Așa vei avea mai multă energie și te vei concentra mai bine!

Septembrie 26, 2017 | sursa: clicksanatate.ro - Ramona Lita
 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+7
Așa vei avea mai multă energie și te vei concentra mai bine!

Ai imunitate scăzută, nivelul de energie redus și te concentrezi cu greu pe parcursul zilei? Noaptea insomnia nu-ți dă pace? Află din cele ce urmează prin ce trucuri te poți pune pe picioare!

Nu trebuie să fii sportiv de performanță pentru a avea o rezistență bună în fața bolilor sau a sarcinilor multiple din decursul unei zile încărcate.

"adesea deshidratarea este un fenomen greu de suportat de către organismul tău"Anumite probleme de sănătate precum diabetul, surplusul de kilograme, cancerul sau lipsa somnului bun, stresul sau consumul de alcool pot să contribuie la imunitatea ta scăzută și la lipsa de energie.

Înainte de toate asigură-te că bei suficentă apă, adesea deshidratarea este un fenomen greu de suportat de către organismul tău, iar dacă acest fenomen vine la pachet și cu sedimentarismul, nu e de mirare lipsa ta de energie și de focusare.

Uleiul de cocos crește imunitatea

Des întâlnit mai ales în tratamentele naturiste de înfrumusețare, uleiul din nucă de cocos extra-virgin este un tratament inedit pentru creșterea imunității, a energiei dar și un bun protector pentru inima ta.

Grăsimile sănătoase pe care le conține, se digeră repede și se tranformă în energie ce îți lipsește.

Astfel se recomandă 1-2 lingurițe din acest produs în fiecare zi și vei uita ce înseamnă să fii fără energie pe tot parcursul zilei.

Nici ceaiul verde nu este de evitat, el te ajută să restabilești imediat nivelul energetic al corpului tău, să te odihnești mai bine și să ai un randament corespunzător atuci când faci sport.

Atenție însă să nu depășești doza maximă de 2 căni pe zi.

Cauzele astmului bronsic

"în zilele noastre, copiii sunt crescuţi într-un „mediu de seră” şi le lipseşte contactul necesar cu diverse bacterii, utile pentru a activa un răspuns imun..."

Citeşte mai mult:
Cauzele astmului bronşic»

Turmenicul previne epuizarea psihică

Turmenicul are ca principală substanță activă curcumina, un aliat natural ce te va ajuta să îți recapeți energia și să repare celulele musculare afectate în urma eforturilor mari depuse.

Clocotește o cană de lapte șia poi adaugă o linguriță de turmenic în ea, acoperă și ami lasă la fiert 5 minute.

La final după ce s-a mai răcit adaugă puțină miere dacă vrei un gust mai dulceag și consumă-l mai ales dacă ai nevoie de energie sau după un efort intens.

Poți de asemenea să adaugi turmenic în fresh-uri sau smoothie-uri.

Concentrează-te pe respirație

Încearcă să respiri din diafragmă, să te concentrezi pe o respirație corectă, în felul acesta vei crește nivelul de oxigen din sânge și vei crește nivelul de energie. Înspiră profund pe nas și apoi expiră profund pe gură, practică acest exercițiu ori de câte ori ai ocazia, înclusiv atunci când ești la birou și ești stresat.

Nici alimentele bogate în magneziu nu sunt de evitat, mai ales dacă vorbim despre avocado, legume de culoarea verde închis, banane, ciocolată neagră.

Nu uita de hidratare

Deshidratarea apare în momentul în care procentul de apă din organism scade sub pragul de 60-70% din greutatea corporală, astfel apare și nivelul scăzut de energie, oboseala musculară și dificultăți de concentrare.

Un consum ridicat de alcool și cofeină va contribui la deshidratarea ta, alege să introduci cât mai multe supe și sucuri naturale în alimentația ta.

Nu evita să faci mișcare ori de câte ori ai ocazia, fie că este vorba despre mers pe jos două stații de autobuz, fie despre 30 de minute de cardio sau chiar o oră la sală.

Citeşte şi:
De ce ar trebui sa renuntam la painea alba?»

 • Facebook
 • Twitter
 • Google
+7
 • Deshidratarea
 • Concentrare
 • arderea grasimilor
 • Metabolism
 • energie

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
De ce sfecla roşie este o minune pentru organism
De ce sfecla roşie este o minune pentru organism Pe lângă antioxidanţi, beneficiile consumului de sfeclă roşie mai constau şi în faptul că aduc un aport important de vitamine precum A, C, E, B1, B2, C, acid folic sau fibre, magneziu, fier, cupru şi fosfor. De asemenea, potrivit unor cercetări, sfecla roşie are cea mai mare cantitate de vitamina K dintre toate legumele. +7 / -3 +4
Micul dejun – când să mâncaţi şi ce să mâncaţi?
Micul dejun – când să mâncaţi şi ce să mâncaţi? E uşor să sărim peste micul dejun când avem o viaţă atât de ocupată în zilele noastre. Totuşi, cei care lucrează în domeniul sănătăţii şi psihologii sunt de acord că micul dejun joacă o importanţă crucială în starea noastră de sănătate emoţională şi fizică, aşa că nu ar trebui neglijat... +29 / -4 +25
5 avantaje pentru sănătate ale ciocolatei negre
5 avantaje pentru sănătate ale ciocolatei negre Avantajele ciocolatei negre sunt cunoscute de mult timp. Bineînţeles, avantajele sunt aduse numai de ciocolata neagră de calitate foarte bună şi numai când nu este consumată în exces. Ciocolata neagră furnizează energie şi ajută la concentrare, împreună cu următoarele beneficii discutate mai jos. +21 / 0 +21
Insomnia
Insomnia Insomnia este o dereglare a somnului normal, incapacitate acută sau cronică de a dormi și face parte din categoria TULBURĂRILOR DE SOMN. Conform Manualului de Diagnostic și Statistică a Tulburărilor Mentale, ediția a 4-a, acestea se împart în patru categorii majore: +18 / 0 +18
Stresul la locul de muncă–monstrul ce distruge celulele nervoase
Stresul la locul de muncă–monstrul ce distruge celulele nervoase Stresul la locul de muncă este o problemă majoră care duce la o creştere a greşelilor făcute, atât de angajaţi, cât şi de manageri, împiedicând astfel utilizarea optimă a resurselor umane. Deseori duce la afectarea stării de sănătate şi la boli legate de stres. Stresul la locul de muncă are fără îndoială efecte negative... +16 / -1 +15
Ce trebuie să ştim ca să luptăm împotriva mătreţii?
Ce trebuie să ştim ca să luptăm împotriva mătreţii? Aproape toată lumea, indiferent de vârstă, sex sau rasă se confruntă cu mătreaţa în viaţa de zi cu zi. Mătreaţa tinde să fie asociată cu lipsa de igienă; de aceea, vă poate face să vă simţiţi foarte stânjenit, chiar dacă este total inofensivă. În zilele noastre ne îngrijim din ce în ce mai mult de aspectul nostru şi... +12 / 0 +12
Cum să îţi construieşti un sistem imunitar puternic
Cum să îţi construieşti un sistem imunitar puternic Sistemul nostru digestiv are în componenţa microflora intestinală care este alcătuită din miliarde de bacterii vii +11 / 0 +11
Cele mai bune reţete de hidratare
Cele mai bune reţete de hidratare Singurul lichid care hidratează perfect este apa. Însă pentru diversitate, puteţi apela la supe, sucuri naturale şi ceaiuri, preparate cu apă pură. Indiferent de condiţiile meteo, doar apa hidratează cel mai bine. Aşa că străduiţi-vă să consumaţi cel puţin 8 pahare mari de apă zilnic. Şi citiţi cu atenţie eticheta... +10 / 0 +10
5 lucruri care îţi pot scădea IQ-ul
5 lucruri care îţi pot scădea IQ-ul S-ar putea să faci anumite lucruri care în mod neaşteptat contribuie la deterioarea sănătăţii creierului tău. Iată 5 lucruri care ar putea reduce adevărata capacitate a creierului. +10 / 0 +10
Afecţiunile pe care le poate ascunde ameţeala
Afecţiunile pe care le poate ascunde ameţeala Tuturor ni se mai întâmplă să ameţim din când în când, însă dacă problema devine frecventă şi este însoţită şi de alte simptome, atunci poate fi semnul unor probleme de sănătate. +9 / 0 +9