Cat de periculoase sunt produsele pastrate in ambalajele din aluminiu?

August 31, 2017 | sursa: sfatulmedicului.ro -
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+17
Cat de periculoase sunt produsele pastrate in ambalajele din aluminiu?

Aluminiul se gaseste pretutindeni in mediul inconjurator, motiv pentru care este greu de evitat. Practic, aluminiul este utilizat in industrie, intrucat este un material usor, dar si un bun conductor de caldura si de electricitate, insa il regasim si in aproape toate ambalajele alimentare: cutii de conserve, de bere, casolete in care uneori depozitam mancarea sau chiar folia de aluminiu des utilizata in bucatarie.

"peste 175 de substante periculoase sunt folosite in mod legal de producatorii de ambalaje alimentare"De asemenea, se regaseste si in produse electrocasnice, in ustensile de bucatarie, in medicamente antiacide, in produse alimentare si in cele cosmetice.

Multe studii efectuate in Europa au atras atentia asupra faptului ca peste 175 de substante periculoase sunt folosite in mod legal de producatorii de ambalaje alimentare.

Fie ca vorbim de cutii, folii alimentare sau de aluminiu, diferite recipiente de plastic, substantele toxice ce fac parte din componenta lor sunt considerate cancerigene si pot duce chiar la instalarea infertilitatii.

Cu toate acestea, Agentia Europeana pentru Standarde Alimentare sustine ca substantele nu sunt periculoase, ele neputand cauza malformatii genetice sau dereglari hormonale, insa doar daca sunt mentinute in limitele aprobate.

Totusi, depasirea limitelor de toleranta ale organismului poate fi cauza aparitiei unor afectiuni grave.

Ananasul

"fructele de ananas sunt foarte bogate în apă, au un aport caloric redus şi conţin foarte puţine substanţe minerale şi vitamine..."

Citeşte mai mult:
Ce afecțiuni poți trata cu ananas»

Ambalajele pot transfera alimentelor anumiti constituenti intr-o masura mai mare sau mai mica. In plus, toate cutiile de conserve, dar si dozele de bere si de suc sunt fabricate din aluminiu, chiar daca sunt protejate la interior de un lac care impiedica trecerea ionilor de aluminiu in produsul destinat consumului alimentar.

Atentie! Acest lac din interior, care are rol de protectie, se poate degrada in timp tocmai din cauza aciditatii produsului sau in momentul in care aceste cutii sunt lovite.

Pe de alta parte, si ambalajele din plastic pot transfera produsului substante toxice cum ar fi ftalatii sau bisfenolul A, care odata ajunse in organism vor intra in sange si vor duce la aparitia unor dereglari hormonale serioase, in final putand produce cancer de san sau cancer testicular.

Pericole

•Aluminiul modifica metabolismul calciului, ducand la o demineralizare a oaselor si, in cele din urma, la instalarea osteoporozei.
•Sunt studii care demonstreaza ca acesta este un factor favorizant in aparitia maladiei Alzheimer, precum si in boala Parkinson.
•Inclusiv anemia poate fi provocata de ingerarea aluminiului.

Solutii

•Utilizati ustensile de bucatarie care nu contin aluminiu, precum cele din otel inoxidabil.
•In cazul in care aveti in casa vase din aluminiu care sunt zgariate este recomandat sa le aruncati. Aceste zgarieturi de pe suprafata lor pot reprezenta o sursa de toxicitate.
•Incalziti alimentele la cuptorul cu microunde doar in farfurii de portelan.
•In frigider nu lasati mancare depozitata in caserole din aluminiu.
•Nu cumparati alimente care sunt ambalate in cutii din aluminiu indoite sau zgariate.

Citeşte şi:
Fructele care iti dau cea mai mare cantitate de energie»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google
+17
  • Hartie Ambalaj
  • Afectiuni Organe Interne
  • depozite de calciu
  • aluminiu
  • ambalaje alimentare

Articole pe aceeași temă

Trimite-ne opinia ta
6 moduri prin care îţi sabotezi sistemul imunitar
6 moduri prin care îţi sabotezi sistemul imunitar Stilul tău de viaţă îţi poate afecta sistemul imunitar, care te poate proteja de germeni, viruşi şi boli cronice. Înlocuirea anumitor obiceiuri proaste te poate ajuta însă să îţi păstrezi sănătos sistemul imunitar. Verifică această listă pentru a vedea unde poţi face anumite schimbări. +21 / 0 +21
Sofrologia, terapia prin care ne putem face viaţa mai frumoasă
Sofrologia, terapia prin care ne putem face viaţa mai frumoasă Termenul de sofrologie a fost introdus în anul 1960 de către neuropsihiatrul columbian Alfonso Caycedo. Etimologia cuvântului provine din limba greacă sos – armonie, echilibru, phren – conştiinţă, spirit, logos – ştiinţă, cuvânt; în esenţă, sofrologia este ştiinţa armoniei spiritului. +24 / 0 +24
Puterea bucuriei
Puterea bucuriei Moduri practice de a aduce mai multă plăcere şi bucurie în viaţă • Bucuria se trăieşte ACUM şi are legătură cu modul în care gândim în mod frecvent. Fericirea nu e o călătorie, e ACUM +22 / -2 +20
Stresul la locul de muncă–monstrul ce distruge celulele nervoase
Stresul la locul de muncă–monstrul ce distruge celulele nervoase Stresul la locul de muncă este o problemă majoră care duce la o creştere a greşelilor făcute, atât de angajaţi, cât şi de manageri, împiedicând astfel utilizarea optimă a resurselor umane. Deseori duce la afectarea stării de sănătate şi la boli legate de stres. Stresul la locul de muncă are fără îndoială efecte negative... +16 / -1 +15
Aromaterapia: eficienţă şi metode de administrare
Aromaterapia: eficienţă şi metode de administrare Aromaterapia este o ramura a fitoterapiei, tratament ce are la baza preparate din plante medicinale. Aceasta tehnica de relaxare utilizeaza ileiuri esentiale si concentrate de arome naturale. +11 / 0 +11
Concentrarea atenției - cum o îmbunătățim?
Concentrarea atenției - cum o îmbunătățim? „Nu mă pot concentra.” „Când vreau să lucrez la ceva, gândurile mele zboară ușor în alte părți”. „Încerc să mă concentrez, dar apare mereu ceva care mă distrage”. Dacă vă regăsiți deseori în aceste situații, este important să știți că atenția și capacitatea de concentrare pot fi antrenate. +10 / 0 +10
Cele mai bune reţete de hidratare
Cele mai bune reţete de hidratare Singurul lichid care hidratează perfect este apa. Însă pentru diversitate, puteţi apela la supe, sucuri naturale şi ceaiuri, preparate cu apă pură. Indiferent de condiţiile meteo, doar apa hidratează cel mai bine. Aşa că străduiţi-vă să consumaţi cel puţin 8 pahare mari de apă zilnic. Şi citiţi cu atenţie eticheta... +10 / 0 +10
5 lucruri care îţi pot scădea IQ-ul
5 lucruri care îţi pot scădea IQ-ul S-ar putea să faci anumite lucruri care în mod neaşteptat contribuie la deterioarea sănătăţii creierului tău. Iată 5 lucruri care ar putea reduce adevărata capacitate a creierului. +10 / 0 +10
Caise – vitamine şi minerale din belşug
Caise – vitamine şi minerale din belşug Nu degeaba sâmburii de caisă au forma unei inimi. Potrivit numeroaselor studii ştiinţifice în acest domeniu, caisele şi uleiul extras din sâmburii ei preţioşi pot proteja inima şi celelalte organe vitale de numeroase afecţiuni iar conţinutul bogat în nutrienţi, vitamine şi minerale face din acest fruct zemos şi parfumat o... +9 / 0 +9
Avem nevoie de beţişoare de urechi?
Avem nevoie de beţişoare de urechi? Foarte multe persoane utilizează beţişoarele de urechi ca alternativă pentru curăţarea urechilor. Deşi sunt foarte populare, beşiţoarele de urechi nu sunt recomandate pentru fi utilizate în interiorul urechilor, avertizează cadrele medicale. Foarte multe catastrofe au pornit de la utilizarea acestor instrumente ajutătoare. +8 / 0 +8