8 superalimente pentru sănătatea bărbaţilor

Ianuarie 9, 2015
 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+5
8 superalimente pentru sănătatea bărbaţilor

Aşa cum din alimentaţia ideală a unei femei nu ar trebui să lipsească papaya, spanacul, rodia, carnea de cerb, brânza tofu sau varza, alimente ce asigură nevoile specifice metabolismului feminin, aşa există, şi în cazul bărbaţilor, alimente ce asigură o bună funcţionare a organismului.

Conform specialiştilor din domeniu, în topul acestor alimente sunt roşiile, stridiile, untul de arahide, pepenele, sfecla rosşie şi soia . Te invităm să citeşti şi motivele pentru care acestea sunt în top.

Roşii

În urma unui studiu efectuat de câţiva specialişti de la prestigioasa universitate Harvard s-a descoperit că roşiile micşorează semnificativ riscul de cancer la prostată. Astfel, bărbaţilor le este indicat să mănânce roşii în diferite forme: suc / sos de roşii, roşii crude, roşii adăugate în mâncare sau chiar o pizză bine asezonată cu un sos de roşii.

"pentru reducerea riscului de cancer la prostată se recomandă consumul măcar săptămânal de soia"Cercetarea a dezvăluit faptul că cei care consumau preparate pe bază de roşii de minim 4 ori pe săptămână prezentau un risc cu 35% mai mic de a suferi de cancer la prostată în comparaţie cu cei care nu consumau deloc sau ocazional.

Această protecţie este datorată licopenului, un carotenoid pe care roşiile îl conţin din abundenţă. Trebuie ştiut însă că, pentru a fi asimilat uşor, licopenul trebuie gătit cu puţină grăsime aşa că este indicat sosul preparat în casă sau chiar pizza.

Tot pentru reducerea riscului de cancer la prostată se recomandă consumul măcar săptămânal de soia.

Stridii

Cu siguranţă aţi auzit că stridiile sunt considerate hrana dragostei iar ştiinţa nu contrazice acest lucru. Doar 2 sau 3 stridii pot oferii organismului întreaga cantitate recomandată de zinc, fapt ce asigură funcţionarea normală a sistemului de reproducere masculin.

Menopauza barbatilor

"Controversele apărute în legătură cu simptomele ce prevestesc această boală se datorează faptului că nivelul..."

Citeşte mai mult:
Menopauza bărbaţilor - Andropauza»

Cea mai mare parte a problemelor legate de nivelul de testosteron se datorează alimentaţiei. O cantitate suficientă de zinc este soluţia. 11mg este cantitatea recomandată pentru bărbaţi dar trebuie menţionat că mai mult de 40mg pot fi periculoase. Este demonstrat ştiinţific că nivelul de testosteron şi calitatea spermei cresc în cazul în care se măreşte aportul de zinc.

Somon şi macrou

În aceste 2 alimente regăsim din plin Omega 3 şi acizi graşi care stimulează producerea de hormoni. Tonul conţine seleniu care ajută la creşterea numărului de spermatozoizi.

Broccoli

Studiile au demonstrat că legumele din familia cruciferelor, precum broccoli, ajuta la prevenirea cancerului de vezica urinară.

Pe durata cercetării a fost monitorizată alimentaţia a 50.000 de bărbaţi. Aceia care consumau legume precum varza şi broccoli de 5 ori pe săptămână aveau un risc cu 50% mai mic de a se îmbolnăvi pe o perioadă de 10 ani.

Unt de arahide

O felie de pâine prăjită unsă cu unt de arahide servită dimineaţă te va ajuta să ai o inimă sănătoasă. Chiar dacă bolile de inimă afectează în mod egal atât femeile cât şi bărbaţii, cei din urmă suferă de această boli mult mai devreme. S-a demonstrat că în urma unei cure cu unt de arahide, colesterolul poate să scadă şi cu 30%. Mai mult decât atât, nivelul colesterolului bun se păstrează la acelaşi nivel.

Pepene

Conform cercetărilor, bărbaţii suferă presiune arterială într-o proporţie mai mare decât femeile. Alimentele bogate în potasiu preîntâmpina hipertensiunea sau atacurile cerebrale.

Cantitatea zilnică recomandată este de 2000 de miligrame sau chiar mai mult. Pentru a ajunge la această cantitate poţi consuma pepene (664 mg într-o felie medie de pepene), banană sau suc de portocale.

Soia

Este unul din puţinele alimente care conţine izoflone, un ingredient care reduce riscul apariţiei cancerului de prostată. Mai mult decât atât, soia este recomandată şi pentru scăderea colesterolului.

Sfecla roşie

Sfecla roşie este un aliment bogat în folati şi betaina iar aceşti nutrienţi susţin conţinutul de fier din organism. Cele 2 substanţe scad nivelul de homocisteneina din sânge fapt ce poate dăuna arterelor dar compensează vitaminele, antioxidanţii şi mineralele.

Citeşte şi:
Metode naturale de a creşte nivelul de testosteron»

 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+5
 • Sanatatea barbatilor
 • Testosteron
 • Hrana dragostei
 • Calitatea spermei
 • Broccoli
 • Boli de inima
 • Betaina
 • Sfecla rosie

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Tratamente naturiste pentru prostata inflamata
Tratamente naturiste pentru prostata inflamata Prostatita sau boala inflamatorie a prostatei poate afecta barbatii de toate varstele, insa apare mai frecvent la cei peste 50 de ani. Exista mai multe cauze ale acestei probleme, iar printre simptome se numara durerea sau senzatia de arsura la urinare, dificultati la urinare, urinarea frecventa in special pe timp de noapte, nevoia urgenta de a... +2 / 0 +2
Cum să uiţi de disfuncţiile erectile cu ajutorul plantelor
Cum să uiţi de disfuncţiile erectile cu ajutorul plantelor La un moment dat în viaţa unui bărbat pot să apară disfuncţiile erectile, un subiect tabu pentru mulţi. Impotenţa este coşmarul oricărui bărbat, iar pentru unii poate deveni o realitate greu de acceptat. De asemenea, o problemă este şi ejacularea precoce sau imposibilitatea de a menţine erecţia pe un termen mai lung. +14 / -3 +11
Cum creşti nivelul testosteronului în mod natural?
Cum creşti nivelul testosteronului în mod natural? Testosteronul este un hormon sexual legat deseori de masculinitate şi virilitate. Un nivel crescut de testosteron în timpul adolescenţei ajută la maturizarea fizică şi transformarea în bărbat – creşte masa musculară, se lărgesc umerii, mărirea dimensiunii penisului, păr pe piept şi îngroşarea vocii. +9 / -1 +8
Cancerul testicular: nici un bărbat nu este complet în siguranţă
Cancerul testicular: nici un bărbat nu este complet în siguranţă O vizită la urolog este o practică neobişnuită printre bărbaţii cu vârsta între 35 şi 40 de ani. Deşi incidenţa lui nu este la fel de ridicată ca a altor tipuri de cancer, cancerul testicular este forma de cancer cel mai des întâlnită la bărbaţii sub 35 de ani. Rata globală de apariţie a acestui tip de cancer este 1,5 cazuri... +6 / -2 +4
Prostata şi problemele ei
Prostata şi problemele ei Prostata este o glandă de mărimea unei nuci, ce înconjură la bărbat uretra - tubul ce transportă urina din vezică prin penis. +4 / -1 +3