunoscute ca pete maronii, pete de vârstă, pete întunecate, pete de la soare sau pete de ficat.

Petele maro apar în general pe zonele de piele expuse la soare, cum ar fi fată, spate, gât, piept, umeri şi mâini. Unele dintre principalele cauze ale petelor maro sunt expunerea la soare, îmbătrânirea şi genetică. Factori cum ar fi stresul, sarcina, deficienţele de vitamine şi proastă funcţionare a ficatului pot contribui, de asemenea, la apariţia acestor probleme.

Petele maro sunt de obicei inofensive, dar mulţi le consideră neatractive. Pentru a reuşi să scăpaţi de ele, puteţi încerca câteva tratamente uşoare şi naturale la voi acasă.

Iată 10 moduri simple de eliminare a petelor maro de pe piele :

1. Suc de lămâie

Sucul de lămâie are proprietăţi de albire, care vă poate ajuta să scăpaţi de petele maro. În plus, acesta va ajuta la menţinerea pielii cât mai moale, clară şi frumoasă.

Pur şi simplu se aplică suc de lămâie proaspăt direct pe zona afectată. Lasă-l timp de 30 de minute să acţioneze după care trebuie clătit cu apă rece. Repetaţi acest remediu de două ori pe zi, timp de aproximativ două luni pentru a observa rezultate pozitive. Dacă ai pielea sensibilă, "O altă opţiune este de a amesteca suficient zahăr în sucul de lămâie pentru a realiza o pastă, apoi poate fi folosită ca o mască"sucul trebuie diluat cu apă, apa de trandafir sau miere.

O altă opţiune este de a amesteca suficient zahăr în sucul de lămâie pentru a realiza o pastă, apoi poate fi folosită ca o mască pe faţă, asta pentru a elimina petele maro inestetice de pe faţă. Lasă-l pe fata timp de 30 de minute şi apoi limpezeşte cu apă din abundenţă. Folosiţi-l de câteva ori pe săptămână.

2. Lapte bătut

Laptele bătut conţine acid lactic, care ajută la exfolierea pielii pentru a elimina petele maro fără a usca pielea.

Aplicaţi lapte bătut pe petele maro, folosind un tampon de vată. Lasă-l pe pielea afectată timp de câteva minute (10-15) înainte de a spăla zona cu apă. Dacă ai tenul gras sau acnee, puteţi adăuga, de asemenea, puţină zeamă de lămâie.

O altă opţiune este de a amesteca patru linguri de lapte bătut şi două linguriţe de suc de roşii împreună şi apoi să le aplicaţi acest amestec pe pielea pătată.

Repetaţi oricare dintre aceste remedii o dată sau de două ori pe zi, până când sunteţi mulţumit de rezultate.

3. Ulei de ricin

Uleiul de ricin are proprietăţi puternice de vindecare şi poate fi utilizat în mod eficient pentru a scăpa de petele maro sau de petele de vârstă. Împreună cu ulei de ricin, puteţi folosi şi ulei de vitamina E, ulei de cocos, ulei de măsline sau ulei de migdale pentru a elimina petele maro.

Utilizaţi un tampon de bumbac pentru a aplica ulei de ricin pe zona afectată. Masează uşor zona pentru câteva minute. Lasă-l timp de câteva ore pentru a acţiona şi apoi spală cu apă zona respectivă.

Cosmeticele naturale

"Cosmeticele naturale sunt făcute folosind tehnologii utilizate de producătorii mici de cosmetice; producătorii mari au abandonat asemenea tehnologii din cauza costurilor ridicate. Cosmeticele home-made pot fi..."

Citeşte mai mult:
Cosmeticele naturale sunt întotdeauna sănătoase?»

Faceţi acest lucru o dată dimineaţa şi o dată seară pentru a ajuta că petele maro să se estompeze ajutându-ţi pielea să se limpezească.

4. Oţet de mere

Oţetul de mere este un remediu eficient pentru o serie de probleme ale pielii, inclusiv pentru eliminarea petelor maro. Acesta va ajuta la estomparea accelerată a petelor maro.

Se diluează o parte din oţetul de mere cu o cantitate egală de apă( o cană de oţet de mere cu o cană de apă). Puteţi adăuga, de asemenea, şi 4 linguriţe de miere miere. Aplicaţi această soluţie pe petele maro şi spălaţi-vă după câteva minute. Faceţi acest lucru o dată pe zi, timp de câteva zile sau până când veţi obţine rezultate pozitive. Puteţi folosi doar oţetul de mere însă există posibilitatea să vă usture.

Alternativ, se poate amesteca o jumătate de lingura de oţet de mere la 10 linguri de suc de portocale. Aplicaţi pe zona afectată şi lăsaţi să se usuce complet înainte de a vă spăla. Se repetă o dată sau de două ori pe zi, timp de patru până la cinci săptămâni.

5. Aloe Vera

Aloe vera are proprietăţi de vindecare şi regenerare a pielii. Deci, acesta este un excelent remediu pentru a scăpa de petele maro, mai ales atunci când cauzate de expunerea la soare.

Frecaţi uşor zona afectată cu gel proaspăt din aloe. Lăsaţi să acţioneze timp de aproximativ 30 de minute înainte de a spăla zona cu apă rece. Se repetă de două ori pe zi şi în termen de o lună ar trebui să observaţi o îmbunătăţire.

Dacă nu puteţi procura aloe în starea naturală, puteţi achiziţiona gel de la magazinele naturiste.

6. Ulei din lemn de santal

Uleiul din lemn de santal este un agent anti-îmbătrânire şi un antiseptic care vă poate ajuta la reducerea hiperpigmentarii pielii şi te poate scăpa de petele maro.

Puteţi face în casă un amestec alcătuit din :două linguri de ulei de lemn de santal, două linguriţe de apă de trandafiri şi o linguriţă de suc de lămâie. Aplicaţi acest amestec pe pete şi lăsaţi-l să se usuce în mod natural. După ce s-a uscat, folosiţi apa rece pentru a vă spăla. Repetaţi de câteva ori pe săptămână, până când petele maronii dispar.

O altă opţiune este de a adăuga o lingură de suc de portocale, o linguriţă de suc de lămâie şi două linguri de ulei de lemn de santal. Se amestecă bine şi apoi se aplică pe faţă. Trebuie lăsat aproximativ 30 de minute, apoi înlăturat cu apă din abundenţă. Repetaţi această procedură de câteva ori pe săptămână, până când veţi vedea o îmbunătăţire.

De asemenea, se mai poate masa zona afectată doar cu câteva picături de ulei de lemn de santal amestecat cu o lingură de ulei de măsline sau ulei de migdale, zi de zi înainte de a merge la culcare, şi lăsat să acţioneze peste noapte.

7. Hrean

Hreanul este o plantă uimitoare ce vă poate ajuta la îndepărtarea petelor de vârstă şi a pistruilor de pe corp, lăsându-vă o piele de invidiat, toate acestea datorită proprietăţilor sale de curăţare a pielii.

Poţi face pasta de hrean şi o poţi aplica direct pe piele. Lasă timp de 15 la 20 de minute înainte de clăti cu apă. Trebuie repetată acesta procedura de câteva ori pe săptămână.

Pasta de hrean se prepară în felul următor: se rade o bucată de 10 cm de hrean şi se combină cu 100 ml de oţet de mere. Amestecul se băgă la blender. Întreg conţinutul se lasă să stea 2 săptămâni. După trecerea celor 14 zile se poate aplica urmând procedura de mai sus.

8. Papaia

Anumite enzime şi acizi prezente în papaia pot ajuta la exfolierea pielii şi la reducerea petelor de vârstă, petelor maro, acneei precum şi a altor probleme ale pielii. Acesta planta va oferi pielii un aspect mai curat şi mai luminos.

Frecaţi locul afectat de pete cu papaia râs, lăsaţi 20 de minute să acţioneze, apoi spălaţi locul cu apă caldă. Repetaţi această procedură de două ori pe zi până când vedeţi o îmbunătăţire.

Notă: Unii oameni pot fi alergici la papaia, este recomandabil să se facă un test înainte de a utiliza acest remediu.

9. Iaurt

Datorită proprietăţilor sale de albire uşoară, folosirea iaurtului este un mod sigur şi uşor de a menţine pielea strălucitoare şi luminată.

Puneţi puţin iaurt simplu direct pe pete. Lăsaţi să acţioneze aproximativ 30 de minute înainte de clătire cu apă rece. Pentru rezultate mai rapide, se aplică iaurt pe zona afectată, înainte de a merge la culcare şi lăsaţi-l pe peşte noapte ( fără probleme ). Urmaţi această procedură până când veţi observa o îmbunătăţire.

10. Suc de ceapă

O altă modalitate uşoară de a scăpa de petele de vârstă este de a aplica rondele de ceapă pe zona afectată. Este un acid natural ce are proprietăţi de albire şi va ajuta la estomparea petelor maro de pe piele. În plus faţă de ceapă, puteţi încerca, de asemenea, şi un suc de usturoi.

Pur şi simplu feliaţi ceapă şi frecaţi zona afectată de două sau de trei ori pe zi.

O altă opţiune este de a amesteca o lingură de suc de ceapă cu două linguri de miere. Amestecul se aplică ci un tifon pe zonele afectate. Amestecul trebuie lăsat pe piele aproximativ 15 minute, după care se poate clăti cu apă rece, până când mirosul dispare. Faceţi acest lucru o dată sau de două ori pe zi.

Va trebui să aveţi răbdare atunci când utilizaţi acest remediu. Petele maro nu va dispărea într-o săptămână sau două, aşa că trebuie să urmaţi această cale de atac pentru mai multe săptămâni pentru a observa rezultate pozitive.

Citeşte şi:
Cum ne afectează antibioticele»

 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+21
4
 • Boli și stări
 • pete maro
 • pete maronii
 • melonocite
 • pete de varsta
 • ulei de ricin

Articole pe aceeași temă

 • am niste pete albe de soare pe gat pe corp / 2017-07-05 22:17:11

  si nu stiu ce sa fac?

 • Trist / 2016-05-30 00:03:32

  Caut o informatie si pe 10 siteuri gasesc acelasi articol copiat...rusine editorilor...

 • Trist / 2016-05-30 00:03:32

  Caut o informatie si pe 10 siteuri gasesc acelasi articol copiat...rusine editorilor...

 • Trist / 2016-05-30 00:00:43

  Caut o informatie si pe 10 siteuri gasesc acelasi articol copiat...rusine editorilor...

Trimite-ne opinia ta
Menta pune bila la treabă
Menta pune bila la treabă Tratament natural cu proprietăți antispastice, menta este una dintre cele mai cunoscute și utilizate plante, datorită aromei sale deosebite și a beneficiilor pe care le aduce întregului organism. +15 / 0 +15
Ce ţi se întâmplă dacă apeşi acest PUNCT MIRACULOS de pe corpul tău
Ce ţi se întâmplă dacă apeşi acest PUNCT MIRACULOS de pe corpul tău O legendă japoneza spune că, odată acolo trăia un om fericit care a primit cunoştinţe de nepreţuit de la tatăl său – cunoaşterea punctului longevităţii sau punctului celor 100 de boli. În urma sfatului primit în dar de la... +28 / -3 +25
Leacuri contra durerilor de dinţi
Leacuri contra durerilor de dinţi Leacuri contra durerilor de dinţi. Cei care au avut dureri de dinţi susţin că este una dintre cele mai crâncene suferinţe. Norocul nostru că nu este invincibilă. Natura ne oferă remedii surprinzătoare, eficiente şi foarte important…fără efecte adverse. +16 / 0 +16
10 afecţiuni care pot fi tratate cu muguri de brad
10 afecţiuni care pot fi tratate cu muguri de brad Mugurii de brad cresc în vârful cetinilor şi sunt uşor de recunoscut după culoarea aceea de verde crud. Sunt fragezi şi, dacă îi zdrobeşti între dinţi, au un gust acrişor şi răspândesc o aromă extraordinară. +22 / -8 +14
Ce boli putem trata cu ajutorul acupuncturii?
Ce boli putem trata cu ajutorul acupuncturii? Din păcate, nu există vreo persoană care să nu aibă o problemă, fie că este vorba de o suferinţă fizică sau sufletească, stres, insomnii sau are câteva kilograme în plus. Cum nu se poate să iei pastile pentru toate acestea, este bine să te gândeşti cum să rezolvi totul cât mai natural, fără efecte adverse, printr-o... +13 / -1 +12
Frunzele de nuc opresc căderea părului
Frunzele de nuc opresc căderea părului Dacă din nucile verzi se prepară o delicioasă dulceață, iar fructele uscate sunt un ajutor de nădejde în scăderea colesterolului, nici frunzele nu trebuie ignorate. Acestea au proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene, iar beneficiile nu se opresc aici. +11 / 0 +11
Pentru un organism impenetrabil consumă curcumă
Pentru un organism impenetrabil consumă curcumă Curcuma este un condiment extras din rădăcina plantei Curcuma Longa (denumită şi turmeric), care se cultivă în India şi Asia de Sud Est de mai bine de 4000 de ani. După ce sunt uscaţi şi măcinaţi, rizomii se transformă într-o pudră de culoare galben-portocalie uşor picantă, ce condimentează şi colorează în acelaşi timp. În... +10 / 0 +10
5 analgezice naturale la îndemâna ta
5 analgezice naturale la îndemâna ta Dacă intenționezi să eviți medicamentele pentru a scăpa de durerile de cap sau de cele reumatismale, îți indicăm câteva remedii naturale pe care le poți încerca. +8 / 0 +8
Salcia, analgezic natural
Salcia, analgezic natural Se spune că ramurile de salcie sfințite la slujba din Duminica Floriilor pot fi folosite ca leacuri. Descoperă în cele ce urmează ce proprietăți terapeutice are salcia! +7 / 0 +7
Retenţia de apă - soluţii simple pentru a o combate!
Retenţia de apă - soluţii simple pentru a o combate! În funcţie de cauză, medicii tratează uneori retenţia de lichide cu diuretice care fac organismul să elimine exesul de lichide. Dar aceste medicamente determină eliminearea din organism şi a unor minerale importante care, printre altele, îţi fac inima să funcţioneze adecvat. +6 / 0 +6