Hemoroizii după naştere – cum să-i înfrângeţi

Octombrie 23, 2014
 • Facebook
 • Twitter
 • Google
-1
Hemoroizii după naştere – cum să-i înfrângeţi

Hemoroizii apar cu frecvenţă egală la bărbaţi şi femei. Totuşi, în comparaţie cu bărbaţii, femeile prezintă un risc mai ridicat de a avea hemoroizi din cauza sarcinii. De aceea, prevenţia hemoroizilor în timpul sarcinii şi disponibilitatea tratamentului sunt considerate preocupări importante pentru femeile însărcinate/mamele recente.

Cum apare?

Cuvântul „hemoroid” înseamnă pur şi simplu „vas umplut cu sânge”. Hemoroizii apar atunci când vasele de sânge din rect se umplu cu prea mult sânge, iar vasul se măreşte şi se umflă. Vasele dilatate se pot rupe, ceea ce produce sângerări. Hemoroizii apar în general ca o umflătură a capătului rectului, denumit şi inel anal. Simptomele variază de la vase dilatate, care sunt aproape invizibile şi asimptomatice, până la vase dilatate, vizibile şi extrem de umflate, cu un aspect ieşit în afară.

Hemoroizii sunt consideraţi o boală a secolului 21, influenţată de stilul de viaţă occidental şi o dietă care predispune la apariţia ei. Factorii de risc includ un stil de viaţă sedentar, activitate fizică puţină, constipaţie şi obezitate.

Afte vaginale

"Afta este cauzată de o infecție cu levura cunoscută drept Candida albicans. Candida trăiește în mod natural în vagin și este ținută sub control de „bacteriile bune”. Dacă „bacteriile bune” sunt distruse ..."

Citește mai mult:
Sunteți predispusă la afte vaginale? Încercați aceste 6 sfaturi ușor de urmat»

" Factorii de risc includ un stil de viaţă sedentar, activitate fizică puţină, constipaţie şi obezitate."Sarcina este considerată unul din principalii factori de risc în apariţia hemoroizilor. În timpul sarcinii, schimbările hormonale duc la dilatarea vaselor de sânge. Dilatarea vaselor poate duce la umflarea venelor din jurul rectului şi apoi la formarea de hemoroizi. Femeile însărcinate suferă deseori de constipaţie, care le creşte riscul de a face hemoroizi, la fel şi reducerea nivelului de activitate fizică şi creşterea în greutate. Un uter aflat în extindere apasă asupra venelor, provocând o circulaţie anormală a sângelui şi, mai departe, apariţia hemoroizilor. În timpul naşterii, creşterea presiunii în jurul anusului atunci când femeia împinge duce, de asemenea, la apariţia hemoroizilor şi îi agravează pe cei care există deja.

În mod obişnuit, simptomele hemoroizilor sunt evidente, ceea ce permite o depistare rapidă a bolii.

Simptomele includ cele de mai jos:
• Mâncărime şi disconfort în jurul anusului
• Durere în timpul defecaţiei
• Formarea fecalelor sub forma unor fâşii înguste, care conţin sânge uneori
• Apariţia în anus a unei protuberanţe asemănătoare cu capătul unui furtun (vârful unui vas dilatat)
Prezenţa oricăruia din aceste simptome indică necesitatea de a consulta un medic pentru un diagnostic plin de acurateţe şi o abordare medicală corespunzătoare. Dacă hemoroizii rămân netrataţi, apar riscuri de traume (pentru vasele de sânge ce ies în evidenţă) şi sângerări. Pierderea constantă de sânge poate duce la anemie.

Tratament şi prevenţie

Hemoroizii pot fi trataţi. Sunt disponibile diferite tipuri de tratament, în funcţie de stadiul bolii şi diagnostic. Tratamentele obişnuite includ:
• Supozitoare şi creme: Sunt disponibile fără reţetă şi sunt concepute pentru a ameliora simptomele hemoroizilor, dar nu tratează problema. Femeile însărcinate ar trebui să întrebe medicul când sunt bune cremele în sarcină.
• Ligatura cu un inel de cauciuc sau scleroterapia: Această metodă presupune ca medicul să lege un inel de cauciuc strâmt în jurul vasului de sânge, blocând astfel fluxul de sânge către vasul dilatat şi provocând în cele din urmă căderea acestuia. Medicul injectează o soluţie în vasul dilatat, blocând astfel vasul şi permiţând formarea unei cicatrici.
• Operarea hemoroizilor: Această procedură se efectuează numai când celelalte tratamente eşuează.

Schimbările în stilul de viaţă pot opri evoluția hemoroizilor şi pot preveni apariţia unor noi hemoroizi în timpul sarcinii. Modificările includ creşterea consumului de fibre pentru a evita constipaţia şi hidratarea corespunzătoare. Poate ajuta şi dormitul pe o parte în loc de dormitul pe spate în timpul ultimei luni de sarcină. Simptomele hemoroizilor pot fi ameliorate prin purtarea de haine din materiale naturale, care nu irită pielea. Exerciţiul fizic regulat poate îmbunătăţi circulaţia.

Oricare din aceste manifestări fizice ale bolii, odată observate, trebuie aduse imediat în atenţia medicului, deoarece aceste simptome pot fi atribuite altor boli, în special cancerului la colon.

Citește și:
Cum să trataţi şi să preveniţi constipaţia»

 • Facebook
 • Twitter
 • Google
-1
 • Sănătatea femeilor
 • Simptome hemoroizi
 • Tratament hemoroizi
 • Operarea hemoroizilor
 • Sange in scaun
 • Cancer de colon

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Sfaturi de nutriţie pentru femeile însărcinate
Sfaturi de nutriţie pentru femeile însărcinate Primul mit la care trebuie renunţat este cel conform căruia cu cât acumulezi mai multe kilograme în sarcină, cu atât cresc şansele să ai un bebeluş sănătos. Sau cu cât mănânci mai mult, cu atât îţi vei hrăni mai bine bebeluşul. +6 / 0 +6
Depresia după naştere: de ce apare şi cum o putem învinge
Depresia după naştere: de ce apare şi cum o putem învinge Depresia postnatală este o condiţie medicală care afectează până la 15% dintre femei în primul an de la naştere. Un dezechilibru poate apărea atât în cazul unui avort spontan, cât şi în cazul naşterii normale, a naşterii cu făt mort sau a adopţiei. +6 / 0 +6
Sarcină fără simptome neplăcute: 6 sfaturi de care trebuie să ţii cont
Sarcină fără simptome neplăcute: 6 sfaturi de care trebuie să ţii cont Sarcina este, poate, cea mai frumoasă perioadă din viaţa unei femei. O invazie de sentimente care mai de care mai puternice, prima lovitură a bebeluşului, emoţiile unui nou început cu o mulţime de necunoscute, toate acestea le trăieşti în această perioadă atât de specială. Este adevărat că te pot copleşi toate schimbările care... +5 / 0 +5
Infecţiile în timpul sarcinii
Infecţiile în timpul sarcinii Sarcina este un proces relativ lung, în timpul căruia este aproape imposibil să preveniţi infecţiile în totalitate. Unele infecţii sunt inofensive pentru fătul în dezvoltare, dar altele pot face rău atât mamei, cât şi copilului. Articolul are intenţia de a revizui infecţiile care au potenţialul de a dăuna fătului în... +4 / 0 +4
Cele cinci defecte congenitale ale inimii
Cele cinci defecte congenitale ale inimii Majoritatea părinţilor anticipează naşterea copilului lor cu mare entuziasm. Cu toate acestea, un nou membru în familie poate implica şi alte preocupării. Articolul descrie pe scurt defectele congenitale ale inimii. +3 / 0 +3