Suferiţi de inflamarea vezicii urinare?

Septembrie 26, 2014
 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+14
2
Suferiţi de inflamarea vezicii urinare?

Încă din copilărie am întâlnit enunţuri conform cărora inflamaţia vezicii urinare poate fi provocată de aşezarea pe suprafeţe reci şi mamele îşi protejează de obicei copiii de la a avea picioare reci sau ude şi de la a sta aşezaţi pe sol rece. Din fericire, majoritatea copiilor nu se îmbolnăvesc de inflamaţia vezicii, dar medicii pretind că până la 50% dintre femei suferă de inflamaţia vezicii urinare cel puţin o dată în viaţă. Bărbaţii sunt deranjaţi de această problemă mai puţin des, dar tot frecvent.

Problemele des întâlnite rareori atrag o atenţie semnificativă , dar inflamaţia vezicii urinare (cistita) ar trebui tratată în mod responsabil. Câteva informaţii despre boală sunt bine de ştiut.

Simptomele şi instalarea inflamaţiei

Cistita este provocată de bacterii şi poate fi dificil de trasat o relaţie între infecţia bacteriană şi aşezatul pe suprafeţe reci şi umede. Ce provoacă boala exact?

• Agenţii declanşatori ai bolii nu sunt anumite microorganisme, ci pur şi simplu bacteriile prezente în anus care sosesc din intestin. De obicei, aceste organisme călătoresc prin tractusurile urinare şi provoacă inflamaţia vezicii. Sistemul imunitar este în general destul de puternic pentru a face faţă infecţiei în sine şi nu apar inflamaţii. Totuşi, mediile umede şi ude şi alţi factori slăbesc imunitatea şi cresc riscul de cistită.

• Femeile sunt afectate mai des, din cauză că distanţa dintre anus şi uretră pe care bacteriile trebuie să o acopere este mult mai scurtă decât la bărbaţi. Sarcina creşte, de asemenea, riscul bolii.

• Deoarece un sistem imunitar slăbit nu poate ucide microorganismele infecţioase, riscul de declanşare a inflamaţiei vezicii urinare este mai mare după diverse boli şi folosirea antibioticelor.

• De asemenea, riscul este crescut după un cateterism urinar. Împreună cu un cater sunt introduse o mulţime de bacterii ce produc cistită.

Inflamaţia vezicii urinare apare împreună cu anumite simptome care ajută la recunoaşterea bolii:

• Urinare frecventă, dar cantităţile de urină sunt mici. Persoana simte nevoia să urineze, deşi vezica este goală. Poate fi dureros când trece urina.

• Partea inferioară a abdomenului poate deveni dureroasă. Durere emanată către zona inghinală indică o infecţie a rinichilor.

• Urina poate deveni decolorată – poate deveni mai închisă la culoare, spumoasă sau se poate descoperi sânge în ea.

Cancerul la san

"Cel mai important lucru pe care trebuie să vi-l amintiți despre cancerul de sân este că femeile care detectează cancerul din timp au cele mai mari șanse de supraviețuire. Femeile..."

Citeşte mai mult:
Depistarea timpurie a cancerului de sân salvează vieți»

Terapie naturistă

Cum se tratează inflamaţia vezicii urinare? Pentru trei zile după instalarea simptomelor cistitei, poate fi folosită terapia naturistă. Spre deosebire de multe alte boli, chiar şi medicii recomandă terapia naturistă ca tratament iniţial, deoarece diverse ceaiuri şi supe sunt deosebit de eficiente în tratarea cistitei.

"Substanţele chimice din aceste fructe sălbatice pot steriliza tractul urinar."• Consumaţi ceaiuri de merişoare (Vaccinium vitis idaea) şi de afine (Vaccinium myrtillus) sau luaţi pastile cu extract din aceste fructe. Substanţele chimice din aceste fructe sălbatice pot steriliza tractul urinar. Dacă le consumaţi sub formă de ceaiuri, aveţi grijă să le beţi în doze mici din două în două ore. O întărire generală a sistemului imunitar mai este necesară.

• Frunzele de mesteacăn sau decoctul de pătrunjel este de ajutor, de asemenea, în sterilizarea tractusului urinar şi furnizarea de multe vitamine.

• Vitamina C este necesară în mod special pentru funcţionarea eficientă a tractusului urinar. Consumaţi multe fructe şi vitamine bogate în vitamina C (preferabil altele decât citricele). De exemplu, varză, coacăze negre, căpşuni, kiwi şi roşii.

• O baie caldă cu aburi poate fi şi ea de ajutor în tratarea vezicii inflamate. Umpleţi baia cu apă fierbinte şi aşezaţi-vă în baie până când aburul se răceşte şi apa nu mai produce altul. Când vă aflaţi în pat, o pungă cu apă fiartă poate fi aşezată pe partea inferioară a abdomenului. Aveţi grijă să nu fie prea fierbinte.

• Muşchiul de piatră (Cetraria islandica) este un lichen care ajută la învingerea multor boli, deoarece are proprietăţile unui antibiotic natural. Consumul de ceai de muşchi de piatră va ajuta la combaterea cistitei.

• Consumaţi decoct de flori de gălbenele (o lingură de flori într-un pahar de apă). Acest decoct are proprietăţi antibacteriene, sterilizante şi chiar de vindecare a rănilor.

• Decoctul de coada calului preparat în acelaşi mod este, de asemenea, recomandat.

• Întăriţi-vă imunitatea prin consumul de alimente sănătoase. Eliminaţi alimentele tip fast food şi pe cele nesănătoase din dietă, preparaţi salate, mâncaţi fructe pe post de gustări, consumaţi produse lactate, pâine din cereale integrale, folosiţi sfaturile din piramida nutriţională. Organismele mai puternice luptă mai eficient cu boala.

Când să mergeţi la medic?

Cu toate acestea, medicamentele de mai sus nu sunt întotdeauna eficiente împotriva inflamaţiei vezicii. Mergeţi imediat la doctor, dacă vi se pare că boala nu a fost complet vindecată sau nu a dispărut în trei zile.

Medicii vor efectua un test de urină pentru a afla ce bacterie a provocat inflamaţia şi vor prescrie antibioticele adecvate pentru a trata inflamaţia vezicii. Complicaţiile apar de obicei atunci când boala nu s-a vindecat complet şi unele bacterii rămân în tractusul urinar. Apoi ele încep să se dividă şi atacă organismul din nou. De aceea, dacă tratamentul făcut acasă nu a fost eficient, un tratament cu medicamente este necesar.

Cistita netratată sau tratată insuficient poate produce diverse complicaţii. Inflamaţia poate să revină şi poate provoca boli de rinichi. Şi complicaţii în timpul sarcinii e posibil să apară. De aceea, vizita la doctor din timp este o modalitate de a evita regretele ulterioare.

Citeşte şi:
Sunteți predispusă la afte vaginale? Încercați aceste 6 sfaturi ușor de urmat»
Cistita: prevenţie şi tratament
» 

 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+14
2
 • Sănătatea femeilor
 • Tratament cistita
 • Simptome cistita
 • Infectie bacteriana a vezicii urinare
 • Curatarea tractului urinar
 • Inflamarea vezicii urinare
 • simptome ale inflamarii vezicii

Articole pe aceeași temă

 • Rita / 2017-04-20 11:11:10

  Idiotilor ce siteti, acei care au scris acest articol cu informatii gresite!
  Duceti oamenii in eroare. Avind vizica urinara inflamata am facut, asa cum era scris, o baie calda si am inrautatit situatia. Vizica urinara s-a inflamat si mai tare si am dureri acute.
  Daca nu sinteti competenti, tineti-va parerile acasa!

 • adeelinaadde / 2015-09-19 15:15:36

  Ce medicamente de la farmacie

Trimite-ne opinia ta
Steriletul: avantaje şi dezavantaje
Steriletul: avantaje şi dezavantaje Grija unei sarcini nedorite este printre primele pe care vrem să le tăiem de pe lista personală, iar acum avem atâtea opţiuni, încât numai informate trebuie să fim. Steriletul, cu bune şi rele, cu mituri şi laude, intră şi el în rândul opţiunilor şi merită luat în calcul. +6 / -1 +5
Boala Inflamatorie Pelvina - cauze, simptome si tratament
Boala Inflamatorie Pelvina - cauze, simptome si tratament Boala inflamatorie pelvina este una dintre cele mai importante complicatii ale bolilor cu transmitere sexuala. Din cauza complicatiilor pe care le poate da pe termen lung si scurt diagnosticul trebuie pus rapid si tratamentul inceput corespunzator. +18 / 0 +18
Depistarea timpurie a cancerului de sân salvează vieți
Depistarea timpurie a cancerului de sân salvează vieți Cancerul de sân este cauza principală a deceselor datorate cancerului la femeile din Irlanda. În fiecare an, aproximativ 2.800 de femei din Irlanda sunt diagnosticate cu cancer de sân. Aproximativ 1 din 9 femei va dezvolta cancer la sân, iar 8 din 10 cazuri de cancer de sân apar la femei peste 50 de ani. Din fericire, cancerul de sân este... +11 / 0 +11
Rezerva ovariană şi infertilitatea
Rezerva ovariană şi infertilitatea Cazurile de infertilitate sunt in continua crestere, dar pentru fiecare situatie in parte, medicii specialisti pot recomanda investigatii si scheme de tratament personalizate de care pacientii sa beneficieze cu rezultate optime. 1 +9 / 0 +9
Cum poţi trata în mod natural chisturile ovariene
Cum poţi trata în mod natural chisturile ovariene Chisturile funcţionale sunt rezultatul unor dezechilibre hormonale, deci este crucial să urmaţi un regim alimentar special. O astfel de dietă ajuta, de asemenea, şi la accelerarea proceselor naturale de eliminare a toxinelor, dar şi la un control mai eficient al organismului în raport cu creşterile anormale ale celulelor. +8 / 0 +8
Fertilitate versus cancer. Ce se intampla in cazul unui astfel de diagnostic?
Fertilitate versus cancer. Ce se intampla in cazul unui astfel de diagnostic? O tema extrem de interesanta, al carei raspuns depinde, in mod evident, de la caz la caz. Pentru o elucidare primara, ne raspunde doamna doctor Oana Moise, medic specialist obstetrica-ginecologie in cadrul singurului spital dedicat exclusiv tratarii afectiunilor de infertilitate si dotare la standarde internationale a departamentului de medicina... +7 / 0 +7
Ce trebuie să ştii despre sindromul ovarelor polichistice
Ce trebuie să ştii despre sindromul ovarelor polichistice Sindromul ovarelor polichistice trădează o disfuncţie ovariană, care poate avea consecinţe hormonale şi metabolice asupra întregului organism. +6 / 0 +6
Miros vaginal neplăcut: de ce apare şi ce e de făcut?
Miros vaginal neplăcut: de ce apare şi ce e de făcut? Multe femei se plâng de faptul că vaginul lor are un miros neobişnuit, chiar dacă s-au spălat bine, iar acest lucru poate fi un factor constant de disconfort, mai ales dacă este observat de partenerul tău de sex. Mirosul genital este cauzat de combinaţia secreţiilor vaginale, endocrine şi apocrine, transpiraţie şi alte surse externe. +14 / -8 +6
Cum poate fi recunoscută menopauza?
Cum poate fi recunoscută menopauza? Schimbările naturale din organism asociate cu menopauza sunt deseori privite cu nelinişte de către femeile care urmează să treacă prin ele. Se tem de efectele psihologice şi fizice, dar şi de schimbările în stilul de viaţă legate de pensionare şi îmbătrânire. Există posibilitatea ca această nelinişte să poată fi redusă prin... 1 +8 / -2 +6
Anexita sau boala inflamatorie pelviana
Anexita sau boala inflamatorie pelviana Printre bolile cu care se confrunta femeile, cele mai importante sunt cele cauzate de diverse procese inflamatorii din sfera genitala feminina, cum ar fi inflamatia uterului (salpingoogorita), anexita. Aceste afectiuni gincologice au un debut insidios: de multe ori progreseaza incet, fara a prezenta o amenintare serioasa pentru viata vreunei... +5 / 0 +5