5 semne ale cancerului pe care bărbaţii le ignoră

Iunie 23, 2016 | sursa: clicksanatate.ro - Raisa Cristea
 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+6
5 semne ale cancerului pe care bărbaţii le ignoră

Uneori, cancerul este descoperit în stadii avansate pentru că mulţi bărbaţi ignoră semnele pe care le dă boala. Fie le confundă cu simptomele unor alte afecţiuni, fie aşteaptă ca boala să treacă de la sine.

"Bărbaţii care observă firicele de sânge în urină pot crede că este semn al unei probleme cu prostata"Sânge în urină

Prezența sângelui în urină poate fi semn de cancer de rinichi, în timp ce o sângerare rectală poate indica un cancer de colon. Dacă apar astfel de manifestări este important ca persoana aflată în cauză să se prezinte la medic.

Bărbaţii care observă firicele de sânge în urină pot crede că este semn al unei probleme cu prostata, cât și al unei infecții urinare.

Febra

Febra, însoțită de frisoane, mai ales pe timpul nopții, dar și de o stare de oboseală, poate fi semnul unei leucemii. Dar cum poate fi pusă pe seama unei răceli sau a unei infecţii, aceasta poate fi ignorată cu uşurinţă. Mai pot aprea infecții în organism, care nu se vindecă, în ciuda tratamentului.

Analize pentru barbati "În cele ce urmează, vom vorbi despre analizele pe care orice bărbat de 40 de ani trebuie să le facă..."

Citeşte mai mult:
Analize de făcut la 40 de ani pentru bărbați»

Afte bucale

Prezenţa aftelor bucale care nu se vindecă, a unor pete albe sau roşiatice pe gingii, poate fi un semnal de alarmă, care să indice prezenţa unui cancer oral. De asemenea, mai poate apărea şi dificultatea la înghiţit.

Tuse persistentă

O tuse care nu se vindecă, care durează de mai bine de o lună și care nu este însoțită de alte simptome care indică prezența unei infecții (febră, transpirații, nas înfundat) poate să fie un semnal de alarmă, căci poate indica un cancer la plămâni.

Modificări la nivelul testiculelor

Cancerul testicular poate fi semnalat de prezența unei umflături la nivelul scrotului, cât și de apariția unui nodul la unul sau la ambele testicule. Astfel de simptome nu trebuieignorate, mai ales dacă în familie au existat cazuri de cancer testicular, ori de cancer de prostată.

Pierderi în greutate

O pierdere bruscă în greutate, care nu are loc în urma unei diete, poate semnala prezența unei infecții, a unei afecțiuni cronice, dar și a cancerului. De aceea, este indicat să mergi la medic.

Citeşte şi:
7 mituri despre infecţiile urinare»

 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+6
 • Cancer
 • Analize Urina
 • Depistare Cancer
 • Tratament Cancer
 • Celule canceroase
 • febra

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Motive mai puțin știute care afectează erecția
Motive mai puțin știute care afectează erecția Activitatea sexuală este extrem de importantă pentru un bărbat, însă există și cazuri în care mai ales după vârsta de 40 de ani, problemele erectile devin aproape o constantă în viaţa bărbaţilor. Disfuncția erectilă este una din bolile secolului, iar în cele mai multe cazuri motivul apariției în reprezintă bolile... +5 / 0 +5
Cum să uiţi de disfuncţiile erectile cu ajutorul plantelor
Cum să uiţi de disfuncţiile erectile cu ajutorul plantelor La un moment dat în viaţa unui bărbat pot să apară disfuncţiile erectile, un subiect tabu pentru mulţi. Impotenţa este coşmarul oricărui bărbat, iar pentru unii poate deveni o realitate greu de acceptat. De asemenea, o problemă este şi ejacularea precoce sau imposibilitatea de a menţine erecţia pe un termen mai lung. +14 / -3 +11
Tot ce trebuie să ştii despre andropauza bărbaţilor
Tot ce trebuie să ştii despre andropauza bărbaţilor Ştiai că şi bărbații intră la menopauză? Însă în cazul acestora fenomenul se numeşte andropauză şi apare după vârsta de 40 de ani. Este vorba despre scăderea progresivă a producţiei de testosteron. Iată cum se manifestă! +6 / 0 +6
Cancerul testicular: nici un bărbat nu este complet în siguranţă
Cancerul testicular: nici un bărbat nu este complet în siguranţă O vizită la urolog este o practică neobişnuită printre bărbaţii cu vârsta între 35 şi 40 de ani. Deşi incidenţa lui nu este la fel de ridicată ca a altor tipuri de cancer, cancerul testicular este forma de cancer cel mai des întâlnită la bărbaţii sub 35 de ani. Rata globală de apariţie a acestui tip de cancer este 1,5 cazuri... +6 / -2 +4
Prostata şi problemele ei
Prostata şi problemele ei Prostata este o glandă de mărimea unei nuci, ce înconjură la bărbat uretra - tubul ce transportă urina din vezică prin penis. +4 / -1 +3
Dificultăţi în tratarea prostatitei cronice bacteriene
Dificultăţi în tratarea prostatitei cronice bacteriene Prostatita reprezintă inflamarea glandei prostatice. Această boală este diagnosticată la cel puţin 8 procente din bărbaţi în timpul vieţii. 1 +7 / -5 +2