Analize de făcut la 40 de ani pentru bărbați

Februarie 25, 2016 | sursa: clicksanatate.ro - Cristina Popescu
 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+3
Analize de făcut la 40 de ani pentru bărbați

Deși de cele mai multe ori faci analize medicale doar atunci când neplăcerile nu-ți dau pace, atât femeile cât și bărbații trebuie să facă investigații anual, mai ales în jurul vârstei de 40 de ani, pentru a putea depista din timp eventualele boli care pun viața în pericol.

"Foarte periculoasă este situaţia când tensiunea arterială „joacă” de la mică la mare, fiindcă în acest caz este dificil de stabilit medicaţia"În cele ce urmează, vom vorbi despre analizele pe care orice bărbat de 40 de ani trebuie să le facă!

Analize de făcut la 40 de ani pentru bărbați - control cardiac
Tensiunea arterială reprezintă presiunea făcută de coloana de sânge asupra peretelui vascular în timpul contracţiei şi relaxării ritmice a inimii. Valoarea normală a tensiunii este sub 120/80 mmHg, în care prima unitate reprezintă tensiunea sistolică (presiunea când sângele este pompat în artere) și cea de-a doua este tensiunea diastolică (când inima se relaxează).

Dacă valorile depășesc 140/90 mmHg vorbim despre hipertensiunea arterială. Foarte periculoasă este situaţia când tensiunea arterială „joacă” de la mică la mare, fiindcă în acest caz este dificil de stabilit medicaţia. Se recomandă folosirea unui aparat de măsurarea tensiunii care îi oferă pacientului valorile la momentul dat pentru a-şi putea adecva tratamentul.

În cazul în care tensiunea este mare, bărbații trebuie să efectueze controale cardiace regulate.

Analize de făcut la 40 de ani pentru bărbați - verificarea colesterolului
Printre analizele uzuale de sânge se numără şi cea care măsoară nivelul colesterolului. Substanță importantă pentru organism, colesterolul este periculos atunci când este în exces, pentru că se depune pe pereții arterelor care alimentează organe precum inima și creierul.

Valorile normale

• colesterolul total < 200 mg/dl
• colesterolului „bun” (HDL) ˃60 mg/dl
• colesterolului „rău” (LDL) < 100 mg/dl.

În cazul bărbaților de 40 de ani, testele se vor efectua la fiecare 5 ani sau mai des dacă nivelul este peste 200.

Cum sa te lupti cu matreata

"Mătreaţa este doar un simptom şi problemele nu sunt menţionate aproape niciodată în reclamele anti- mătreaţă..."

Citeşte mai mult:
Ce trebuie să ştim ca să luptăm împotriva mătreţii?»

Analize de făcut la 40 de ani pentru bărbați - test pentru depistarea cancerului de prostată
Cancerul la prostată este, cel puţin în Statele Unite, a de-a două cauza a deceselor în rândul bărbaţilor, după cancerul de piele. Testele pot depista boala, chiar înainte de a apărea primele simptome, ceea ce face ca tratamentul să fie eficient. Medicii urologi recomandă ca primul test de depistare a cancerului de prostată să se facă după împlinirea vârstei de 40 de ani şi chiar mai devreme dacă în familie există precedente.

Analize de făcut la 40 de ani pentru bărbați - test pentru depistarea cancerului testicular
Această formă rară de cancer se dezvoltă în zona glandelor reproductive. Ea poate apărea între 20 şi 54 de ani. De aceea este recomandat ca la fiecare vizită la medicul de familie să soliciți şi o trimitere pentru a face testul. Prezintă un risc major bărbaţii care au avut cazuri similare în familie sau care au avut probleme cu testiculele necoborâte în scrot.

Bărbaţii se pot controla şi singuri şi pot observa dacă în scrot există noduli tari sau moi sau dacă testiculul şi-a schimbat forma sau mărimea. Se recomandă ca primul test de depistare a cancerului de prostată să se facă după împlinirea vârstei de 40 de ani şi chiar mai devreme dacă în familie există precedente.

Analize de făcut la 40 de ani pentru bărbați - test pentru depistarea glaucomului
Această boală a ochiului afectează nervul optic gradual până când se ajunge la orbire. Din păcate, efectul este ireversibil. În plus, foarte îngrijorător este faptul că orbirea se poate instala chiar înainte că bărbatul să-şi dea seama de simptome. O măsurare a tensiunii oculare poate depista precoce boală.

Un bărbat trebuie să-şi facă testul o dată la 2-4 ani sub 40 de ani, o dată la 1-3 ani (între 40 şi 45 de ani), o dată la 1-2 ani (55-64 de ani) şi la fiecare 6-12 luni (peste 65 de ani).

Analize de făcut la 40 de ani pentru bărbați - testarea auzului
Cei mai mulţi bărbaţi merg să îşi verifice auzul doar când observă că au o problemă. Indicat ar fi însă să faci testele la fiecare zece ani, până la vârsta de 50 de ani, iar apoi la fiecare trei ani. Audiograma reprezintă graficul rezultat în urmă măsurătorilor făcute în privinţa auzului.

Analize de făcut la 40 de ani pentru bărbați - verificarea tiroidei
Tiroidă este o mică glanda situată la nivelul gâtului carereglează metabolismul. Cea mai comună metodă de verificare a funcţionării corecte a acesteia este testul de sânge TSH care ar trebui făcut prima dată la 35 de ani şi apoi repetat anual.

Citeşte şi:
Oţetul de mere: utilizări surprinzătoare»

 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+3
 • Cancer testicular
 • Prostata
 • Ecografie Cardiaca
 • Glaucom
 • pierderea auzului
 • analize
 • colesterol
 • analize barbati

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Motive mai puțin știute care afectează erecția
Motive mai puțin știute care afectează erecția Activitatea sexuală este extrem de importantă pentru un bărbat, însă există și cazuri în care mai ales după vârsta de 40 de ani, problemele erectile devin aproape o constantă în viaţa bărbaţilor. Disfuncția erectilă este una din bolile secolului, iar în cele mai multe cazuri motivul apariției în reprezintă bolile... +5 / 0 +5
Cum să uiţi de disfuncţiile erectile cu ajutorul plantelor
Cum să uiţi de disfuncţiile erectile cu ajutorul plantelor La un moment dat în viaţa unui bărbat pot să apară disfuncţiile erectile, un subiect tabu pentru mulţi. Impotenţa este coşmarul oricărui bărbat, iar pentru unii poate deveni o realitate greu de acceptat. De asemenea, o problemă este şi ejacularea precoce sau imposibilitatea de a menţine erecţia pe un termen mai lung. +14 / -3 +11
Cum creşti nivelul testosteronului în mod natural?
Cum creşti nivelul testosteronului în mod natural? Testosteronul este un hormon sexual legat deseori de masculinitate şi virilitate. Un nivel crescut de testosteron în timpul adolescenţei ajută la maturizarea fizică şi transformarea în bărbat – creşte masa musculară, se lărgesc umerii, mărirea dimensiunii penisului, păr pe piept şi îngroşarea vocii. +9 / -1 +8
8 superalimente pentru sănătatea bărbaţilor
8 superalimente pentru sănătatea bărbaţilor Aşa cum din alimentaţia ideală a unei femei nu ar trebui să lipsească papaya, spanacul, rodia, carnea de cerb, brânză tofu sau varza, alimente ce asigură nevoile specifice metabolismului feminin, aşa există şi în cazul bărbaţilor alimente ce asigură o bună funcţionare a organismului. +5 / 0 +5
Prostata şi problemele ei
Prostata şi problemele ei Prostata este o glandă de mărimea unei nuci, ce înconjură la bărbat uretra - tubul ce transportă urina din vezică prin penis. +4 / -1 +3
Dificultăţi în tratarea prostatitei cronice bacteriene
Dificultăţi în tratarea prostatitei cronice bacteriene Prostatita reprezintă inflamarea glandei prostatice. Această boală este diagnosticată la cel puţin 8 procente din bărbaţi în timpul vieţii. 1 +7 / -6 +1