5 situaţii care duc la sângerarea gingiilor

Iunie 20, 2017 | sursa: csid.ro - Paula Rotaru
 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+7
5 situaţii care duc la sângerarea gingiilor

Gingiile vă sângerează la cea mai mică atingere? Spălatul pe dinţi a devenit un calvar? Scuipaţi sânge atunci când vă îngrijiţi dintii? Afecţiunile orale pot cauza aceste simptome, însă sunt multe alte situaţii care provoacă sensibilitatea gingiilor.

„Există motive diferite din cauza cărora gingiile pot deveni sensibile şi vor sângera în timpul periajului, însă unele sunt temporare şi se pot trata mai uşor, dar sunt şi situaţii în care tratamentele sunt mai compleze şi de lungă durată. În orice caz, este indicat că atunci când apar astfel de simptome, să se consulte un medic specialist”, explica dr. Remus Stratulat, medic estetică dentară.

"Studiile arată ca medicamentele pentru subţierea sângelui pot cauza sângerarea gingiilor"Gingivita
Gingivita este prima etapă a bolii gingivale. Placa de pe dinţi şi de la nivelul gingiilor care nu este îndepărtată prin detartraj profesional poate infecta suprafaţa acestora şi poate duce la simptomele gingivitei. „Atunci când apare gingivita, gingiile pot deveni umflate, fragile şi uneori pot sângera în timpul periajului sau al folosirii atei dentare. Acest stadiu incipient al bolii poate fi ameliorat doar printr-o igienă dentară corespunzătoare, folosirea unei periuţe de dinţi moale şi paşte de dinţi speciale”, afirmă specialistul.

Medicamentele
Studiile arată ca medicamentele pentru subţierea sângelui pot cauza sângerarea gingiilor. Aceste medicamente scad capacitatea de coagulare a sângelui, ceea ce poate duce la sângerări mai uşoare. Astfel, gingiile devin din ce în ce mai sensibile şi, la cea mai mică atingere vor sângera.

O nouă rutină de folosire a aţei dentare
Schimbarea rutinei dentare poate duce, de asemenea, la sângerarea gingiilor. De exemplu, dacă sunteţi în vacanţă şi uitaţi de cele mai multe ori să vă îngrijiţi dintii, veţi observa sângerări gingivale şi modificări din cauza acestei modificări. Acest lucru ar trebui să se remedieze într-o săptămână, dacă reveniţi la rutina din trecut.

Durerea de gat

"Poziţia de somn cea mai nepotrivită este întins pe abdomen, având capul răsucit 90 de grade în lateral..."

Citeşte mai mult:
Durerea de gât: neplăcută, dar neprimejdioasă»

„Este bine să evitaţi astfel de situaţii pentru că vă puteţi sensibiliza gingiile, iar odată cu acest lucru veţi favoriza apariţia unor afecţiuni care vă pot afecta sănătatea orală. Asiguraţi-vă că vă periaţi dinţii de cel puţin două ori pe zi şi folosiţi aţa dentară”, spune dr. Remus Stratulat.

Schimbarea periuţei de dinţi
Trecerea de la o periuţă de dinţi cu peri moi la una fermă fermă poate duce, de asemenea, la sângerarea gingiilor. Nu faceţi o schimbare bruscă, încercaţi să folosiţi o periuţă cu perii moi sau medii şi discutaţi cu medicul dentist cu privire la ce periuţa de dinţi este potrivită, în funcţie de sănătatea orală. Şi, tot medicul vă poate oferi detalii despre utilizarea periuţele electrice.

Gingivita de sarcină
Unele femei însărcinate prezintă gingii umflate şi sângerări în timpul periajului. Această problemă este cunoscută sub numele de gingivita de sarcină. Modificările hormonale din timpul sarcinii modifică răspunsul organismului la bacteriile care cauzează boala gingiilor. Potrivit studiilor, simptomele ar trebui să se amelioreze după sarcină. Un control stomatologic, periajul regulat şi utilizarea aţei dentare pot contribui la prevenirea deteriorării gingiilor în această perioadă.

Tratament şi prevenire
Sângerarea gingiilor poate fi un semn al gingivitei, care se poate agrava şi va fi mult mai greu de tratat. Cea mai bună modalitate de a afla ce cauzează sângerarea gingiile este să mergeţi imediat la medicul dentist pentru a preveni şi a trata corespunzător problemele dentare şi gingivale.

„Pentru a preveni apariţia bolilor gingivale, este important să efectuaţi un control stomatologic cel puţin o dată pe an, iar specialistul va realiza tratamente de prevenire precum detartrajul, periajul profesional şi alte proceduri care înlătură placă bacteriană şi protejează dantura de posibile afecţiuni. Astfel, riscul de a dezvolta probleme la nivelul cavităţii orale este mult mai mic”, afirmă specialistul.

Citeşte şi:
Învaţă cum să scapi rapid de balonare»

 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+7
 • Sangerari gingivale
 • Boli și stări
 • gingie
 • gingivita
 • ata dentara
 • medicamente

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Gingivita, cauza principala a caderii dintilor
Gingivita, cauza principala a caderii dintilor Gingivita este o inflamatie a gingiilor, provocata de obicei de o infectie bacteriana. Daca nu este tratata, aceasta poate altera, in prima faza, structura gingiei, care incepe sa se retraga. Cronicizata, gingivita degenereaza in parodontita, care provoaca pierderea dintilor. +4 / 0 +4
Parodontoza – detectaţi boala înainte să fie prea târziu
Parodontoza – detectaţi boala înainte să fie prea târziu Fiecare dintre noi îşi doreşte un zâmbet perfect. Aceasta necesită multă atenţie nu numai pentru dinţi, dar şi pentru gingii. Parodontoza este o boală inflamatoare cronică provocată de microorganisme patogene. Se instalează lent odată cu gingivita, care este rareori observată şi, ca rezultat, de obicei nu este tratată corect.... +12 / 0 +12
Infecţia pe care o au 8 din 10 români, dar nu ştiu de ea
Infecţia pe care o au 8 din 10 români, dar nu ştiu de ea Opt din 10 români (80% din populaţie) suferă de boală parodontală, cunoscută şi ca “parodontoză”, o infecţie la nivelul cavităţii bucale din cauza bacteriillor şi a tartrului, însă doar doi din 10 români sunt conştienţi de asta şi numai unul dintre aceştia se tratează. +6 / 0 +6
De ce trebuie extrasă măseaua de minte
De ce trebuie extrasă măseaua de minte Majoritatea dintre noi se confruntă cu apariţia molarilor de minte în jurul vârstei de 18 şi 24 de ani. Unora le ies toţi, altora nici unul, iar acest lucru se explică prin evoluţia omului, a masticatiei şi alimentaţiei, micşorării maxilalelor care nu mai permit apariţia tuturor celor patru, provocând dureri. Oricare ar fi evolutia... +4 / 0 +4
Măseaua de minte sau molarul 3
Măseaua de minte sau molarul 3 Aşa-numitele "măsele de minte" se formează cu rădăcini atipice ca formă şi au canale întortocheate, aspecte care nu pot fi tratate, astfel că este recomandată scoaterea lor, spune medicul stomatolog Laura Mocanu. +2 / 0 +2