Tratamente pentru albirea dinţilor de acasă

Decembrie 9, 2014
 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+12
Tratamente pentru albirea dinţilor de acasă

Un zâmbet perfect şi sclipitor te va ajuta întotdeauna să trezeşti suspine. Daca te gândeşti totuşi că un zâmbet perfect implică procedee şi tratamente complicate sau costisitoare, trebuie să aflii că poţi avea rezultate incredibile şi rapide chiar de acasă. Mai jos te ajutăm cu unele dintre cele mai eficiente metode de albire a dinţilor de acasă.

"In afara de improspatarea respiratiei, igiena zilnica te ajuta in prevenirea formarii tartrului, aparitia cariilor sau a unor afectiuni gingivale"Îngrijirea dinţilor trebuie să fie o rutină

Chiar dacă ştii foarte bine regulile de îngrijire a dinţilor, de cele mai multe ori sari peste unele etape din varii motive. În afară de împrospătarea respiraţiei, igiena zilnică te ajută în prevenirea formării tartrului, apariţia cariilor sau a unor afecţiuni gingivale. Cu siguranţă ai observat că indiferent de pasta de dinţi pe care o foloseşti doar periajul dinţilor nu te va ajuta să scapi de toate problemele. Nu ar trebui să fie o noutate că aţa dentară şi apa de gură sunt obligatorii. În cazul în care există şi alte probleme cu care te confrunţi, sigur vei avea nevoie şi de anumite geluri, tincturi care să-ţi întărească gingiile şi dinţii.

Pentru a fi sigur de un zambet de invidiat este recomandat să eviţi consmumul anumitor produse care pot păta smalţul dinţilor: tutunul, cafeaua, vinul roşu, sucurile şi fructele închise la culoare. Ştim că este destul de greu să renunţi la unele dintre ele aşa că iti prezentăm câteva metode de albire a dinţilor chiar la tine acasa.

Cosmeticele naturale

"Din nefericire, este ceva obişnuit ca produsele cosmetice să fie făcute din materiale considerate mai degrabă frumoase, decât sănătoase. Ca urmare, în trecut, din ingredientele cosmeticelor au făcut parte substanţe periculoase – inclusiv..."

Citeşte mai mult:
Cosmeticele naturale sunt întotdeauna sănătoase?»

Albirea dinţilor cu ajutorul capşunilor

Capşunile te pot ajuta să iţi cureţi dantura datorită unui acid pe care îl conţin şi anume acidul malic, o substanţă care elimina petele de pe suprafaţa dinţilor. Acidul malic se găseşte uneori şi în compoziţia unor paste de dinţi.

Poţi folosi o capşuna tăiată cu ajutorul căreia iţi freci uşor dinţii sau o poţi pasa până devine piure. Trebuie să laşi sucul capşunii aproximativ un minut pe suprafaţa dinţilor, să clăteşti bine cu apă pentru a îndepărta toate resturile şi apoi te poţi spăla cu pastă de dinţi normal. Chiar dacă vei obţine un zâmbet atrăgător nu ar trebui să foloseşti frecvent această metodă de albire a dinţilor pentru că smalţul dinţilor va fi afectat în cazul folosirii îndelungate. Sfatul nostru este să prepari această pastă de capşuni doar pentru ocazii speciale sau dacă nişte pete încăpăţânate iţi dau bătăi de cap.

Secretul frunzelor de dafin şi a cojii de portocală

Frunzele de dafin combinate cu cojile de portocală sunt un remediu surprizător pentru înfrumuseţarea danturii. Cele două ingrediente trebuie uscate şi mixate în blender. Praful obţinut se aplică pe dinţi şi se masează cu o periuţa sau chiar cu degetul. La final clateşte bine gura şi spală-te pe dinţi cu o pastă obişnuită. La sfârşitul “tratamentului” vei avea dinţii mai albi şi o senzaţie placută în gură.

Dacă vrei să vezi cum funcţionează în cazul tău, prepară pentru început o cantitate mică pentru o singura utilizare şi vezi dacă rezultatele se ridică la cerinţele tale. Poţi folosi acest tratament de 2 ori pe săptămână, de preferat seara înainte de culcare.

Ulei de masline şi oţet de mere pentru albirea dinţilor

În orice casă vei găsi ulei de masline şi oţet de mere drept pentru care nu strică să încerci un tratament pentru albirea dinţilor făcut în casă. Trebuie să amesteci o lingură de oţet de mere şi o lingură de ulei de măsline într-un pahar sau un bol în care să poţi înmuia periuţa. Periază dinţii cu această periuţă folosind tot amestecul. Dinţii tăi vor fi vizibil mai albi, mai curaţi şi mai strălucitori. Uleiul de măsline are rolul de a avea grijă de gingiile tale şi curăţă foarte bine spaţiile dintre dinţi. Oţetul va ajuta la îndepărtarea petelor, a mirosului neplăcut şi chiar a bacteriilor.

Alte trucuri utile pentru o dantură sănătoasă şi frumoasă

- Poţi face “exces” de mere, ţelina şi morcovi pentru că vor creşte producţia de salivă ceea ce duce la îndepărtarea plăcii bacteriene. Mai mult decat atât aceste alimente conţin vitamina C care ajută la eliminarea afecţiunilor gingivale.

- Lactatele iţi vor întării dinţii. Brânza tare(ex. Cheddar) îndepărtează impurităţile de pe dinţi iar laptele ajută la eliminarea petelor. Dacă adăugaţi lapte peste cafea acesta va preveni îngălbenirea dinţilor.

- Chiar dacă ştii regulile de igiena a dinţilor foarte bine, este imposibil să ai acces la periuţa de dinţii întotdeauna şi de aceea este bine să clateşti gura cu apă plată pentru a elimina resturile de mancare şi pentru împrospătarea cavităţii bucale. Chiar dacă vei consuma un fruct sau un suc trebuie sa clăteşti gura cu apă pentru că este un mod bun de prevenire a cariilor şi păstrare a dinţilor curaţi.

Dacă vrei o dantură sănătoasă şi frumoasă trebuie să ţii cont de aceste sfaturi şi în plus să acorzi atenţie oricărei schimbari pe care o observi la nivelul dinţilor şi a gingiilor pentru că doar aşa vei elimina problema de la început.

Citeşte şi:
Parodontoza – detectaţi boala înainte să fie prea târziu»

 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+12
 • Alimentaţie sănătoasă
 • Alimentatie echilibrata
 • Stomatologie
 • Curatarea gingiilor
 • Medici Stomatologi
 • Albire Dinti
 • Aparatura Albire Dentara

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
5 situaţii care duc la sângerarea gingiilor
5 situaţii care duc la sângerarea gingiilor Gingiile vă sângerează la cea mai mică atingere? Spălatul pe dinţi a devenit un calvar? Scuipaţi sânge atunci când vă îngrijiţi dintii? Afecţiunile orale pot cauza aceste simptome, însă sunt multe alte situaţii care provoacă sensibilitatea gingiilor. +7 / 0 +7
Gingivita: semnul unei igiene orale precare
Gingivita: semnul unei igiene orale precare Gingivita este o boală parodontală foarte frecventă şi uşor de tratat, care provoacă iritaţie, roşeaţă şi umflături. Gingivita poate fi atât de blândă încât poţi nici să nu bănuieşti că o ai. Cu toate acestea, este foarte important să tratezi boala la timp şi să o iei în serios. Gingivita netratată poate duce la boli... +9 / 0 +9
Tot ce trebuie să știi despre estetica dentară - doctor Pascu Gabriel Dragoş
Tot ce trebuie să știi despre estetica dentară - doctor Pascu Gabriel Dragoş În articolul de mai jos vom sta de vorbă cu domnul doctor Pascu Gabriel Dragoş despre cum putem avea un zâmbet frumos și mai ales sănătos. Domnul doctor activează în cadrul clinicii CMI Doctor Pascu. +6 / 0 +6
De ce trebuie extrasă măseaua de minte
De ce trebuie extrasă măseaua de minte Majoritatea dintre noi se confruntă cu apariţia molarilor de minte în jurul vârstei de 18 şi 24 de ani. Unora le ies toţi, altora nici unul, iar acest lucru se explică prin evoluţia omului, a masticatiei şi alimentaţiei, micşorării maxilalelor care nu mai permit apariţia tuturor celor patru, provocând dureri. Oricare ar fi evolutia... +4 / 0 +4
Măseaua de minte sau molarul 3
Măseaua de minte sau molarul 3 Aşa-numitele "măsele de minte" se formează cu rădăcini atipice ca formă şi au canale întortocheate, aspecte care nu pot fi tratate, astfel că este recomandată scoaterea lor, spune medicul stomatolog Laura Mocanu. +2 / 0 +2