Durerea de genunchi poate anunța boli grave. Ce e de făcut?

Martie 27, 2017 | sursa: libertateapentrufemei.ro - Mirela Barba
 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+2
Durerea de genunchi poate anunța boli grave. Ce e de făcut?

Durerea de genunchi ni se pare ceva firesc. Mai ales pe măsură ce înaintăm în vârstă. Numai că astfel de dureri nu trebuie ignorate, căci pot fi semne ale unor boli grave.

Amâni vizita la medic și te tratezi cu tot felul de leacuri. Căci ce rost are să bați drumul până la un doctor pentru durerea de genunchi? Ba mai mult, medicul te mai și „îmbuibă” cu pastile care, pe lângă faptul că intoxică organismul, mai și costă un pumn de bani. Până la urmă, tot la mâna specialistului ajungi, dar atunci e posibil să te coste mult mai mult ignoranța. Ce poate ascunde o banală durere de genunchi? Iată câteva boli care „lovesc” tare în genunchi.
"o formă de cancer la organele interne poate da dureri de picioare"
Ce poate anunța durerea de genunchi
În foarte multe cazuri, bolile nu se manifestă așa cum credem noi. Dau semne când deja sunt bine instalate și în locuri total neașteptate. Cine s-ar gândi că o formă de cancer la organele interne poate da dureri de picioare? Ei bine, se poate.

1.Hernia de disc
Debutează prin ceea ce medicii numesc lombalgie, iar noi cunoaștem sub numele de dureri de spate. Însă, când aceasta apare între vertebrele din partea de jos a coloanei, spre fese, durerea radiază spre coapse, în special în spatele genunchiului.

2.Hepatita
Da, ai citit bine! Există situații în care hepatitele virale de tip B sau C se pot manifesta prin dureri la nivelul articulațiilor și, implicit, la genunchi.

3.Cancerul testicular
Afectează, în general, bărbații tineri, între 20 și 35 de ani. De multe ori, durerea care apare în zona inghinală coboară înspre genunchi și este foarte puternică, dând senzația de instabilitate.

Cauze astm bronsic

"Astmul bronşic este o boală binecunoscută care împiedică sute de milioane de persoane din întreaga lume să respire uşor. Medicii au fost conştienţi de..."

Citeşte mai mult:
Cauzele astmului bronşic»

4.Cancerul pulmonar
Durerile și inflamațiile apărute la nivelul genunchiului pot fi semne ale unui cancer pulmonar, numit carcinom celular, mai ales dacă apar la persoane fumătoare. În acest caz, durerea poate apărea și în coaste.

5.Guta
Când se acumulează în organism prea mult acid uric, se declanșează și guta, care se manifestă prin dureri intense și ascuțite de genunchi.

6.Sindromul dureros patelofemural
Apare, de obicei, la atleți sau la persoanele care fac zilnic efort fizic intens, însă și la persoanele cu o greutate mare. Și asta pentru că se uzează cartilajele. Durerea se simte mai intens la îndoirea genunchilor, la urcatul scărilor, la sărituri.

7.Osteoartrita
Este o boală degenerativă a articulațiilor care se manifestă prin ruperea și eventual pierderea cartilajului. Refacerea parțială a genunchiului cu MAKOplasty este un tratament inovator pentru osteoartrita în stadiu mediu.

Ignoranța duce la… cuțit
„Când cartilajele articulare se deteriorează, lucruri obișnuite, precum așezatul pe scaun, mersul și chiar dormitul, devin dureroase și dificile. Deși simptomele se pot ameliora un timp cu ajutorul terapiei medicamentoase, boala avansează până este necesar să intervenim chirurgical cu artroplastia, procedura prin care articulația normală este înlocuită cu una sintetică. Implantarea protezelor constituie soluția cea mai potrivită pentru afecțiuni cronice: gonartroza, artrita reumatoidă și alte stări posttraumatice.”, spune Dr. Ovidiu George Muntean, medic primar ortopedie-traumatologie, Spitalul Sf. Constantin din Brașov.

Citeşte şi:
10 boli care se manifestă prin dureri de stomac»

 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+2
 • Boli și stări
 • articulatia genunchiului
 • rasucirea genunchiului
 • Hernia de disc
 • Osteoartrita
 • hepatita
 • guta

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
De ce este bine să faci mișcare după masă
De ce este bine să faci mișcare după masă Mesele copioase de sărbători te înspăimântă deoarece există riscul să te confrunți cu indigestii alimentare, senzația de greu sau de balonare? Iată cele mai bune exerciții ce îți vor fi de un real folos. 1 +3 / 0 +3
Introducere în yoga
Introducere în yoga Chiar dacă unii o consideră o disciplină ce trebuie asimilată cu maximă seriozitate, yoga este doar o practică Indiana foarte veche ce poate fi caracterizată prin meditaţie îmbinată cu exerciţiul fizic. Practicanţii de yoga spun că şi-au îmbunătăţit flexibilitatea, au uitat de stres şi au simţit îmbunatăţiri ale stării de... +8 / 0 +8
Programul de exerciţii McKenzie pentru tratarea durerii spatelui inferior
Programul de exerciţii McKenzie pentru tratarea durerii spatelui inferior Conform diferitelor studii clinice, 80% din populaţie are dureri ale spatelui inferior cel puţin o dată în viaţă. În majoritatea cazurilor, durerea dispare în decurs de 2-4 săptămâni fără nici un tratament. Pe de altă parte, durerea de spate revine în termen de un an la 60-80% dintre pacienţi. +8 / -3 +5
Aţi dori să faceţi sport, dar vă dor genunchii după alergare?
Aţi dori să faceţi sport, dar vă dor genunchii după alergare? „Genunchiul alergătorului” este termenul folosit de obicei pentru boala denumită sindrom patelofemural. Este caracterizat prin senzaţia de durere în faţa genunchiului, în jurul rotulei. Apare deseori la alergători, dar poate fi simţit de oricine face sport, în special acele sporturi care implică îndoirea repetată a genunchiului.... +5 / -4 +1