Suferiţi de inflamarea vezicii urinare?

Septembrie 26, 2014
 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+14
2
Suferiţi de inflamarea vezicii urinare?

Încă din copilărie am întâlnit enunţuri conform cărora inflamaţia vezicii urinare poate fi provocată de aşezarea pe suprafeţe reci şi mamele îşi protejează de obicei copiii de la a avea picioare reci sau ude şi de la a sta aşezaţi pe sol rece. Din fericire, majoritatea copiilor nu se îmbolnăvesc de inflamaţia vezicii, dar medicii pretind că până la 50% dintre femei suferă de inflamaţia vezicii urinare cel puţin o dată în viaţă. Bărbaţii sunt deranjaţi de această problemă mai puţin des, dar tot frecvent.

Problemele des întâlnite rareori atrag o atenţie semnificativă , dar inflamaţia vezicii urinare (cistita) ar trebui tratată în mod responsabil. Câteva informaţii despre boală sunt bine de ştiut.

Simptomele şi instalarea inflamaţiei

Cistita este provocată de bacterii şi poate fi dificil de trasat o relaţie între infecţia bacteriană şi aşezatul pe suprafeţe reci şi umede. Ce provoacă boala exact?

• Agenţii declanşatori ai bolii nu sunt anumite microorganisme, ci pur şi simplu bacteriile prezente în anus care sosesc din intestin. De obicei, aceste organisme călătoresc prin tractusurile urinare şi provoacă inflamaţia vezicii. Sistemul imunitar este în general destul de puternic pentru a face faţă infecţiei în sine şi nu apar inflamaţii. Totuşi, mediile umede şi ude şi alţi factori slăbesc imunitatea şi cresc riscul de cistită.

• Femeile sunt afectate mai des, din cauză că distanţa dintre anus şi uretră pe care bacteriile trebuie să o acopere este mult mai scurtă decât la bărbaţi. Sarcina creşte, de asemenea, riscul bolii.

• Deoarece un sistem imunitar slăbit nu poate ucide microorganismele infecţioase, riscul de declanşare a inflamaţiei vezicii urinare este mai mare după diverse boli şi folosirea antibioticelor.

• De asemenea, riscul este crescut după un cateterism urinar. Împreună cu un cater sunt introduse o mulţime de bacterii ce produc cistită.

Inflamaţia vezicii urinare apare împreună cu anumite simptome care ajută la recunoaşterea bolii:

• Urinare frecventă, dar cantităţile de urină sunt mici. Persoana simte nevoia să urineze, deşi vezica este goală. Poate fi dureros când trece urina.

• Partea inferioară a abdomenului poate deveni dureroasă. Durere emanată către zona inghinală indică o infecţie a rinichilor.

• Urina poate deveni decolorată – poate deveni mai închisă la culoare, spumoasă sau se poate descoperi sânge în ea.

Cancerul la san

"Cel mai important lucru pe care trebuie să vi-l amintiți despre cancerul de sân este că femeile care detectează cancerul din timp au cele mai mari șanse de supraviețuire. Femeile..."

Citeşte mai mult:
Depistarea timpurie a cancerului de sân salvează vieți»

Terapie naturistă

Cum se tratează inflamaţia vezicii urinare? Pentru trei zile după instalarea simptomelor cistitei, poate fi folosită terapia naturistă. Spre deosebire de multe alte boli, chiar şi medicii recomandă terapia naturistă ca tratament iniţial, deoarece diverse ceaiuri şi supe sunt deosebit de eficiente în tratarea cistitei.

"Substanţele chimice din aceste fructe sălbatice pot steriliza tractul urinar."• Consumaţi ceaiuri de merişoare (Vaccinium vitis idaea) şi de afine (Vaccinium myrtillus) sau luaţi pastile cu extract din aceste fructe. Substanţele chimice din aceste fructe sălbatice pot steriliza tractul urinar. Dacă le consumaţi sub formă de ceaiuri, aveţi grijă să le beţi în doze mici din două în două ore. O întărire generală a sistemului imunitar mai este necesară.

• Frunzele de mesteacăn sau decoctul de pătrunjel este de ajutor, de asemenea, în sterilizarea tractusului urinar şi furnizarea de multe vitamine.

• Vitamina C este necesară în mod special pentru funcţionarea eficientă a tractusului urinar. Consumaţi multe fructe şi vitamine bogate în vitamina C (preferabil altele decât citricele). De exemplu, varză, coacăze negre, căpşuni, kiwi şi roşii.

• O baie caldă cu aburi poate fi şi ea de ajutor în tratarea vezicii inflamate. Umpleţi baia cu apă fierbinte şi aşezaţi-vă în baie până când aburul se răceşte şi apa nu mai produce altul. Când vă aflaţi în pat, o pungă cu apă fiartă poate fi aşezată pe partea inferioară a abdomenului. Aveţi grijă să nu fie prea fierbinte.

• Muşchiul de piatră (Cetraria islandica) este un lichen care ajută la învingerea multor boli, deoarece are proprietăţile unui antibiotic natural. Consumul de ceai de muşchi de piatră va ajuta la combaterea cistitei.

• Consumaţi decoct de flori de gălbenele (o lingură de flori într-un pahar de apă). Acest decoct are proprietăţi antibacteriene, sterilizante şi chiar de vindecare a rănilor.

• Decoctul de coada calului preparat în acelaşi mod este, de asemenea, recomandat.

• Întăriţi-vă imunitatea prin consumul de alimente sănătoase. Eliminaţi alimentele tip fast food şi pe cele nesănătoase din dietă, preparaţi salate, mâncaţi fructe pe post de gustări, consumaţi produse lactate, pâine din cereale integrale, folosiţi sfaturile din piramida nutriţională. Organismele mai puternice luptă mai eficient cu boala.

Când să mergeţi la medic?

Cu toate acestea, medicamentele de mai sus nu sunt întotdeauna eficiente împotriva inflamaţiei vezicii. Mergeţi imediat la doctor, dacă vi se pare că boala nu a fost complet vindecată sau nu a dispărut în trei zile.

Medicii vor efectua un test de urină pentru a afla ce bacterie a provocat inflamaţia şi vor prescrie antibioticele adecvate pentru a trata inflamaţia vezicii. Complicaţiile apar de obicei atunci când boala nu s-a vindecat complet şi unele bacterii rămân în tractusul urinar. Apoi ele încep să se dividă şi atacă organismul din nou. De aceea, dacă tratamentul făcut acasă nu a fost eficient, un tratament cu medicamente este necesar.

Cistita netratată sau tratată insuficient poate produce diverse complicaţii. Inflamaţia poate să revină şi poate provoca boli de rinichi. Şi complicaţii în timpul sarcinii e posibil să apară. De aceea, vizita la doctor din timp este o modalitate de a evita regretele ulterioare.

Citeşte şi:
Sunteți predispusă la afte vaginale? Încercați aceste 6 sfaturi ușor de urmat»
Cistita: prevenţie şi tratament
» 

 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+14
2
 • Sănătatea femeilor
 • Tratament cistita
 • Simptome cistita
 • Infectie bacteriana a vezicii urinare
 • Curatarea tractului urinar
 • Inflamarea vezicii urinare
 • simptome ale inflamarii vezicii

Articole pe aceeași temă

 • Rita / 2017-04-20 11:11:10

  Idiotilor ce siteti, acei care au scris acest articol cu informatii gresite!
  Duceti oamenii in eroare. Avind vizica urinara inflamata am facut, asa cum era scris, o baie calda si am inrautatit situatia. Vizica urinara s-a inflamat si mai tare si am dureri acute.
  Daca nu sinteti competenti, tineti-va parerile acasa!

 • adeelinaadde / 2015-09-19 15:15:36

  Ce medicamente de la farmacie

Trimite-ne opinia ta
Sindromul de hiperstimulare ovariana - cauze, simptome, tratament
Sindromul de hiperstimulare ovariana - cauze, simptome, tratament Atunci cand se pune diagnosticul de infertilitate, deseori se ia in calcul efectuarea unei fertilizari in vitro. FIV este o procedura medicala ce cuprinde mai multi pasi si este recomandata atunci cand alte tratamente clasice de infertilitate sau alte metode de reproducere asistata, cum este inseminarea artificiala, au esuat. +10 / 0 +10
Plăcerile secrete ale menopauzei
Plăcerile secrete ale menopauzei „Există aşa ceva?” se întreabă unele femei. Da, există. „Plăcerile secrete ale menopauzei” este o carte fascinantă scrisă de dr. Christiane Northrup, medic ginecolog care îşi dedică în prezent cariera pentru a ajuta femeile să fie sănătoase şi fericite. Chiar dacă pare un titlu de care să fie interesate doar femei care... 2 +20 / 0 +20
Cancerul la sân – simptome şi opţiuni de tratament
Cancerul la sân – simptome şi opţiuni de tratament Cancerul la sân este boala oncologică cel mai des întâlnită, ce afectează femeile din întreaga lume. Una din nouă femei prezintă riscul de a se îmbolnăvi, iar femeile în vârstă de 50 de ani sau mai mult au cea mai ridicată rată de incidenţă a acestei boli. Campanii active de încurajare a auto-examinării sânilor urmăresc în... +12 / 0 +12
Coada-şoricelului, planta femeilor
Coada-şoricelului, planta femeilor Cu numeroase proprietăți benefice în tratamentul multor boli la care sunt predispuse femeile, coada-șoricelului și-a câștigat o bună reputație în rândul plantelor medicinale. Este de ajutor pentru sănătatea aparatului genital: diminuează secrețiile, dezinfectează, oprește hemoragiile, cicatrizează și lista poate continua. 1 +9 / 0 +9
4 greşeli care provoacă răni pe col
4 greşeli care provoacă răni pe col Rănile pe col pot fi foarte periculoase pe termen lung, iar controlul ginecologic obligatoriu este una dintre cele mai sigure metode de a afla dacă ai o problemă. Vezi cum să eviţi apariţia unei răni pe col, care poate deveni cancer de col uterin, prin aceste 4 greşeli de evitat. +10 / -2 +8
Displazie cervicală sau rană pe col
Displazie cervicală sau rană pe col Displazia cervicală numită şi leziune cervicală sau rană pe col este produsă de o infecţie cronică cervicală ce duce în timp la modificări celulare, acest lucru întâmplându-se în ani de zile. Rănile pe col se afla în topul motivelor pentru care pacientele cer o consultaţie medicilor ginecologi. +8 / 0 +8
Miomul uterin: când este necesară operaţia?
Miomul uterin: când este necesară operaţia? Miomul uterin este tumoarea ginecologică întâlnită cel mai des la femei. Conform unor surse diverse, 20-75% dintre femei vor suferi de un miom sau mai multe pe parcursul vieţii. Problemele provocate de miomuri depind de mărimea lor şi de locul unde apar. Rapoartele sugerează că miomurile pot provoca dureri asemănătoare naşterii şi... +10 / -3 +7
Top 6 greşeli de igienă intimă în timpul verii
Top 6 greşeli de igienă intimă în timpul verii Vremea caldă şi umedă din timpul lunilor de vară creşte riscul apariţiei infecţiilor vaginale, însă o igienă intimă corespunzătoare ajuta la prevenirea unor astfel de situaţii. +6 / 0 +6
De ce apar varicele si cum le tratăm
De ce apar varicele si cum le tratăm Problema varicelor nu apare doar la persoanele trecute de prima tinereţe, micile vene inestetice fiind vizibile şi la femeile de 20-30 de ani. Dar cu atenţie şi îngrijite pot fi ţinute sub control, dar şi diminuate. +6 / 0 +6
Cum îţi îngrijeşti tenul pe vreme rece? 5 secrete
Cum îţi îngrijeşti tenul pe vreme rece? 5 secrete Pe lângă zăpadă şi sărbători magice, iarna vine întotdeauna la pachet şi cu câţiva "duşmani" redutabili ai sănătăţii şi frumuseţii pielii tale: vântul muşcător, temperaturile scăzute şi căldura uscată din casă. Ce-i de făcut, aşadar, pentru ca tenul tău să fie perfect îngrijit şi pe timp de iarnă? Iată... +5 / 0 +5