Cat de periculoase sunt produsele pastrate in ambalajele din aluminiu?

August 31, 2017 | sursa: sfatulmedicului.ro -
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+17
Cat de periculoase sunt produsele pastrate in ambalajele din aluminiu?

Aluminiul se gaseste pretutindeni in mediul inconjurator, motiv pentru care este greu de evitat. Practic, aluminiul este utilizat in industrie, intrucat este un material usor, dar si un bun conductor de caldura si de electricitate, insa il regasim si in aproape toate ambalajele alimentare: cutii de conserve, de bere, casolete in care uneori depozitam mancarea sau chiar folia de aluminiu des utilizata in bucatarie.

"peste 175 de substante periculoase sunt folosite in mod legal de producatorii de ambalaje alimentare"De asemenea, se regaseste si in produse electrocasnice, in ustensile de bucatarie, in medicamente antiacide, in produse alimentare si in cele cosmetice.

Multe studii efectuate in Europa au atras atentia asupra faptului ca peste 175 de substante periculoase sunt folosite in mod legal de producatorii de ambalaje alimentare.

Fie ca vorbim de cutii, folii alimentare sau de aluminiu, diferite recipiente de plastic, substantele toxice ce fac parte din componenta lor sunt considerate cancerigene si pot duce chiar la instalarea infertilitatii.

Cu toate acestea, Agentia Europeana pentru Standarde Alimentare sustine ca substantele nu sunt periculoase, ele neputand cauza malformatii genetice sau dereglari hormonale, insa doar daca sunt mentinute in limitele aprobate.

Totusi, depasirea limitelor de toleranta ale organismului poate fi cauza aparitiei unor afectiuni grave.

Ananasul

"fructele de ananas sunt foarte bogate în apă, au un aport caloric redus şi conţin foarte puţine substanţe minerale şi vitamine..."

Citeşte mai mult:
Ce afecțiuni poți trata cu ananas»

Ambalajele pot transfera alimentelor anumiti constituenti intr-o masura mai mare sau mai mica. In plus, toate cutiile de conserve, dar si dozele de bere si de suc sunt fabricate din aluminiu, chiar daca sunt protejate la interior de un lac care impiedica trecerea ionilor de aluminiu in produsul destinat consumului alimentar.

Atentie! Acest lac din interior, care are rol de protectie, se poate degrada in timp tocmai din cauza aciditatii produsului sau in momentul in care aceste cutii sunt lovite.

Pe de alta parte, si ambalajele din plastic pot transfera produsului substante toxice cum ar fi ftalatii sau bisfenolul A, care odata ajunse in organism vor intra in sange si vor duce la aparitia unor dereglari hormonale serioase, in final putand produce cancer de san sau cancer testicular.

Pericole

•Aluminiul modifica metabolismul calciului, ducand la o demineralizare a oaselor si, in cele din urma, la instalarea osteoporozei.
•Sunt studii care demonstreaza ca acesta este un factor favorizant in aparitia maladiei Alzheimer, precum si in boala Parkinson.
•Inclusiv anemia poate fi provocata de ingerarea aluminiului.

Solutii

•Utilizati ustensile de bucatarie care nu contin aluminiu, precum cele din otel inoxidabil.
•In cazul in care aveti in casa vase din aluminiu care sunt zgariate este recomandat sa le aruncati. Aceste zgarieturi de pe suprafata lor pot reprezenta o sursa de toxicitate.
•Incalziti alimentele la cuptorul cu microunde doar in farfurii de portelan.
•In frigider nu lasati mancare depozitata in caserole din aluminiu.
•Nu cumparati alimente care sunt ambalate in cutii din aluminiu indoite sau zgariate.

Citeşte şi:
Fructele care iti dau cea mai mare cantitate de energie»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+17
  • Hartie Ambalaj
  • Afectiuni Organe Interne
  • depozite de calciu
  • aluminiu
  • ambalaje alimentare

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
De ce sfecla roşie este o minune pentru organism
De ce sfecla roşie este o minune pentru organism Pe lângă antioxidanţi, beneficiile consumului de sfeclă roşie mai constau şi în faptul că aduc un aport important de vitamine precum A, C, E, B1, B2, C, acid folic sau fibre, magneziu, fier, cupru şi fosfor. De asemenea, potrivit unor cercetări, sfecla roşie are cea mai mare cantitate de vitamina K dintre toate legumele. +7 / -3 +4
Micul dejun – când să mâncaţi şi ce să mâncaţi?
Micul dejun – când să mâncaţi şi ce să mâncaţi? E uşor să sărim peste micul dejun când avem o viaţă atât de ocupată în zilele noastre. Totuşi, cei care lucrează în domeniul sănătăţii şi psihologii sunt de acord că micul dejun joacă o importanţă crucială în starea noastră de sănătate emoţională şi fizică, aşa că nu ar trebui neglijat... +29 / -4 +25
5 avantaje pentru sănătate ale ciocolatei negre
5 avantaje pentru sănătate ale ciocolatei negre Avantajele ciocolatei negre sunt cunoscute de mult timp. Bineînţeles, avantajele sunt aduse numai de ciocolata neagră de calitate foarte bună şi numai când nu este consumată în exces. Ciocolata neagră furnizează energie şi ajută la concentrare, împreună cu următoarele beneficii discutate mai jos. +21 / 0 +21
Insomnia
Insomnia Insomnia este o dereglare a somnului normal, incapacitate acută sau cronică de a dormi și face parte din categoria TULBURĂRILOR DE SOMN. Conform Manualului de Diagnostic și Statistică a Tulburărilor Mentale, ediția a 4-a, acestea se împart în patru categorii majore: +18 / 0 +18
Cum ne afectează antibioticele
Cum ne afectează antibioticele De fiecare dată când simţim cel mai mic semn al răcelii fugim către sertarul cu medicamente sau către cabinetul medical în speranţa că vom obţine o reţetă cu cel mai puternic medicament contra răcelii pentru a scăpa de simptom cât mai repede. +14 / 0 +14
Concentrarea atenției - cum o îmbunătățim?
Concentrarea atenției - cum o îmbunătățim? „Nu mă pot concentra.” „Când vreau să lucrez la ceva, gândurile mele zboară ușor în alte părți”. „Încerc să mă concentrez, dar apare mereu ceva care mă distrage”. Dacă vă regăsiți deseori în aceste situații, este important să știți că atenția și capacitatea de concentrare pot fi antrenate. +11 / 0 +11
Sauna şi beneficiile ei
Sauna şi beneficiile ei Încă din antichitate sauna este recunoscută ca un obicei sănătos pentru îngrijirea pielii. Efectele pozitive ale saunei asupra corpului nostru se regăsesc atât în starea de bine fizică cât şi în cea mentală. Din ce în ce mai multe persoane folosesc sauna că o modalitate de relaxare, beneficiind în acelaşi timp şi de rezultatul... +12 / -1 +11
Leac din 3 ingrediente pentru scăderea colesterolului
Leac din 3 ingrediente pentru scăderea colesterolului Proprietățile medicinale ale diferitelor produse naturale au fost folosite de secole pentru a preveni și trata diverse boli și de a îmbunătăți starea de sănătate. În plus, remediile naturale sunt unele dintre cele mai populare alegeri pentru tratarea diferitelor afecțiuni. +10 / 0 +10
Depozitul de piscine: Mini ghid achiziţie piscine
Depozitul de piscine: Mini ghid achiziţie piscine O piscină poate fi “perla coroanei” de pe proprietatea dumneavoastră, capabilă de a vă transforma curtea într-o oază de relaxare şi distracţie maximă în aer liber. +11 / -1 +10
Alimente care seamănă cu organele pe care le tratează
Alimente care seamănă cu organele pe care le tratează Fiecărui organ al corpului îi corespunde un aliment care, nu numai că îi aduce beneficii, însă îi şi seamănă foarte mult. Atunci când te supără inima, ochii ori rinichii, nu uita să consumi alimente asemănatoare, ca să grăbeşti vindecarea. +9 / 0 +9