5 semne ale cancerului pe care bărbaţii le ignoră

Iunie 23, 2016 | sursa: clicksanatate.ro - Raisa Cristea
 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+6
5 semne ale cancerului pe care bărbaţii le ignoră

Uneori, cancerul este descoperit în stadii avansate pentru că mulţi bărbaţi ignoră semnele pe care le dă boala. Fie le confundă cu simptomele unor alte afecţiuni, fie aşteaptă ca boala să treacă de la sine.

"Bărbaţii care observă firicele de sânge în urină pot crede că este semn al unei probleme cu prostata"Sânge în urină

Prezența sângelui în urină poate fi semn de cancer de rinichi, în timp ce o sângerare rectală poate indica un cancer de colon. Dacă apar astfel de manifestări este important ca persoana aflată în cauză să se prezinte la medic.

Bărbaţii care observă firicele de sânge în urină pot crede că este semn al unei probleme cu prostata, cât și al unei infecții urinare.

Febra

Febra, însoțită de frisoane, mai ales pe timpul nopții, dar și de o stare de oboseală, poate fi semnul unei leucemii. Dar cum poate fi pusă pe seama unei răceli sau a unei infecţii, aceasta poate fi ignorată cu uşurinţă. Mai pot aprea infecții în organism, care nu se vindecă, în ciuda tratamentului.

Analize pentru barbati "În cele ce urmează, vom vorbi despre analizele pe care orice bărbat de 40 de ani trebuie să le facă..."

Citeşte mai mult:
Analize de făcut la 40 de ani pentru bărbați»

Afte bucale

Prezenţa aftelor bucale care nu se vindecă, a unor pete albe sau roşiatice pe gingii, poate fi un semnal de alarmă, care să indice prezenţa unui cancer oral. De asemenea, mai poate apărea şi dificultatea la înghiţit.

Tuse persistentă

O tuse care nu se vindecă, care durează de mai bine de o lună și care nu este însoțită de alte simptome care indică prezența unei infecții (febră, transpirații, nas înfundat) poate să fie un semnal de alarmă, căci poate indica un cancer la plămâni.

Modificări la nivelul testiculelor

Cancerul testicular poate fi semnalat de prezența unei umflături la nivelul scrotului, cât și de apariția unui nodul la unul sau la ambele testicule. Astfel de simptome nu trebuieignorate, mai ales dacă în familie au existat cazuri de cancer testicular, ori de cancer de prostată.

Pierderi în greutate

O pierdere bruscă în greutate, care nu are loc în urma unei diete, poate semnala prezența unei infecții, a unei afecțiuni cronice, dar și a cancerului. De aceea, este indicat să mergi la medic.

Citeşte şi:
7 mituri despre infecţiile urinare»

 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+6
 • Cancer
 • Analize Urina
 • Depistare Cancer
 • Tratament Cancer
 • Celule canceroase
 • febra

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Tratamente naturiste pentru prostata inflamata
Tratamente naturiste pentru prostata inflamata Prostatita sau boala inflamatorie a prostatei poate afecta barbatii de toate varstele, insa apare mai frecvent la cei peste 50 de ani. Exista mai multe cauze ale acestei probleme, iar printre simptome se numara durerea sau senzatia de arsura la urinare, dificultati la urinare, urinarea frecventa in special pe timp de noapte, nevoia urgenta de a... +2 / 0 +2
Cum să uiţi de disfuncţiile erectile cu ajutorul plantelor
Cum să uiţi de disfuncţiile erectile cu ajutorul plantelor La un moment dat în viaţa unui bărbat pot să apară disfuncţiile erectile, un subiect tabu pentru mulţi. Impotenţa este coşmarul oricărui bărbat, iar pentru unii poate deveni o realitate greu de acceptat. De asemenea, o problemă este şi ejacularea precoce sau imposibilitatea de a menţine erecţia pe un termen mai lung. +14 / -3 +11
Cum creşti nivelul testosteronului în mod natural?
Cum creşti nivelul testosteronului în mod natural? Testosteronul este un hormon sexual legat deseori de masculinitate şi virilitate. Un nivel crescut de testosteron în timpul adolescenţei ajută la maturizarea fizică şi transformarea în bărbat – creşte masa musculară, se lărgesc umerii, mărirea dimensiunii penisului, păr pe piept şi îngroşarea vocii. +9 / -1 +8
Cancerul testicular: nici un bărbat nu este complet în siguranţă
Cancerul testicular: nici un bărbat nu este complet în siguranţă O vizită la urolog este o practică neobişnuită printre bărbaţii cu vârsta între 35 şi 40 de ani. Deşi incidenţa lui nu este la fel de ridicată ca a altor tipuri de cancer, cancerul testicular este forma de cancer cel mai des întâlnită la bărbaţii sub 35 de ani. Rata globală de apariţie a acestui tip de cancer este 1,5 cazuri... +6 / -2 +4
Prostata şi problemele ei
Prostata şi problemele ei Prostata este o glandă de mărimea unei nuci, ce înconjură la bărbat uretra - tubul ce transportă urina din vezică prin penis. +4 / -1 +3