5 boli ce pot fi ameliorate dacă vei consuma mai multe roşii

Martie 20, 2017 | sursa: csid.ro - Bianca Poptean
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+3
5 boli ce pot fi ameliorate dacă vei consuma mai multe roşii

Pe măsură ce proporţia de alimente vegetale din dieta creşte, riscul de boli de inimă, diabet şi cancer scade, constată studiile. Aportul de legume şi fructe este de asemenea asociat cu o piele sănătoasă, un nivel crescut de energie şi greutate mai mică. Creşterea consumului de fructe şi legume scade semnificativ riscul de obezitate şi mortalitate. Ultimele studii afirmă faptul că roşiile aduc o serie de beneficii uimitoare legate de sănătate. Iată 5 afecţiuni care pot fi ameliorate prin consumul de roşii.

Cancerul
Fiind o excelentă sursă de vitamina C şi alţi antioxidanţi, roşiile pot ajuta la combaterea formării de radicali liberi cunoscuţi drept principala cauză a cancerului.

"dietele bogate în beta-caroten pot juca un rol protector împotriva cancerului de prostată"Cancerul de prostată
Licopenul a fost legat de prevenirea cancerului de prostată în mai multe studii. Potrivit lui John Erdman, profesor al departamentului de Ştiinţă Alimentară şi Nutriţie Umană la Universitatea din Illinois, „roşiile sunt un puternic sprijin în prevenirea cancerului de prostată.” În rândul bărbaţilor mai tineri, dietele bogate în beta-caroten pot juca un rol protector împotriva cancerului de prostată, potrivit unui studiu realizat de Şcoala Harvard de Sănătate Publică, Departamentul de Nutriţie.

Cancerul colorectal
Consumul de beta-caroten s-a dovedit a avea o asociere inversă cu dezvoltarea cancerului de colon în rândul populaţiei japoneze. Aportul ridicat de fibre din fructe şi legume este asociat cu un risc redus de cancer colorectal. Potrivit Societăţii Americane de Cancer, unele studii au arătat că persoanele care au diete bogate în roşii pot avea un risc mai mic de anumite tipuri de cancer, în special cancerul de prostată, plămâni şi stomac. Cu toate acestea, cercetările bazate pe oameni sunt în continuare necesare pentru stabilirea exactă a rolului licopenului.

10 antibiotice naturale

"S-au descoperit mai multe plante cu un efect mai puternic decât antibioticele clasice şi există rezultate ştiinţifice care le dovedesc eficienţa..."

Citeşte mai mult:
10 antibiotice din plante medicinale!»

Tensiunea arterială
Menţinerea unui aport scăzut de sodiu ajută la menţinerea tensiunii arteriale sănatoase. Cu toate acestea, creşterea aportului de potasiu poate fi la fel de importantă în cazul vasodilataţiei. Potrivit Studiului Naţional de Examinare a Sănătăţii şi Nutriţiei, mai puţin de 2%  dintre adulţii din SUA satisfac zilnic aportul de potasiu recomandat.

Sănătatea cardiacă
Conţinutul de fibre, potasiu, vitamina C şi colină din roşii sprijină deplin sănătatea inimii noastre. O creştere a aportului de potasiu, împreună cu o scădere a consumului de sodiu este cea mai importantă schimbare dietetică pe care o persoană o poate face pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare, în conformitate cu Mark Houston, cadru medicat şi profesor asociat al Clinicii de Medicină la Vanderbilt Medical School şi director al Institutului de Hipertensiune la Spitalul St Thomas din Tennessee. Roşiile conţin de asemenea acid folic, care ajută la menţinerea nivelului de homocisteină sub control, reducându-se astfel un factor de risc pentru bolile de inimă.

Într-un studiu, cei care au consumat 4069 mg de potasiu pe zi au avut un risc de 49% mai mic de deces de boli cardiace ischemice, comparativ cu cei care au consumat mai puţin de potasiu (aproximativ 1000 mg pe zi).

Aportul ridicat de potasiu este de asemenea asociat cu un risc redus de accident vascular cerebral, o protecţie împotriva pierderii masei musculare, menţinerea densităţii minerale osoase şi reducerea formării pietrelor la rinichi.

Citeşte şi:
Topul celor mai sănătoase fructe uscate şi beneficiile acestora»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+3
  • Prostata
  • Ecografie Cardiaca
  • Masurare Tensiune Arteriala
  • Cancer colorectal
  • legume rosii
  • rosii

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
Cât de sănătoase sunt alimentele negre?
Cât de sănătoase sunt alimentele negre? Culoarea în farfurie înseamnă și sănătate, însă și negrul îți oferă substanţe nutritive de cea mai bună calitate. Și ne referim bineînțeles la alimentele negre mai puțin cunoscute însă la fel de sănătoase precum cele viu colorate. +19 / 0 +19
Sofrologia, terapia prin care ne putem face viaţa mai frumoasă
Sofrologia, terapia prin care ne putem face viaţa mai frumoasă Termenul de sofrologie a fost introdus în anul 1960 de către neuropsihiatrul columbian Alfonso Caycedo. Etimologia cuvântului provine din limba greacă sos – armonie, echilibru, phren – conştiinţă, spirit, logos – ştiinţă, cuvânt; în esenţă, sofrologia este ştiinţa armoniei spiritului. +24 / 0 +24
5 avantaje pentru sănătate ale ciocolatei negre
5 avantaje pentru sănătate ale ciocolatei negre Avantajele ciocolatei negre sunt cunoscute de mult timp. Bineînţeles, avantajele sunt aduse numai de ciocolata neagră de calitate foarte bună şi numai când nu este consumată în exces. Ciocolata neagră furnizează energie şi ajută la concentrare, împreună cu următoarele beneficii discutate mai jos. +21 / 0 +21
Cat de periculoase sunt produsele pastrate in ambalajele din aluminiu?
Cat de periculoase sunt produsele pastrate in ambalajele din aluminiu? Aluminiul se gaseste pretutindeni in mediul inconjurator, motiv pentru care este greu de evitat. Practic, aluminiul este utilizat in industrie, intrucat este un material usor, dar si un bun conductor de caldura si de electricitate, insa il regasim si in aproape toate ambalajele alimentare: cutii de conserve, de bere, casolete in care uneori... +17 / 0 +17
Cum ne afectează antibioticele
Cum ne afectează antibioticele De fiecare dată când simţim cel mai mic semn al răcelii fugim către sertarul cu medicamente sau către cabinetul medical în speranţa că vom obţine o reţetă cu cel mai puternic medicament contra răcelii pentru a scăpa de simptom cât mai repede. +14 / 0 +14
Sunt norocoasă și viața imi dă dreptate! Despre energia de dincolo de cuvinte.
Sunt norocoasă și viața imi dă dreptate! Despre energia de dincolo de cuvinte. Am vorbit despre gânduri şi cuvinte, în articolul intitulat „Energia de dincolo de cuvinte”. Acum vom extinde ideea, către convingerile şi credinţele pe care le avem. +12 / -1 +11
Supa care ține cancerul departe
Supa care ține cancerul departe Căldura te face să stai departe de bucătărie și să mănânci mai multe salate? Iată supa cremă care poate fi consumată rece în zilele toride și care te ajută totodată să ții cancerul la distanță! +10 / 0 +10
Leac din 3 ingrediente pentru scăderea colesterolului
Leac din 3 ingrediente pentru scăderea colesterolului Proprietățile medicinale ale diferitelor produse naturale au fost folosite de secole pentru a preveni și trata diverse boli și de a îmbunătăți starea de sănătate. În plus, remediile naturale sunt unele dintre cele mai populare alegeri pentru tratarea diferitelor afecțiuni. +10 / 0 +10
Depozitul de piscine: Mini ghid achiziţie piscine
Depozitul de piscine: Mini ghid achiziţie piscine O piscină poate fi “perla coroanei” de pe proprietatea dumneavoastră, capabilă de a vă transforma curtea într-o oază de relaxare şi distracţie maximă în aer liber. +11 / -1 +10
Alimente care seamănă cu organele pe care le tratează
Alimente care seamănă cu organele pe care le tratează Fiecărui organ al corpului îi corespunde un aliment care, nu numai că îi aduce beneficii, însă îi şi seamănă foarte mult. Atunci când te supără inima, ochii ori rinichii, nu uita să consumi alimente asemănatoare, ca să grăbeşti vindecarea. +9 / 0 +9